101130

att man kan bli så besviken och ledsen över vad en enda person säger. eller inte säger.
att man inte kan räkna med stöd och hjälp från den som verkligen borde ge det. det är som en kniv i hjärtat och en han förstår inte ens det. han kan leva lyxigt i i tiotal år och inte behöva ta ansvar för något, slösa pengar på alla sina favoritsysslor och dylikt. köpa bilar lagom till jul och en cd-skiva i juklapp, åka utomlands med flickvännen och inte behöva bekymra sig om ett dyft.
tänk, vad skönt det måste vara att va skild tre barns pappa utan ansvar.

101130

Nu har jag hicka för fjärde gången idag. enda gången jag kunde trolla väck den själv var på engelskan när Olivia, Johanna och jag fick ett skrattanfall. eller, Olivia och och jag fick ett anfall och Johanna tittade på oss som om vi var från mars. hon är länken som håller oss nere på jorden, vår alldeles egna gravitations- .... sak?
en riktigt kul engelska lektion allafall :D

även dansen och ensemblen gick bra. vi komponerade en låt på ensemblen och lite cred vill jag ta för det var mitt improviserade jag-har-inget-att-göra-så-jag-spelar-piano plinplong på pianot som blev introt :D azum ;)

nu, tänkte jag återgå till en gravallvarlig uppgift, nämligen bouncing balls på facebook. jag kan inte komma förbi level 5 men de ska det bli ändring på. om jag lyckas lovar jag rita i paint hur jag ser ut när det händer.

tjing tjong! (nej! jag måste sluta säga det! inte nog med att det inte riktigt är politiskt korrekt, eftersom det kan uppfattas som en pik mot asiater, det låter för löjligt! och jag har verkligen inget emot asiater. tvärtom, killarna är ofta helt suveräna. uteseendemässigt alltså.. ;)


morrdag, tristdag, ontdag, tokdag, fegdag, lögndag, ...dag
några förslag till söndag?

101129

amen hej hej hallå bloggen!
wow, nu rinner jag ner från stolen som ett spaghettistrå. först aerobic och sen spinning, kalla mig fit-for-fight-Stina!
det var tungt för min lilla knubbiga kropp men SKÖNT!

annars har det varit en riktigt bra dag, en ovanligt bra måndag. av eget val läste jag i min egen bok på svenskan, resten av klassen läste strindberg he he he (va? var det inte frivilligt om man ville läsa eller ej? ops..x), kollade på film om Mozart på musikhistorian, en förening av två stora intressen för mig: film och historia. och musik för fasen! helt klart en bra musikhistoria-lektion.
käkade knasigt äcklig lunch med Miranda och Sandra, lite barnskämt och kortspel senare var det dags för månadens ES-konsert. Vår ensemble framförde: I'm not ready to make nice av Dixie Chicks och det gick faktiskt väldigt bra! det var lite skakigt på genrepet (speciellt med tanke på att jag trodde vi började med refräng. ack, vad fel jag hade) men efter lite finputsning satt den som en smäck!

åkte bussen hem till bröjby med Matilda och fick skjuts hem av hennes snälla boyfriend. jag funderade på vad jag skulle kalla dem, Otto och Matilda.. blir det .. Ottilda ? eller Matotto? känns nog som om Matotto is the shit.

nu sitter jag här och har precis avslutat en skållhet dusch och världens största mål mat. men det är tydligen okej att äta när man tränat.. puh! skönt, senast jag käkade var ju september..
nu är det en kvart till måndagsprogrammen börjar och jag har inget mer att tillägga. jo, förresten. viktiga datum har bokats in i min kalender :)

Sayonara, att vara eller inte vara. de e frågan ^^
PS. Antreski fyller 20 WOHOO! DS.
PPS. ALLA KAN SLUTA OROA SIG. Pretty Woman är tillbaka i min ägo, Olivia hade lånat den. känns bra att bloggen funkar som efterlysningshörna också DS.

101128

I sann söndagsmorgon-anda gick jag upp kl 9 idag! Ni kanske inte förstår vidden av miraklet men om jag säger att jag är en långt bättre sjusovare än Törnrosa kanske det framgår tydligare hur jäkla fantastiskt det är att jag inte sov till halv 1 (det gjorde jag nämligen igår, alla vet att lördag inte räknas).

åt frukost med mamma och bo-ewe. vi kom fram till att mamma är en hönsmamma, bo-ewe en lurig toffel och jag är en besserwisser. (Hermione och jag har mycket gemensamt, bl a enorma magiska gåvor)
jag har nu legat och läst i några timmar. jag vill passa på att tipsa om den serien jag läser, för den är oh-so-good! Janet Evanovich heter författaren och hon skriver om Stephanie Plum i New Jersey. Stephanie utpressar sin kusin Vinnie att ge henne jobb som prisjägare när ekonomin tryter. Sen får man följa henne i alla hennes uppsåt, vilket är sjukt kul. böckerna är skriva med lite osentimental romantik, ganska mycket sarkasm och utöver det är det alltid en riktigt bra deckar-story.
jag känner ingen annan, mer än min syster, än mig själv som läst någon av hennes böcker och jag tycker det är så synd för dom är så himla bra. det bästa är att det än så länge finns 16 böcker i serien, ganska fristående så man behöver inte läsa dom i ordning. yup, you heard me: SEXTON böcker. än så länge! more to come!

jao, jag kände bara att det Janet Evanovich är för bra för att jag ska ha henne alldeles för mig själv. antagligen kommer väl resten av världen inse det om några år och då kommer det bli precis som med Twilight.
första gången jag läste Om jag kunde drömma var i åttan och jag försökte övertala andra att läsa den och resten av serien men var det någon som lyssnade? ICKE!
- Vampyrer? isch..
sen 2 år senare går alla omkring med team Edward och team Jacob på tröjorna.. BA! ingen lyssnar på mig..

okej, nu har jag gnällt alldeles lagom. det är ju trots allt första advent, vad säger man då? glad första advent? :S
vi kör på det, glad första advent! :D
Au revoir!
PS. någon som vet var min Pretty Woman film är? DS.


101127

Hej

jag har film-racat lite denna helgen, hade så många filmer på datorn som jag inte sett att jag kände mig lite skyldig.
igår kollade jag på Erin Brockovich, en helt faaaantasisk film med Julia Roberts (ack, jag diggar verkligen henne).
Det är en film baserad på verkliga händelser, vilket gör den ännu bättre. Erin Brockovich är en ensamstående mamma utan någon direkt utbildning. hon tvingar till sig anställning av Ed Masry på hans advokatkontor. När hon väl börjat jobba hittar hon pappersarbete på att ett företaget Pacific Gas & Electric förgiftat en hel by genom att förorena grundvattnet, vilket har gjort så att nästan alla invånare är extremt sjuka i bl a cancer. Hon drar personligen ihop över 600 stämningar och ser, med hjälp av Ed Masry, till att företaget får betala för vad dom gjort.
riktigt bra alltså, och speciellt med tanke på att det verkligen har hänt. PG&E fick betala 333 miljoner dollar i skadestånd till invånarna i byn Hinkley, det är den största summan någonsin som betalts i skadestånd i USA. Erin Brockovich fick typ 2 miljoner dollar i "bonus" av advokatfirman och Ed Masry. whopedoo, inte hade jag tackat nej till 2 miljoner dollar inte..
hur som helst, väldigt bra film. rörande! se den!

ikväll blev det en snabbkoll på A Princess Diaries 2: Royal Engagement.
Gud, jag älskar verkligen den filmen. och jag orkar inte riktigt berätta vad den handlar om, för det känns inte som om någon inte vet det. hon är en prinsessa i ett litet europeiskt land, måste gifta sig för att få bestiga tronen, blir kär i fel kille, yadda yadda yadda.
det jag egentligen satt och tänkte på vad att det är sjukt kul att Sverige ska få en regerande drottning! vi har faktiskt bara haft 3 regerande drottningar förrut: Margareta, Kristina och Ulrika Eleonora.
och det var typ på början av 1700-talet Ulrika Eleonora regerade så det känns som om det är dags för tjejerna att visa framfötterna igen, i say you go girlfriend, drottning Viktoria! (och kung Daniel! HA! eller nej han blir väl typ prinsgemål eller nåt.. ?)


kvällens andra film blev The Joneses på uppmaning av Olivia! (för ett rätt så bra tag sen, men som jag sa, en hel del filmer som ligger kvar på datorn men som inte hugger tag i mig och därför pallar jag inte se dom med det samma)
en annorlunda film med Demi Moore och David Duchovny. en lite speciell familj flyttar in i ditt områda, dom verkar ha allt. kläder, bilar, smycken, snygga möbler. helt enkelt det perfekta livet. om det nu visar sig att dom är betalda försäljare, anställda för att sälja och promota allt dom äger och har, vad säger du då?
filmen påminner mig om Stepford Wives (som förresten också är en helt galet bra film, om än lite creepy). allt är så perfekt på ytan och ändå tänker man direkt på ordspråket "i de lugnaste vatten simmar de största fiskarna"
eller, är det så man säger? haha, jag kanske låter som en dumbulle, men så kände jag direkt.
- Hm, det verkar helt enkelt vara för bra för att va sant. *misstänksamt smalnande ögon*

gud, jag  orkar   inte   skriva   mer  -
nu ska jag fortsätta lyssna på julmusik och kanske titta lite på Buffy. jag har precis tittat färdigt på alla Vänner säsongerna igen så det ska smaka bra med lite dramatisk vampyr-slakt.



BUH-BYE!

101125

Oj oj oj, att det här har varit en bra dag! :D:D

BRA GREJ NR. 1
hade en skitbra körlektion, då min körlärare informerade mig om att hon tycker att vi ska boka uppskriving och körning :D så, jag ska ringa Sara och boka tider ikväll! IIIH! körkort, here i come!

BRA GREJ NR. 2
spelade in gitarr till mitt projektarbete idag och det gick också skitbra! jag ville ha Miranda men det blev lite som att en blind leder en blind eftersom jag har noll koll på cuebase4. så jag hyrde in Samuel istället som visste vad han gjorde. jag funderar på att betala honom för att göra resten av mitt projektarbete åt mig, who would know?
    jag la en "slask"-version (ja, så heter det tydligen, upplyste Samme mig om) av sången också, för att få helhetsintrycket, och det lät inte alltför illa! unbelievaable :D

så jag är fuktansvärt nöjd med dagen so far, ska ta bussen hem nu och städa mitt rum och pynta lite adventspynt.
HA DET AZUUM
CIAO!


101124

Hej hopp i galoppen!
Äntligen känner jag för att blogga. inte för att jag har överdrivet mycket att berätta. sitter och väntar på att senaste glee avsnittet ska ladda färdigt, lyssnar på en symofinorkesters version av Owl Citys Fireflies under tiden. rätt cool, jag gillar låtar i symfoniversion, det låter så pampigt.

idag har det varit audition inför julavslutningen, dansade med jazz och showdansen och körde Holding out for a hero tills rök kom ut ur mina öron. jag tror det gick bra, vi behöver öva mer men förhoppningsvis anade dom potentialen.
efter det var det kör övning som gällde, tog bussen hem med Viktor (vem annars? vi är ju förtrogna bussbuddies) och hoppade av vid trafikskolan. smög in och gjorde mina 3 första pärmar. på den första fick jag 27/40, nummer två 31/40 och den sista 34/40. det var ju inte så bra på dom två första men det är ju trots allt första gången jag gjort pärmar. får pysa ner där nästa vecka igen och göra dom 3 sista.

imorgon ska jag bara in till skolan för att spela in gitarr till mitt projektarbete. måste hem ganska tidigt kom jag på, för jag måste adventsstäda mitt rum. mamma och bojje håller på med resten av huset nu, dom tar typ ett rum varje dag, dom duktiga små liven. :)


(Miranda har tagit bilden och jag stal den från Facebook. såå kanske:
© mipanda.blogg.se ? :D)


förresten tittade jag på The Backup Plan igår, delvis för att jag hade kikat lite på den i en affär och för att olivia tipsade mig om den. enligt mig var den bara bra. hur nu nånting kan vara bara bra? liksom inte over-the-top-fainting-cause-it's-so-good men inte heller mördar-dålig. Storyn är att Jennifer Lopes spelar en kvinna som vill främst vill ha barn. så hon gör en inseminering men möter en jättehärlig man kort efter. frågan är då om han vill stanna med henne trots att hon är gravid, med någon annans barn?
helt okej som sagt, men ibland var den lite lustig.

okej, nu får det vara nog, mitt glee avsnitt har väl laddat varvet runt ett antal gången vid det här laget.
tjing tjong!

101122

hej, idag hinner jag faktiskt inte blogga, jag ska nämligen hitta på en takts dans till imorgon. inga problem,  tänker ni. nej, det borde ju vara lätt som en plätt 1-2-3-4-5-6-7-8 och så BAM! färdig. men nej, det är snorsvårt.

tack å hej leverpastej!

greeting from gothenburg

Har precis kommit tillbaks till hotellet och jag kunde helt enkelt inte låta bli att leta upp en dator och blogga lite. Hagmans konditori var fenomenal! Jag skrattade så jag höll på att storkna! det kändes jättebra att jag tyckte det var kul för jag var lite orolig att jag inte skulle fatta humorn, dom är ju lite senior och jag är ju ganska mycket junior xD
nåväl, föreställningen var allafall jättebra och Susanna var skiiitduktig, hon öppnade faktiskt hela showen med en sång om kaffe, of course. för er som inte vet är Hagmans konditori en uppsättning av Galenskaparna och den handlar i princip om kaffe och ett fik på alternativ femtiotalet och nutid.
MEN det nästan mest intressanta hände efter föreställningen. Sussi lät oss gå bakom scenen och även gå förbi logerna och kolla. tror ni inte att vi stöter på Per Fritzell, I HANDDUK! jajjamän, och klart stannar Bo-Ewe och dom står å snackar ett tag. han vinkar till oss andra som står en bit bort och jag kände mig som värsta groupien XD lite konstigt med tanke på att jag knappt visste vem Per Fritzell var innan detta.. :P
hur som helst, vi följde med upp i teaterbaren och satt en stund med susanna och jim. en efter en droppar det in lite kändisar, bl a Stefan och Krister, Siw Carlsson (som nästan alltid är med i deras grejor), han, vad hetar han nu.. doktor Kosmos ni vet?, och självklart alla gubbarna, Anders Eriksson, Per Fritzell, Knut Agnred, Jan Rippe och även regissören Claes Eriksson. :D vääldigt häftigt, och ganska spännande att se lite kändisar på så nära håll. Per Fritzell kom fram och hälsade en gång till och jag funderar på att aldrig mer tvätta min högerhand.. oj, råkade jag visa lite av min stalker-sida igen? sudda sudda sudda----







okej, riktigt cool kväll. nu ska jag gå upp till mitt rum för annars kommer jag kissa på mig.
TA-TA-FOR-NOW!

101120

Nu bär det av mot Göteborg! jag har precis packat det allra sista, knasigt hur mycket man ändå kan få ner i väskan. det är ju trots allt en hel natt, gotta have the stuff ya know!
så, vi ses imorgon, om jag orkar blogga - annars ses vi på måndag. och vet ni vad? på måndag är det bara 6 dagar kvar till advent! :D:D yay, doing a little happy-victory-christmas dance!

ännu en bra grej med att julen närmar sig är att ERIKA KOMMER ÄNTLIGEN HEM! fy sjutton vad jag saknar den tjejen! hon ska få sin fiffiga julklapp och en fet kram! :D

okeydokey, tjingeling!



Runaway Bride

Igårkväll tittade jag på Runaway Bride innan jag skulle sova och allvarligt talat kan jag inte riktigt komma över faktumet att Julia Roberts och Richard Gere är så bra tillsammans. Jag är ett väldigt stort Pretty Woman-fan och det är så härligt att se dom i en film igen. plus att det är flera andra skådespelare i filmen som jag verkligen tycker om! exempelvis Hector Elizondo, Kathleen Marshall och Larry Miller! Dom två första är tillochmed med i Pretty Woman och alla tre är med i En prinsessas dagbok filmerna :D jag har ju värsta dillen på skådespelare och namn så i samma stund som jag ser en skådis jag känner igen måste jag kolla upp och tänka efter vilka andra filmer han/hon spelar i :P

och Runaway Bride är ju så himla bra! den är så härligt romantisk, rolig och mysig. och det är verkligen some serious kemi mellan Roberts och Gere. dom borde definitivt göra fler filmer ihop, I know i would've seen it :D
jag ska förklara handlingen lite snabbt om i fall att det är någon stackars sate som inte sett denna aaasbraiga filmen.

Gere spelar Ike Graham en journalist från NY och när han skriver i sin krönika om Maggie Carpenters (Roberts) bröllopsproblem blir hon megaarg och skriver ett arg brev från hemstaden Hale och kräver Ike's huvud på ett silverfat (och får det). han åker då till Hale för att bevis att han hade rätt om henne och det blir upp till bevis, eftersom Magge nämligen är inne på 4 försöket att gifta sig. hon har lämnat 3 män vi altaret innan och tänker inte ge Ike tillfredställelsen att göra det ytterligare en gång. oh, the excitement! :D

allvarligt talat, har du inte sett det: GÖR DET! consider it an order from a movie-lover.


hm, andra bröllopsfilmen på 3 dagar.. vad säger det tros?
ciao!






101119

Hur mysigt kan det egentligen bli? jag sitter på mitt rum, och är äntligen varm och torr efter en regnig och blöt promenad från bussen hem, och ute faller snön i stora flingor! jag kan inte hjälpa det, jag älskar snö. jag älskar jul, jag älskar att det blir mörkt och att det är okej att va inomhus och se på film, jag älskar julgodis, jag älskar tända ljus och julmat, juklappar och julmusik, pepparkakor och lussekatter, julkalendern och jullovsmorgon. i'm in friggin' heaven! :D

medans oh holy night klingar fint sitter jag och ser fram emot hela helgen. kalas ikväll och det ska bli vädligt trevligt, känns koko att min lilla kusin är 15. å honom kallar vi fortfarande lill-Anton, men så blir det när man har två antonar i släkten. förresten kom jag precis på vad jag kanske kan köpa till Bo-Ewe i julklapp, vet inte om jag vågar skriva det här dock, har inte en susning om han läser min blogg men det är ju bäst att inte ta några risker. haha, så nu var jag alltså lagom irriterande och hemlighetsfull XD
moder jord sa även att vi inte behövde köra så tidigt imorgon till gbg, vi kan ändå inte checka in på hotellet förrens vid 3. skönt med lite sovmorgon, min trött kropp uppskatta sånt.
PLUS att jag körde in till stan idag och det gick hur bra som helst, eller hur mamma? ;)

jag måste också berätta om en utställning jag var på idag på muséet med resten av klassen.
okej, måste bara avbryta. bo-ewe skulle hämta mig 3 sa mamma, så vi kunda träna men nu körde han in till huset, vände och körde iväg.. undrar om han glömt mig? vilken sorglig tanke förresten.

hursomhelst, utställningen var jättebra! Sara Granér hette konstnären och hon är typ en serietecknare och allt var skitcoolt. jag ska plocka några bilder och visa :) allt är sådär genomsyrat av ironi och sarkasm, just the way I like it! :D
oh, bo-ewe kommer tillbaks nu.. kanske har han inte glömt mig! :D



101118

Dom säger ju att efter regn kommer solsken och det är verkligen så. först en dålig onsdag och sen en bra torsdag.
det började med världens längsta och härligaste sovmorgon till kvart i 11, oh heavenly sleep why art thou so sporadic? det var jättehärligt att få sova ut och jag vaknade ganska pigg. cyklade inom banken på väg till bussen, eftersom mamma och jag hittade en gammal bankbok tillhörande mig som det stod att jag hade 800 kr på! så jag klampade in på Handelsbanken och fick inte 800 utan 900 kr! bara så där! :D:D jätteoväntat med nästan tusen spänn sådär mitt i månaden, väldigt gött speciellt med tanke på att jag ska till göteborg i helgen :)

efter detta lyckosamma bankbesök tog bussen in till stan med Viktor, Sigrid, Marta och Matilda. hallå, broby gänget mot kristianstad och C4 xD hade en körlektion som gick utmärkt, lite motorvägskörande. bokade halkan till 13 december. min körlärare sa att jag nog kan köra upp precis innan jul för dom jobbar ända till den 23 :)
eftersom kör-repetitionerna inte började förrens fyra chillade jag vid en dator på andra våningen. spelade bouncing balls på fb och såg senaste avsnittet av glee.
repet gick otroligt bra fast vi bara var typ 8 x) vid sex skickade vi hem alla och traskade bort till burgerking. hur mysigt som helst, viktor, matilda, rebecca och jag pratade massa strunt och en hel del ickestrunt :)

tog återigen bussen hem med viktor, vi är typ bussbuddies nu xD satt framför lite mysko typer som jag är ganska säker på var höga.

nu ska jag faktiskt natta mig själv. muséet imorgonbitti och sen äntligen fredag!
tjingeling

101117

Hej
jag sitter och lyssnar på Erik Hassles låt The thanks i get. den är riktigt bra men jag blir lite ledsen av den. plus att jag är faktiskt lite ledsen för det här har varit en dålig onsdag.
danslektionen var en katastrof, jag fick bara väldigt ont i mina knän hela tiden. jag vågar liksom inte säga något sånt till lärararna heller för då känns det som om dom tycker att man är svag. jag menar, jag går ju musik av en anledning. jag är ju bättre på det, så jag når ju inte upp till deras krav egentligen. lite jobbigt i allafall. (ja, är inte så glad idag så kommer bli massa gnäll nu, om du inte vill läsa mer så föreslår jag att du lämnar min blogg i rödaste rappet, cause it's gonna get worse)
min sånglektion gick om möjligt ännu värre! Ylva försökte lära mig nån visa, jag skulle typ läsa noterna och sjunga, och hurdan var takten? förstår du att du liksom måste lägga stämbanden åt sidorna, pysa fram luften och samtidigt sjunga i huvudklang? fattar du stina? NEJ YLVA DET GÖR JAG INTE.
ack och ve. jag kännde mig väldigt dum, jag går ju ändå i trean. i'm supposed to know this shit. men nej, för inget fastnar i min lilla korkade hjärna.
sen var det dags för projektarbetstid. och jag insåg att jag inte kommer kunna slutföra mitt PA. eller mitt och mitt, det är ju praktiskt taget Tore som spelat in hela första låten så det är väl hans projektarbete. programmet är så himla svårt och det är verkligen klurigt att lära sig. det känns ju dumt att be Tore om hjälp hela tiden också, det är ju inte meningen att jag ska välja ett PA som jag inte har någon koll på alls hur jag ska göra.
bra stina, att du inte tänkte lite innan du valde ditt jäkla projektarbete. spela in i studio, pfft! jag har ju inte ens rört ett mixerbord ens en gång. lyckat..

så jag stack därifrån vid 3 tiden och drog till Viktors, Matildas, Mimmis och Johannas projektarbete istället. övade med kören inför deras fantastiska julgala som kommer bli äckligt bra. så det var härligt att något gick bra idag. övade körstämmor till julavslutningen också efteråt. tog bussen hem kvart över fem med Viktor och cyklade hem i motvind och regn. åt min första måltid idag sen frukosten, för just det! jag hinner ju inte äta på onsdagar! tack för att sånglektionen ligger på min lunch.

jaja, nu har jag gnällt färdigt. Bride Wars var väldigt bra förresten, två tummar upp! rolig och fin, kul att det var mer koncentrerat på vänskap än kärlek. japp japp, rekommenderas.
förhoppningsvis är morgondagen en gladare dag.
hejhej

Bride Wars

vi fick hem Bröllopsduellen idag via Lovefilm så den ska jag sätta mig och titta på. den verkar ju va en så där typisk härlig komedi som jag bara älskar, men vi får väl se :)
både Kate Hudson och Anne Hathaway är två av mina favorit skådisar så hur kan det bli annat är fabulous? :D



i guess we'll see :)


101116

En härlig tisdag i Lund! Universitetet var helt fantastisk och jag längtar längtar tills jag är där! ja, jag är en schooloholic och världens tönt som längtar till universitetet. jag lyssnade bara på två seminarier: engelska och arkeologi och antikens kultur och samhälle. det verkade så otroligt intressant att jag funderar på avv hoppa av gymnasiet och börja direkt i Lund, vem behöver egentligen sista terminen i  trean?
för övrigt hade vi rätt trevligt, miranda, olivia, johanna, sandra och jag. vi lunchade på kinamat och fikade på espresso house. självklart hann vi även med att spela lite kort.

fick köra hem efter att mamma och jag köpt födelsedagspresenter till min kusin som fyller 15. vi ska dit på fredag och på lördagmorgon åker vi till Göteborg hela familjen plus Antons Tilda. då blir det Hagmans Konditori på kvällen och lite middag å sånt på söndagen innna vi åker hem igen. jag tycker det ska bli väldigt spännande både för att jag aldrig sett Galenskaparna live förrut och för att jag äntligen ska få se Susanna tillsammans med dom :D

eftersom jag knappt kan gå idag pga träningsvärk ska jag nog ramla i sängen och glo på tv.
ciao!

101116

Moons and Junes and ferris wheels, the dizzy dancing way you feel
as every fairy tale comes real; I've looked at love that way.
But now it's just another show. You leave 'em laughing when you go,
and if you care, don't let them know, don't give yourself away.

I've looked at love from both sides now,
from give and take, and still somehow
it's love's illusions I recall.
I really don't know love at all.



det är väääldigt tidigt.
mot Lund!

101115

Hallå hallå!
Nu har jag tränat så mycket att mina ben darrar som kokt spaghetti! men skönt var det, mötte Viktor på vägen ut, han tipsade mig om aerobicsen och den ska jag nog gå på nästa vecka. passen är bara 25 minuter så jag hinner precis, najs :D

annars har det varit måndag som alltid. på svenskan läste vi högt ur August Strindbergs Fröken Julie. jag läste fröken julie delen och det var inte lätt som en plätt direkt. musikhistorian flöt på som vanligt med antecknande och föga intresse från oss tjejer som i vanliga fall spelar kort på dom lektionerna.
en liten konsert med elever från jazz linjen på malmö musikhögskola, trevligt: jag nådde ett jättehögt rekord på quadropop på olivias mobil.
äcklig mat i matsalen (tell me somethin' i don't know)
och sist men verkligen inte minst, naturkunskap. dock var det ganska kul idag för lärarkandidaterna hade anlänt alldeles lagom till sexualkunskapen xD vääldigt kul ;)

till sist skulle jag bara vilja fråga, vad är det för fel på killar?
okej, inte alla killar men vissa. varför fattar dom inte? man kan ju inte börja smsa och inte veta vad man vill när frågan dyker upp. hur löjligt som helst, precis som om jag är någon livlös docka utan känslor som man bara kan bolla runt med tills jag tappar huvudet och då snällt bara ligga där medans bollaren ifråga gör exakt vad han vill med min arma skalle.
be a friggin' man and tell me what you want or just leave me alone.
piece of cake, piece of pie.
hrm, okej. hejdå :)

101114

jag känner inte riktigt för att blogga idag. men jag resonerade som så att då kan jag ju blogga om att jag inte riktigt orkar blogga. för övrigt har det varit en sömnig helg. 3:3an i fredags var inte tipptopp ju, men mitt sällskap made up for it a thousand times. kom hem igår vid 3 tiden och gick direkt till mitt rum, damp i sängen och läste ut my present book. åt världens mumsigaste middag, nämligen kotletter, potatis och morötter i ugnen och bearnaisesås. mot kvällningen tittade jag på Enough en grymt bra film med Jennifer Lopez i huvudrollen. hon gifter sig med en snubbe som verkar vara perfekt, tills han slår henne. då flyr hon med deras dotter Gracie men han är helt psycho och letar upp dom hela tiden och tillslut måste hon konfrontera honom, på sina ega villkor. den är ruuskigt bra, jag såg den för några år sen och kunde inte för mitt liv komma ihåg vad den hette eller vem som spelade huvudrollen. efter lite lirkande (okej, mamma hjälpte mig) hittade jag dock den. se den!

idag väckte mamma mig halv tio (se, jag gick upp tidigt även denna söndag, stjärna i kanten eller vadå?) och informerade mig om att vi skulle åka till IKEA om en halvtimme, så jag masade mig upp och embraced the adventure that is IKEA. vi käkade smörgåstårta hemma hos mormor och morfar för att fira fars dag.
känns ju som det enda jag gör är att äta.
nu ska jag gå ner och fortsätta beskåda miraklet som är kopparrummet. vårt nya vardagsrum på nedanvåningen, all furnished from today.

todeloo
(se där, jag hade visst lite bloggande inom mig som ville ut^^)

INTO THE WILD

Hej hopp galopp bloggen!
Fredagen och 3:3 Into the Wild är äntligen här! Sitter för närvarande i LOLivias sovrum med min galna sminking som zebra, jag är riktigt nöjd. förhoppningsvis kommer det någon bild nån gång.. xD jag borde verkligen skaffa mig en kamera.

snart ska vi käka nåt och sen köra till ollies pappas hus, förfest där och sen in till hessle och efter det T-baren! idag var det första gången jag åkte med olivia sjukt spännande. hon är helt klart mycket väl godkänd. sjukt praktiskt att vi äntligen har någon med körkort, så slipper vi kanske ta bussen ibland allafall :D

nej, nu ska jag gå in på fejjan och fortsätta beskåda min hämd mot olivia som facerapeade mig. hoho, sweet revenge^^

good day, as a polite dingo(e) would say!



haha, jag måste ha glömt publicera detta igår, nåväl lägger upp det nu istället. kan ju tillägga att det inte var superkul på T-baren. musiken var rätt dålig och det var packat med folk på ett liiiiitet ställe.
ciao! ;)

our house, in the middle of our street

Okej, så i förrgår kväll tittade jag och mamma på It's Complicated, en film av Nancy Meyers. Filmen i sig var helt okej, men inte lika bra som The Holiday och Something's Gotta Give. Vad jag framförallt la märke till var ytterligare ett suuperfint hus!
kolla här:

The Holiday, Iris hus



Something's Gotta Give, Ericas hus



It's Complicated, Janes hus




det är ju helt galet fina hus! jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket jag skulle välja om jag hade kunnat bo i något av dom. Meyers måste ju ha väldigt bra smak, eller en ruskigt bra designer. Hur som helst är det en fröjd att se hennes filmer, nästan enbart för att dom är så fina. Nu när jag tänker efter har hon gjort Föräldrafällan också.. huset i Californien är ju verkigen inte något att skämmas för ;)
jag säger bara: Nancy Meyers, snälla vill du designa mitt framtida hus?
har ni inte sett dom här filmerna så gör det, dom två första är riktigt bra!





101111

vet ni vad jag behöver?
en header.

repet gick snorbra idag. även körlektionen gick hyfsat. eftersom Rökt makrillfilé, dillstuvad potatis inte lät särskilt lockade, hoppade jag över lunchen och åkte hem. cyklade i regn, underbart. väl hemma lagade jag den enda måltiden jag verkligen är bra på: nudlar.
åt min fashionabla lunch under tiden som jag tittade på The Shawshank Redemption. now, that's a great movie. Jag älskar både Morgan Freeman och Tim Robbins i den. jag har inte kollat vem som gjort filmen men det måste vara en jäkel till människa. det är precis en sån film som kommer va en klassiker for ever. häftigt att hela temat är frihet. yup, en mycket bra film. 2 tummar upp av 2 möjliga.



nu ska jag spela lite piano, medans det fortfarande är tomt i huset. ska göra ett inlägg senare ikväll också, för jag har lite funderingar som jag vill delge :)
hej och hå!


101110

Wohoo! idag har jag varit så nedrans effektiv att det inte är klokt!
Iofs började min dag konstigt, jag vaknade fem i åtta och hade en knasig känsla av att mitt alarm inte var igång även fast jag var helt säker på att jag satt på den igårkväll. jag kollar mobilen och ser att alarmet står på 02.20! jag kommer vagt ihåg att jag vaknade vid halv två och hade en känsla av att jag inte fick sova längre än till halv tre.. mycket konstigt, väldigt tur att jag vaknade av mig själv för annars hade jag missat den otroligt onödiga arbetsmiljö och säkerhets lektionen vi hade. jippi.

dansade massa på dansen, creator börjar sätta sig. det känns skönt, även om jag inte klarar av miffoligget riktigt än. (ja, Sanna (vår lärare) kallar det så, who am i to argue?)
käkade lustig lunch. ostsoppa med skinka i. weird, very weird.
efter det var det äntligen dags för PA! Tore hjälpte mig i nån timme och visade mig grejor på Cuebase4 och tillslut klarade jag av det riktigt bra! Spelade in piano, bas och la till trummor till min första låt. ska bara göra sången och gitarr nästa vecka, och sen blir det att starta på nästa låt. härligt :D
promenerade bort till mamma och fick köra hem, i mörkret och regnet! det var lite läskigt men jag klarade det bra sa mamu :)

nu är jag trött och ska därför glo på Buffy och sen sova faktiskt. ska in till stan imorgon för att repa och ta en körlektion. ya might wanna keep off the freeway, cause that's where i'll be ;)
tjing tjong!

101109

Hej hopp bloggen min!
Dagens, nej veckans, kanske till och med månades händelse är att -trumvirvel- OLIVIA HAR TAGIT SITT KÖRKORT! wehooooo! det är så jävla kul, på första försöket också! hon är så duktig och nu kan hon äntligen hämta mig när jag varit på rejv i kristianstads slum! grattis raring, jag är stolt över dig :D

ja, den här dagen har faktiskt varit bra. dansade imorse (jobbigt, jag stod på händer och ramlade å slog i axeln men annars var det kul XD) och hade efter det ensemble. det var pinsamt för jag klarade inte riktigt av att planka min låt. jag är så gräsligt dålig på sånt, men det är ingen ursäkt. alla andra har gjort sitt så det är bara jag som inte fixade det, jippi. till sist blev det en lång engelska lektion då vi slappt nog tittade på en film. en hemskt bra en som handlade om gäng och sånt i USA. Freedom Writers hette den, check it out ;)

åkte med lilla mamma hem och när hon berättade att vi ska äta enchiladas idag blev mitt humör ännu bättre!
en mucho bra tisdag helt enkelt.

hej svej, leverpastej!

101108

det har varit en lååång dag. jag gick upp tio i sex, hade körlektion från halv sju till åtta och sen lektioner till 4 bl a tre timmars naturkunskap som inte var nådig. turligt nog bestämdes det att vi ska ha sexualkunskap och jag är rätt nyfiken, sex har jag ju hört om men har aldrig riktigt fattat vad det är, utöver siffran efter fem.

jag speedtränade i en halvtimme, 200 kalorier puts väck! har käkat lite kvällsmat och nu sitter jag här, ska slappna av till lite buffy och vid nio blir det Våra Vänners Liv. ett väldigt bra, svenskt program som går på ettan. i vanliga fall är jag inte så förtjust i svenska program och filmer. det brukar floppa.. lite spontant tänker jag på Frostbiten, vampyrfilm som utspelar sig i Norrbotten.. yeah, you get my point.
men det här vänner programmet är faktiskt väldigt bra, det handlar om 4 män i 30 års åldern, som har varit vänner länge och så börjar deras liv förändras på olika sätt och det får man följa. dom håller liksom ihop i vått och torrt och det är kul att se.
plus att efter det går, eller gick, I Anneli efter det och de är ju världens knasigaste program. schizofrena Anneli har alltid med sig Liket vart hon än går. Liket lägger sig i och är en helt annan sida av Anneli än vad hon visar upp för världen. det är Sissela Benn som spelar henne (ni vet, "Kärlek finns i alla kulturer, visste du det Monika?") hon är stencool och supercharmig. men det är slut nu så jag får nöja mig med Vännerna.

well well,
ding dong, the wicked witch is dead,

back to Kansas!

101107

god afton -
det har varit en rofylld söndag. mamma väckte mig tidigt så jag kunda äta frukost samtidigt som henne och Bo-Ewe. det är otroligt vad mycket man hinner med om man inte sover till tolv. vanligtvis ser min söndag ut så här:
12.00 - vakna, släpa mig ur sängen.
12.10 - göra frukost och möjligtvis äta den vid tvn.
12.00-15.30 - äta frukosten och se på tv.
15.30ish - söndagsmiddag made by mama.
16.30-18.30 - titta mer på tv och om jag orkar, slå på computtern.
18.30-20.00 - städa mitt rum. detta är något jag gör varje söndag eftersom det är då mitt rum är som stökigast efter veckan och den enda dagen då det känns som jag har tid. (om jag drog av några timmar av tv-tittande hade jag kanske haft mer tid.. nåt att tänka på^^ så nu har jag tänkt, nejtack!)
20.00 - fundera på om jag glömt något inför skolveckan.
20.05 - komma på vad jag glömt inför skolveckan.
20.05-21.00 - ströva runt i huset.
21.00 - inse att jag glömt duscha.
21.01 - duschar.
22.00 - shockerande nog tittar jag lite på tv innan jag släcker lampan och stirrar ut i rymden i två timmar tills jag somnar.

men eftersom jag idag kom upp flera timmar tidigare var jag färdig med allt städande redan halv sex, jag har till och med hunnit rensa i mitt soffbord/förvaringsbox à la IKEA! det är här med att gå upp tidigt är ju riktigt finurligt, vem vet kanske gör jag det nästa helg också?

igår tittade jag förresten på It Takes Two, en superhärlig nittio-tals film med systrarna Olsen, Kirstie Allen och Steve Guttenberg, ni vet han från Polisskolan filmerna? dom håller jag förresten också på att plöja i genom. något jag insåg under processen var att Steve Guttenberg är gorgeous! på ett nittio-tals sätt liksom, speciellt i Polisskolan 1. yum, men om man räknar på det är han väl ... 52 nu.. ooh, inte så yum.

hursom haver, jag hade glömt hur bra It Takes Two är, Olsen systrarna är sååå små och väldigt söta. den är lite som Föräldrafällan men what'a'heck jag älskar ju den filmen så varför skulle jag inte älska den här?! jag vill bara hoppa in i den filmen och leka på det där lägret och bo i Alyssas hus! (jag hade inte direkt tackat nej till Steve Guttenberg vid den åldern heller. 37 är ju inget.. eller? did i just cross the line from calm admirer to crazy stalker-person who likes older guys?)

nej klockan börjar ju närma sig tio så jag får väl hoppa i säng. speciellt med tanke på att jag ska upp kl 6 och ha en körlektion.
Toodles, smoodles!

101106

Idag vaknade jag upp från världens härligaste dröm. spenderade en timme med att försöka somna om och drömma den mysiga drömmen igen men det funkade inte.
Min övernattnings/lan/mysdag i schillange blev superlyckad :D vi promenerade, fotade, spelade kort, åt tacos och spelade age of empires (miranda vann, men bara för att jag var modig och gick till attack först och förlorade alla mina gubbar och resurser..   okej, där ljög jag. hon vann för att hon är bättre. tackålov att jag åtminstone har en cool frilla nu för annars hade jag kännt mig lite nere xD)

jag var lite trött efter allt detta skojj så jag stannade hemma igår och tog det lugnt. fick världens härligaste telefonsamtal från Olivia och Johanna som skulle ut och partaja :D haha, det är alltid lika kul att prata med Olivia när hon är lite på kanelen. det livade upp min kväll rejält xD

och nu, tänkte jag ta en promenad.
hej hopp e toss!


101103

Det gick bra på bibblan, Emma och jag pratade om våra favoritböcker och vi bestämde att jag ska låna en av hennes. efter snacket tittade vi på The nightmare before christmas, den var lika bra som jag kom ihåg :D
jag myste runt på biblioteket i nästan 1 timme efter filmen och åkte med mamma hem. hann även med att lyssna på henriks band som övade i källaren, måste säga att jag är ganska imponerad.
nu har jag förberett mig inför morgondagen. duschat, laddat hem ny musik, skickat sagda musik till mammas dator och lagt in den på min mp3, packar och tänker på hur kul miranda och jag ska ha!
det bli hektiskt med alla resor men det ska nog gå. Sara hämtar mig imorgonbitti halv åtta å så kör jag till nio och bussen hem till mirr går 09.56. tiden emellan ska jag nog spendera på mcdonalds, äta frukost och läsa min bok.

jag ska återgå till packandet, måste gå och lägga mig snart om jag ska orka gå upp imörrn.
todelooo!


varför kan jag inte sluta tänka på dig?

101103

Morrn!
I natt drömde jag så knasigt att jag måste skriva ner det för att komma ihåg det.
Min syster och jag var på ett jättestort flygplan typ tillsammans med några militärkillar. vi var med i någon sorts lek för vi skulle genomsöka planet och hitta våra mp3:er. och när ni hittat dom skulle vi sitta utanpå planet och åka där liksom. så vi klättrar ut och sätter oss på nosen. men det blev ju jätteläskigt för vi höll på att halka av och då ser jag att det är ruuuskigt långt ner till marken (plus att det verkar som vi är på New Zeeland). vi bestämmer oss för att hoppa in i planet igen, susanna klarar det fenomenalt men jag håller på att ramla av igen så hon måste hjälpa mig. hon förklarar att jag ska hoppa till ett av träden som vi glider förbi (planet går väldigt långsamt) och efter det skutta in i cockpiten. självklart klarar jag inte det utan faller ner till marken. sussi hoppar efter mig, vilket är extremt dumt, eftersom hon inte kan göra ett dugg för att förhindra att jag krossas till döds.
hur som haver, så skiftar det helt plötsligt, så som det gör vi drömmar ni vet. så helt plötsligt går vi på marken, i en uttorkad bäck. då inser vi att det inte är stenar vi går på utan guldmynt som ser ut som om dom kommer från inka folket eller nåt. militärkillar kör upp brevid oss i en jeep och BAM så är det natt. då hör vi ljud runtomkring oss, och ut ur buskarna kommer statyer (ungefär sånna som rör sig i Tomb Raider 1) och dom dödar militärkillarna. och helt plötsligt är det massa människor runt oss. typ ur invånarna som är klädda i röda klädnader lite i munk-style.

hur det nu än är så lyckas jag fly från att bli tillfångatagen av dessa ondskefulla statyer, som leds av Tex Holmberg kan jag ju också nämna. alla ur invånarna är fångade och börjar delas in i grupper. jag smiter nerför en trappa, en dörr, en trappa till och en dörr till. tills jag är i den lägsta källaren som någonsin funnits. där hade dom sin glass, och smart som jag är gömmer jag mig i ett av skåpen. sen ligger jag där och bevittnar hur glasskällaren blir kommandocentral för fångarna. dom vet att jag gömmer mig där men säger inget till varken mig eller statyerna och Tex. efter ett tag kommer susanna i hembiträdes-uniform och knölar in sig brevid mig å berättar att hon varit servitris till Tex men lyckades fly. och så ligger vi där i det klaustrofobiskt lilla skåpet i den klaustrofobisk lilla källaren.
och efter det vaknade jag. ja, drömmar är alltid så knasiga. men jag trodde verkligen inte att jag skulle överleva när statyerna dök upp.

see ya, would't wanna be ya!

101102

Alla mina appointments gick bra idag. körde rondeller på min lektion och tog bussen tillbaka i ilfart till broby.
cyklade i motvind och uppförsbacke till frisören och klippte topparna och en hellugg. blev jättebra och jag är väldigt nöjd med att ha en frisyr igen för det var länge sen.
jag är lite nervös inför biblioteket imorgon, får nog förbereda mig imorgon innan jag drar dit. så jag vet lite vad jag ska säga. annars har jag inte gjort mycket idag. tittade på Sabrina och sov. Kevin hälsade på och vi såg en film och spelade lite kort. han körde precis så nu ska jag nog ta en tripp ner till köket och äta något.
drog hem Casper möter Wendy och Bewitched, så dom ska jag se ikväll om jag orkar.

plus att jag längtar till torsdag då jag ska hem till miranda i simrishamn och sova där, vi ska dansa och spela age of empires har vi bestämt så det ser jag jättemycket fram emot :D

tjing tjong! (någon som kollat på I Anneli på ettan?;)

101101

Hallelåja!
dagens inköp i Hässleholm blev inte många men desto dyrare. Ett nytt mineralpuder (i rätt nyans till min nu vinterbleka hud) och en vinterjacka. en väldigt klurig jacka med avtagbart foder innuti så det kan bli en sorts höst/vår jacka också! svart är den och det är bra för jag gillar att ha färgglada sjalar och accessoarer.
hittade en gudomlig sjal på Kappahl av alla ställen. den var ganska stor och tjock med lila/lavendel/rosa färger. så fin och jag ville ha den men den kostade ändå tvåhundra och min stackars plånbok ville inte gå med på det.
synd att man inte kan handla på avbetalning.

jag fick klipptid imorgon halv tolv och då blir det en hellugg för jag är trött på dessa gardiner som hänger runt mitt fejs. skulle gärna slingat lite också men som sagt, ekonomin räcker inte så långt. måste ju kunna leva resten av månaden också, det är ju trots allt bara den förste november.
men det är väl härligt? jag gillar verkligen hösten, jag slipper visa min gelé-kropp och så kan man ha lager på lager.
jag måste skynda mig supermycket imorgon för körlektionen är från halv tio till halv elva och jag måste ta bussen halv elva prick för att hinna tillbaka till broby och frisören halv tolv. så det blir lite stressigt men jag är ju SuperSnabba SilverStina så det är klart jag hinner :D

hej hopp i det blå, nu ska jag se en film tror jag. eller nej, jag ska nog titta på Sabrina Tonårshäxan säsong 3, för den hade sussi med sig från gbg. hon kom på tåget förresten, men vi insåg att hon glömde sin plånbok! haha xD typiskt, så den får vi skicka upp till henne. vi ska nog inte berätta det för mormor för då lär hon oroa sig ännu mer än vad hon redan gör. grand mére, hon har för mycket tid att oroa sig på. men rar är hon, lilla mormor :)

RSS 2.0