110530

Det här inlägget dedikeras till två herrar!

Först: Joel Andersson som fyller år idag. Grattis Jojoel, hoppas du har haft en spektakulär födelsedag. fast, det vet jag ju redan att du haft. Såg nämligen dig gå på stan med en glass i handen och din fru brevid dig. (plus en hel hop tvåor från C4, men dom är ju inte alls lika trevliga som treorna så dom hade nog inte så mycket med din glassiga lycka att göra)

Andre: (nummer två? second? andra?) Viktor Ragnarsson!
Denna kalasduktiga man har sytt en väska till mig och den är så fin att jag liksom inte vill lägga den ifrån mig. Och ni vet hur det är när någon man känner liksom gör grejor åt en och man måste låtsas att man gillar dem för att inte såra personen ifråga, typ som när min faster gav mig en keramikkatt fast jag önskade mig en cool keramikälg.

Så ÄR DET INTE ALLS MED DENNA UNDERBARA VÄSKA! Jag älskar, älskar, älskar den! Jag ska ta en bild på den imorgon och lägga upp så ni verkligen får se med egna ögon vilken fashionista jag nu är, thanks to Foxy!

jag är så lyckligt lottad :)

not exactly top of the morning to ya'll

Gud vad trött jag är. Eftersom jag lyckades sova 13 timmar från lördag till söndag kunde jag självklart inte sova igår och har således legat uppe hela natten. skönt, speciellt med tanke på att jag ska repa med Grease till 10 ikväll ^^

mamas day

Grattis på Mors dag, mamma! Jag vet att jag är omöjlig för det mesta men jag älskar dig och du är den bästa mamman man kan ha! ♥

110528

Den iskalla tystnaden som uppstår vid bordet när familjen Holm/Strandberg/Svensson äter middag.

För att inte helt dö av frostskador ska jag bege mig till varmare breddgrader. Bio med Emma och Ida och sen kanske vi letar upp någon fest :)


grisen är i gång

Nu är jag lagom mör! Greaserep från 10 till 2, dans och sång på menyn. gick väldigt bra och jag spikade jitterbuggen med Fredrik :) whopedooooo, ihöst får ni se mig på RIKTIGT!
men nu... = dusch.

110527

gud vad jag har tråkigt..
vännerna, vart är ni?

destination: Bolivia, tur och retur.

Sitter hemma hos olivia, nyduschad och med godis i flabben. det är najs.
hon har en macbook och jag måste säga att jag diggar den något otroligt. ska försöka spara ihop till en sån istället för en vanlig bärbar.
NU VET JAG!
Jag ska en tävling på min blogg! Den som kommer på det bästa minnet med mig får köpa en mac till mig!!!! alltså, att jag inte är en ung entreprenör än är ett under. mitt affärs-sinne är knivskarpt.
imorgon är det examenskonsert och jag har inte ringt mormor om det. kanske lika bra eftersom min låt heter "Fuck you"...
tack och hej leverpastej!

Spindeln, återkomsten.

Herregud, ni anar inte vad som precis hände!

Jag traskar in i badrummet och innan jag hoppar in i duschen står jag självklart och beundrar mig själv i helfigursspegeln. Då får jag syn på en bamse-stor spindel ovanför duschen! Ännu större en än den jag dödade för någon vecka sen!
Kastar mig över spindeln med papper och en blandning av skräck, avsky och honest-to-god anger. lyckas mosa honom till en liten fläck och känner mig riktigt nöjd. tills jag ser ett av benen röra på sig!  kastar papperstussen och spindeln i toalettstolen och spolar, samtidigt som jag gör en lite riverdance koreografi i ren och skär förskräckelse.

varför, VARFÖR undrar jag?!

Har vi en spindelfarm i huset? Är detta mammas sätt att verkligen försäkra sig om att jag kommer flytta hemifrån nån gång? Genom att fylla huset med spindlar tills jag inte står ut längre och flyttar till Kanada? alla vet ju att Kanada har minst antal spindlar i hela världen.. right? .. RIGHT?!!!!

s-s-s-slow

hur kul är det inte att mina inlägg tar så lång tid på sig att laddas upp att jag hinner slakta en ko, skicka den till McDonalds, beställa en hamburgare och äta den innan det dykt på min blogg.

revelation or what!

MEN!  nu insåg jag att  A L L A   M I N A   U P P G I F T E R   Ä R   I N L Ä M N A D E! vilket betyder att, gymnasiet är slut.
oh herregud...

A serious but kinda happy woman

Jag lyckades pigga upp mig med att göra färdigt mitt religions arbete (it's azum, if I may say so myself, and I may) och att läsa Johannas arbete och kommentera det! det är verkligen askul att rätta andras uppsatser, jag gjorde det till två tjejer på Engelska C nyss och det var skitkul! Ett dussin sidor med bara härlig engelska, hade jag haft en röd markerpenna hade jag nog svimmat av lycka xD
ska duscha nu och sen sussa sött :)
xoxo

110524

är det inte underbart när någon frågar hur det är med en och lägger märke till om man mår dåligt?

det har varit en lååång tisdag. min hand gör ont och helst vill jag bara gömma mig under täcket och inte komma fram förrän nästa onsdag. men det går inte, för ikväll måste jag skriva klart mitt religionsarbete, imorgon är det rep inför examenskonserten, torsdag examenskonsert, fredag möjligtvis klippning och kanske svensktoppen i stan.

jäkla skit.

tristdag

I brist på apetit äter jag pepparkakor till frukost.. it's delicious.

oh how I wish I was that twisted

Det är inte så mycket liv i huset ikväll. Mamma har redan lagt sig, B sitter i koppar-rummet filosoferar och Sebastian kurar i sin ände av huset. I sådana här lägen märks det så tydligt att Susanna inte bor hemma längre, hon har annars alltid nåt på gång och det är int en lugn stund i torpet när hon hälsar på. and I'll admit, I lööööv it.
Det är lite för stelt som det är nu x)

Aldrig förr har det tagit så lång tid att skriva en så kort bit.. jag råkar nämligen ha vänstra pekfingret och långfingret ihoptejpade. det blev så stressigt imorse att jag sprang rätt in i dörren och nu gör det faktiskt riktigt ont.

nu tror ni kanske att jag gjorde detta med vilje för att jag skulle ha pianouppspel och vet ni vad jag säger till det?
att jag önskar att jag hade ett så diaboliskt sinne att tanken genast slagit mig från början att jag självklart skulle krossa min vänstra hand och därigenom slippa terminsuppspelet.

sadly, not even I am that devious. nej, jag spelade melodin med höger hand och min pianolärare fick spela basen.

nu är jag trött på att skriva med höger hand, det är fruktansvärt tröttsamt.
bye bye my darlings

top of the morning to ya!

Ack vad det är tidigt! Och förvånansvärt nog kan jag fortfarande inte min pianolåt..
konstigt, jag som trodde att det skulle funka att sälja min själ till djävulen. kanske bara funkar om man heter Tommy Johnson och bor i USA. Något att fundera på, eh?

110522

Hur hände detta? Hur kunde hela helgen försvinna utan att jag övat på min pianolåt?!!
Åh gud... nu hyperventilerar jag!
(!)
Vilken arm är det man har ont i när man får en hjärtinfarkt?

110521

Frida har tipsat mig om en fest ikväll och nu ska jag bege mig ut för att leta upp henne och sagda fest, orkar inte sitta här hemma och glo in i väggen, hur intressant det än är.
see ya suckers

oh brain, why art thou so fleeting?

Jag lever i förnekelse.
Lista på saker jag förnekar
  • Terminsuppspel piano på måndag. Jag kan inte min låt och det låtsas jag inte om. Fast att jag ska tenta och verkligen borde kunna den eftersom jag haft en enda låt under hela 3:an.
  • Arbetsmiljö och säkerhets slutuppgiften. Det här är en blandning av förnekelse och ren och skär förvirring.
  • Studenten. Att jag inte kommer ha sommarlov efter den 10 juni utan kommer vara arbetslös. (HERREGUD!!!)
  • Att jag måste skriva till lite grejor på min religionsuppsats om Judendomen. (Att gå tillbaka och fixa om en uppsats är det värsta jag vet, näst efter lingondricka som jag får huvudvärk av.)



ajajaj...

PARDEY HARDEY ONCE MORE

Om sanningen ska fram, vill du ligga med mig då?

innan ni hetsar upp er, det var en retorisk fråga.
självklart vill ni det.


som ni kanske förstår har jag varit ute på äventyr, dock nyktert äventyr. Startade hemma hos Sara och drog sedan vidare med Frida och Jackie, hem till någon som kan ha hetat Filip..
anyhows, det var kul. lite crazy, men kul.

men nu måste jag faktiskt låna lite av Egoina. Hon gör ju alltid sådana där konversations-sake-laker och nu vill jag anamma det litegrann.

nu får ni föreställa er festen framför er. Ett vardagsrum, massa människor (de flesta fulla). Jag sitter i soffan och två killar kommer in, eller kanske man kan säga en man och en kille. konversation leder som följande.

Man: *mummel* .. bjuda öl? (pekar lite sluddrigt på mig)
Kille: Nej, nej. Hon är för fin för dig.

alltså, this made my day! jag är fiiin, jag är fiiin! *liten segerdans*



ja, det var kul. ungefär lika kul som innan idag när Viktor och jag skulle träna. Eller, Viktor försökte få mig att träna men eftersom jag är så busig smet jag hela tiden. Ni skulle bara veta hur svårt det är att fuska med sit-ups när Foxy the General vakar över en. Haha, det är så underbart att vår relation är som en pappa till sin dotter, för Viktor tar alltid hand om mig och ser till att jag gör rätt saker på rätt tid. vilket är så najs eftersom jag alltid har varit så anständig och ordentlig, NO MORE! MOHAHA! god bless thee Victoire, for thy is mine lovliest friend.

Natt'si på er, och kom ihåg, kissa ALDRIG i motvind.

110519

får jag bara ge en liten skriftlig applåd till familjen Åkerberg?
Pappa Mats = världens bästa skräddare!
Mamma Matilda = tillagar världens godaste köttfärssås!
Dotter Miranda = ger upp sin säng så att jag slipper sova på golvet där monster äter upp mig!
what is love? that is lööv!

late night snack

Darryl Worley - If something should happen
Så himla bra låt som bara poppade upp i mitt huvud nu och tack å lov för internet för jag kunde inte för mitt liv komma på vad den hette x)
now, back to my sandwiches! (efter ett lååångt telefonsamtal med min syster, så trevligt. saknar henne, och göteborg!)

la musicala greasea!

http://musikalengrease.blogspot.com/

Här är Grease bloggen, och där tror jag faktiskt att det dyker upp lite bilder, kanske kanske någon där ni ser mig. :D

griiiiiisigt bra!

Tadaa! Jag är tillbaka!

Fotograferingen gick jättebra och det var hur kul som helst! Kändes skönt att få lära känna alla lite mer också, tror att jag har åtminstone några namn i minnet, om jag kan behålla dom där tills augusti, det är en annan femma xD



Så här har ni Jan, Pink Ladies medlem och allmänt glad! Tyvärr ingår ju min mobil i rekvisitan från filmen Grottbjörnens folk och kan därmed inte ta några snygga bilder, synd för jag ville gärna visa min fina blåa klänning och min skitsnygga rosa Pink Ladies jacka! :D men det får vänta till hösten ;P

nu är jag återigen snortrött och ska käka lite mackisar och sen sussa sött! imorgon bär det av till schillange för sy-kväll och hemmagjord köttfärsås om jag inte har helt fel xD *torkar bort lite dregel i mungipan*



håll tummarna för att jag inte behöver ha ihjäl några spiders ikväll ;)
xoxo
Jan aka Spiderkiller aka Stina the Great aka Stinis

110516

Om det här blir mitt sista inlägg får ni inte bli ledsna, då har jag bara dött av utmattning efter första repet med Grease.

Jag är så nedrans trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen alltså! Hunrig, illamående, svimfärdig och en gnutta nöjd :) det gick väldigt bra och jag fick lära mig lite "born to hand-jive" och jitterbugg! tror kanske att jag måste investera i ett par dansskor för mina fötter in pain..

tror ni inte heller att on top of this night, när jag kommer hem så blir jag tvungen att döda två spindlar? En på min dörr, som inte var så stor, så jag försökte få min katt att äta den men hon bara jamade och ville ner. Tillslut fick jag smasha den med tio ton papper för att verkligen vara säker på att den inte rörde mig.

Spindel nr. 2 stötte jag på i duschen, och det ska jag fanimej säga den var lika stor som min handflata! okej, nu överdrev jag lite. men stor som fan! jag hade precis stängt dörrarna om mig när jag såg den på väggen och då lyckas jag göra nån sorts hoppa-bakåt-och-samtidigt-öppna-dörren-och-fly rörelse. jag återvände med typ tjugo ton papper och den arma spindeln led en blixtsnabb men säker död.

nog om spindeldöd, nu ska jag äta en macka och sen sussa sött för imorgon ska hela Grease-ensemblen fotograferas och ni vet vad det betyder? Att jag kommer få träffa Kevin Borg. jaja, det hade kanske varit coolare om jag hade sagt Freddie Mercury men han är död och vi får faktiskt hålla till godo med Kevin, som faktiskt är galet duktig och har en väldigt charmig svenska med malta brytning :)

Nighty nighty!
PS. Min kusin Malin fyller 20 idag, grattis till henne.
Och grattis till mig, för nu kan hon köpa ut till mig. DS.

porkiemouth

Okej, det här fick mig på lite bättre humör.

"Mmmm.. Bay-con!"



a bloody sunday indeed

oooh.. realization dawned on me. jag tror att det kan vara så att det snart är den tiden på månaden och det kanske, kanske är därför jag är arg.

eller så har äntligen blivit bitter på riktigt? som jag har strävat efter detta!
ojojoj, det nästan rinner sarkasm och ironi ur mig..
och inte ens det kan få mig på bra humör.

rage against the machine

Tyvärr får vi skjuta på min "love-it-for-life" lista eftersom jag av någon anledning inte känner mig särskilt glad idag. Lite så där allmänt deppig och sur är mer min melodi idag, så pass mycket att jag tar en sovmorgon imorrn.

Istället ska jag göra en "hate-it-for-life, or-at-least-until-proven-the-difference" lista.

  • Mitt smutsiga rum. Kan ni tro att jag en gång hade ett perfekt städat rum med noll dammtussar? Detta är nu blott ett minne och istället för att dammsuga brukar jag nu skopa ihop mina dammtussar och kasta ut dom från mitt fönster. god how I hate that.
  • Att jag inte har sett en enda riktigt bra romantisk komedi på hundra år. Jag går runt och väntar på en ny Sixteen Candles, en ny Pretty Woman eller kanske en redit hjärtkramande Notebook, men NEEEJ! Tydligen går det inte längre att göra sådana här filmer längre. gawd, how I hate that.
  • Spotify. need i say moore? alright, I CURSE THE DAY A GOT AN ADDICTION TO SPOTIFY! DAMN YOU SPOOOOOOOOOOTIIIIIIIIIIIIIFYYYYYYYYYYYYYYYYYY!
  • virvlar. ni vet sådana som man har i skallen? så sjukt onödiga. när jag tar över världen ska jag förvisa virvlar, så att jag ÄNTLIGEN KAN HA EN BRA HÅRDAG!!!!!!!
  • Idioter som inte kan låta bli att visa upp sin besserwissertivitet. om det nu är ett ord, ärligt talat bryr jag mig inte, SÅ ARG ÄR JAG! och grammatik som är så viktigt för mig annars *bekymrad min*

dock vill jag bara säga en sak som jag älskar, kan ni gissa vad? STORA BOKSTÄVER OCH MASSA UTOPSTECKEN!!! även om det blir lite jobbigt efter ett tag är det ett perfekt sätt att visa sin ilska i skrift.

nej, nu ska jag gå och skrika lite i en kudde och möjligtvis stirra argt på teven.

Good bye, I have no dingo(e) and now I want to die.

vi närmare eftertanke...

tror jag förresten att jag håller på att få en visdomstand, jag kan nämligen känna hur visdomen liksom sipprar till! Bara ikväll har jag lyckats köpa cigaretter utan behöva visa leg, äga Henning på fejsbok och tjäna 50 spänn genom att köpa sagda cigaretter, åt Dick med hans pengar, mammas bil och bensin. vet ni vad det betyder? = profit!

110515

imorgon ska jag blogga om allt jag älskar, som alla andra hatar. eller, tja.. alla dom som är "coola".
medan ni väntar ivrigt på det kan ni gläjda er åt att min underbara vän Jenny fyllde 19 i torsdags och ställde till med brakfest i fredags och det var INSANE! lealösa människor, toaletter som inte ville spola, ENORMA SPINDLAR och massa annat som jag faktiskt inte minns.
och om inte det räcker så får ni lyssna på den här låten och känna er glada för att ni inte levde i Etiopien på 80-talet.
puss på'na!

yotobube

Jag har hittat en ny favoritlåt!


hittade den när jag såg senaste avsnittet av Glee. kolla den ascoola covern på Rolling in the deep som Rachel och Jesse gör :D


110511

Jag är löjligt nöjd med mig själv. Eftersom jag satt uppe till 3 inatt och skrev färdigt min engelska uppsats om Jane Austen är mina skolarbeten nu officiellt FÄRDIGA! vilket är fan så skönt!
så jag tog en breather idag, tillsammans med Miranda och Rebecca. Vi cruisade i k-stad i typ 3 ½ timme, och med cruisa menar jag självklart gå. vi värnar nämligen om naturen. Även därför vi kastade det gröna på jordgubbarna vi köpte till fiskarna i kanalen i tivoliparken. GO GREEN! (och allvarlig talat var det ty världens underbaraste eftermiddag)
när jag kom hem käkade jag lite grillat och efter det gav jag mig på något mirakulöst. Löpning.
det gick helt okej tills jag insåg att jag inte har någon kondition. turligt nog är jag envis som en åsna och fortsatte ändå, fast i intervaller. tror att jag varvade halva broby, för när jag väl kommer igång vill jag inte sluta. speciellt inte när det handlar om min mp3, fin natur och superbra promenadvägar.
bilderna har jag stulit från Miranda och jag använder dem med två syften:
1. Dom är fina.
2. Jag behövde något som delade stycken, eftersom jag är lat och har bloggat i Google Chrome där styckeindelning är blott en fantasi.

dagens fundering

Jag har en fråga.
Är det bara jag som spetsar både öron och ögon så fort jag hör frasen "Känsliga tittare varnas!" ?
För jag har alltid varit äckelfascinerad och vill gärna pilla på sårskorpor, smeta ut blod och fasas över finnar och pormaskar. nur undrar jag, ÄR JAG ALLDELES ENSAM I VÄRLDEN?
[ensamt äckel söker annat ensamt äckel till livspartner och kamrat genom blod, svett och var. svara till navelludd-ä[email protected]]

uppsatsen som aldrig tog slut

Jag försöker gå in mina balskor samtidigt som jag skriver på min engelska uppsats och tydligen funkar det väldigt bra! Har nästan skrivit en hel sida nu! skönt, bara 9 sidor kvar. PUH!

en da(h)l av möjligheter

Jag är käääääääär! i ett UTESTÄLLE! Granada ska bli mitt nya hem. ta mig fan om jag inte har så jävla kul att jag nästan dör varje gång jag åker dit. okej, två gånger men ändå. xD blev som sagt en impulstur till Lönsboda igår efter ett bedjande samtal från Ida och Johanna. susade dit och festade hela natten lång och lyckades busa till det ett antal gånger :D

Granada = Gr8.


Så nu ska jag bara skriva min musikhistoria uppsats och min engelska uppsats. ikväll. men vet ni vad? det är helt okej för det var så värt det att byta ut lördagskvällen med läxor mot dans, dricka och darlings :D

ciao!

torrdag

Miranda är på Irland, Grease är lite läskigt, panpizza har jag ätit tre gånger idag och istället för att göra mina läxor läser jag min fjärde Lisa Kleypas-bok. four down, five to go!

kan jag få checken..?

Balklänning: check!
Studentkläder: check!
Balskor: check!
Studentskor: check!
jag pustar ut och kan äntligen andas lugnt. jag har gjort vad jag kan, resten är upp till Gud och mamma.

det förflutna är framtiden. i allafall för musiken på min dator.

He he he!
Skrattar bäst som skrattar sist Spotify! Nu har jag laddat ner Winamp igen och lite ny musik. Jag visste väl att det var för bra för att vara sant, typ som när man får en glass av någon och sen är man skyldig dom för resten av sitt liv.
ytterligare en vinst denna dagen var att vi fick förlängt på engelska uppsatsen, den behöver inte lämnas in förrän på tisdag nästa vecka. jag pustar ut och känner att det nog är bra att lägga lite mer tid på den uppsatsen som avgör om jag får betyg i engelska c överhuvdtaget. (Inte för att jag håller på att få IG i engelska c. så, andas mormor. men Kicki sa att om man inte lämnade in den kunde hon inte sätta något betyg på kursen.) bra, nu när jag har förtydligat det ska jag återgå till att bygga upp mitt winamp bibliotek :)

Dear Spotify!

Nedan följer ett meddelande till Spotify:

Kära Spotify!
Jag vill tacka er.
Tack för att ni har gjort Spotify tillgängligt i flera år och gjort det till ett oumbärligt program för en riktigt musiknörd.
Tack för att ni låter mig lyssna på hur mycket musik som helst utan att behöva betala för det.
Tack för att ni hjälper mig att inte bryta mot lagen genom att ladda ner musik.
Men mest av allt vill jag tacka er för att ni har gjort Spotify till ett beroende och för att ni drar tillbaka ert förmånliga erbjudande lagom till att man har raderat all sin nedladdade musik och avinstallerat Winamp.
Tack!

hey there little red riding hood

Mot Kosmorama!
Miranda och jag har mysmåndag (med lite ändringar xD) och ska toppa den förra genom att gå på bio.
Red Riding Hood, kommer en liten recension imorgon när jag är hemma. :)


those golden days...

Jag bläddrade igenom mina album på fejjan och jag hittade den här bilden. jag har ingen riktigt anledning för att vilja lägga upp den men det är ju min blogg så det behöver jag inte ha. jo förresten, vi är så söta. det är därför jag lägger upp den :D
mina underbara vänner från "andra sidan" dvs, Boalt, Lönsboda och Nöbbelöv!

i've lost my zen! where could it be?

Okej, för att ta mig ur min sorgsenhet denna söndag försökte jag mig på lite föräldrar och bil terapi. Körde hem till pappa, tog lite småvägar och beundrade den svenska naturen och alla söta små hus. pratade en stund med papu om ditt och datt i livet. körde tillbaka hem och pratade en stund med mamu om ditt och datt i livet.
bäddade om min säng för jag sover mycket bättre med rena lakan. letade förgäves efter matchande örnogtt. som det är nu har jag ett med knatte, fnatte och tjatte på, ett med skönheten och odjuret och ett som jag själv gjort på syslöjden i högstadiet; svart med texten Ztina på. då tyckte jag nämligen att det kunde vara en bra idé att ha Z istället för S i mitt namn. sånt trams har jag kommit över nu, kallar mig rätt och slätt Stina the Great, queen of everything! 
när jag nu läser om mina örngottsproblem känner jag spontant att det kanske är bra att jag inte haft så många snubbar i min säng. hur fasen förklarar man ett prinsess påslakan, kalle anka örngott och en hjärtformad kudde för en manlig man?
nu ska jag fortsätta min terapi med lite Enya och meditation <)

110501

I'm having a bad day.
Det känns som om jag sitter i en bubbla, helt opåverkad av livet utanför. vilket är sjukt dumt. för så är det inte.
jag kommer ingenstans med min uppsats och det känns lite jobbigt eftersom den ska lämnas in på tisdag.
jag hatar att känna så här, det är precis som om jag går på högvarv i flera veckor och sen går luften ur mig för en dag. och då kan jag inte göra någoting. faktum är att det är rätt obehagligt. jag har alltid längtat mig igenom livet, typ "gud va jag längtar till sommarlovet", "fan vad jag längtar till Grease repetitionerna börjar", " åh vad jag ser fram emot studenten". det är liksom sånt som får mig att gå upp ur sängen på morgnarna istället för att begrava mig under täcket och aldrig mer komma ut.
på sånna här dagar då funkar inte dom vanliga "jag längtar.." knepen. jag längtar inte till något.
manodepressivitet, here we come..

RSS 2.0