Axlar överallt.

Jag hade precis ett moment av total förvirring.
 
Jag kikade på facebook och hamnade på en profil som tillhör en kille vid namn Axel. Den här snubben var förlovad med en tjej och hade kort blont hår. I nästan 10 minuter tittade jag på hans bilder och kunde inte för mitt liv förstå att det var Axel i min klass. Han har ju nästan lika långt hår som jag och jag har inte hört något om att han är förlovad. (funderade på om han kanske använde gammal bild som profilbild)
 
Det tog mig alltså nästan en kvart innan jag fattade att det var en annan Axel. Helt tokigt. De båda Axlarna (haha!) var ändå så pass lika att jag faktiskt tvivlade! Jag är lite trött och trög just nu, det hjälpte nog en del också. 
 
Tur att Axel är Axel och att den andra Axeln också är Axel. inte för att jag känner den ena Axeln. Bara den i min klass. Har ingen aning om varför jag är vän med den andra Axeln. Nog han som initierat det. Nu är det mycket axlar här. Man blir ju trött i huvudet.
 
God natt.

MY MASTERPLAN!!!!!

Jo, så här är det! Jag har en plan för min dag.
 • äta lunch/frukost eftersom jag sov de medvetslösas sömn till 12.00
 • storhandla med min cykel på Giraffen
 • träna på Malkars
 • börja tänke analytiskt till litteratur-seminariet imorgon.

One direction, five reasons -> :)

5 reasons I like One Direction
 
 1. Cute guys! Come on, who doesn't love those floppy hairstyles, goofy smiles and subtly muscled not-yet grown up boys?
 2. The songs make me want to jump around and invade a country in the name of One Direction.
 3. The musicvideos; a collection of adorable dudes smiling and singing, my version of an ear and eyegasm.
 4. The lyrics are all about love!!!
 5. There's no pretending to be difficult and distant. One Direction is the equivalent of a Golden retriever; happy and loves you all the time. They tell you what makes you beautiful, that they would rub you feet, rock you world, kiss you and that we should live while we're young. 
 

"Hey guys, why the long faces?"

Susanna och jag har varit rätt aktiva idag. Hälsat på farmor, hälsat på vårdcentralen, hälsat på apoteket och även köpt smuggel-snus som ska tas med till Teneriffa och en av Sussis medarbetare som är där redan.
I rena farten gick vi genom hela Broby och fick motion också!
 
Imorgon åker Susie Q till Teneriffa och jag åker till Kalmar. Om jag är avundsjuk? Nej, inte alls. Kalmar är ju ungefär som Teneriffa. På inga sätt... xD
 
Fast jag saknar min vänner och det ska bli kul att träffa dom igen, dom finns ju inte på Teneriffa. 
 
 
Annars finns det väl inte mer att säga än tjingeling.

TGIF

Susie Q och jag ser på ett avsnitt Angel.

Begravningen var väldigt fin! Ledsamt förstås, men en vacker ceremoni och en trevlig minnesstund efteråt.

Systrarna Holm är lite trötta och det har fnissats en del nu mot kvällningen. Susanna fick en kli-attack, vi hittade ett spindelnät och Lorne fick huvudet avhugget i Angel.

(Elvis var ovanligt knubbig och lat idag, väl värt att dokumentera!)


24 Maj, 2013

Nu sitter jag hemma i Broby. Har duschat och ska snart lägga mig.
 
Imorgon ska vi begrava min farbror Kenny som gick bort för två veckor sen.
- Jag tänker på dig, Kenny! Saknar dig, men är tacksam för att du inte lider längre. Vi ska ses igen, en annan plats och tid bara.

awesome

 
Det är tid att åka hem igen. Miss my mamabear! Plus att jag behöver toapapper och schampo, thus I go home!

784 days and counting

Jag hade tråkigt ikväll och gick därför till gymmet och promenixade 6 km och styrketränade.
 
-paus för chockade miner-
 
 
annars har min dag varit okej. och nej, det blir inte intressantare än så här. stina the great has left the building.

fullt ös medvetslös

I denna stund är jag en avsvimmad pöl på golvet. det är ett under att mina fingrar orkar röra sig så pass att de klarar trycka på tangenterna.
 
Jag var på gymmet i två timmar. Afrodans, 1 timme på löpbandet (lyckades springa 1 km av 6! :D) och styrketränade.
 
Måste berätta om ett "moment" jag hade. Det var en kille som tittade på mig när jag gick på löpbandet. Han lyckades fånga min blick precis när jag lyssnade på riktigt bra musik och var mitt uppe i endorfin-kicken från afron så jag log lyckligt för mig själv. Det roliga var att han log tillbaks.
 
Jag ser framför mig olika scenarios och hans tankar.
- "Damn, den tjejen är snygg!"
- "Damn, den tjejen tycker jag är snygg! (Jag är snygg, klart hon kollar och ler! Jag är även lite ego och självupptagen men vi är alla Guds barn)"
- "Damn, den tjejen är creeeeepy..."
 
Jag misstänker att han trodde att jag tyckte han var snygg och att jag ville gym-flörta lite. Dock blev det lite så att eftersom han log tillbaks mot mig fick jag intrycket av att han tyckte jag var snygg. Vi gick således båda från gymmet med en oavsiktlig ego-boost. Sometimes things just work out!
 
 
Jag stapplade till omklädningsrummet och gjorde misstaget att lägga mig ner i bastun efter jag duschat och höll på att somna. Nu ska jag äta 3 köttbullar och dricka en kopp te. Det är min belöning eftersom jag åstakommit så jädra mycket idag. Damn, I am good.

Vampyrer, tänder och regn

God middag!
 
Det är väldigt regnigt i Kalmar. Typ, så blött har det inte varit sen jag flyttade hit i december. Men jag har inget emot det, tycker det är rätt trevligt med regn emellanåt.
 
Jag kunde inte somna igår efter att jag tittat färdigt på Vampire Diaries säsong 4 (wow, just awesome! längtar till säsong 5!) så naturligtvis gjorde jag vad jag alltid gör; lägger mig uppochner i sängen. Det funkar alltid! Man får ett nytt perspektiv på sömnen liksom. Så imorse vaknade jag av att regndropparna smattrade på fönstret två cm från min skalle.
 
Eftersom det är inne-väder ska jag plugga och laga mat. Kanske dansa lite afro ikväll och se en film istället för dessa långa serier jag alltid glor på. Man måste variera sig lite, annars blir det för mycket av det goda.
 
 
Nu ska jag ringa tandläkarna i Broby och iskallt meddela att jag inte behöver deras tid. My teeth are great, just like the rest of me.
 
xxx

Rebellen checkar in

Hell yeah, sitter på perrongen i Osby och väntar på mitt tåg till Kalmar; utan jacka!

Visst, man är väl lite av en rebell. Alla andra tar det säkra före det osäkra och kränger på en jacka.

Men inte jag inte! I play by my own rules, as you know.

To quote MJ: You know I'm bad, I'm bad, you know it!


Sagan om Ringen, Delena, Spuffy och Stina.

Jag sitter i min säng och förvånas över hur stor den är!

Den jag har i Kalmar är 105 cm bred och den i Broby är 120. Dessa små 15 centimeter är tydligen rätt stora ändå. Storleken har tydligen betydelse, när allt kommer omkring.
 
Jag funderar på vad jag ska hitta på. Har stirrat på mina Sagan om Ringen boxar i en halvtimme nu och kontemplerat om jag ska ge mig in i ett maraton. Saken är den att man måste verkligen investera tid och känslor i ett Sagan-maraton. Man kan liksom inte sätta igång Fellowship of the Ring och sen sluta titta halvvägs igenom för att man insåg att man inte var sugen. Alltså, ett allvarligt beslut.

Förresten har jag blivit en smula deprimead av Vampire Diaries. Det går inte bra för Elena och Damon. För mig är Delena som Buffy och Spike, sjukt bra. Bara de insåg det själva. 
 
Herregud. Jag lever i en fantasivärld och pratar om karaktärer på tv-serier på min blogg som om dem vore riktiga. Shoot me now.

Grattis Danmark! (Skåne är ju nästan danskt, så vi vann ju i princip. hehe)

Coola, sexiga Danmark har vunnit Eurovision Song Contest 2013! Är vi förvånade? Nej!
 
Danmark har haft ögonen på Skåne ända sedan dem förlorade oss i Roskilde-freden 1658 och när det helt enkelt inte går att erövra Skåne genom krig, då får man göra det med sång. 

Alltså bär det av till Köpenhamn nästa år (antar jag, finns det några andra stora städer i Danmark? Vem vet, det är tillräckligt att hålla koll på Sverige) och Emmelie de Forest! (sjukt awesome namn) med sin svenska pappa (självklart måste vi roffa åt oss den seger vi kan få. hade hon förlorat hade den svenska pappan försvunnit och aldrig nämnts.)
 
Jag är idel leenden och lycka för kära Danmark och hoppas att den nordiska trenden håller sig, kanske är det Islands tur 2014?
 

önskar jag hade ett piano i Kalmar.

Det råder tystnad och stillhet i vår korridor. Väldigt behagligt.

Jag har duschat, rengjort ansiktet, druckit te, kissat 6 gånger (eftersom jag drack typ 3 liter vatten efter jag tränat) och nu läser jag The Lighthouse, en bok av Virginia Woolf som vi ska diskutera imorgon på litteraturseminariet.

Ungefär som Lisa sa idag: "Nu när man är klar med B-uppsatsen så känns det som en stor tyngd har lyfts, ungefär som en stor bebis." 

Jag vet precis hur jag ska opponera mig mot Lisas uppsats imorgon, jag har gjort en fin powerpoint och känner mig nöjd med den och min egna uppsats. När jag är klar med The Lighthouse och morgondagens lektioner ska jag ta helg. Efter det får jag ta uti med sociolingvistiken och didaktiken. 

Känns rätt okej, jag har en plan liksom. Typ som Sickan, tajmad och klar in i minsta detalj.

Schhhhh, sånt får man ju inte säga.

Nu tänker jag säga en förbjuden cyber-grej.
 
Imorse vaknade jag med så mycket mensvärk att jag höll på att storkna. Rullade ur sängen, vacklade till apotekar-lådan och svalde ett sortiment av smärtstillande. Så. Hemskt.
 

Sånt här får man ju egentligen inte prata om offentligt. En blogg kanske inte klassas som offentligt men det känns ändå lite tabu att skriva om att jag faktiskt är av kvinnligt kön och har mens en gång i månaden. Det är rätt konstigt, naturligare än så här blir det ju inte. Jag har slingat hår, använder tandkräm som ska hjälpa tänderna bli vitare, kletar in mig i brun-utan-sol en gång i veckan, går på en löpband istället för att promenera utomhus, sprayar mig med parfym för att lukta gott, sminkar mig för att huden ska bli jämnare och kletar mascara för att ögonen ska bli större. 
 
Så mycket onaturligt jag pysslar med som är helt okej att prata om i offentliga sammanhang. Men skulle man nämna att man har mensvärk och speciellt framför killar och män, då får man oftast ett förfärat ansiktsuttryck och en kommentar om att det vill dom inte höra. 

Jag minns en gång i Skottland när jag hade extremt ont på jobbet och min killkompis Cameron frågade hur det var med mig. Jag svarade finkänsligt att han inte ville veta. Jodå, det lovade han att han ville. Då sa jag att jag hade förfärlig mensvärk och hade väldigt ont i magen och benen. Då rynkade han på näsan och sa att sånt ville han inte höra. Seriously? Be a man.
 
Ja, nu blev det här ett inlägg om mens. Tänk va farligt, alla mina manliga läsare (som antagligen kan räknas på en hand) får väl ta det helt enkelt. Men ni damer, ni håller väl med? Man har otroligt ont (vissa allafall) och så får man absolut inte yttra sig alls om det. Jag kanske har fel men det är så här jag uppfattar det.
 
Jag skulle vilja infoga en låt av Leona Lewis här för att styrka mitt argument. Fritt fram att känna ironin!


B-uppsatsen tar kål på mig

Så här ser det ut när jag försöker rätta till mina referenser på min uppsats.
Bara lite tokig...
 

Vad gör jag?

Spelar Candy Crush, tittar på Buffy, skriver B-uppsats och instagrammar :)

It's mostly all good.


Trion som var tokiga


Mitt i myset

Nu har jag det riktigt bra!

Jag har hängt med mamma och Bojje sen igår och livet är en dans på rosor. Lisa har varit här och ätit grillat. Nu ser vi på Bröderna Grimm på tv, mamma och jag delar systerligt filt :)


Erik D, my second home

Jag sitter hos Lisa och läser en bok. Hon fixar sig eftersom hennes kusin ska hälsa på.

Det är så trevligt med en vän som man kan umgås med i tystnad liksom, om ni förstår vad jag menar. Det är så bekvämt och avslappnat att tystnaden inte alltid behövs fyllas av prat.


Vad hade jag tänkt; gå naken från träningen?

Min onsdag har varit väldigt trevlig.

Jag började med stor frukost hos Lisa vid halv tio. Äggröra, bacon, toast och kaffe; jag kan bara säga som mannen i Candy Crush: deeeelicious!

Efter detta enorma intag av mat tittade vi på åtta avsnitt av Game of Thrones. För er som inte vet det är Game of Thrones en fantastisk serie i medeltidsanda som utspelar sig i en påhittad värld där alla är antingen nakna, dricker alkohol, krigar eller har sex hela tiden. Dvs, helt fantastiskt! Alla männen är skitsnygga och Lisa och jag satt med gapande munnar och glansiga ögon under mestadelen av avsnitten. 
 
För att aktivera mig lite så har jag varit på yoga i en timme och även gått 2 km på löpbandet, i en ganska så sävlig takt eftersom jag var som Gandhi efter yogan, väldig fridfull och harmonisk. 
 
Angående min rubrik. Jag tänkte spara tid och byta om hemma och gå direkt till gymmet, vilket jag gjorde. När jag väl kom dit insåg jag att jag tagit med trosor, bh och strumpbyxor; inget mer. DAAAAMN. så jag gick hem så. 
 
eller? man vet aldrig med mig, jag skulle nog kunna gjort det om jag vägt 5 kg mindre och haft en god vän med mig som kunde hjälpt mig att skratta åt det. Som det var nu gick jag hem i mina träningskläder och duschade hemma istället. 
 
puss!
PS. tycker väldigt synd om min mamma, som jag ringde ikväll. hon har dragit ut en tand som hon hade inflammation i och lät som ett spöke på telefonen. ett spöke med talfel och noll emotionell kapacitet, väldigt avtrubbad Mama Bear :( DS.

Träningstisdag

Jag befinner mig på Kronans droghandel. Väntar ivrigt på Lisa, vi ska handla träningskläder. Psst, förresten; 1 cm mindre runt midjan idag + på torsdag kommer mamma och Bo-Ewe! :D


Gladaste stollen på Kalmar Bibliotek

Jag har precis varit på Kalmar stadsbibliotek, hittade dessa;
 


Superbra, precis vad jag behövde när jag egentligen borde skriva på min B-uppsats och slutföra sociolingvistik-uppgifterna. Jag hade en del planer för de närmsta dagarna men dem försvann nu. Jag ska ligga i min säng och läsa fantastiska historiska romaner och känna mig lycklig xD

Jag har även varit ute på promenad idag, 2 timmar; 12 km och 800 kalorier. Inte illa. 

Sleeping girl, tuning in

Det är skönt att sova.


May. 05, 2013

Kära läsare!

Här kommer en uppdatering från Stina the Lonely. Klockan är snart 17.00 och jag har inte pratat med en annan mänsklig varelse på hela dagen.

Jag har planterat mig på balkongen i shorts och tubtop, för att maximera intaget av hudcancer. Jag har en ljuvlig Sophie Kinsella bok (I've got your number) och har ätit ett GI mål utan dess like; majskolv, broccoli och en bit hamburgarkött. Delicious!

Jag vet inte vad som är mest oroväckande; att jag varit själv hela dagen och planerar att va själv resten av kvällen också eller att jag inte har något emot att vara själv.

Jag håller på att bli en enstöring...
Nåväl, med min kärlek för katter och böcker var det väl oundvikligt.


Cat

?


Miss Lisa, you made me worried

Blev lite förskräckt när jag trodde att Lisa kände sig "trasig"!

xD


Stina the Great(er? est?)

Den här dagen artar sig väldigt bra!

 • Jag har varit på ett bra litteratur-seminarie där vi diskuterade gott och ont, psykopater och Svindlande Höjder. 
 • Dag 2 av allvarligt försök till att skaka av mig valpfettet. Jag dricker shakes, yummy. Känns faktiskt väldigt bra, jag behöver inte laga mat och behöver därför inte diska och behöver således inte vara rädd för att min arga korridorsgranne ska sätta min disk utanför min dörr som han hotade med. Stina vinner alltid, kom ihåg det.
 • Läxorna börjar äntligen tunnas ut. Uppsatsen ska bara fyllas ut lite och vi behöver inte läsa nästa bok till litteraturen förrän om 2 veckor. Didaktik-arbetet får vi info om på fredag, men det skiter jag i. Didaktik är nämligen mitt andra namn nu och jag kan till och med stava det baklänges = Kitkadid. I rule, again.
För övrigt har jag blåa byxor, vit sommarblus, nya solbrillor och tvättat hår. Därför ska jag gå ut en sväng. Ska gå och hämta en bok på biblioteket (kvällen kommer jag spendera i denna antagligen fantastiska Elizabeth Hoyt bok), prata med Lisa på apoteket (möjligtvis köpa en ansiktskräm), köpa en kaffe på Wayne's (heavenly coffee, I'm coming!) och se vad som händer på Kvastkampen. Både Linnea och Jenny är med och arrangerar där så jag ska visa kamratligt stöd! :D (väldigt nöjd!)
 
 
En annan bra grej är att enter och delete knapparna på tangentbordet på min mac har äntligen börjat lossna. Jag råkade spille 1 ml lättdryck på datorn häromdagen och tyvärr blev dessa två knappar sega efter det. Jag tillämpade hög intelligens och taktiskt tänkande och tryckte på båda knapparna 100 000 ggr för att få dem att lossna. Man har väl alla tomtar på loften. Faktum är att jag har både tomtar, påskharar och vampyrer på loftet, it's seriously getting crowded. 
 
 
I feel pretty, oh so pretty! I feel pretty and witty and BRIIIIGHT!

Hard work work

Hårt arbetande studenter at work.


I'm good

Oh. My. GOD!


Min korv stroganoff blev så bra att jag funderar på att byta namn på bloggen från Stina the Great till Korvastroganogg-is-excellent-especially-when-made-by-me.

Ursäkta mig, jag ska nu återgå till att svimma av glädje ner i min tallrik.

ontdag, eller om jag kan förhindra det; inte ontdag

Blondinbella är gravid. Very cool, good for her. Speciellt eftersom det verkar som om hon är jätteglad för det, enligt hennes blogg. Jag brukar inte läsa hennes blogg regelbundet, det är ganska mycket om hennes företag och sånt, saker som jag tyvärr inte är så hemskt intresserad av. Men, damm, härligt. 
 
I enlighet med min mammas beteende spenderade jag nästan 1,5 timme i natt med att städa mitt rum och allmänt försöka nyktra till. Det är ju så gräsligt att gå och lägga sig, vakna 7 timmar senare och inse att man fortfarande är full. Nejtack.


Idag ska jag skriva ett färdigt första utkast till min B-uppsats och även läsa Svindlande Höjder. Plus att jag ska laga korv stroganoff, alldeles själv. Önska mig lycka till och lyssna på nyheterna efter lägenhetsbran i Kalmar på grund av bränd matlagning.

xx

three in the morning

Det är absolut värst nu.
 
Sent, med alkohol i systemet. Då, när man är som svagast, då kommer det fram igen. Jag är fortarande så rå, insidan känns som om den ska falla sönder vid minsta lilla kontakt. Man kan tro att allt är okej igen, men det är en fantastiskt orkestrerad fasad, så pass fejk att inte ens jag vet att den är där.

Men gud, vad jag saknar dig. Min absolut bästa vän, det blir självklart värre för att klockan är 3 på natten. Men jag saknar dig och förstår fortfarande inte vad som hände och hur det kunde hända. Betydde jag inte något för dig, eller var det helt enkelt ett misstag som gick snett.

Hur det än var, är vi där vi är idag. Och det gör mig otroligt ledsen. Jag antar att vår vänskap inte förtjänar mina tårar, men jag gråter fortfarande. Tårar, tårar, i all oändlighet. Så fruktansvärt tröttsamt och jobbigt. Men, åh, jag saknar dig. Vill ibland ringa, men då minns jag att du finns inte längre. den personen jag saknar; hon är borta. I hennes plats finns något annat, någon som tog tag i mitt hjärta och kramade tills det svartnade. Huruvida det var avsiktligt eller inte är knappt relevant längre, jag blev sårad och så är det. 

So I won't let someone close to hurt me, again.

RSS 2.0