the brave truth

För en gång skull har jag inget att säga.

I löv u

Jag känner spontant att jag saknar Kalmar. Jag vill ha min gamla kompisar och mina nya kompisar: i Kalmar.

Så är det!


Hurra!

Vi firar mormor med kalkonmiddag och sällskapsspel! :)


mest för att jag är så självcentrerad att jag inte kan tappa balansen längre

How did we let it come to this?
What we just tasted we somehow still miss.
 


Jag väljer att terrorisera min blogg med ego-bilder som iPhoto snällt fixat till.
Ska byta bloggnamn til Narcissus, det känns mer passande.
 

Journey to towards the sun!

Åh åh åh! Jag är meganöjd med att UK-resan närmar sig med stoooormsteg! Efter det är det två veckor och då ska jag till Österrike!

Jag ska åka skidor med massa härliga ungar och antagligen kommer jag ramla på min rumpa och det kommer filmas av Americas Funniest Home Videos; European Version och jag kommer bli the talk of the town. Rauris dvs.

Sen ska jag hälsa på Susie Q på Teneriffa och sola, dricka, baaada!

Some nights I stay up cashing in my bad luck, some nights I give it a rest!

Tillbaka på pendeln 545!

Efter en jättetrevlig eftermiddag med Olivia, Johanna, Felicia och Sandra sitter jag nu på bussen och lyssnar på den fina musiken till Brave. Det var verkligen jättekul att träffa töserna igen och det bestämdes till och med utgång på lördag vilket jag är lycklig för!

Insåg också att Johanna faktiskt ska flytta till Kalmar i höst så jag hoppas få se ännu mer av henne. Olivia verkar också benägen att omlokalisera sig, kanske åt Kalmar hållet. Bara positivt, hade varit så kul om det blir så! För jag saknar C4-damerna, det gör jag! Hade varit kul att börja en ny grej i Kalmar men det gamla fina vänner! Så kan man kombinera med alla nya fina vänner jag fått! :D

Måste erkänna att jag saknar mitt korridorsrum och ännu mer mina klasskompisar! Ska bli skönt när jag åker "hem" x)

Det har jag förstått nu, att Kristianstad och jag har ingen kemi mellan oss. Kalmar och jag däremot, vi har en crush på varandra och jag misstänker att det kan utvecklas till äkta kärlek.


"Muhm, yurre a bear!"

Det är regnigt i Broby. Mysigt värre, om jag får säga min åsikt!

Jag ska på en tur till Kristanstad för att fika med damerna från C4 och även rea-shoppa litegrann :)

Mamma, B, Sussi och jag såg Brave igår. Det är en animerad film som handlar om en skotsk prinsessa och hennes familj. Den var sjujäkla bra! Det är konstigt hur mycket jag faktiskt fäste mig vid Skottland när jag bodde där. Deras dialekter var helt underbara så det var kul att se Brave och höra lite igen x)

Jag är så glad att jag ska med på skolresan till UK i slutet på februari. Måste inom primark en sväng ;)


Tacksam kram

Fina, fina Viktor som ställer upp och pratar med en ledsen tjej trots att han är mitt i en mellandagsrea!


fjärde gången gillt då eller.

Ja, nu blev det en blogg-natt. När jag ändå är igång sitter jag och kollar andras bloggar också. Vill passa på att säga att jag är grön av avund på Olivia som har en hund som är så söt att jag skulle kunna äta upp honom. Han heter Hector (För övrigt världens coolaste namn på en hund. à la medletid England känns det som) och det finns massa roliga videos på honom på Olivias blogg som jag har kikat lite på. Han gör supersöta ljud och typ gnyr vilket får mitt hjärta att stanna.


Olivia, din hund är awesome. Plus att han kommer när du kallar. Om ändå Alystra hade gjort det när jag passade pappas och Agnetas hus i somras. Men nej, hon sprang ut genom dörren och stack till skogs. 3 timmar, 14 böner och en hjärtinfarkt senare sprang hon in genom dörren som om inget hade hänt.
 
Kände mig som en mamma med tonårsbarn som kommer hem 04.00 på morgonen och säger "Men mamma, vad du är ängslig. Jag har ju bara testat lite droger, kört bil utan körkort, blivit gravid och ätit pizza. Där ser du, ingen skada skedd!" och lyckligt trippar iväg till sitt rum utan en tanke på den arma modern. 

Kanske Olivia kan lära mig lite hunddressyr och dylikt. Antingen det eller får jag vänta tills jag skaffar barn och helt enkelt hoppas på det bästa. (!)

plums! (ljudet av mig som dyker ner i julfirandet)

Efter att jag fått lätta mitt hjärta, tänker jag lägga alla tråkigheter åt sidan och fira jul. Det är min favorittid på året. Födelsedag, skolavslutning, midsommar, påsk, halloween lagt ihop är fortfarande inte lika bra som julen. därmed basta.

Dec. 21, 2012

Julavslutning på teatern för C4!


I am what I am and I'm sick of you judging it.

Goda, goda nyheter: Jag fick VG på min grammatiktenta! 

Vilket betyder att jag nu officiellt är awesome. Tänk, jag som knappt haft grammatik någon gång i skolan. Det bevisar att min lärare Chris besitter magiska krafter. Han har lyckats klämma in riktig fakta i min skalle och det bara på 4 månader!
 
I morgon ska Viktor och jag åka in till Kristianstad och se på C4:s julavslutning, fika och fixa lite julklappar. Har saknat min man-vän och det ska bli underbart att se honom igen :)

 
 
 

Man kan inte krama blod ur en sten.

Jag måste sluta söka ett godkännande från människor som inte kommer ge det. Det är mitt egna fel att jag blir ledsen när jag aldrig får det godkännande jag vill ha. Det skadar bara mig själv och därför ska jag försöka sluta. Jag ska inte be om råd, inte ta emot saker, inte berätta om händelser i mitt liv och inte känna att jag behöver ha någon annans godkännande för att leva mitt liv.

Mina beslut är okej.
Jag kan ändra mig, det är okej.
Jag får äta godis till kvällsmat om jag vill, den enda som lider av det är jag, det är okej.
Jag kan köpa dyra skor, det är min ekonomi som lider, det är okej.
Jag kan ta beslut som jag kanske ångrar, men det är upp till mig att inse att det är något att ångra; det är OKEJ!
 

Det är helt enkelt upp till mig att växa upp och inte söka någon annans *tummen upp*-tecken. Det räcker att jag ger mig själv tummen upp, jag ska bara inse det.

Siktar på fyrkantiga ögon

Jag har storslagna planer för julen när det gäller litteratur och film. Bifogar lista eftersom jag utgår från att ni alla vill veta varende detalj om mitt liv (obviously!)
 • Se på Glee
 • Se på Hart of Dixie
 • Se på alla Harry Potter-filmerna
 • Läsa 4:e, 5:e, 6:e och 7:e Harry Potter-böckerna
 • Se hela åttonde säsongen av House MD
 • Läsa 2 böcker av Julia Quinn (en av mina absoluta favoritförfattare. Hon skriver historiska romaner och dom är underbara! Hittade till min stora glädje 2 på Kalmar Bibliotek som jag inte läst innan. Lycka!)
 • Läsa den senaste fantasyboken i Immortals After Dark serien av Kresley Cole; "Lothaire"
 • Läsa andra boken i The Innsboro Inn triologin av Nora Roberts: "The last boyfriend" (vilket låter väldigt ödesigert...)
 
Ska försöka hinna med att göra julgodis, köpa mina sista julklappar, slå in julklappar, fira "icke"-jul hos pappa och fira jul hos mamma, dricka glögg med C4-vännerna, dansa på juldagen (hoppas jag, inga planer har än gjorts men jag hoppas!) och sega runt i pyjamas och titta på massa filmer med min familj och bara ha det bra. Kalmar i all ära, men nu vill jag inte vara någon annanstans än Broby :)

Som att famla i mörker

Denna morgon steg jag upp 06.15 och blev genast förvirrad om vart jag befann mig.

Duschade och hade precis sköljt ur balsam när lampan släcktes i badrummet. Min första tanke var att det var någon inställning för att förhindra evighetslånga duschar när andra väntar men ganska raskt insåg jag att det var strömavbrott.

Det hade faktiskt varit en enorm fördel med elektricitet när jag skulle sminka mig, äta frukost och borsta mina tänder (körde nästan tandborsten i näsborren) men det ville inte Kalmar gå med på.

Så jag lämnade boningen utan en susning om hur jag såg ut. Alltid lika spännande! Eftersom allt var kolmörkt kändes det som att gå i en krigszon. Jag väntade bara på att ett gäng soldater skulle hoppa fram bakom ett hörn och stirra hotfullt på mig med AK4:or eller något.

Men jag tog mig till min fältstudie i ett stycke! Tur att strömmen kom tillbaka, mindre tur att jag kom på att jag hade nattlinnet på mig under min tröja...


i'm a 90s bitch

 
Det har varit en stormig vecka!

Då menar jag bokstavligen talat, snö: överallt!


Äntligen sitter jag i Kalmar. Det tog bara 4 månader, haha! Mamma och Bo-Ewe har hjälpt mig flytta och jag kan inte låta bli att undra vad jag skulle göra utan dem. Antagligen sitta på en trottoarkant med 5 IKEA-kassar, en säng och min klumpiga TV från medeltiden. Sen skulle jag troligtvis bli kidnappad och såld som slav till en indisk Marahaja. Okej, där överdrev jag lite kanske. Men jag skulle definitivt inte vara i Kalmar, eller ens Nybro för den delen. Så det är ju nedrans tur att jag har så fina paranteser som tar hand om mig och mitt enorma flyttlass xD

Jag har pratat i telefon med Susanna i ungefär 1,5 timme varav mycket av den tiden spenderade hon på datorn där hon sökte på öppettider i Kristianstads butiker på lördag och jag hann gå på toa och lämna telefonen på rummet samt spela några omgångar kort med mig själv. Dock var det ändå ett mycket givande samtal och kul att prata med henne.

Har bestämt träff med Amelie imorgonkväll. Glögg och lussekatter står på schemat och det ska bli så kul att ha en gäst i mitt nya palats. Ska ha lite fältstudie först på dagen på Linsdalsskolan. Ska bli spännande med högstadie, ungdomar i den åldern är ju så trevliga. *tystnad*

Lärde mig när jag vikarierade att när det gällde låg och mellanstadiet kunde jag har håret uppsatt i en knut på huvudet och eleverna tyckte att jag var supervuxen och lydde mig blint (nästan allafall! haha) men på högstadiet var jag tvungen att ha nytvättat hår, snyggt smink och fina kläder för annars tyckte ingen av eleverna att jag var en auktoritet som dom skulle lyssna på. = Do's and don't's when it comes to substitute-teaching


Pratar om Footloose med Amelie nu och känner att jag faktiskt måste titta på den!

C U later alligators!

Let it snow, let it snow, let the trains gooo!

Snön yr och jag stannar hemma idag. Snöstorm och seminarie går inte ihop, dem har liksom ingen alls kemi. Så istället ska jag läsa lite Harry Potter och se en film tror jag. Helt okej ju. Försöker även se på julkalendern men även där sabbar snön för mig. Den är ju ack så fin och mysig, men ibland kan vinterlandet förstöra lite i det vardagliga livet. Men det är väl värt det, det verkar ju som om det blir en vit jul för en gång skull :)

Keys: check!

Mitt liv börjar från och med den 16 december. Då ska jag nämligen:
 • Flytta in till Kalmar och världens finaste korridorsrum.
 • Åka hem för julen och ha det så mysigt att jag tuppar av!
 • Åka tillbaka till Kalmar och köra stenhårt på termin 2.
 • Börja på yoga. Minsann, det har jag alltid velat och nu kommer jag vara jättenära gym och med det ska jag försöka uppnå ett inre lugn. eller något liknande alla fall ;)
 • Vänta på sommaren och värmen och sommarmys i Kalmar med mina vänner.
 
Jag kan nog säga att det känns rätt bra i livet just nu. Speciellt med tanke på att ett trevligt, ungt par HITTADE MINA NYCKLAR!!!!!!! :D Helt fantastiskt! Vilket betyder att jag inte behöver betala 2000 kr för att byta lås i lägenheten i Nybro (1 vecka innan jag flyttar. Lönt liksom!) Jag är väldigt nöjd med tillvaron :)
 
Så en puss till alla och speciellt till Eva, Ted, Noah, Mormor, Morfar och Leif som åker till Egypten i natt. Jag är grön av avund och hoppas ni kommer ha väldigt trevligt! :)

Treat to me

Min fältstudie blev inställd idag så jag tittar på film och myser i min säng. Jag ska jobba resten av veckan och har sen en tenta och flyttar på söndag så idag är jag en degbunke.


(H) AJ!

Men herregud!!!

Jag glömde berätta om min dröm ju! Jag drömde att jag var på någon form av nöjespark med djur och liknande. Det fanns då en stor bassäng som man skulle hoppa i och det var stängsel under ytan som separerade mittgången från jättemånga olika hajar som simmade på sidorna. 

Man skulle liksom simma sig i genom attraktionen och jag hoppade i tillsammans med två kompisar. Då visade det sig att stängslet var sönder på ett ställe och hajarna attackerade! Min kompisar klarade precis sig upp på plattformen, men jag blev hajmat.

Ibland hur jag hur min sjuka hjärna fungerar.

MVH,
Tjejen som i fortsättningen bara badar i pool

snoret fryser i näsan. mysigt...

Jag hade en underbar fredag med Miranda! Vi dinerade på Stars and Stripes (där jag fick mitt kött well-done och inte medium och var tvungen att skicka tillbaka den...) och såg sen Breaking Dawn part 2 på bio. Den var fantastiskt bra och det känns lite ledsamt att alla filmerna är över nu. 


Jag följde Miranda till stationen och efter det handlade jag och gick på systemet (för att köpa alkoholfritt, självklart.) Nu ska jag tvätta och komma igång för kvällen då Lisa, Amelie och jag ska ut och röja i Kalmar city!

Förresten ska jag också berätta att jag kollade på mitt korridorsrum igår och jag är så nöjd! Helt otroligt, det är precis vad jag vill ha och jag längtar till söndag då jag ska flytta :D

Nu får det vara nog

Jag har ett okomplicerat och effektivt system när jag blir ledsen.

1. Storböla i flera timmar
2. Ta huvudvärkstablett för huvudvärken jag fick från storbölandet
3. Äta ostbollar. Eller choklad. Eller glass. Eller popcorn. Vad som än är gott, onyttigt och har en färgglad förpackning.
4. Bli förbannad och svära som en sjöman samtidigt som jag gör vodoo-docka och sticker nålar i den. (Nej, där skojade jag. Kanske...)
5. Gå med en rasande fart och ta ut ilskan och sorgen på asfalten.

Sen har jag ett sjätte steg också som mest är sunt förnuft.

6. Fortsätt gå i en rasande fart i framtiden, det bränner kalorier.


.,

it's not a good day

herregud.

Det gör så gräsligt ont när man vet att man inte räckte till. Jag var inte tillräckligt intressant, tillräckligt söt, tillräckligt smal, tillräckligt cool. Och det värsta är väl att det är inte ens hans fel. Hur kan man vara ledsen på någon för att dom inte vill ha en? Det är ju inte hans fel att han inte ville ha mig. Det är inte mitt fel heller. Det är väl helt enkelt ingens "fel". Bara så det blir ibland.

inte mitt fel.
inte hans fel.
inte ens hennes fel.

bara otur.

Men usch vad ont det gör ändå. Att man kan inbilla sig så mycket och tro att det klickade liksom, för att sen förstå att det var typ, inget. att jag kunde gå i vad som kändes som flera veckor och tro på en hallucination i princip. Det är som att man skulle gå en dag och titta upp mot himlen och se att den var rosa istället för blå. "Wow." tänker man, "inte illa." Allt eftersom dagen går funderar man mer och mer på den rosa himlen. Hur blev den rosa? Har den alltid varit det och man har bara varit ouppmärksam? Kommer allt förändras nu? Kommer havet bli rosa också, eftersom det reflekterar himlen? Måste då alla som har pool byta till rosa vatten för att det ska passa in i normen om vad vatten är? Rosa.

Sen när man berättar det för en vän på kvällen, då tittar vännen på en som om man är tokig. "Vad snackar du om? Himlen är blå. duh..."

Skitkonstigt! Vad hände? Inbillade jag mig hela dagen? Inbillade jag mig den rosa himlen? Vad fasen?! Det är ju omöjligt! Det hände, jag lovar! eller?

Sen ifrågasätter man sig själv. Allt. Tankar, tycken, smak, åsikter. Kanske jag inte alls tycker om ostbågar. Mitt favoritband kanske är Slipknot och inte Queen. Jag kanske inte är jag.

Och det är då man hamnar i positionen att man inte vågar lita på sin egna instinkt längre. Jag kan inte tolka tecken över huvudtaget längre. En kille skulle kunna fria till mig och jag skulle ändå titta misstroget på honom och vänta på att han skulle säga "Oj, sorry. fel tjej."

För varför i hela friden skulle någon vilja ha mig, när dom kan få någon annan. 
Det är svårt att komma upp från det hålet. det börjar kännas omöjligt.

grammatik no more!

Jag har egentligen bara en önskan om mitt korridorsrum i Kalmar; att det är varmt.
Jag sitter med raggsockor, halsduk, fleecefilt och flanellskjorta och ändå fryser jag. 

Tentan är över det känns lite overkligt. Kändes helt okej faktiskt och jag tror att jag lyckats skrapa ihop ett G allafall. (peppar peppar ta i trä) Jag firar med att göra absolut ingeting. Towa och Filip har köpt en soffa och den står nu fint i vardagsrummet här. Känns trevligt att sitta på något som inte är av plast från IKEA.

Ska jobba ikväll och ärligt talat känner jag just nu att jag hade hellre struntat i det. Men jag blir säkert pepp när jag väl är där och det är så tacksamt med lite extra pengar :)


roligare än så här känner jag inte att jag blir idag. jo, förresten. när jag handlade hitta jag en gurka som var lika stor som min stövel. helt klart en pik till att jag är singel och inte orkar äta en megagurka själv utan måste rota fram en mindre. Diskriminering mot singlar, skulle jag vilja säga.

Men jag är ju glad ändå. Det är ju snökaos i hela Sverige, bättre än så blir det väl inte? 


Största möjliga tystnad!

Spänningen är olidlig... här är den. Mössan!


Ever thine, not ever mine

They say all is fair in love and war. It's stupid. That's how hearts get broken.

If I can't remember your face, does that mean I'm finally moving on?


Duracell-kaninen har varit i Kalmar = jag.

Dagens enda seminarie började 13.00 så idag jag åkte in till 11.00 och fick ett par timmars pluggtid innan med Nina, Malin och Linnea. Chris överöste oss med grammatik-info till tentan på onsdag och Nina och jag spenderade en stor del av lektionen med att imitera frågetecken.

Efter det satte vi oss i bibblan igen och organiserade oss och morgondagen. Kändes mycket bättre då och jag har faktiskt koll på rätt mycket till tentan känns det som :)


Jag önskar att jag hade en bild på mig och mitt ansiktsuttryck från i morse när jag höll på att missa tåget för att min cykellås hade frusit. Speciellt med tanke på att jag fick syn på Malin och kved ynkligt efter henne, troligtvis med förhoppningen att hon skulle kunna stoppa tåget om det började köra utan mig. Jag ryckte och slet i mitt nedrans lås och svor som en sjöman. Låset blev väl skrajt och bestämde sig raskt för att samarbeta efter en smärre kamp. Var antagligen väldigt komiskt för en åskådare men mindre trevligt för mig...

Kallt var det ju också. Och snöigt. Vilket ni säkert vet. Sverige har förvandlats till Siberien och alla är förvånade, speciellt kollektivtrafiken som nog lever i en bubbla där snö inte existerar.

Därav jagade jag runt på stan idag efter en mössa att värma min arma skalle med. Härmed bifogas lista på affärer jag sprang i på mindre än en timme:

 • H&M
 • Åhlens
 • Vila
 • Monki
 • Stadium
 • Glitter
 • TGR
 • Gina Tricot
 • Bikbok
 • New Yorker
Slutdestinationen New Yorker levererade och jag har nu en snygg grå mössa som matchar min gråa halsduk. Ska ha den på mig i morgon när jag GÅR till tåget.

tack och hej, leverpastej!

great thoughts at great times

Jag har lite tråkigt...

Kanske skulle ta över världen. äsch. gör det imorrn i så fall. om jag orkar.


RSS 2.0