Allt på en gång, varför?

Tjena mittbena,

Jag ber om ursäkt, men just nu är det så mycket som händer i min kropp att jag i princip ser dubbelt. Igår vaknade jag med svullen hals och i samma veva passade mina ladytroubles på komma och hälsa på. 

Så ärligt talat är jag lite borttappad fysiskt. Jag knaprar tabletter, sprayar i svalget och suger på halstabletter i en salig röra. Ovanpå allt det här hann jag då ändå med att jobba 10 timmar samt lyssna på en 3 timmar lång föreläsning där Anders klämde in cirka 5 generationer av svenska, norska och danska kungar från 1300 till 1500.

Nu finns det inte plats för mer information i min skalle. Tur då att jag ska på semester till Göteborg över helgen. Mindre tur att tentan är på onsdag och jag måste plugga hela tiden. 

Dock kan jag med glädje ge beskedet att jag kammade hem ett VG på min första tenta inom historian. Antika kulturer var helt klart en fullträff :D

Annars känns det så här; TGIF! Thank god it's friday!Bluuurgh

I'm just gonna throw this out into the universe; I've had better mornings. #sorethroat Flimmer och fladder, faktiskt.

Hejsan hoppsan kära bloggen!

Jag ligger i min säng (upp och ner förstås, hur kan man annars få fram någon kreativitet?) och lyssnar på musik med ett förnöjt småleende på mina läppar. Jag har fjärilar i magen och dom är ungefär som mutantfjärilar i samma storlek som en örn. Det är mycket som ska få plats för att fladdra, det förstår ni då. Men vad vore livet utan mutantfjärilar i magen? Tomt och trist. Yes. Så jag fortsätter le och låter dem fladdra vidare!

Helt galna drömmar alltså.

I natt drömde jag att jag serverade på en restaurang där min mamma jobbade som kock och hela besättningen från Guldfynd och Hallbergs var gäster. Mamma slängde handdukar i köket och vägrade laga mer mat och jag tappade en framtand. 

Man brukar ju säga att man hanterar problem undermedvetet i drömmar. Vad har jag för problem undrar jag...

The harrowing tale of the soaking of me

Det regnar i Kalmar, ska jag be att få tala om.
 
Under cykelturen till dagens föreläsning, där vi nu talar lite småmysigt om halshuggningar och incest, möttes jag av naturens största hinder: vind och regn. Det gick ömsom framåt och ömsom bakåt av den hårda Kalmarvinden. Regnet klistrade mitt hår vid ansiktet och vid ankomsten till Nisbethska såg jag ut som en dränkt katt.
 
Skönt!
 
Laters, alligators.

Ett blomstrande liv och en blomstrande död!

Tegelterrassen; där grönskande ting möter sin brutala död. 


Ärligt talat, jag försökte hålla den vid liv. Men den här blomman var självmordsbenägen! Dock väldigt vacker, fick den i inflyttningsgåva av bonusfarmor&farfar. 

Men, ack var det som så att detta blomster led en stillsam död under helgens gilla gång. Begravning sker i veckan, det lär bli ett stort ståhej, alla växter i Kalmar är inbjudna! Det ryktas att förra årets Miss Julgran ska hålla tal, dock inte bekräftat. Nässlorna står för psalmerna, de är ju lite gospel. 

Puss och kram!Train-tastic

Hola!
Jag väntar på tåget som ska föra mig tillbaka till Kalmar och verkligheten. Bubblan i Broby är mysig och där stannar tiden, den går nästan bakåt till och med. Jag blir 17 igen och mamma hojtar att jag ska vakna och äta frukost innan skolan.

Men det är också skönt att åka hem till Kalmar! Things to do and people to see you know. 
For my heart

Viktor, my foxy man, älskling, vad är det bästa vi vet? Schlager och The Ark. Eller hur?
 
Därför är det här helt tokigt bra. 
Carola – Tell Me This Night Is Over
 
PS. vi minns väl Siesta och ett tårfyllt och sensationellt framträdande av The Ark? (vi stod för tårarna och Ola för sensationen.)
 
xoxo

I'll have a cup of ambition please.

Jag ligger här i min soffa (som inom kort är avbetald) och funderar på livet. 

Jag ska hem till Skåne i helgen, det blir fint. När jag sa det till en säljare i en butik jag var inne i skrattade han och sa "Jaha, så du ska utomlands?" Då log jag och svarade "Ja, både för finare väder, kulturen och de attraktiva människorna." Han tystnade efter det. 

hejdå, lilltå.


Big and bold


Apparently size does matter.

Jag slog till och köpte en tv i helgen. Fick vinka adjö till min knubbiga tv som varit i min ägo i snart 10 år då jag fick den från jultidningarna (snacka om kvalité!) 

Så nu är jag stolt ägare till en 40tums Philips-tv, för den ynka summan av 2800 kr. Slängde in en försäkring också, lika bra eftersom jag är en klumpeduns. 

Vi trivs bra ihop, och den är stilig minsann! Jag känner mig som en klyscha, en man i medelålderskris som bytt sin gamla knubbiga fru mot en yngre och smalare förmåga. 

Faaaast, jag har HD nu så jag bryr mig inte, bring on the madness of high definition! 😄Sanningen måste fram

Ja, kära läsare. Här sitter jag en regnig måndagskväll och gurglar munskölj. Annars händer det inte mycket.
 
Jo, nu ljög jag. Jag har ätit korv stroganoff. Det har jag också gjort. 
 
 
Då undrar ni kanske varför jag pekar på min kind? Det gör jag inte. Jag insåg bara att jag fått en finne där och den behöver ju inte vara med på bild. Tänk om jag nu hade kunnat låta bli att vara så grymt ärlig att jag inte sagt att det var en lurig finne som gömde sig bakom det fingret. Då hade ingen vetat om det. Men ack, ljuga kan jag dessvärre bara göra på torsdagar. 
 
so long, flaggstång.
 

Så här går det till!

Stinarki - ett styrsätt som dominerar södra Kalmar, fullkomlig diktatur. Tronföljden går i arv från Stina till Stina.
Pax Stina - freden som den regerande Stinan inrättar.
Stinendomen - nära besläktigad med kristendomen, bara utan det där gud-tramset och Stinan tillbeds istället. 
Tegelterrassen - Rikets fästning, varifrån det centrala styret sker. Guldtronen ingår.
Stinykeln - Den midnattsblå hjulbefästa springaren som Stinan susar runt i riket på. Service ingår ej. Tyvärr.
Stybris - Stinans storhetsvansinne.
 
Oh lordy. 
 

The return of The Stina

Hallå hallå i rutan!
 
Jag vet att det var längesedan, men det är så att jag är en otroligt viktig och upptagen person. 
Nja, eller, jag kanske mest är en lagom upptagen person med ett lat sida som gärna tittar fram och säger "hejhej, inte ska vi väl anstränga oss i onödan, vi tar väl och sover en stund i soffan istället för att låta tangenterna fladdra fram ett sofistikerat och trevligt blogginlägg."
 
Då är det svårt att stå emot, just eftersom min soffa är som en grå massa som fallit rakt från himlen komplett med mysiga filtar och kuddar som liksom ropar på en så fort man trampat in i min lägenhet.
 
Vet ni förresten vad jag lagt mig för med? Jag lockar folk hem till mig med löften om mat och gottis så att jag ska slippa åka nånstans. Jag är i princip häxan i Hans och Greta-sagan. Fast snyggare.
 
- I måndags lockade jag Johanna med te och knäckkakor, hon hängde kvar tills midnatt! SUCCESS!
- I tisdags lockade jag Lisa med löften om spaghetti och köttfärssås, direkt från spisen! SUCCESS!
 
 
Om ni undrar vad jag gör just nu kan jag berätta att jag sitter på en föreläsning i historia där medeltiden är i fokus. Vi har hållt igång sen 09.15 imorse och nu är min hjärna full. Den säger error om jag försöker antecka mer och det går liksom inte att banka in mer info om feodalsamhällen och vasaller. Så jag gjorde som jag brukar göra när det blir lite för mycket. Jag sa till min goda kamrat Lisa, "nä, nu skiter jag i det här" och valde att spendera det sista 20 minuterna på ett blogginlägg istället.
 
 
Här har vi förresten min kära vän, mitt i en trumpen min, eftersom hon inte hunnit äta dagens kaka än. Det var väl dagens höjdpunkt typ, THE COOKIE. 
 
 
 
 

RSS 2.0