110630

Idag har jag
  • Badat i Åhus med min syster och en matsäck för tusen pers. Vi åt upp allt.
  • Köpt presenter till Matilda och Johanna som fyllde år på studentdagen men som ska ha kalasis imorgonkväll.
  • Bjudit päronen på pizza. Trodde jag, tills mamma förde över pengar till mitt konto.
  • Tittat på I rymden finns inga känslor och blivit förälskad i Bill Skarsgård.
  • Rensat ut min garderob. Slängt en hel del, givit en del till min syster och reflekterat över min klädsmak som har varit lite tragisk.

Och nu ska jag ta ett nattdopp med Erika och Henkeponken. Fick även tillåtelse av mamma att aldrig mer säga något till henne om jag ska ut på kvällen/natten. PUH! Vilken lättnad, kanske ska jag sluta prata med auktoritetspersoner helt och hållet och i fortsättningen leva efter mina egna regler. Välkommen till Stina-land, här äter vi inte något från havet, alla väger över 65 kg och alla säger att dom älskar varandra, och framförallt mig, hela tiden.
adieu!

This is the tale of Stina the Great

För det första, vilka är de tre snubbarna? THEY'RE HOT! jag trodde jag hade koll på alla snyggingar på planeten.
För det andra, vem är Michael Bolton?
För det tredje, GOOOOOD song!

Det ekar över hela staden

Härmed ber jag om ursäkt för det aggressiva inlägget.*se nedan
Efter viss förvirring och förtvivlan blev det en kul kväll. Erika och jag vinade på Bäckaskog och jag somnade som en död lite efter 2. Idag har vi handlat och badat i Tydinge. Vi hittade en hel drös trevliga pojkar som också badade och lekte med dom i flera timmar. Mot alla odds har det visat sig att jag är gruvligt dålig på volleyboll. Trots att vårt lag faktiskt kom trea när vi hade turnering på C4. Hur som helst var det en väldigt trevlig dag och det var faktiskt första gången jag badade i år :D

Dom har lite roliga reor på EKO och Willys så jag köpte Sex and the City 2, The boat that rocked och en BBC film med frasande klänningar, smäktande blickar och dramatiska intriger. Exciting, eh? :)

#"&@¤"()/%)=/@${€

FAAAN OCKSÅ!!! VARFÖR ÄR DET ALLTID SÅ DÅLIG TIMING?!!!!!!!! VAAA?! VARFÖR?! WHAT'S WITH ALL THE BAD LUCK GOD??????!

Korven som aldrig kom

Konversationen mellan mig och Rebecca idag när jag skulla köpa lite mat var otroligt intellektuell och spydig. Efter att jag beställt min smala korv med bröd och den aldrig kom påpekade Rebecca vänligt att dom antagligen skulle baka brödet och det var därför det tog tid. Jag fyllde i att dom nog slaktade grisen också för så maximal service som möjligt.
Det var den långsammaste smala korv för 15:- jag någonsin ätit. Men god var den ;)

biiiiach 2011

Jag är en latmask. Jag bloggar i Google Chrome, för det är alldeles för ansträngande att behöva gå in på Mozilla.

Denna underbara måndag har jag spenderat med Vindruvs-Fellan och Svaldödar-Becca, tillsammans utmanade vi Åhus med våra perfekt dallriga kroppar och blekvita hy. nja, somliga av oss var väl kanske inte dallriga och blekvita (nämligen Felicia, Rebecca och Titti (som vi hittade på stranden och genast tog under vår skugga.)


Tack vare fellans Ipod-högtalare och en klase vindruvor hade vi en riktigt skön eftermiddag i Åhus. Tyvärr höll inte vattnet samma temperatur som luften. Trkåigt tycker jag, och lite dålig stil av havet att inte vara 26 grader celcius...

Dagen efter dagen som inte var dopparedagen

Jag har hittat en ny favoritlåt! Texten är så klockren att man vill kasta en snöboll på någon. Dock kan jag väl inte skryta med att jag har hittat den för jag minns nog att Olivia spelade den på flaket efter studenten, så det är cred till henne :D

Och må köttätande myror äta upp dina ögolock så att du alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut!

A midsummer night's dream

Godafton!
Jag är lagom på kanelen. Precis så där lagom att man är nöjd och belåten med livet fast inte riskerar att bli bakis. Sitter och lyssnar på musik och filosoferar. Har varit på pardey med Ida, Emma och Erika. Lilla Miranda fick feber och är helt däckad och jag är lite orolig att hon inte ska vakna imorgon :O

Nu ska jag äta lite godis och kolla på Förhäxad. Glad Midsommar losers, I love you just the way you are. (Jag kom på det, Bruno Mars härmade bara mig. JUST SO EVERYBODY KNOWS)

Göteborg, dag 7

Jag ligger utmattad i min bäddsoffe-säng. Har simmat, handlat second hand, köpt mat och kånkat kassarna uppför en miljard trappor. Hungrig som en varg och trött som en sömngångare.
Susanna ska jobba några timmar idag, så jag tror att jag ska titta på Förhäxad och ta det lugnt. Imorgon blir det hemfärd med bil till Broby och på fredag är det midsommar. Miranda och jag svävar i ovisshet för vi vet inte alls vad vi ska hitta på. I värsta fall kan vi ha en romantisk middag för två och göra en egen midsommarstång, eller vad säger du Mirr? :)
Den här filmen köpte jag idag, lägger till den i min samling av pärlor från 80 och 90-talet :D

a bit bored

Åh vad jag önskar att jag hade The Breakfast Club på dvd!

En av de bästa scenerna!

Göteborg, dag 6

Denna tisdag är degig och känns lite som samhällslektionerna i ettan på C4 (BUHU, JAG GÅR INTE DÄR LÄNGRE! :() Susanna ska jobba några timmar med ett barnkalas/läger-grej. Hon ska vara militär men såg lite ut som en sparris när hon lämnade lägenheten. 
Jim sitter och studerar och jag tar det lugnt. Ska städa lite (måste ju vara en god gäst) och sen titta på en film.
Var detta ett misstag? Kommer jag dö i min jumpsuit, som en stor banan eller kanske en humla utan ränder? Kommer denna jumpsuit vara the main thing på muséet om mitt liv när jag är dead and gone? Bör jag var rädd?

Göteborg, dag 5.....

.....försenat :O
Jag ber tusen gånger om ursäkt kära läsare, gårdagen visade sig vara en pärs utan dess like och jag sov the sleep of the dead inatt och kom ihåg idag att jag inte bloggat på mer än 24 h! 
Varför blev jag utmattad? undrar ni. Jo, för att min syster för en gångs skull verkligen ville shoppa och vi spenderade hela dagen inne i Göteborg och rände in och ut ur affärer som skållade råttor. Efter dubbla rundor till Gina Tricot och Indiska träffade vi -trumvirvel- Erika! :D Hon följde med en kompis upp för dagen och vi käkade lunch tillsammans på Café Kosmos och gick i fler affären medans Sussi friserade sig i en timme.

Nu är ni väl grymt nyfikna på mina inköp, yes? Självklart har jag fotat allt och jag säger som Olivia, Rebecca och nu Susanna: "Daaaarling, it is marvellous!"
Jag gav in! Stina the Great är nu en av de många! En gul jumpsuit som var på rea på Gina Tricot är nu mitt favoritplagg och jag lever praktiskt taget i den. Självklart har man ju hört talas om one-piece-addicts men riktigt så allvarligt trodde jag inte det var.
jag hade fel...
Gina Tricot strikes again! Den affären är makalös. Lika billigt som H&M men oändligt snyggare kläder. Det blev cykelbyxor med spets och en liten tubtopps-sakelak att ha under linnet. Känns kul att köpa outfits, det här ska jag nog ha på midsommar :)
Erika och jag traskade in på MQ och jag köpte en lite tjockare tröja. Erika sa att den var typiskt "Stina" så jag kände att jag inte kunda lämna den där, den var praktiskt taget en del av mig redan :D
Ytterligare en typisk tröja made for me. Den ropade till mig när vi gick förbi Carlings och vem är jag att säga nej till en så läcker tröja?
Sist men inte minst, en suverän byxdräkt från Indiska. väldigt nice och bekväm som fasen, ungefär som min jumpsuit.

Jag förstår att min systers blogg är full av bilder, det blir så om man bara har tillgång till en kamera. Vill ni se vad hon köpte får ni kolla hennes blogg RIGHT HERE.
onepiece out!

Colors in the wind, or hair...

Time to color ma sisters hair!
I'm blond!
OMG! I'M REEEEEED!
Har ni någonsin sett nån som passar så bra i ank-badmössa? DON'T THINK SOOOOO
Kolla vad cool jag är! Haha, kul grej med en röd slinga va? inte alls 90-tal nej, nej! Ignorera min tveksamma min, jag är helt enkelt inte van vid kameror...

Göteborg, dag 4

Även denna dag sov vi länge, allihopa den här gången. Käkade frukost och prata om sex och pojkvänner i nästan två timmar... jag som trodde att jag kände min syster ;)

degade i hundra och pusslade på ett kungafamiljen-pussel som får mig att känna mig väldigt frustrerad över att hela kungafamiljen bär lavendel, blått eller lila. kul också att vi trodde att en pusselbit med drottningens kind på var en näsa... sorry silvan.
Söndagsmiddagen blev hemmagjorda biffar, potatis, sås och lingon. Dock insåg jag lite för sent att jag skulle ta kort och hade hunnit äta nästan hela tallriken. (maten, inte porslinet... - även om det iofs hade varit ganska fräsigt om jag kunde leva på porslin.. :O)
Istället lägger vi upp en bild på min söta storasyster med de blåaste ögonen i världen. vill ni inte bara äta upp biffbiten i hennes mun?
Eller kanske ni känner er sugna på den maten Jim har sparat mellan tänderna? yummy!
Jag skulle lära Susanna att ta bilder ur fågelperspektiv (som alla vet är det mitt absoluta favoritperspektiv. Dubbelhakorna försvinner ju helt då..) Det blev inte så jättebra, vi blev lite suddiga. (Och jag blev halv) Antagligen för att Sussi kallade det för grodperspektiv hela tiden.
När jag sa att det är ju inte alls logiskt för grodor lever ju på marken då svarade hon med att rapa och förklara att en groda som blivit fångad av en fågel hade ju det perspektivet. Tänk vad jag lär mig mycket här i Göteborg!

Göteborg, dag 3

Idag har jag tagit det lugnt. Susanna jobbade så jag sov till halv 1, käkade flingor till frukost och tittade på The Last Song och grät, very pleasant all in all :) 
Efter det kollade jag på en hemsk film som heter Precious, handlar om en svart tjej på 80-talet som fött sitt första barn och är gravid med det andra, pappan är hennes egen far. Hennes mamma är helt wacky och kastar stekpannor efter sin dotter och tvingar henne att hjälpa henne onanera. När Precious får börja på en alternativ skola i en mindre klass hittar hon äntligen hjälp, speciellt från lärarinnan. Hennes kamp för överlevnad för både sig själv och sina två barn är väldigt rörande och ledsam.
Nu har vi ätit kvällsmat och ska gå och köpa lite grädde till våra icke bakta brownies :)

sand-häxor

mackorna från himlen som vi tuggade i oss till Vänner, efter det somnade jag sött med nacken i en konstig vinkel och har därmed ett perspektiv på cirka 40 graders vinkel.
Jag kan även gläjda er med att min tågresa gick utomordentligt bra.
Missade jag tåget: nej
Raderade jag min sms-biljett: nej
Glömde jag en väska på tåget: nej
Känns som en klar förbättring sen förra gångerna. Hemfärden sker med bil, tack och lov...

Jag har lurat Google Chrome, på riktigt. Med denna linje vill jag nu presentera en blogg av folket, för folket! Imorgon ska jag sjusova väldigt länge och kanske äta mannagrynsgröt till frukost. Klå Susanna i När & Fjärran kan jag inte göra för det gjorde jag idag ;)

Göteborg, dag 2

Dag två på hälsoveckan började med en snabb frukost bestående av jordgubbar och bröd. Efter en svängig bilfärd in till perukshopen begav jag mig till en fenomenal secondhandbutik tillsammans med Susanna, Anna och Sofia. Och jag säger då det, jag är suveränt duktig när det gäller second hand, jag grävde mig in i alla vrår och lyckades hitta några riktiga fynd. Bl a ett par skor som gjorde Anna grön av avund ;)


Träskor 40:-
Förre ägaren: antagligen död. Nuvarande ägaren: lyckligast i hela världen och blond som få.

Go-Go boots 50:-
Förre ägaren: deader then the disco she danced to them in. Nuvarande ägaren: en blondin med ovanligt snygga vader som har stora planer för dessa stövlar. jag tänker mig en brun kappa, leggings och orange röd halsduk. det är nästan så att jag längtar till hösten.
Gul handväska 30:-
Förre ägaren: Antagligen en gigantisk kanariefågel som var en fena på att matcha. Nuvarande ägaren: funder på att färga sitt blonda hår rostfärgat för att matcha sagda väska, go-go boots, orange-röda halsduk och icke än inköpta brun kappa.
Stickad kofta 30:- Förre ägaren: dead and gone. Nuvarande ägaren: varm. tillochmed lite svettig.

Om ni undrar varför jag är så morbid i min blogg är det för att affären var ett dödsbo, vilket känns lite läskigt men också bra eftersom man vet att det inte bara är skit som folk inte vill ha utan även fina grejor :)
vad tycker ni? (A)

Göteborg, dag 1

Första dagen på hälsoveckan i Gbg började bra. Åt frukost med Susanna halv 10, bar två soffor mellan min systers lägenhet och hennes kompis Annas lägenhet, åt nyttiga flingor med banan och äpple när Sussi och Jimåt pizza, promenerade till affären oc handlade, bar alla varorna tillbaka och har därmed fått ryggskador för livet.
för en stund sen hittade jag en kanal som spelade en praise Jesus låt i 20 minuter med exakt samma melodi och i princip samma ord och nu har jag hittat en cool askungen film med Drew Barrymore på kanal 11.
allt som allt en lyckad dag!
PS. säg hej till Google Chrome och inga mellanrum. Imorgon blir det loppis och perukshoppning, dock inte på samma ställe, cause i mean .. ugh.. DS

falling in love with the fray

I'm scared to death it's gonna end this way.
don't let me go!

tillökning i familjen

Kolla vad söt den är!
denna mobil ska följa mig vart jag än går :D

Into the wild serengeti, the hills of himalaya

Erika ligger i min soffa och sover som en stock. Vi har varit i stan och köpt en mobil till mig och käkat lunch på Rose Garden tillsammans med min bror. När vi kom hem däckade vi i soffan och tittade först på Tarzan och sen på Mulan. Eller ja, jag tittade på Mulan, Erika sov.. ;)
nu ska jag väcka törnrosa.
den här låten har fastnat i mitt huvud och jag gillar det!

lugnet efter stormen

Jag är avliden efter studenten. Så mycket fina prestenter som jag fick, all den goda maten, all uppmärksamhet och kärlek, jag nästan storknade! Kan ju nämna så där i förbifarten att min mamma och Bo-Ewe är typ bäst i hela världen och utan dom hade jag varit nothing, nada, zilch, rien!
jag funderar på att bo hemma resten av mitt liv, så omtyckt som jag är här lär jag aldrig bli någon annanstans och man får ju passa på ;)

dan före dopparedagen

Regnet öser ner och imorgon ska jag ta studenten! MEN! jag är förberedd. jag har en gul poncho från Ölands djurpark, sug på den!
Idag pyntade vi flaket och det är så fint att jag vill bo där för resten av mitt liv. Men först ska jag äta något, sen kan jag flytta in :)

disneydumbo

Jag råkade precis peta mig själv i ögat. Vet ni vad jag gjorde under tiden? Tittade på filmer på youtube på disneychannel serier. Undra om jag i själva verkett inte åldras bakåt och i faktiskt lyckas bli dummare och barnsligare för varje år som går...

I'm crazy for uncrazy

Eftersom jag har varit frånvarande från den intranätiska världen ett tag har jag nu tagit igen genom att läsa alla Egoinas inlägg som jag missat och gud vad jag beundrar henne sätt att skriva! så knasigt kul och roligt! Och hon är liksom normal och inte crazy som alla andra galna bloggare.
mitt mål = inte bli galen bloggare, förbli ogalen bloggare.

110607

Härmed tar jag officiellt tillbaka det jag skrev om att det var Felicia och Mimmi som hjälpte mig till en bänk när jag svimmade på balen! Det var faktiskt Jenny och Mimmi! (Pinsamt Stina, inte kommer du kunna bli journalist för du kan fan inte dina korrekta källor xD) Jag skyller på att jag faktiskt fortfarande var trött som bara den när jag skrev inlägget igår :)

jag traskade i askungens skor för en kväll

Ja, äntligen fick jag svar på frågan "Vad är väl en bal på slottet?"
och det säger jag, så fin har jag nog aldrig varit förrut! det var riktigt kul att se alla i deras fina klänningar och självklart var alla killarna döläckra i sina smokingar och frackar. undra vad det är med det? man kan va hur ful som helst och ändå bli gudomligt snygg i smoking, som magi!

Min underbara syster hjälpte mig hela förmiddagen och fixade allt på mig. Manikyr och pedikyr, plattade oh flätade mitt hår, sminkade mg jättefint och sen irrade både hon och mamma runt halvtimmen innan min baldejt kom för att hämta alla grejor. Sjal hit och väska dit, Evas läppglans och Sussis skor. Det var en salig röra men jag tror nog att mamma och susanna var mer strirriga än jag. (NOT)

Sussis manfriend (ja, för när man nått den heliga åldern av 25 som min syster nu gjort har man inte boyfriend längre utan manfriend) Jim fotade mig innan jag frästa iväg i den fina bilen som min baldejt Melker hämtade mig i.


Här har ni mig! Jag kände mig lite som en life-size Barbiedocka storlek XL och det var naaaajs! :D



Frillen, som susabus fixade. Med Erikas smycke kom jag på sen! haha, det har legat hemma hos mig så länge att jag glömt vems det va XD





Kolla vilken lång baldejt jag hade! Och då hade jag ändå 10 cm klackar där! med dom blir jag 173 cm och han är ändå ett huvud längre! hoho! :D Nåväl, Melker Magnusson som får ett klart mvg när det gäller bal!
Han åkte 3 mil för att hämta mig, i en jättesnygg Audi, gav mig blombuketten på bilden och champagne i bilen :D


Själva balen var jätterolig! Rebeccas gips matchade hennes klänning och alla var så himla fina.
Det ända orosmolnet på hela dagen var när vi precis kommit in på slottsgården efter minglet. Då blev jag plötsligt jätte-illamående, det svartnade för ögonen och jag blev helt kallsvettig. helt ärligt talat kan jag inte fatta att jag svimmade på min bal xD så sjukt dramatiskt, och även om jag älskar drama hade jag hellre sluppit. Felicia och Mimmi släpade mig till en bänk och gav mig vatten och appetizers. antar att det var kombinationen av värme, knappt någon mat och inget vatten som fick mig att swoona haha xD


dansade till in på natten och sen hämtade pappa mig och jag stupade säng.
Sov till 1 idag, för så blir det när man går på skattjakt, åker till Siesta och går på Bal efter varandra.

Nu orkar jag verkligen inte blogga mer. jag är så dålig på att blogga om verkliga händelser i mitt liv, tycker det är lite tråkigt. Jag vill hellre skriva om mitt vardagliga liv eftersom det är så mycket knasigare xD
så imorgon får ni kanske ett vanligt inlägg, men hoppas inte för mycket. risken finns att det inte återgår till det normala förrän efter studenten :D

ciao!

im back, in black, better than ever!

Jaha, här sitter jag och biter mig i läppen.
Förkyld som fanken är jag också, så det är lite lagom jobbigt att andas nu. Men, som jag brukar säga, luft är överskattat!

Antar att ni vill ha en full redogörelse för både skattjakt, siesta och bal?
Ni ska få lite gottegrejor från siesta och balen men om skattjakten orkar jag inte säga mer än att jag var sjukt snygg som polis och mina kollegor var bäst i hela världen!

Mitt livs första festivalbesök var ganska jäkla fantastiskt. Jag stod 4 meter från Ola Salo och hans skrev under hela The Arks konsert och det var UNDERBART! När dom sa att dom skulle spela sin sista låt och hela publiken hojtade "EN GÅNG TILL" vågade jag inte tro att dom skulle göra ett encore men ta mig fan om dom inte stegade ut på scenen igen i kalasläckra guldiga kläder och körde The worrying kind och avslutade med Calleth you, Cometh I. Och jag säger då det, stämningen när hela publiken sjöng med i calleth you, cometh I var inte att leka med. Fick rysningar och till och med lite tårar i ögonen :D

Tälta är inte min favoritgrej direkt med men så fina tältkamraten som Olivia och Beccs kan man inte annat än trivas.
Vi käkade festivalmat tills tänderna trillade ut och drack ljummet vitt vin så det stod härliga till. Dansade mig galen med Daniel till Håkan Hellström och återberättade i ett anfall av vimlig fylla hela den tecknade filmen Svärdet i Stenen för Viktor när han ledsagade mig tillbaka till campingen.

vet vad jag säger om Siesta 2011? AZUM! (trots att Rebecca bröt armen sista dagen. och nej, hon vet inte hur det hände men det är väl så det är med siesta :D xD)

110602

Skattjakt: WOW
Min syster 25e födelsedag igår: YÄY
Siesta idag:  OH GÄSS!

RSS 2.0