För att det roar mig!

Är du ny? Eller gammal och van? Har du råkat trilla in av en olyckshändelse eller var det ett mycket medvetet klick? Var det en plan eller var det intranätet som gjorde dig tokig så att du bara trycker tills det står error? Well, first comes error, then comes Stina the Great. 

Det här är min blogg och här handlar allt, om mig.

Visst är det härligt?
The dingo(e)'s back

Dessa gossar alltså! Viktor och Daniel var precis här och hälsade på. Vi gick en sväng med hundarna och satt i soffan och pratade efter det. Skojjigaste grabbarna jag känner, plus att dom både är oändligt visa och kloka när det gäller allt som har med livet att göra. 

Sen skadar det ju inte heller att två snyggingar kommer och hälsar på en stackars broby-tös så här på en torsdagkväll *här blinkar jag odiskret och ler förnöjsamt*


Ser fram emot att hämta nycklarna imorgon och få kika på lägenheten som faktiskt ska bli mitt hem, om än för en kort tid. yummy!

I'm not moving into space, only if a dingo(e) already lives in my new place.

JAAAAAAAAAAAAAAA!

ÖVERLYCKLIG-TJEJ.SE!

Jippiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Efter ex antal samtal denna förmiddag mellan mig, Towa, mamma, PAB fastighetsmäklare och Boendevärd på Kungshallsområdet i Nybro 15 minuter med tåg utanför Kalmar står det nu klart att Towa och jag flyttar in på lördag i en 3a där vatten, värme och el ingår för ynka 5000! :D helt fantisktiskt!

Jag ska flytta hemifrån! Det tragiska är dock att jag inte har några möbler och måste köpa en ny säng xD Men det fixar sig! Vi ska upp imorgon och hämta nycklarna och det ska bli så spännande! Gud vad glad jag är! Helt galet! :D


Nu ska jag ut och dansa lite på gårdsplanen och fira att jag är co-hyresgäst! :D

så blev det!

Zorro (hunden, inte Antonio Banderas. Det vore ju något dock!) ligger i kökssoffan och tittar på mig med ena ögat. Han ser jättetrött ut och väldigt nöjd med det.

Matilda och Johanna åkte precis. Vi hyrde What's your number, himla bra film! Huvudrollerna var Anna Faris, tjejen från alla scary movie filmerna och han som spelar Captain America. En rolig romantisk komedi, vilket var trevligt för det känns som det inte riktigt är lika bra filmer som förr.

Minns ni 10 things I hate about you? Clueless, Sixteen Candles, The Breakfast Club, You've got mail, Pretty Woman, Notting Hill, it isn't what it used to be.


Jag ser fram emot Kalmar. Har kollat lite på bostäder idag, möjligtvis så att jag delar med en tjej jag vet ska börja på Linné i höst också, allafall första terminen.

Jag tror att jag är färdig med sad-face-stina för idag. jag vill bara vara glad igen.man är ju liksom ratad, och det är väl aldrig roligt. eller inte ens ratad, man är ett alternativ som inte tänktes på. inte direkt happy day på det, men man får slå till med klyschor då, en stadig klyscha hjälper alltid!

Mannen tror att han väljer kvinnan, men det är nästan alltid tvärtom. Det är kvinnan som väljer den man som skall välja henne. -- Paul Geraldy

Teoretiskt sett kan män och kvinnor lära sig att förstå varandra. Och teoretiskt sett kan man fånga ål med lasso.-- Susanne Palsbo

love scmohve, huh? 

Jösses!

Gudars vad det är svårt med universitets-sakelakerna! Allt ska fixas och jag vet knappt vart jag ska börja. Sen när jag väl insett vart jag ska börja, då inser jag att jag måste ha inloggningsuppgifter. Således registrerar jag mig. Då inser jag att jag inte fått de ytterligare uppgifterna jag behöver för att göra just den här grejen. Då mailar jag studentsupporten och får info. Sen vet jag inte hur jag ska betala medlemsavgiften till Linnéstudenterna och då måste jag vänta tills mamma kommer hem och kan hjälpa mig. Då kan jag inte registrera mig för bostadgarantin utan måste vänta till medlemsavgiften är betald, som mamma måste hjälpa mig med.

Slutsatsen är att jag kan inte göra något alls. Tills lilla mamsen kommer hem och kan hjälpa sin 20-åriga dotter som bott i Skottland i ett halvår, jobbat och tagit hand om sig själv ett tag. Man är ju en skam för independent youngsters everywhere...

the day after the day that will alwyas be the day when i left my wallet on a car.

Idag ska jag gå ut och gå. Sen ska jag träffa Matilda och Johanna, se en film.

Sen ska jag flytta till Kalmar. och det ska bli bra, det har jag bestämt. 
man kan få vara en smula ledsen ett tag, det är okej, mest för att saker inte blev som man tänkt sig. men sen tror jag det är viktigt att andas lite, och liksom gå vidare. för annars fastnar man ju och då har man låtit det dåliga vinna. jag tänker inte låta något dåligt vinna över mig. mourn the loss, then move on. 

så idag är det nog lite mourning. som sagt, det behövs ibland.
puss

.

Jag släpper dig nu. Du är borta, idén om dig är försvunnen från mitt sinne. Du finns inte, har aldrig funnits och kommer inte finnas i framtiden. Jag kommer inte se dig, höra dig eller förstå vad du säger, du är inte ens ett spöke, utan bara luft. Jag tänker inte spilla en till tår över dig, jag behöver dom, eftersom jag nu tänker börja leva. Jag släpper dig, och jag släpper tanken på honom. För det var en tanke, en önskan. Men den är också borta nu, den är som en heliumballong som jag släpper. Den kommer flyga upp i rymden och långsamt kommer luften gå ur, timme efter timme, tills den är ett sorgligt minne av vad jag önskade. Du kommer inte ha något gemensamt med den ballongen, för du kommer inte vara något alls. Du är borta.

I did it again.

Jag har haft en fenomenal dag. Eller, den slutade bra allafall.

Planen från början var att jag skulle åka till Malmö och möta upp Miranda, shoppa och käka lite. Men för att kunna köra till Hässleholm och ta tåget där i från var jag tvungen att tanka. Vad gör jag då? Lägger plånboken uppe på bilen och vad gör jag sen? Kör, givetvis. 

HERREGUD!

Kör till Hässleholm.Mitt ansiktsuttryck när jag inser vad jag gjort.

Ringer Miranda och förklarar läget medan jag panikartat kör tillbaka till Broby, samtidigt som jag spanar som en tok efter min plånbok vid sidan av vägen. Väl framme i Broby (utan en glimt av min feta, svarta plånka) parkerar jag vid centrum och macken. Susar som ett suddigt streck mellan macke, Konsum, Systemet och Pizzan och frågar alla om någon möjligtvis lämnat in en plånbok nyligen, negativt på samtliga ställen. 

Kör tillbaka mot Häsleholm och stirrar mig blind på vägkanten. Precis utanför rondellen i Broby ser jag plötsligt något svart och liksom fyrkantigt vid vägkanten. Där ligger min plånbok med alla korten i behåll och inte en skråma.

Jag kan inte avgöra om jag har massa tur eller massa otur. Eller om jag är bara dum. 
Jag kan ju försäkra er om att jag ALDRIG kommer lägga min plånbok på en bil igen. Precis som jag aldrig kommer radera en sms-biljett till tåget, missa ett X2000, lämna en nyckel i en dörr, shoppa tills jag nästan missar ett flyg, äta sushi, dricka tequila eller släppa ut Alystra på kvällen utan koppel.

Tänk vad man lär sig i livet.

Det slutade ju allafall väl, Miranda och jag shoppade på H&M, Monki, BikBok och Nilson, åt fantastisk mat på Jensens Bofhouse (kyckling, rostad potatis och grönsaker, bearnaisesås,  delad chokladmousse och latte. mätt tjej.se) tog sedan tåget hem, lyssnade på julmusik och kände att allt var mysigt!

Så kom nu ihåg barn, lär er av tant Stinas misstag, lägg ALDRIG NÅGONSIN din plånbok på en bil.


What's shaking baby?

Dagens schema
 
09.00 - steg upp, utfodrade hundar, gick en sväng med dom på gräsmattan.
09.15 - åt frukost
09.30 - 12.00 - låg utslagen i soffan med alla hundar runt och på mig, såg några avsnitt av Gilmore Girls.
12.00 - somnade stillsamt med öppen mun.
15.00 - vaknade av att Alystra la sig på mitt huvud.
 
 
Ska ner en sväng till mamma sen och äta, efter det lite spinning med Viktor!
 
Av någon diabolisk anledning funkar inte blogg.se appen på min ipåne så jag måste gå in på internetsidan och blogga om jag vill göra det i telefonen. Ruskigt störigt..

and I'm IN!

I torsdags fick jag ett brev, från Linnéuniversitetet!

Jag har sökt engelskalärare för gymnasiet och dom sa att jag hade blivit antagen. Så nu ska jag flytta till Kalmar och börja plugga, hardcore.

Det hände så snabbt att jag knappt har hunnit reagera, men det känns jättebra! Jag gillar verkligen barn och ungdomar, och det är så intressant att jobba med dom också, så det känns som lärare är ett naturligt val. Och sen är det ju inte någon lag som säger att jag tvunget måste vara lärare för resten av mitt liv. Möjligheterna är oändliga. 
Jag kan läsa kurser separat, arkeologi, antik historia och sånt som jag älskar. Då kanske jag jobba på museum, både i Sverige och i utlandet eftersom jag faktiskt läst engelska i 5 år.

så om allt går väl tar jag väl examen december 2017. inte alls länge ju... xD
Kära Malmö!

Käraste bloggen!

Jag har haft en underbar dag i Malmö med Viktor och Daniel! Vi köpte en bh till mig (Båda herrarna hjälpte till att välja och avgöra om den var bra eller ej, vilket jag som absolut inte kan ta beslut var tacksam för!) och sen käkade vi på Picadilly och drack kaffe på Barista.

Kändes så härligt att få prata med Viktor igen och det var jätteroligt att se Daniel också, som jag inte träffat på väldigt länge. Fick en terapi-timme med Viktor på tåget ner och kunde reda ut massa personligt gojs med hans hjälp (arma kille som får lyssna på mig och mina problem xD)

En helt perfekt dag som sagt, precis vad jag behövde. Men dumt nog drack jag två latte och är nu så kaffe-stirrig att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Lyssnar på house musik i min iPhone och det är nästan så att jag svävar en cm ovanför marken och mina fingrar flyger över tangentbordet fortare än vinden.


Helst skulle jag vilja ut och gå medans jag är så pigg, men det är ju så nedrans mörkt att jag inte vet om jag vågar. Ska fundera på det i en liten stund och se om jag kanske lugnar ner mig. Himmel, det går verkligen otroligt fort att skriva, mycket fortare än vanligt.

ciao!

bubbelgum

Liten lesson i Stina-behaviour

  • Julmusik, gör mig lycklig. Även mitt i sommaren, mitt i bland all grönska, då drömmer jag om snö och julklappar.
  • Jag spanar alltid efter ormar när jag är ute och går. Alltid. För när vill man någonsin trampa på en orm? Precis, var glad att någon spanar.
  • Jag är fruktansvärt dramatisk. Till den grad att jag ibland förvånar mig själv.
  • Jag äter inte en macka åt gången utan tar små tuggor och roterar mellan mackorna.
  • Kryptiska uppdateringar på Facebook är löjligt, förutom när jag gör dom förstås.
  • Jag börjar misstänka att jag läst alla böcker i Östra Göinge, och det gör mig ledsen.
  • Jag spanar jämt på snygga killar, men blir aldrig kär. Det gör mig också lite ledsen.
Och där var jag dramatisk igen. suck...

120821

Jag behöver ett nytt liv, för det här funkar inte längre.


Mitt dygn är felvänt, mina lakan är skrynkliga, filmer och böcker har förlorat sin appeal. Kort och gott, inget är sig likt. 

Fast så blir det väl när man förändrar något. Jag ville inte behöva förändra men nu blev det så. Det fick bli som det blev när det inte blev som det skulle, som mamma skulle ha sagt. 

Så nu sitter jag mest och väntar på att något ska hända. Att jag ska komma in på en skola, få ett jobb, Prince Charming ska knacka på min dörr, tiden ska gå och jag ska helst gå med den och inte förbli på samma ställe för resten av mitt liv. 

Det känns som om jag tar ettt djupt andetag innan jag ska dyka ner i en pool, bara det att poolen är så långt borta att jag måste andas och andas tills jag nästan svimmar av allt syre. Och jag kan inte komma närmre poolen heller, för det är som det är i drömmar, man springer men kommer ingen vart.

Jag har alltid varit så säker på vad jag ska göra att jag faktiskt inte riktigt vet hur jag ska hantera mitt stillastånde.
Det driver mig till vansinne, kort och gott.

grrr

Ibland blir jag så fruktansvärt arg att jag skulle kunna slita av mig armen bara för att ha något att kasta på dig. 
Herregud.

Jag misstänker starkt att det inte är nån bra lördag. Vet inte vad jag ska göra åt det heller utan vankar bara här hemma och morrar åt odefinierbara objekt.

suck..

Arma mig och dig.

Det är jobbigt att behöva göra jobbiga saker. Det säger kanske sig självt, men jag har inte riktigt behövt göra något så hemskt jobbigt i mitt liv förrän nu. 

Ibland måste man ju ta beslut som kanske sårar en och kanske till och med någon annan. Men i längden vet man det är till det bästa. Man kan väl jämföra det med att göra slut med någon, även om man blir himla ledsen och saknar den personen som om någon huggt av en armen så är det kanske bra. Efter ett tag slutar det rycka i armen man inte har längre, man glömmer till och med att man haft en arm. Sen helt plötsligt en dag tittar man ner och inser att det dinglar en ny arm där den gamla en gång var. Då kan man bli lite nostalgisk över den gamla armen och tänka tillbaka på minnen och goda stunder. Tills man inser att den nya armen är ju så mycket bättre, inte nog med att den är muskulös och solbränd, den är ju din arm, inte någon annans, vilket är en klar förbättring.

detta fält måste fyllas i

Jag ska skaffa en ny blogg-slogan: Stina the Great, en blogg av Stina, om Stina, för folket.

Låter inte det alldeles lagom narcissistiskt, precis så att man vill örfila mig lite och sen krama mig också? *smug smile* hehe

Maxi, Mini, Mamma

Idag har mamma och jag varit på äventyr i stan. 

Vårt första mål var Maxi och cirka en miljon pantburkar som vi diskret smög oss in med på Maxis pantavdelning. Konstigt hur det är typ pinsamt att panta, fastän det är en så bra grej för man återvinner ju? Det är kanske för att man känner att folk tittar och tycker att man dricker asmycket xD

Efter det ställde vi bilen och kollade lite på kläder, tills mamma blev vrålhungrig på mindre än en minut och då fick jag utfodra henne med en korv. Sen klippte jag mig lite på drop in och mamma satt på en bänk på domus och spelade wordfeud (hon är för söt)

vi käkade riktig mat på Tea-pot, dvs taco-muffin (mycket lustigt) och åkte sen tillbaka till Maxi för att handla upp våra pantpengar. Mamma hade hemskt bråttom och for som en oljad blixt genom hyllorna och jag flängde efter med vagnen och scannern. Hon blev lite upprörd när jag störde vårt flow med att fota och facebooka samtidigt som jag skulle scanna, vilket hon inte tyckte var produktivt men jag är ju trots allt min mammas dotter och klarade det galant ;)

Nu är det snart dags för lite Matilda Soeson, vilket är ett välkommet avbrott i min dagliga rutin som vanligtvis består av att klämma in så många Vänner-avsnitt som möjligt på en dag och dansa ensam på mitt rum.

So long, flaggstång som Bert skulle sagt!

tugga-va?

Det fundersamma ögonblicket när man äter en godisbit men vet inte om det är tuggummi eller godis...

RSS 2.0