Christmas is here!The wall of Christmas-presents!

...jag ser lite tokig ut. Överallt.

God kväll bloggen!
 
Om ni undrar vad jag gör kan jag berätta att jag sitter i min soffa med datorn i knät, håret står åt alla håll och kanter, sminket är utkletat i ansiktet och min blick är en aning bedövad. 
Idag slutade föreläsningarna 15.00 och mot alla odds skulle jag inte jobba. Annars har jag skola på förmiddagarna/ till 15 hela veckan och jobb direkt efter det till 19.30.
Det blev nog för mycket ledighet här idag alltså för jag kan knappt resa mig ur soffan. Inte fick jag behålla min lunch heller utan den ville raskt komma upp igen efter att jag kommit hem. Trevligt...
 
För att muntra upp mig tittade jag på den här videon. Känner spontant att jag vill umgås med Smaug.

Bildernas behag!

Bildbombning, så här på kvällen.

Den sötaste julgranen världen någonsin skådat! Blott 150 cm lång, men ack så fin. Speciellt stolt borde Bo-Ewe vara eftersom jag klätt den själv, till och med julgransljusen!!!


Världens längsta samtal med en viss gobit!


Hur jag ser ut nuförtiden, efter ett besök hos min duktiga frisör Therése på Din Frisör i Kalmar :)


Adventsmysigt på Tegelterrassen!

Bilden som sammanfattar min och Lisas sagolika vänskap till fullo!

Sovsällskapet från ett par helger sen!

I all hast denna december-morgon.

Guten morning!
 
Idag jobbar jag mellan 11.30-19.20, så julkapparna måste köpas antingen innan eller efter arbetstid. Bättre innan då, när butikerna faktiskt har öppet, resonerar jag. Så jag ska möta upp Lisen om en halvtimme för lite shopping.
 
Annars är det fullt  upp hela veckan, både med jobb och skola. Men jag ska inte klaga (vilken överraskning va?!) eftersom jag har både ben och armar, min hälsa, fina vänner och en snorbra familj och släkt. Plus att jag har en gosig lägenhet, SAMT kanske den sötaste julgranen i världen.
 
Eftersom det var svårt att fota med Macken så får ni hålla andan medans jag fotar med telefonen och bloggar därifrån istället xD
 
puss!

En missnöjd lärare-to-be berättar om den bristfälliga undervisningen.

Hejhej...
Idag är jag lite gladare. Jag blev mycket gladare efter ett fyra timmars långt samtal med en godbit igårkväll, efter min rage-blackout. Idag är jag dock mer besviken. Vad är jag besviken på, undrar ni? Jo, det ska jag berätta!
 
En lärare. Jag ska inte säga lärare, plural. Egentligen vill jag bara uttrycka mitt missnöje mot vissa strukturer och pedagogiska metoder på universitetsivå. Den lärare vi har fått nu är totalt osammanhängade och använder sin powerpoint som en leksak där det är extra roligt att trycka mellan slides fram och tillbaka utan att någon gång stanna upp så att vi får hänga med i föreläsningen.
 
Vår föregående lärare var fantastiskt duktig på att berätta och det var så målande att man bara kunde anteckna precis vad han sa så att det blev en flytande text i form av en berättelse på cirka 5 sidor per föreläsning. Dock kunde han inte formulera frågor på tentan. "Berätta om en reformation mellan 1500 och 1600 i ett valfritt europeiskt land". Det är faktiskt så att det är en förmåga att kunna ställa riktade frågor som lärare. Det är alltså en oförmåga att ställa frågor som är så breda att det är näst intill omöjligt att veta vilket svar läraren är ute efter. 
 
Jag blir även påmind om de pedagogiska föreläsningar vi hade under vår UVK-kurs förra våren, med forskare inom pedagogik utan förmågan att faktiskt vara pedagogiska. 35 lärarstudenter sitter och stirrar misstroget på en lärare som klämt in en roman i sin power point (det har vi blivit uppmanade att inte göra), berättar utan sammanhang mellan powerpointen och det man säger (det har vi blivit uppmanade att inte göra) och inte kan svara på raka frågor om vad det är vi faktiskt ska göra
 
Jag blir väldigt frustrerad på den här bristen i min utbildning som ska forma mig till en fantastisk lärare. Det känns inte okej. Att man sitter på en föreläsning och faktiskt bedömmer att man inte förstår, det inte finns sammanhang och röd tråd, att det helt enkelt är bristfällig undervisning det är inte okej. Det dock helt okej att faktiskt säga att det är bristfälligt för jag har även upplevt sagolika lärare på universitetet och kurser som är så inspirerande att man knappt kan tro sina ögon. Därför blir jag så jäkla besviken när det känns onödigt att sitta i 3 timmar och lyssna på en gubbe som svamlar. 

"!"!€"##€""#€&/))=()=)?(?((?€%=/&#&`)#I`#I`&`0

Jag ingen riktigt anledning, men jag är så otroligt arg ikväll. Bara sjukt ilsken. Som ett bi, eller en sjukt taskig grävling. Jätteförbannad. Jag går runt och morrar här. Hela cykelturen från jobbet till lägenheten ikväll efter att jag slutat gick i jävla motvind och jag är så jäkla trött på Kalmars jäkla motvind. Det bara blåser HELA TIDEN! I ALLA RIKTNINGAR! DET ÄR JU FAN OMÖJLIGT MEN ÄNDÅ GÖR DET DE! JAG BLIR GAAAAAAAALEN!
 

Lugnet på måndagen.

Ikväll umgås jag med mina vänner Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte. 
Vi har precis så trevligt som man bara kan ha med gamla goda vänner.
 
I morgon börjar nästa kurs, "Den moderna tidsåldern!" Låter spännande, jag tänker mig en blandning av världskrig, börskrascher, rösträtt för kvinnor, järnridåer och nylonstrumpor. So what att det ryktas att läraren inte längre får göra tentorna längre eftersom ingen blev godkänd. (OMG!)
 
Men lugnt, eftersom den tentan inte kommer förrän 2015 tänker jag inte oroa mig för den förrän det faktiskt är 2015. 
 
xxx

Jag vet inte om jag är tokig eller kreativ. Måste man välja?

Samtal mellan min ekonomi och mitt hår:
 
Håret - "Fan vad jag ser ut alltså!"
Ekonomin - "Nää, vadå? Ser väl helt okej ut!"
Håret - "Skämtar du? SER DU VÅRA SLITNA TOPPAR ELLER ÄR DU HELT JÄVLA BLIND?"
Ekonomin - "Varför måste  alltid du alltid bli så arg?"
Håret - "Om du hade gått runt och sett ut som en höstack hade du också varit arg."
Ekonomin -"Ja, jo, kanske det."
Håret -"Nåå? Hur blir det?"
Ekonomin - "Okej då. Lägger in klippning i budgeten. Kanske kan vi äta kottar och gräs mellan 20 och 23 december."
Håret - "Bara klippning? Har du sett utväxten?"
Ekonomin - "DU BLIR MIN DÖD! OKEJ DÅ! Klippning OCH färgning!"
Håret - *ler förnöjsamt och svischar iväg*
 
 

what is there to do, but to be awesome anyway!

Good people of Sweden, i write to you as a tired woman.
 
Men, eftersom det är 2:a advent och det mesta jobbiga är över känns det bra nu! 
Dock måste jag få säga att denna veckan inte varit någon direkt dans på rosor. Jag blev sjuk i tisdags och hade tenta på fredag. Läste så ögonen blödde i mina historie-böcker (engelska och svenska, som om man inte var tillräckligt förvirrad redan) under onsdagen, höll mig dock hemma då. 
 
I torsdags tog jag tag i mig själv, trots att jag fortfarande kände mig som en överkörd tomat, geggig och öm. Jag cyklade till universitetsbiblioteket vid 9 på morgonen för att plugga med Lisa. Vi skrev en didaktik-uppgift på morgonen och på eftermiddagen pluggade vi till tentan. Jag satt kvar till 19 och när jag kom fortsatte jag plugga. Drömde mardrömmar om det franska hovet på 1600-talet och Ludvig XIV, att dem var i Sverige, sjukt konstigt. Detta var ju då under de två timmar jag lyckades somna innan jag steg upp 06.20 för tentan på fredagen. 
 
Stirrade dumt på mitt papper i 30 sekunder efter att tentan blivit utdelad och sedan skrev jag raskt färdigt p 1 timme och 50 minuter. Stack till jobbet efter det och stannade till 15 (fick dispans att gå hem tidigare istället för att stänga vid 19.30, så himla skönt. Chefen tog en titt på mig och undrade vad som hänt. Tydligen såg jag ut som ett vrak.)
 
Sen har jag jobbat resten av helgen, både igår och idag. Men nu är det lugnt, och det tackar jag gudarna för! HAr precis beställt julklappar på internet (älskar det, avverkade 4 julklappar utan att ens behöva lämna lägenheten!) Nu ska jag fortsätta hosta och knapra på halstabletter :D
 
puss och kram gobitar små!

RSS 2.0