Swift awakening

Alltså, jag vet inte varför jag aldrig vill medge att folk väcker mig när de ringer på morgonen. Pappa ringde mig för en stund sen.
 
Pappa - "Hejsan Stina!"
Stina - "....hfm?"
Pappa - "Du sover väl inte?"
Stina - "hrm... "#€€#%%&€... Nej, absolut inte. Jag är uppe. Vaken, yup."
 
Vet inte varför alltså. Jag gör precis samma sak när Ulrika ringer mig från butiken. Det är precis som om jag fått för mig att det är viktigt att alltid ge intrycket av att jag är konstant vaken och effektiv.
 
Sover du? NEJ!
Tar du det lugnt? NEJ!
Latar du dig? NEJ!
Är du alltid pigg som en lärka och effektiv till tusen? Ja.
 
Så, nu ska jag snart fortsätta min effektiva streak och ta mig till jobbet och sälja lite guld. Kanske dricka lite kaffe först.
 
Efter jobbet ska jag hem till Lisa och vara ännu mer effektiv och skriva en uppsats med henne. Vi var som två högt uppsatta företagsledare igår alltså, pennorna glödde och vi planerade och strukturerade vår examinationsarbete på ett par timmar. Trots att instruktionerna var luddiga och upprepande. Värdelös lärare.
 
Men ni får ha en strålande dag!
Laters, 'gators!

The lion KIIIIIIIING!!!!!!!!!!!

 
 
 

Lugnet efter stormen.

Tack o lov att denna söndag blev lugn på jobbet. Det har varit båtmässa hela helgen och igår var butik proppfull med köpivriga båtmänniskor. Vilket är superbra för guldfynd, men mindre bra för mig och Karin som var helt slutkörda när vi stängde.

Igår orkade jag inte med mer än en dusch och sen medvetslöshet på min säng. Tills jag blev hungrig. Snälla Lisa och Torbjörn bjöd då på pasta och köttfärssås i Torbjörns nya lägenhet. Som tack arrangerade jag en bokhylla med alla böcker i alfabetisk ordning (det var nog bibliotekarien i mig som ville säga hej!) 

Nu sitter jag på balkongen med Janet Evanovichs senaste Stephanie Plum-bok, så skönt!
Ska bort till Johanna och laga flygande Jacob om en stund, mums på det! 😄👍
Vad kan man göra?

Man kan cruisa runt på Ikea alldeles allena! Man kan även äta kvällsmat och köpa två matlådor utan att spendera mer än 60kr!

Mina dubbelhakor och jag.

Visste ni att jag har en legendarisk dubbelhaka som jag kan plocka fram när jag vill?

Va sa? Ni vill se bevis? 
Klart ni vill.


Har ni någonsin sett något så stiligt?
Nej, trodde inte det.


Natten var orolig.

Jag hade en något äventyrlig natt igår. Bli inte allt för exalterade dock, det var inte precis som om jag plockade upp en muskulös man på gatan och tog med honom hem för att se på Vänner och äta popcorn.

Däremot blev jag abrupt avbruten mitt i det Vänner-avsnitt då Chandler och Monica precis fått ihop det. Vad hände? Jo, det ena benet på min säng gick av. 


I ett anfall av vad jag bara kan beskriva som heroisk styrka vältrade jag min säng på högkant.


 Efter det plockade jag fram min lilla verktygslåda som plastpappa Bo-Ewe utrustade mig med när jag flyttade hemifrån. (Tack Bobo, tack vare dig kan jag hamra, skruva och hantera diverse vaktmästar-situationer)


När jag väl lyckats skruva fast det jäkla benet insåg jag dock att jag inte hade något sätt att få tillbaka min säng i horisontellt läge, inte utan att bryta de två benen vid golvet.

Där stod jag alltså, kvart i två på natten i min mupparna-pyjamas, håret på ända och ett desperat grepp om en skiftnyckel.

Räddningen blev Jacob. Jag hörde toadörren öppnas och jag for som ett skott ut i korridoren och haffade honom. Som den ängel han är hjälpte han klart mig :D 

Natten fortsatte utan vidare oroligheter, läget är nu stabilt men jag är lite rädd att benen kommer ge vika igen... xD
Nåväl, luren skräck i vardagen är kanske bra.


Jag är nog lite bipolär...

Förresten glömde jag berätta om min lördag. 
 
Jag hade ett något aggressivt avslut på jobbet eftersom jag inte kunde stänga förrän 16.10. Då det är menat att jag ska vara klar med allt 16.20 blev jag enormt stressad och även livrädd för larmet i hela byggnaden som jag inte riktigt har koll på när det går igång för kvällen.
 
Allt kulminerade med att jag nästan cyklade rakt igenom ett hånglande par på trottoaren. Dels för att jag
1) blev arg för att dom faktiskt stod i vägen för mig
2) blev arg för att dom helt klart tyckte väldigt mycket om varandra och hade varandra att hångla med. Vilket leder till... 3) blev arg för att jag inte hade någon att hångla med mitt i vägen för arga singel-cyklister.
 
Men det gick väl okej. Jag bet mig i läppen och valde att inte ropa "UR VÄGEN ERA SALIV-UTBYTANDE HORMON-MONSTER INNAN JAG KÖR RAKT IGENOM ER!!!!!!!!"
Istället trampade jag hem på min livsfarliga cykel. Ja, den som inte riktigt tål att man trampar som vanligt folk för då hoppas kedjan och man riskerar att landa med huvudet i cykelkorgen.
 
Nej, men det här blev ju inte alls bittert! 
 
Det blev en bra kväll dock! Jag hade egentligen planer med Johanna and the girls men eftersom jag är en Eurovison-tönt valde jag att stanna hemma och titta på hela tävligen alldeles ensam. Det var helt magiskt. Somnade som en bebis vid 2-snåret och drömde att jag hade fått ett skägg. Vaknade och blev kolossalt besviken när mind kind var len och mjuk.
 
 
"I say, that is a smashing beard! Also, quite the formidable singer as well. What does matter if it's a lad or lass as long as it's not a panda-bear eating all our bamboo?"
 

När jag ibland motsäger mig själv.

Goderafton!
 
Jag sitter i mitt lilla rum och funderar på om jag kommer att sakna det när jag flyttar. Jag tror faktiskt det. Jag vet, jag vet; ingen har väl klagat så mycket på en korridor som fröken Holm och ändå kommer hon sakna det när hon flyttar? "Vissa människor är aldrig nöjda!" muttrar någon.
 
Men då måste jag få säga att jag verkligen inte kommer sakna korridoren. Men mitt rum däremot! Mitt mysiga lilla bo som nästan varit som ett björnide för mig. Sen misstänker jag att det kommer krävas lite omställning att bo på marknivå, ni vet, mördare och peeping-toms i mina fönster etc. Kanske ska sätta upp en sån bild med en arg hund och en tillhörande varning. Och då även en högtalare som spontant spottar ur sig inspelade hundskall då och då.
 
Eller så är jag kanske paranoid. 

Hör och häpna, min fredag är lugn som en filbunke!

Idag har jag haft en sån där skamlig dag man i hemlighet njuter av; jag har inte gjort ett dyft.

Jag har legat och suttit i diverse positioner i min säng, invirad i filt och med kuddar runt som en arabisk sultan. Jag har läst två böcker och ätit onyttigheter. Det har varit himmelskt!

Jag tänkte typ att det var okej eftersom jag ska jobba hela helgen. Dock börjar det kännas lite olustigt att jag inte andats frisk luft på 24 timmar. Kanske ska öppna ett fönster...

Spontant kan jag säga att mina fredagar brukar vara lugna och att jag verkligen gillar det! Även om jag inte börjar särskilt tidigt på Guldfynd på lördagarna är det ändå skönt att ta det lugnt kvällen innan.

Jag bjuder på en bild av min fina vän Lisa som jag spenderade gårdagen med. Det blev både mumsig mat, Signs (där vi båda skrek när man ser den första Alien på barnkalaset, trots att vi båda sett filmen innan xD) och andra semifinalen av Eurovision Song Contest.
Vi njöt även av gott vin som ju gör sig bäst i gott sällskap, dvs Lisa, jag och grabbarna från Pistvakt! xD

zzzz

Mången morgon glider jag omkring med min kaffekopp och ser ut som en sjukskriven zombie. 
 
 

Vad är väl en Valborg i Kalmar?

Det var en tuff Valborg.


Hahaha xD knappast. Eftersom jag egentligen är en liten 70-årig tant som helst vill dricka kaffe, läsa böcker och hålla allt rent omkring mig var det inte riktigt så tufft xD

Men jag hängde dock på Lindö med massa goa studenter, käkade på lilla puben med min fina Lisa, förfestade med mina favorit-essare: Johanna, Bea, Maria och Bettan!

Det blev massa dans på Harry's med Lisa och Johanna. När jag väl kom hem hade jag varit i princip nykter sen innan midnatt och kände att jag bara ville sova xD

Så ni behöver inte oroa er. Bilden är bara ett bevis på de roliga effekterna som finns på iPhone-kameran xD

RSS 2.0