don't cry for me Sweden, the truth is I never left you.

Jag har varit busig. busig och olaglig. så i morgon blir det Post Grad och Little Nicky. så det kan ni mumsa på till i morgon, för jag vet att det var en evighet sen jag recenserade en film. och är det inte konstigt att jag måste slå upp det ordet varje gång jag ska skriva det för att jag inte kan stava till det?


och med femte inlägget denna kväll säger jag nu godnatt och adjö, temperaturen ute är 2 grader celsius och vi tackar för att ni valt synonymous.blogg.se som kvällsunderhållningen och hoppas att ni tänker på oss även i framtida sammanhang. PS. om ni beställer privata inlägg tillkommer en avgift på 3 gräddbullar och en påse bilar DS.

this is stina the great, signing out!

punkt. utropstecken! frågetecken?

jag pluggar och pratar med Miranda. gud vad hon är bra.

(för två år sen, filmkväll hemma hos mig. öhm.. Paranormal Activity tror jag.)
ett litet hjärta till alla mina vänner, två till miranda för hon är lika blek som jag. :)

'nuff said.

AAAAAH, jag ska plugga okej? ni behöver inte stirra så fördömande på mig. jag vet att det inte är lätt att tro ibland men jag är bara människa.
hm, kan det vara så att jag bloggar för att slippa plugga? eftersom jag lagt upp 3 inlägg på mindre än 10 minuter känns det som om att det skulle kunna vara så.
(och nej, jag fuskar inte. särskilt ofta. haha jag kan inte låta bli det! JAG VILL VARA OND!)

moritz is down for the day

goda nyheter har nått mina fnoskiga öron! Svenskan är inställd imorgon! det betyder att jag kan skippa talet ikväll och spendera den tiden framför tvn istället.
va? hör jag invändningar? borde jag använda tiden till musikhistoria provet imorgon istället? trams! när man är så klok som jag är har man en liten tatuering på armen med all information som kan tänkas behövas till sagda prov.
he he he..

110331

Godafton bloggen.

Today is the day you will always remember as the day you almost caught
Queen Stina!!!!


Ja, högt ärade läsare. jag vinglar på kanten till ett nervsammanbrott. Jag är en liten nyckelpiga i ett oändligt hav av hungriga fåglar. Den enda 65A BH:n på H&M med hundra 12-åringar som tror att de har bröst och tänker kämpa till sista andetaget för att få en BH. Den sista skvätten fil på Södra Kasern när det serveras blodpudding.
Mitt liv, är en katastrof.


jag har så mycket att göra att jag har hamnat i ett för mig bekant stadium. Så mycket att göra, så mycket tid och ändå är jag fastfrusen i marken, like a deer in the headlights. Idag är det meningen att jag ska plugga till musikhistoria-provet imorgon, memorera mitt svenska tal och skriva färdigt min slutdokumentation.
Vet ni vad jag har gjort?
Jag har tittat på 9 avsnitt av That '70s show och köpt ytterligare en Ben & Jerry's glass. det är min andra denna veckan. japp, jag är inte stolt över det.


fast på ett sätt känns det okej att vara så likgiltig som är just nu. det är ju trots allt bara min utbildning och mina betyg vi snackar om. hur mycket skillnad gör dom egentligen?
i värsta fall får jag leva på min blogg. hm, hur ska jag göra för att tjäna 75 000 i månaden på min blogg..
Molly tittade precis på mig som om för att säga "Jag ger dig 75 000 om du slutar blogga och kommer hit och klappar mig på magen." hon är för rar, den gamla haggan.


Jag kommer bli en galen katt-tant. eller kanske bara en galen tant. jag har inte bestämt mig än. ska jag bli en galen katt-tant måste jag ju ha min galna katt och allvarligt talat tror jag inte att Molly kommer leva så länge. nog för att hon är seglivad men jag har inte sett henne le en enda gång och vi vet ju alla att ett gott skratt förlänger livet.tristdag, once again

ja, Susanna. you caught me. jag skolkade för att jag är seg. OCH DET ÄR UNDERBART! because I'm bad, I'm bad, you know it!
och Miranda raring, om du berättar om min blogg för hon-monstret ska jag kötta sönder dig nästa gång vi spelar Age of Empire. ska inte va snäll som förra gången. (det här skulle kunna kallas vilseledande marknadsföring. förra gången jag och Miranda spelade Age of Empire utplånade hon nämligen hela min civilsation. det var patetiskt, för att va en sån ond tjej är jag kalas-dålig på krigsstrategi.)

tristdag

när jag var liten ville jag bli som mamma, synskadad.
det är först nu jag förstår att hon är synpedagog.

110328

Bråkade med mamma och i rena ilskan skrev jag mitt svenska tal. Blev faktiskt riktigt bra, bara ännu en anledning att beundra mig själv.

Eftersom det är måndag och första dagen på min lingonvecka den här månaden(OOOOH scary!! jag nämnde mens i min blogg! iiiih! get over it) ska jag faktiskt inte träna. istället ska jag köra till knislinge med Erika och köpa Ben & Jerry glass. sen ska jag proppa i mig hela den samtidigt som jag stirrar på tvn.
gud, mitt liv är väl avundsvärt?

min planerade skolkning och sovmorgon blev dock inte så bra som jag tänkt mig. Det var lite lurigt för det började riktigt bra.  Jag vaknade, gjorde pasta och köttbullar till frukost/lunch. åt sagda köttbullar och pasta framför tvn och That '70s show (tack Jim för att du förklarade för mig varför det lilla tecknet ska vara framför 17!). plockade ihop mina grejor och tog bilen mot bussen. då inser jag att jag inte har någon plånbok i väskan. shit sherlock tänker jag stillsamt. "Den ligger nog i mammas bil eftersom jag körde till pappa igår."
Kör i hundranittio tillbaka hem och rusar in och rafsar åt mig 40 spänn ur glasskålen i köket som egentligen ska gå vara parkeringspengar.
fräser tilbaka till byn, möter bussen utanför kyrkan, har tävling med bussen ut ur broby i tron om att jag ska kunna parkerka i knislinge och hoppa på bussen där. ger upp efter några minuter och tar en senare buss.


det var guds sätt att straffa mig för att jag skolkade. men var lugna, jag ska offra några getter ikväll. inget ska få förstöra min vänskap med the man himself.

glassen och erika väntar!
ciao!

110327

Något historiskt har precis hänt! Jag, Anna Stina Catharina Holm (ja, det är mitt namn och ja, jag vet att det rimmar), pluggis och all around besserwisser and know-it-all, ska SKOLKA!
det är redan gjort, jag har redan anmält min frånvaro på svenska lektionen och religionen. det känns, befriande.
mitt nya kriminella liv tar sin början, it's gonna be stinalicious.

nu ska jag poppa popcorn och möjligtvis kolla på Forrest Gump.
hejdå stortå!

PS. kul med sommartid. som om jag verkligen behöver ytterligare en anledning att göra mig av med alla klockor och leva "utanför tiden" DS.

dream a little dream of me

I natt drömde jag att jag jagades av zombies i ett jättestort hus. jag tror att det hade varit nån sorts fest där och att alla blivit zombies en efter en. hursomhelst flängde jag fram och tillbaka i detta gigantiska hus med en miljon dörrar och ännu fler zombies. jag hittade hela tiden små små dörrar som ledde till hemliga rum och gömde mig där. fast eftersom jag var lika paranoid i drömmen som är i verkligheten stannade jag inte så länge.

sen helt plötsligt var hela huset vattenfyllt upp till magen. när en stor jäkla zombie kom emot mig gled det förbi en delfin som stannade framför mig. då fick jag hugga tag i delfinen så han kunde dra mig ut ur huset ner till ån som rann en bit bort. tyvärr blev delfinen skjuten av zombien som oturligt nog fått tag i en pil och båge...
så jag fick simma (i den iskalla ån, eftersom i mitt drömscenario var det vinter. se, inte ens mitt undermedvetna tror att det någonsin kommer bli sommar..) jättelångt själv.

blev hämtad av en bil och häpnade över faktumet att alla i världen var zombies utom jag. och sen vaknade jag upp.
hm, drömmar är aldrig särskilt logiska när man ska förklara dem, inte sant?

110325

zzzzzzzzzz.

that's the sound of me sleeping. cause I'm friggin' tired. erika har varit här i några timmar, hon spelade age of empires och jag sov.. det var trevligt för oss båda tror jag, hon hade ihjäl alla i hela spelet.
Alltså, får jag bara säga att jag är inte särskilt förtjust i reagge. jag lyssnar på en konstig reagge låt just nu och jag förstår inte charmen. kanske charmen med reagge är att de som hittade på genren var höga, de som lyssnar på det är höga och de som spelar in det är höga? det säger sig självt att jag inte direkt ger det två tummar upp. de enda droger jag sysslar med är choklad och eufori.
men smaken är som baken, i mitt fall muskulös och snygg som fan. äsch, vem försöker jag lura?

imorgon ska jag ta en sväng upp till göteborg för att återigen se Hagmans konditori. det var ju flera veckor sen sist. turligt nog har jag minne som en guldfisk och kommer således att skratta mig lila till precis allt igen.

and now, That 70's show! eller är det That '70s show? så står det på boxarna, men det kan ju inte vara rätt? ser ju koko ut. Sandrew Metronome vet inte vad de håller på med.


"My professional aspirations were simple - I wanted to be an intergalactic princess."
Stephanie Plum

GREASE! I'M THE ONE THAT THEY WANT!

Tänka sig, jag hade ju inget att skriva om och vips! så dimper det ner något fantastiskt att skriva om! Jag har precis tackat ja till att vara med i uppsättningen av Grease som ska sättas upp på Kristianstad teater i höst!
Allvarligt talat, jag är så chockad att jag knappt kan stava, och då är det serious!! Som det ser ut nu ska jag göra ytterligare audition typ, för antingen rollen som Jan eller Frenchy. och om inte det funkar då är jag bara ensemble. jag bryr mig nästan inte, får jag bara vara med är jag nöjd!! :D:D
det här är så galet att jag knapp vet vilket ben jag ska stå på xD
110324

Jag har funderat lite. Om mitt minne hade varit bara lite bättre hade min blogg varit ofantligt mycket bättre. jag kommer nämligen på grejor hela tiden. och då tänker jag "shit, det måste jag ju lätt skriva om i min blogg!".
och nu sitter jag här. och kan inte för allt i världen komma på vad det var..

Jo förresten! nu kom jag på en grej! ni vet hur tangentbordet är lite dammigt, speciellt mellan tangenterna? och man ser bara det när datorn är igång och det är lite ljust? och då kan man ju klart inte damma eller rengöra där för då händer det sjujäkla grejor på datorn? och så fort man lämnat datorn glömmer man det tills man sätter sig där igen? det är ju riktigt irriterande.


ja, det här var ju intresserikt. tur att jag inte försörjer mig på bloggande, då hade jag bara haft råd med billig prickigkorv. som det är nu köper jag cognac medvhurst. sen att jag inte äter den själv eftersom den luktar gump, det hör inte hit.

110324

Alltså, jag måste säga att jag är i ovanligt bra form. jag har precis läst ut min andra bok på två dagar, och det är ganska imponerande även för att vara mig! Jag började på den imorse och nu, blott 8 timmar senare är den slut!

Jag kommer va så lycklig i sommar när jag jobbar på biblioteket. Jag ska läsa tills ögonen trillar ur skallen på mig. och få betalt. how AWESOME is that? :D

I'm in a state of literary bliss!

Åh varför, varför lever jag inte i en Meg Cabot roman?
Jag har precis läst The Guy Next Door av henne och jag är helt hoppig av glädje! Precis som jag alltid blir av hennes böcker. Hon skriver så himla bra och sjukt jävla roligt! Jag vet inte hur många gånger folk på bussen har tittat konstigt på mig eftersom jag småskrattar för mig själv och ler som en galning när jag läser en av hennes böcker. all i have to say is: thank god for Meg Cabot!

Suck, jag säger då det. om jag hade haft ett outsinligt förråd av glass och bra böcker då hade jag inte behövt skrämma intet ont anande killar på gator genom att stirra och dregla. Då hade jag nämligen varit fullt nöjd med min tillvaro. such a shame really.

annars gör jag inte mycket. lyssnar på country musik och drömmer att jag bor i en pytteliten stad i USA. fråga mig inte varför, jag orkar inte berätta om min besatthet av the american way of life.

MEN! jag har äntligen laddat min mobil! jag är kontaktbar gott folk. och om jag ändå inte svarar när du ringer eller smsar är det för att jag ignorerar dig. och om jag ignorerar dig, då har du antagligen förtjänat det.
någon jag inte skulle drömma om att ignorera dock, det är Viktor. eller Foxy som jag nu kallar honom. jag skickade precis ett väldigt sexigt sms till honom.

Du, jag, ett par stepbrädor och
några svettiga medelålders
kvinnor 18.55?
Vad säger du? ;)


allvarligt talat, att jag inte blivit utsedd till årets smsare gör mig förvånad.
Ha det bra och för att citera The Guy Next Door:
Se upp med var ni går, har man otur får man en AC-låda i skallen.

Dagens visa råd från en fiktiv mormor: "Honey, you ain't no hundred-dollar bill. Not everyone's gonna like you."

110320

Åh du ljuva söndagskväll!

Eftersom jag har startat min nya vana att gå upp i tid på söndagar stapplade jag ur sängen halv elva idag. åt frukost med familia, vilket var väldigt trevligt efter en veckas ensamma måltider.
klistrade ögonen vid tvn och femte säsongen av That 70's show (det är då the good stuff begins. why? för det är då Jackie och Hyde blir tillsammans! :D)

handlade till mamma, fick ett samtal av Viktor om spinning idag, som jag tackade ja till. åt hemmagjorda biffar, potatis, sås och lingon. oh heavenly food, where have thou been this week?
kollade på alla 97 bilder från Gran Canaria. ja, 97.

fräste till gymmet och spinnade röven av mig och fräste sen tillbaka. duschade och handtvättade en second hand tröja med hjälp och instruktioner av moder jord. och nu ska jag fortsätta till på That 70's show och sen läsa i min 600 sidors bok som ska vara klar på tisdag. jag är på sidan 303, kanske inte de bästa oddsen men jag försöker att vara positiv. om inte Mohammed vill komma till berget får berget komma till Mohammed.
frågan är bara: är jag berget eller Mohammed?


förresten, ta en titt på vad mamma hade med sig till mig från Gran Canaria!

och om ni undrar vad som ligger i bakgrunden kan jag berätta att det är ca 25 mentos tuggummin. Saken med mentos tuggummin är den att de smakar precis som mentos godisar, i 3 minuter. och allvarligt talat, jag är en alltför upptagen kvinna för att ha tid till att idissla på smaklösa tuggummin dagarna i ända..
mascaran är toppen och jag älskar Escada parfymer! tic-tacsen fick jag i tre smaken. mint, intense mint och extra strong mint. försöker mamma säga mig något tro?


tack för presenterna mamma och B. puss på er :)
smell ya, shouldn't have to tell ya!

110319

jag tycker att det är underbart att vakna efter 6 timmars sömn.. för att spy.
ja, det var inte fräscht..

min teori är att min stackars mage, som varit på diet och stenhård (okej okej, kanske inte stenhård men väldigt fokuserad) träning sen januari, blev lite chockad av alla onyttigheter igår hemma hos Olivia.
efter detta härliga wake-up-call däckade jag i sängen och vaknade några timmar senare av att mormor ringer. hon skulle bara kolla att jag inte kört av vägen igår. väldigt gulligt och jag uppskattar det, men inte så tidigt på morgonen.

så idag slappar jag bara. har lånat Spirited Away (för fjärde gången kanske) och Land of the Dead av Banjaman, så tanken var ju att jag skulle se någon av dom. vet inte om det är så klokt att se zombie filmen dock, av någon anledning tror jag inte att det hjälper att hålla magen i styr.

idag kommer mamma och B hem, säkerligen bruna som pepparkakor och med Joker-leenden. tur för dom att jag är trött på allt matlagande annars hade jag kanske barrikaderat dörren :O
fick världens gulligaste sms av mamma igår, jag minns inte riktigt vad det stod i det, mest för att jag råkade radera det (som vi alla vet att jag har en tendens att göra med jämna mellanrum). men för en dam som är väldigt kort och koncis var det jättegulligt, typ med utropstecken och punkter!
mamma, när du kommer jag ska jag lära dig att göra smileysar.


kjamiz
(åh vad det är kul att va låtsasfjortiz! (här har ni chansen att va lite taskiga och säga: Låtsas? ))
PS. what the hell is up with the friggin' snow?! DS.

movie-licious

Filmer jag ler vid tanken på att se:

  • National Treasure 3 (2011)
  • Harry Potter och Dödsrelikerna (2011)
  • Pirates of the Caribbean 4, i främmande farvatten (2011)
  • Sherlock Holmes 2, a game of shadows (2011)
  • Zombieland 2 (2011)
  • Indiana Jones 5 (2011)
  • The Twilight Saga, Breaking Dawn part 1&2 (2011, 2012)
  • The Hobbit part 1 (2012)

bara jag som ryser?

110313

Morrn!

På nåt knasigt vänster vaknade jag nu fast Mimmi och jag låg och pratade till fem på morgonen. det känns lite udda för i vanliga fall är jag värsta sjusovaren. men nu är det Mimmi som sussar sött :D

allt gick bra förresten, jag är obviously en gudinna även i köket och skulle lätt kunna levt på min kokkonst. en underbarkväll som bestod av middag, melodifestivalen (som vi inte var särskilt fokuserade på. men jippi, eric saade vann. jag tänker lite som så att om alla de artiser vi skickat innan har losat och jag gillat dom, kanske det går bättre för eric saade, han är liksom inte min favorit..) sång vid pianot med tillägget erika som hälsade på vid elva tiden och till sist Tristan & Isolde, som jag självklart grät som ett barn till. lägg till ungefär en hektar av snicksnack så får du en estetlördag in da house.

ciao!

n-n-n-ervous

Okej, pajen är i ugnen och sallden på bordet, jag är sminkad och påklädd (bh-lös, men det är priset man betalar när man tatuerar sig på skuldran xD) och allt borde gå som smort.
jag är lite nervös.. vilket är koko, det är ju Mimmi och Viktor! close friends and azum people! inte president obama. xD men tänk om pajen inte blir bra? tänk om den smakar rumpa? jag glömde ju den matskeden olja..

i så fall får jag använda mammas hushållspengar och köpa pizza åt alla.

puss på er!

110312

I'm wakey wakey!

My week of solitude has just begun. Idag sov jag till ett, läste lite i min bok och nu har jag duschat. det är i sådana här lägen det hade varit fint med en pojkvän som kunde hjälpt mig tvätta tatueringen i duschen. som det är nu får jag användning för min otroliga flexibilitet och vighet.
rättare sagt, jag får väcka min sovande bror aka Törnrose, så får han hjälpa mig.

ikväll kommer Viktor och Mimmi hit på meldodifestivalsmiddag. Jag ska göra en tacopaj, önska mig lycka till och så får vi hoppas att kvällen inte slutar i 3 matförgiftade lik (4 om man räknar med min bror.)

ta ta!

porno vs. WW2

Jag är fylld av blandade känslor. Å ena sidan vill jag bara lägga mig ner på golvet och skratta, å andra sidan vill jag bara lägga mig ner på golvet och gråta.

Skratt delen kommer från Zack and Miri make a porno och gråt delen kommer från The Boy in the Striped Pajama.

Först och främst kan jag förstå varför vissa inte gillar Zack and Miri make a porno. alla har inte så sjuk humor som jag. ja, jag har väldigt sjuk humor. sjuk och barnslig humor. och om ni inte vet om detta betyder det att jag är suveränt bra på att dölja det och har därmed en karriär inom teatern framför mig. yay me!
För allvarligt talat, två bästa vänner och rumskamrater som bestämmer sig för att göra en porrfilm för att kunna betala räkningarna, hur kan det inte vara hilarious?! xD första halvan av filmen tokskrattade jag åt allt porrigt och andra halvan log jag bara åt hur Zack och Miri äntligen fattade att de var i kära i varandra :D
ingen film man ser med tjocka släkten direkt, såvida du inte har några läskiga kusiner..
knasbra film med mycket skratt :D
och nej, jag tänker inte berätta om The Boy in the Striped Pajama. hur många gånger har jag inte blivit varnad för denna jäkla film? fler gången är jag kan räkna. självklart ska jag ju då se den. men inte hela, för så modig är jag inte. nej, jag kollar på bitar av den och hoppar i kapitlena som en annan fegis. väldigt bra, Stina.

äsch okej då. den handlar om en pojke som bor med sin familj precis vid ett arbetarläger under andra världskriget. Hans pappa är SS officer och en dag träffar han en pojke från lägret och blir vän med honom. Vad som börjar som en lek slutar i tragedi.
hence the crying. jag är så blödig xDen lustig filmkväll. även båda filmerna var bra så sitt sätt, vill jag inte se dem igen xD och som jag alltid har sagt (alltid och alltid, jag ska börja säga det alltid) när allt är skit, glo på en John Hughes film från 80-talet.

Sixteen Candles, here I come!

110311

Nu är det fredagsmys. eller kanske bara fredag..

Jag sitter och läser min systers blogg. jag kan inte riktigt komma över hur ballt det är att hon snart ska åka till jobbet och att hennes jobb är att hoppa runt på en scen, sjunga, dansa och vara söt. en dag ska jag ha ett lika coolt jobb, nämligen bibliotekarie.

eftersom mamsen och plastpapsen ska till le grande canarie tidigt imorgonbitti har jag en lugn hemmakväll planerad. ska va social med dom båda så att jag inte dör av ensamhet när dom är borta.
nej, där ljög jag. och det är bara fredag! jag ska kolla på Zack and Miri make a porno och recensera den TROTS att jag blivit uppmanad att inte se den. varför kanske ni undrar? jo, för att allt med "porr" i titeln helt enkelt måste vara bra. och för att jag finner stort nöje i att göra precis tvärtemot vad jag blir tillsagd att göra.
råd är lite som hastighetsbegränsningar, en trevlig rekommendation men inte nåt någon följer på allvar.

todeloo, a dingo(e) kicked my ass with kung fu.
PS. tatueringen brinner. det känns som om jag somnat i ett solarium. med ena axeln.. DS.

tat-t-t-too?

Goderafton!

Vad tycks?

Jag ska inte säga att det inte gjorde ont för då ljuger jag. och ljuger, det gör vi bara på lördagar som alla vet.
det tog ungefär en och en halv timme och jag är rädd att jag bet hål på min underläpp ett antal gången xD
jag själv är väldigt nöjd och glad. fast det gör rätt ont nu också, det svider och mitt huvud dunkar. så jag ska faktiskt gå och lägga mig. kanske kolla på Wild Child med Emma Roberts :) min nålstuckna kropp orkar inte med mer nu xD

Smell ya, shouldn't have to tell ya!

110309

Idag har jag improviserat dans, ätit ungersk gulasch, redigerat bilder och tok-skrattat med miranda och råkat komma en timme för tidigt till träningen.

verkligen störigt, jag tittade på klockan och tänkte att den var halv 7 men tji fick jag. dock insåg jag det inte förrän jag varit på gymmet i en sisådär 20 minuter. eftersom det inte var lönt att åka hem igen innan steppen kl 7 dök jag in på cirkelträning vid 6 istället. jag svettades och svettades, och det tog aldrig slut.
kämpade mig igenom steppen och hängde kvar rätt länge efter den och pratade med träningskompisar :D

körde hem (I SNÖN! what's up with that? jag trodde det var vår!) och åt en intressant middag. Proteinshake, keso och apelsin med kanel och några bitar bacon. väldigt knasigt, men helt okej. proteinshaken var inte så god som jag trodde den skulle vara. å andra sidan, man kan kanske inte ha så höga krav på något som innehåller 160 kalorier..

så nu är jag trött. tittade precis på senaste Glee avsnittet, Santana och Brittany sjöng en fin låt tillsammans och eftersom Santan grät så gjorde självklart jag också det. därför känner jag mig lite down, som om luften gått ur mig. ibland blir det så, jag tror att jag går på reservtanken rätt ofta och det håller inte i längden. so, im a little tired, a little sad and a teeny tiny bit weepy.

imorgon ska jag tatuera mig, ni kan väl hålla tummarna för att det går bra och att jag inte måste amputera skuldran pga blyförgiftning.

xoxo

110307

Idag gjorde jag audition för musikalen Grease som ska sättas upp i Kristianstad i höst. Åkte dit med Viktor vid sex tiden och fick gå in och sjunga vad halv sju typ. det gick riktigt bra med sången, jag kände mig nöjd och flörtig :D
sju var det gemensam dans audition, som inte gick riktigt lika bra xD haha, det var en knepis koreografi. speciellt när det bara var en typ en halvtimme att lära sig den då. i'm good, but i'm not that good xD

jag förstår att det är så det går till och nästa gång ska jag fokusera mer och verkligen kämpa för att lära mig det. för det var lite pinigt att stå där och glömma stegen. herregud, jag har ju dansat sen jag var 9. men okej, lesson learned xD

nu är jag aptrött, ska faktiskt lägga mig och läsa lite Nora Roberts. just nu läser jag en serie av henne som heter The Bride Quartet. Väldigt härliga böcker som handlar om fyra vänner som tillsammans driver en bröllopsrörelse. Under ett år får man följa hur dem finner kärleken åt sig själva istället för åt deras klienter.
jag är ju sån att jag älskar serier som byter huvudperson och speciellt när karaktärerna är så bra att man liksom inte vill släppa dem men ändå inte riktigt vill ha ytterligare en hel bok om dem. då är det kul med sådana här serier där man får träffa dem igen utan att behöva dras med dem genom hela boken xD love, but with a distance ;)


When in Rome, don't watch this movie.

För förstå gången i mitt liv är jag ordlös.
When in Rome, väldigt lustig film..

Jag känner mig lite lurad. Handlingen låter ju underbart skojig. Cool, ung kvinna reser till Rom för sin systers bröllop. Träffar cool, ung man på sagda bröllop. Blir full och plockar mynt ur Kärlekens fontän. Reser hem med 4 beundrare i följetåg som alla älskar henne gränslöst eftersom hon plockade upp just deras mynt. Frågan är, den unge coole mannen, är han kär i henne på riktigt eller han hon plockat upp hans mynt också? (insert speculating face)

visst låter det bra, det är inte så att jag har blivit knasig efter allt mitt essä-skrivande?
Men jag måste säga; skådespelarna var inte särskilt bra.. det var nog det som drog ner den. plus väldigt lustiga grejor i handlingen. man kan ju tänka sig att om det varit lite bättre skådisar hade kanske dom ögonblicken också blivit bättre men nu hade vi inte så tur.

nej, jag vet inte vad jag ska säga mer än.. Kristen Bell, jag är lite besviken på dig.
öhh, inga tummar upp tyvärr. (allvarligt talat, jag kan inte komma över att jag sett en dålig romantisk komedi. jag trodde det var typ omöjligt att misslyckas med en sån film.)
When in Rome, don't watch this movie. Don't watch it anywhere else for that matter. Burn it.

puss

110306

I KNEW IT! I KNEW IT!

jag är ett oupptäckt geni! precis som Lillan i Mysteriet på Greveholm!! :D :D
min essä är klar! har precis skickat den till min religionslärare, så att han kan läsa den innan jag lämnar in den till min svenskalärare aka honmostret. ja, jag är en sagan-om-ringen nörd. so sue me.

är hög på endorfiner och övertrötthet. som förberedelse inför denna all-nighter jag visste skulle ske köpte jag en påse godis att snaska på. den försvann snabbt kan jag säga. speciellt med tanke på att jag skrivit i ungefär 6 timmar.

antar att jag måste sova nu, ska repa med Viktor imorgon 12.00. efter det har jag bara en fråga:
är det farligt att köra bil om man sover?

110304

ööh, kallade jag precis min blogg för en lame-ass filmblogg? jag måste ha blivit temporärt besatt av en ondskefull cheerleader. typ Rachel McAdams i Mean Girls eller Sharpay från High School Musical.
för jag har ju en kick-ass filmblogg.
ikväll kommer det en liten review av When in Rome, håll utkik vettja!

110304

hej hej hallå bloggen!
min huvudvärk försvann inte över natten och det är ett under att jag överlevt dagen. tröstshoppade lite som kompensation för att jag måste spendera hela helgen med läxor :( två tröjor, ett par solglasögon och ett halsband på lindex. i sådana här lägen önskar jag att jag hade en kamera, då hade jag fotat mina inköp och haft en fotoblogg. istället får jag ha en lame-ass filmblogg. men det är okej, min coolhet smittar av sig och inom en snart framtid kommer det vara ballt som fan att både göra läxor och glo på film alla helger i sitt liv.
förresten, läs min systers blogg. hon är nästan lika cool som mig, plus att hon är en fena på att sticka.
http://susannaholm.com/

ba-BOOM ba-BOOM ba-BOOM

Åh det bultar o de bankar!

Jag har en imponerande huvudvärk, if I may say so. jag tror att det delvis beror på att jag somnade i min fåtölj innan idag och sov med skallen halvt upp och ner i kanske 40 minuter.
det kan också ha något att göra med att mitt rum är enormt stökigt. igår hittade jag en popcorn i min innesko, då kändes det som om det nog var dags att städa.

så jag ska lyssna på underbar Yiruma piano musik och långsamt städa mitt rum. efter det kanske jag kan fokusera på min essä. det är också något jag insett, allt jag gör blir bättre om mitt rum är i ordning.
vad är väl en tragisk perfektionist en torsdagskväll?

puss

110303

Jag vet inte varför jag tittar på skräckfilmer. Eller varför man gör det över huvud taget. Jag är kroniskt rädd för mörker, inbillar mig att jag ska bli besatt dagligen och att mördare/våldtäktsmän ska hoppa fram ur buskarna när jag går hem från bussen.
Och ändå fortsätter jag att se läskiga filmer.

För någon vecka sen såg jag The Resident. Miranda tipsade mig om den och sa att den var spooky as hell och då kunde jag ju inte motstå. Det lockade även att det var kända skådespelare med i den. Ofta i skräckisar är det ju lite B-skådisar, dem är ofta duktiga och så, men man känner inte igen dem för fem öre.
Så när jag såg att det var Hilary Swank och Jeffrey Dean Morgan (om ni inte vet vem snubben är kan jag säga att han spelar den andra irländske snubben i PS I Love You) var det kul eftersom dem spelade mot varandra i just PS I  Love You. Eftersom jag känner mig själv (knasigt..) kollade jag på den mitt på eftermiddagen i fullt ljus. ändå höll jag på att kissa på mig av rädsla.

Hilary Swank spelar den nyskilda Brooklyn-läkaren Juliet Devereau. Hon har vissa svårigheter att hitta en lägenhet efter sin skilsmässa. När hon väl hittar en verkar den perfekt. Stor, luftig, låg hyra och en trevlig hyresvärd. Efter ett tag känner hon sig dock iakttagen, precis som om hon inte är ensam. Hon installerar kameror som bara filmar när de registerar rörelse. De visar att hennes hyresvärd är allt annat än trevlig och då börjar en katt-råtta lek där Juliet måste kämpa för sitt liv.som sagt, läskig som bara den. men jag tror ändå att Paranormal Activity 2 slår den med hästlängder.

Jag vet inte om ni sett ettan så jag drar en kort summering på den också ;)

Katie och Micah är ett ungt par i sitt första hus. När konstiga saker börjar ske köper Micah en kamera som de har i sovrummet under natten när de sover. Allt eftersom filmen eskalerar likaså gör ondskan. Det visar sig att Katie troligtvis är hemsökt av en demon. Jag vet att det låter bogus men de här filmen skrämde mig på ett sätt jag inte blivit rädd på förut :/ Eftersom den är filmad som en dokumentär (lite som Blair Witch project) känns det väldigt verkligt. det kan ju också sägas att det tar ett tag innan det händer rediga grejor, so to speak. men det är väl värt att vänta på.

Uppföljaren, som inte är nån uppföljare egentligen utan en paralell förfilm, utspelar sig hemma hos Katies yngre syster Kristi och hennes make Daniel. tillsammans har de sonen Hunter och Daniel har dottern Ali från ett tidigare äktenskap. Efter ett inbrott installerar familjen säkerhetskameror i hela huset som spelar in hela tiden. När skåpluckor öppnar sig själva,  stekpannor ramlar ner, dörrar öppnas och stängs självmant inser de att allt inte står rätt till. Jag vill inte avslöja för mycket för då kanske ni inte tittar på filmen och jag tycker verkligen att man inte bör missa den här! Men jag kan ju säga att den är minst lika läskig som ettan. Man får även veta hur det kommer sig att Katie blir hemsökt i ettan, för inte var det någon slumpartad händelse ..

se den se den se den se den se den se den se den se den!!


RSS 2.0