Fuck cancer, it's pure bullshit.

Hej bloggen!
 
 
Nu vill jag att ni spetsar era öron, eller egentligen ögon. Jag vill bara berätta om min gamla klasskompis från C4, nämligen stålkvinnan Jenny, som i detta nu kämpar mot cancer med bravur. Hon är ett levande bevis på att inget är omöjligt och att hon är minst sagt en superhjälte, fina Jenny!
 
Det är svårt att visa sitt stöd, det känns lite som om man förlorar rätten till det när man inte längre umgås så ofta. Men jag tänker på dig, Jenny. Jag har aldrig varit särskilt överdrivet kristen, men jag inte tänka mig en bättre anledning att faktiskt be, så det gör jag.
 
Läs hennes blogg, det är otroligt inspirerande och vackert. 
http://estetjenny.blogspot.se/
 
 
Johanna och jag har köpt dessa armband. Man kan kanske inte göra mycket alldeles själv men om alla gör lite, då vet ni väl vad det blir? Massvis. 
 
Let's say it all together; FUCK CANCER.
 
 

Fire away!

You may call me superwoman cause what I did at the gym today was nothing less than a miracle! 

BOOOJA!!!




Världens sämsta rubrik.

Jag är den okrönta drottningen av Guldfynd. Eller nej, jag är nog mer en prinsessa. De tre damerna jag jobbar med är drottningar och jag är kronprinsessa. Men bra känns det, nästan overkligt liksom. Jag har lite svårt att förstå att en permanent arbetsplats inte ska innehålla dålig chef, dålig lön och lagom obehaglig atmosfär. Guldfynd är det första stället jag jobbat fast på och känner mig som fisken i vattnet. Alla är trevliga, pedagogiska och visar mig gärna nya grejor så att jag kan lära mig :) Men men, nog om min hemliga uppgift att smöra för Guldfynd och sprida bra reklam. hehe...
 
Eftersom helgen var magnifik men även onyttig ska jag försöka ha en aktiv vecka. Jag har bokat in mig på dans-pass tisdag, onsdag och torsdag. Ska även skriva en uppsats under veckan så att den är klar innan Lisus och jag drar till London nästa tisdag! YÄY! Jag längtar mig tokig, ska bli skitkul att trampa på brittisk mark igen, och speciellt med min vapendragare Lisa ;D
 
Idag är det förresten nästan vår i Kalmar. Himlen är lite blå, marken är torr och vinden blåste bara lagom svinkall. 
 
puss och hej, leverpastej!
 
 

Yup yup!

Höjden av lyx är att kunna ligga diagonalt i sin säng med armarna ovanför sitt huvud och Sex and the City på tv:n nästa hela dagen. 

Jag ska snart äta en bit apelsinkrokantchoklad och stillsamt somna till tystnaden i studentboendet som alla söndagar för med sig. 

So many places to go, so little time. Yet we did manage wonderfully.

Hola! 
 
Jag kan med glädje rapportera att jag steg upp vid nio idag och tränade i två timmar innan jag bakade surdegsbröd och gjorde grönsakssoppa. 
 
Haha, knappast.
 
Jag tänker inte berätta hur länge jag sov men ha i åtanke att jag kom hem ungefär halv fem... 
Det var en magisk kväll med barhoppande utan dess like. Jag var mest berusad av livet så jag behövde inte så mycket alkohol, vilket är bra för både lever, plånbok och dagen-efter. Johanna och jag började hos henne med en underbar tacopaj som var så god att jag ville bosätta mig i den och utnämna mig själv till taco-drottningen och köttfärsen till mina undersåtar. Så god var den!
 
Lagom till en konstig deltävling av mellopello kom damerna Sofie, Linda, Bea och Sofie. Vi gick till en förfest där vi stod i en ring i mitten och pratade bara med varandra. Som det brukar vara på förfest xD Efter det susade vi snabbt in på Studentpuben, sa hej till Daniel och Jacob (det var dom jag kände och dom jag såg xD) och susade ut igen. Efter det gick vi till Centrum, ett nytt ställe. Sen slank vi in på Z, lämnade våra jackor och drack en shot, slank ut från Z och in till grannen O'Learys en smula. 
 
Efter lite dans och snack slank vi tillbaka till Z och hämtade våra jackor för att bege oss till Stars and Stripes. Jag är förbryllad över faktumet att vi hann med så många ställen, en utekväll varar ju ändå bara från 11.30 - 03.00. Men minsann. 5 ställen. Snacka om ambitiöst xD
 
 
Här är den legendariska pajen. Utekväll upplever jag nästan varje vecka men, tacopaj! Det ska in i historieboken!!! Johanna och jag är helt klart ett fenomenalt matlagnings-team :D

bonjour. i think.

Mitt liv är helt upp och ner! Jag sov till halv tre. HALV TRE? Jag vet ju att jag är en liten sömngångare och att det faktiskt är ett mirakel varje gång jag lyckas ta mig upp innan middag men, HALV TRE?
 
Men det är väl bara att gå vidare. Jag har ätit potatis och purjolök-soppa och skrivit en emotionell analyis till morgondagens seminarie. Sen tänker jag faktiskt göra något riktigt vettigt. Typ gå till gymmet. Om jag inte bestämmer mig för att börja på senaste Julia Quinn-boken...
 
mon dieu. ma vie est sans espoir. 

Kul att mitt liv mest handlar om vad för mat jag lagar.

Alltså, vi visste ju redan att jag är så där lagom fantastisk, men idag gjorde jag den godaste kyckling-grytan ever. Faktiskt, EVER! Kyckling, morötter, röd paprika, purjolök, creme fraiche, grädde, kycklingbuljong, sambaloelek, paprikapulver. OH DAMN. En av mina korridorskompisar smakade och fick något längtansfullt i blicken. Success!
 
För att verkligen förtjäna en sån måltid såg jag till att ge 139 % på gymmet med Lisa. Vi trampade på cross-trainerna i 40 min. Det gick bra och jag hann bli av med 532 kalorier under 5,25 km, vilket är bättre än förra gången när jag bara hamnade på 500 kalorier och 5 km på samma tid. Again, my life is such a hoot!
 
 
Ja, i detta läget är det ganska trevligt att växa upp. Men man kanske inte ska gå runt och vara alldeles för lycklig och belåten. Då kanske gudarna ser det och bestämmer sig för att jämna ut balansen lite och vips har jag tvättat alla vita kläder med en lila strumpa. Sånt suger.
 
 
 
 
 
 

party hardy

*GÄÄÄÄÄÄSP*
 
Den här nattklubbshängaren är trött. Jag har dansat natten lång och sovit dagen lång - och i sann dagen-efter-anda ska jag äta onyttig mat, med goa Johanna :) Mitt liv har helt plötsligt blivit väldigt storstadsaktigt. Jag jobbar, tjänar pengar (boy, snacka om att det är trevligt och en enorm lättnad!), pluggar lite emellanåt, tränar och tar mig ut på stan. Kicking those heels wherever I like :D
 
Stars and Stripes igår var kul, lite o-organiserat men det är givet första gången ju. Stötte även på Sofia och två av hennes kompisar, dansade massvis och efterfestade med skratt, musik och limefärgad, väldigt stark grogg. (Jag drack två munnar och blev nästan grön själv xD)
 
Men, innan jag ska dyka ner i thai-matens mumisiga avgrund, ska jag dock slå en pling till Lisa! 
 


 



Lite fina bilder från förra onsdagen @Harrys 

 

work-work-work-work-out.

Damn, snap-a-doodle!
 
Klockan är inte ens 17 och jag har redan hunnit med att både jobba och träna. Jag har alltså tjänat pengar och förlorat kalorier. Det blir nog inte bättre än så!
 
 
Känns väldigt skönt att ha tillgång till Malkars igen, träningen gör gott! Under julen kunde jag nästan känna hur jag blev lite rundare för varje bit knäck jag åt eftersom jag inte tränade alls. Då är det bättre med balans, så man kan njuta av god mat helt och hållet utan dåligt samvete. #logicFTW
 

Victory is mine. Not yours Miller.

Hejsan hoppsan!
 
Livet rullar på i Kalmar, tiden går så fort att jag idag kom på mig själv med att säga: "är det redan fredag imorgon?" Så säger vuxna hela tiden. Så nu är jag vuxen.
 
Den här dagen har gått förbi som om jag varit i en bubbla. Lisa, Emilia och jag var ute på galej igår och på Harry's stötte vi på Johanna och Maria, så himla roligt! Vi drack Rosa Pantern och dansade till oförklarlig 90-tals musik. Hoppade in och jobbade 14.30-19.20 eftersom Karin var sjuk. Jag sorterade varor och organiserade artikelnummer inför vår inventering. Det var trevligt sövande och det hände inte så värst mycket under mitt pass, förutom att jag pratade med min chef Ulrika och fick ett fint besked att det är flera kunder som sagt att jag är väldigt trevlig och duktig på mitt jobb. Sånt känns ju som rostad macka med hallonmarmelad en junimorgon, superbra! 
 
Lisa och Torbjörn plockade upp mig efter jobbet och så fräste vi till Norrliden för filmkväll hos Rickard och Emilia. Vi tittade på Law Abiding Citizen med Gerard Butler och Jamie Foxx, sjukt bra film, om än läskig. Plus att Rickard hade komponerat ihop ett film-quiz som jag vann, wohoo! Tänk, jag visste att jag en dag skulle tjäna på att vara cinemophile. Self-high-five! Jag var så ivrig att svara att när jag räckte upp handen hela tiden lyckades jag inte bara imitera Hermione utan även sträcka min arm en smula. Pain and victory goes hand in hand, as it turns out. (Ps. Miller kom tvåa. Hehehehe Ds.)
 
Nu ska jag städa lite i mitt rum, eftersom jag befinner mig i det tillståndet där jag är lagom trött men ändå vill fixa och dona. Så jag ska lyssna på Yiruma och bara vara.
 
Puss och kram, ät en banan.

Jag behöver MacBook-hjälp!

Jag vill fråga en grej. Är det någon som antingen vet hur man hanterar mac eller känner någon som hanterar mac?
 
Min nyckelhanterare har blivit tokig och jag måste ge lösenord till dessa grejor konstant. Exakt samma rutor dyker upp hela tiden och ärligt talat vet jag knappt vad någon av dem är. Mail förstår jag, men det är ockås något av ett mysterium eftersom min mail faktiskt fungerar. Det är precis som om jag måste bekräfta hela tiden.
 
Det här har hållt på i snart en månad och rutorna poppar upp cirka en gång varje minut. Allihopa. Och jag måste skriva i mitt lösenord. Snälla, snälla, säg att någon förstår detta och kan hjälpa mig?
 
 

THW WRATH OF STINA IS MIGHTY.

Jag befinner mig i ett emotionellt tillstånd där jag svävar mellan frustration, ilska uttråkhet. 
 
Denna magiska röra beror på en lördag med besvärliga kunder på jobbet, inga planer för kvällen och för lite sömn. Hur som helst lutar jag åt att bli riktigt förbannad. Bara så där. Så där lagom oprovocerat och irrationellt. 
 
Så jag ska väl sticka till gymmet, lyssna på aggressiv musik och springa av mig typ 50 000 kalorier eftersom jag ovanpå allt känner mig tjock som en flodhäst och ungefär lika attraktiv. BAH! Nedrans lördag. 
 
 

RSS 2.0