oh boy

För jägaren! kolla vilken söt bild dom har på mig på Grease-hemsidan! :D Tror jag ska bygga en tidsmaskin och flytta till 50-talet för det är clearly min era!

http://underhallningspatrullen.se/default.asp?pid=77

klockan är ju bara pensionären

För jägaren, nu är jag trött. Har plockat upp lite efter partajandet och får liksom ingen ro i kroppen. 

Sitter och lyssnar på Alison Krauss (igen) och surfar på bloggar och fajsbook (igen). Ska bli jätteskönt att åka till Turkiet på söndag, jag är tokredo för det nu. Sommar och sol, för här i regniga Sverige kan man inte stanna. Nu ska jag återgå till att gäspa käkarna ur led och plocka i ordning.

Nighty tighty, only slightly, and very lightly intoxicated.
xoxo

pardy hardy

Det är fest hos mig ikväll och du är välkommen in!

Angus, thongs and perfect snogging



Har fnittrat mig i genom denna underbara brittiska komedi. Med så mycket i huvudet är det inte lätt att vara Georgia, 14. Pojkar, bästisar, kyssar, katter och stringtrosor flyter in i varandra allt eftersom Georgia tacklar tonårens problem, med allt vad det innebär...

Mysigaste filmen idag! För den lite yngre publiken antar jag men för mig funkade den ändå. Man får ta den för va den är, en gullig och dråplig tonårsfilm. Plus att grabbarna är riktigt charmiga, nästa så att man vill bita dom i örat!

let you put your hands on me in my skintight jeans

GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUD va jag längtar till söndag. Jag behöver Turkiet!!

Som ni kanske förstått sitter jag på jobbet och det har inte riktigt kickat igång än. Ska läsa lite i en av de 35 låneböcker jag har lånat och sen krossa en spindel så det regnar från 10 till 16. Kan ju inte ha solsken och vackert väder när jag inte är där för att njuta av det eller hur? ;)

PS. saknar Diabeteslägret och ledarna. Är konstigt att bo så nära inpå varandra i en vecka och sen inte alls ses. DS.

biblioteket, dag 2

Sitter och dinglar med fötterna på jobbet. Det är typ ingen här så har jag tagit mig friheten att skippa skorna några minuter, jätteskönt för min arma fossingar.

Innan jag kom hit lyckades jag ta ännu en vända in till stan. Mötte Olivia och gick till forex för att växla pengar. Nu har jag plånkan full med turkiska lire!

Som sagt, en låntagare har varit här. Iofs har vi bara haft öppet i 40 minuter så jag håller fortfarande hoppet uppe om att det ska komma någon trevlig människa som jag kan hjälpa :) En annan grej jag gjort idag för första gången är att registrera nya tidskrifter. Innan när det kommit en Femina eller Allt om vår trädgård med posten har jag bara lagt dom på kontoret med en förvirrad lapp där jag återigen visar prov på min intellektualitet genom att intelligent nog skriva "?"

Men nu har jag åtgärdat det och registrerat dom, satt på små klisterlappar och satt upp dom på hyllorna.
Jag är stolt!

Pirtûkên zarok û ciwanan bi kurdî

Lite tragiskt besked: Lägerveckan i Immeln med all dess sköna natur har gett mig torgskräck och en fasa för trafik.

Idag skulle jag köra in till stan innan jobbet för att uträtta vissa ärenden. Köpa mp3-laddare, hämta ut passet och kolla lite på kläder samt fika med Erika stod på listan. Efter att ha inhandlat min laddare på elgiganten (där ett väldigt stort muskelknippe till man som mer såg ut som en Hells Angels-medlem än en butiksansvarig på Elgiganten hjälpte mig) gick det bara utför! Av någon oförklarlig anledning var det smockfullt med bilar denna måndag kl 12. Jag fick köra jättekonstigt och i massa omvägar för att ta mig från långebro till polisen.
Bland annat blev lite en tur på Näsby då jag låste mina dörrar och en sväng bort vid industriområdet.

efter mötet med Erika smet jag in på H&M och kollade på shorts med blev så trött av alla människor att jag frästa därifrån och satte kurs på Hanaskog istället. Här har jag nu slitit som en hund och irrat runt som en höna. Det är rena rama zoo:et.

Nu har det dock lugnat sig lite och jag passar på att använda tiden till att ta igen det jag missat på det intra-nätet under lägerveckan.


Något för den nyfikna?

Bibliotek på:
Kurdiska - Pirtûkxane
Bosniska - Knjiznica

Står i rutinpärmen. Hoppas jag inte förväntas kunna kurdiska och bosniska och att det är en diskret hint om att anmäla mig till en kvällskurs för bibliotikarer med lingvistiskt handikapp.

PS. Rubrikens översättning lyder: Barn- och ungdomsböcker på kurdiska. Själv tycket jag det ser ut som om man blir erbjuden ett kilo bananer som INTE är kurdiska, men det kanske bara är jag. DS.


Im back, in black! Better than ever!

Har ni saknat mig? Klart ni har!

Lägerveckan gick så otroligt bra att jag knappt kan fatta det! Vi paddlade i regnet, cyklade dressin i regnet, badade, lekte dunkgömme och spelade kubb. Käkade nyttig mat, kollade blodsocker och tog insulin, berättade spökhistorier och grillade korv.

Första dagarna var det ett enda virrvarr med allas värden, enheter och nålar men mot slutet av veckan hade jag ändå lyckats lära mig en hel del. Fick ge lite levemir, som är långtidsverkande insulin, i spruta några gånger och lille Oliver lät mig byta nål i hans pump.

Dessa ungar alltså, jag ville bita alla i öronen och käka upp dom så söta var dom! Och så otroligt duktiga som kan allt så bra fast dom är så små! De yngsta var nog 9 och ändå visste dom precis hur mycket insulin dom skulle ta i förhållande till deras blodsockervärde och vad vi skulle äta.

Skojja min dojja att jag tänker åka tillbaka nästa sommar! (Om jag får dvs. XD men det tror jag, det verkade som om ledarrollen passade in på mig :) De andra ledarna var ju också störtsköna! Hittade en musikalartist-vän vid namn Johan, min framtida wingman Anton, lägerchefen Älsa och hennes kompis Thea med deras härliga malmöitiska (som jag självklart kopierade efter ett tag, för inte kan jag ha min egna dialekt, nej nej. fullkomligt omöjligt), militären Måns (Eller Mins som det blev ibland av någon anledning xD) och glidaren Tobias! :D

Världens roligaste vecka och jag är lite ledsen över att inte få se alla förrän nästa sommar, både deltagare och ledare :(

monday bloody monday

How many days should I smile with a frown
Cause you're not around with the sun on your shoulders
And how many nights must I wake up alone
And know in my soul that it's almost over now


Lyssnar på Paper Airplane med Alison Krauss och försöker packa på bästa möjliga sätt. Klurigt..
Kan glädja er med att vi inhandlade en chockrosa resväska på Accent. Känns bra, den kommer poppa ut bland alla svarta på rullbandet så jag ser den direkt :D
tack mamma och bojje för min fina födelsedagspresent! puss på er!

hopplala

Ska åka in till stan och köpa en resväska. Innan ni antar att jag är en bortskämd snorunge (ack vad rätt ni har) så kan jag säga att det är födelsedagspresent från mamma och Bo-Ewe.

Jag börjar misstänka att alla flickor i familjen får en resväska vid den mogna åldern av 19, min syster fick nämligen också det. Tydligen kan man inte ge sig ut i livet utan en rejäl resväska. Ja, jag tänker då inte argumentera.

Efter det, ska jag packa färdigt (i min resväska kanske) och sen blir det off to camp! Jag ska vara ledare på ett läger för barn med diabetes och jag är superspänd! Min pappas sambo, som fixade jobbet till mig, har berättat att vi ska paddla kanot, ha disco, talangjakt och spökrunda. Frågan är vem som kommer ramla i vattnet, dansa fult, tappa sin talang och skita på sig av rädsla. Vi behöver kanske inte svara på den frågan...

jag återkommer om en vecka.
PS. igår var det Mirandas födelsedag, Grattis fröken majs! Hoppas du fick alla de mentala presenterna jag skickade till dig under dagen. Speciellt nöjd är jag med zeppelinaren du fick mot kvällningen. ;) DS.

Stinalicious

Som ni alla vet så siktar jag på att ta över Kenzas plats som Sveriges största bloggerska. Frågan är bara, är jag inte större än henne redan? Hon kan ju max vara en 36a medans jag kilar stadigt på en 40, 42a om jag har tur.

alltså. hur rolig är jag inte, helt makalöst.

för att citera Jackie från That '70s show:
"I had to ask myself, who do I love most? And the answer was so obvious it was staring me in the face. I love ME most. If I could run on the beach into my own arms, I would."


tomater på taket

Idag har jag shoppat för 6000.

En bikini från H&M, ring och halsband från Lindex, väska också från Lindex och en resa till Turkiet den 24 juli tillsammans med Olivia, Johanna och Josefine! It's gonna be legen.... wait for it.... DARY! :D:D:D

vilket påminner mig om att jag vill se andra säsongen av How I met your mother. Och jag har faktiskt inte råd att köpa den, så nu undrar jag snällt, någon som vill låna ut den till mig? (Nej, jag orkar inte ladda ner. Förresten är det olagligt och jag är fullkomligt laglig, eller hur Miranda? ;)

BOOOH JHAA!

r67fityghjvbm

egentligen orkar jag inte blogga. allt jag kan säga är att detta har varit en av de bästa kvällarna i mitt liv :)

PRAISE THE LORD, (AND JOHANS DATOR)

HERREGUD! JAG HAR ÄNTLIGEN BESEGRAT GOOGLE CHROME!

Det är bara att trycka först på shift och SEN enter och då får jag mina mellanrum!!!! Vilken uppenbarelse!

Jag vill tacka Miranda, som har varit ett enormt stöd genom dessa prövande tider, Jim, min systers pojkvän, som rensade min dator och installerade Google Chrome på min dator, Mirandas pojkväns roommate Johan vars dator jag bloggar vid nu och som föralltid kommer va helig i Stina-religionen, because this is the place where it all begun!

Mina damer och herrar, det är en ära att blogga för er -dramatisk och virvlande bugning-
Adieu!

här gör vi en liten blinkgubbe ;)

En portion pasta är 140 spaghetti-strån. Om man inte är en mamutt förstås, alla vet att dom äter 200 strån per portion.

Hur vet jag detta, undrar ni?
Jo, jag är ju i Mirandas före detta lägenhet (Hennes pojkvn bor här under sommaren innan dom flyttar till Helsinborg tillsammans! mitt rum ska vara blått och ha en gigantiskt garderob så jag får plats med alla mina kläder.) och eftersom vi inte ska svimma av hunger när vi lattjar på K-dagarna ska vi laga köttbullar och spaghetti, men i ära av fredag och kristianstad-dagarna gör i hemmalagade köttbullar! :D

Mest på grund av att jag är en bortskämd snorunge som blir omhändertagen av min mamma så får miranda göra köttbullarna och jag ansvarar för pastan. för att då verkligen visa att jag tar det på största möjliga allvar räknade jag spaghetti-stråna.
Gordon Ramsey, släng dig i väggen!


thoughts about sport

Jag tror att jag är imponerad av sport. Verkligen fascinerande imponerad. Jag har nämligen en tendens att se filmer med sport i, och jag älskar oftast dem! Antagligen är det väl lathunden i mig som förundras över det jag inte själv njuter av, love of the game xD
Igår tittade jag på Wimbledon, filmen inte tennistävlingen, med Paul Bettany och Kirsten Dunst. Jag har sett den innan men det kvittar, jag älskar den ändå! Likadant med Bend it like Beckham, fotbollsfilmen med Keira Knightley och the Greatest game ever played, en golf-film med Shia LaBeouf.
Jag tror helt enkelt att jag vill gärna vara så sportig och hängiven till något i verkliga livet, men jag hamnar oundvikligen i soffan framför en film med en påse popcorn istället.
Nåväl, alla har vi vår lott i livet och om inte jag gör det, vem ska då hoppa popcorns-industrin vid liv?

110707 x2

Ja, det har sannerligen varit en hektisk dag. Ett nedrans rännande mellan Hanaskog, Kristianstad, Broby och Glimåkra. Till råga på allt blev jag nästan bortgift med en 34-årig man från London. Hans äldre bror (the matchmaker och 40 bast) sa på kracklig engelska att han gärna gift sig med mig han själv men tyckte kanske att jag var lite för ung för honom. Men han var väldigt pigg på idén att jag skulle bli hans svägerska. Skönt att veta vad som ska ske och inte behöva gå runt och oroa sig för något så trivialt som äktenskap...

från en by, till en annan

Denna bibliotikaren hon ska vandra, från det ena biblioteket till det andra, låt hon gå, låt hon gå, låt hon aldrig stilla stå.

Som ni kanske har gissat, mina damer och herrar, så är jag i Glimåkra och jobbar. Känns knasigt att vara i Hanaskog på morgonen och Glimåkra på eftermiddagen. Lyckades klämma in Kristianstad i mellan också. Fixade nytt pass eftersom mitt gamla påstod att jag var 155 cm lång och så är inte fallet längre.
Fordras ju pass eftersom jag antagligen ska åka på en liten resa med Olivia, Johanna och Josefine, johannas kusin :) Jag hoppas det blir av för jag kan känna hur det kliar i kroppen, jag behöver helt enkelt en orange-rosa paraplydrink i handen, på stranden.
la ni märke till rimmet? :D

nu ska jag, HÖR OCH HÄPNA GOTT FOLK, läsa lite.

oh the quiet life i lead

Är på plats i Hanaskog. Det händer inte så jättemycket just nu så jag tyckte att jag kunde blogga lite (känns som om det är det enda jag gör nuförtiden xD) I brist på annat sitter jag också och pillar på min tumme som jag fick en speta i när jag öppnade bokinkastet. Gör fenomenalt ont och jag har försökt med sax, kniv och pincett (som jag lämpligt nog hade med mig i väskan) men den spetan sitter som berget. Känns mer som om jag har en gren i tummen...

Jag har letat upp böckerna på plocklistat och lånat 16 böcker till mig själv och har nu 32 böcker hemma som jag ska läsa. Jag tror, jag TROR att det är rekord, även för mig.

återkommer senare, med fler spännande nyheter!

110707

Ja, men jag åker väl till jobbet. Trots att det bor två elefanter på mina ögonlock och min hjärna inte riktigt har startat än...
wish me luck

så mycket vampyrer, så lite tid

As you know, vampyrer är mitt bread and butter. Därför har det känts dumt att jag varken läst böckerna eller sett serien The Vampire Diaries. Så jag har lånat alla böckerna som är ute (på engelska ofc) och laddat ner hela första säsongen. Än så länge har jag läst de två första böckerna och sett två avsnitt. Funderar lite på om jag ska välja antingen böckerna eller serien. just nu lutar det faktiskt (otroligt nog) mot serien. Jag lyckas inte engagera mig i böckerna och blir helförvirrad över att det är så olika handling om man jämför dom med tv-serien.

Det jag egentligen ville säga var att just precis när jag såg andra avsnittet, då kom det en låt när Elena och Stefan pratade. Det började med skitsnygga pianoackord och en asgrym vers. Kände igen låten nåt så otroligt men kunde inte för mitt liv placera den. till slut insåg jag att det var min absoluta favoritlåt, alla fall i lugna kategorin.
Dock retar det mig att videon är så tråkig när låten har så himla bra text och världens förutsättningar för en suverän video med en snygg kille och försmådd kärlek. ack, hollywood behöver mig för så här kan det inte fortsätta!
PS. jag tror jag att jag ska skriva en bok i höst. och innan ni frågar, nej den ska inte heta Livet bakom kulisserna, baksidan av GREASE. ;) DS.

grease is my world

gissa vad jag gör?

Väntar på att mitt manus till Grease ska skrivas ut! Haha! Har skummat igenom det och insett att jag faktiskt har en duett tillsammans med Marcus som ska spela Roger :D skitkul, jag trodde inte att jag skulle få sjunga nåt alls :D

nu ska jag fortsätta att njuta av stunden och drömma om min stora karriär som musikalartist, adieu!




http://underhallningspatrullen.se/default.asp?pid=77


110705

Det är farligt med tatueringar, dom är beroendeframkallande. Jag har börjat fundera på en till och ärligt talat tror jag inte att jag är tillräckligt stark för att motstå.. Suck, jag lär väl vara tatuerad från topp till tå om några år.
wow nej, jag har verkligen inget intressant att säga idag. Har bakat en cheesecake och börjat läsa på den första av de 12 böcker jag lånade hem igår efter mitt pass.

simma lugnt. (har alltid velat säga det)
PS. det är inte så många dagar kvar till min födelsedag, det känns okej. även om 19 är en lika onödig ålder som 17 DS.

jakten på den försvunna Stina-hjärnan

Found it... tydligen hade deckarna en helt egen hylla. akward, yes.

spänningen är olidlig

Allvarligt talat, hur kan en Håkan Nesser bok bara försvinna? Jag försöker febrilt slutföra plocklistan och har lyckats med alla utom den! Den är lost, försvunnen, dead and gone.
Men hav förtröstan! Jag ska finna den! Om det så är det SISTA jag gör!

PS. hittade helt randomly en bok av Judith McNaught som jag är ganska säker på att jag kommer älska! DS.

hard work work

Det känns som om jag köpt mitt första hus eller fött mitt första barn. Jag är äckligt stolt över min insats som bibliotikare i Glimåkra, alldeles ensam! Det känns jätteknasigt och superkul att vara här helt ensam och bestämma allt själv. tror att jag fått lite hybris, känner mig lagom maktgalen och crazy. I CAN DO ANYTHING!!!

Hur som helst...
Har spenderat hela helgen i Lönsboda tillsammans med Johanna, Emma och Ida. I lördags grillade vi och åt ute, promenerade runt i Lönsboda city och tittade sen på film. Somnade halv 3 med hjärtat i halsgropen och tänkte på spökhistorier. Igår körde vi till en marknad och sen åt vi pizza. Kom hem och lekte med Erika resten av kvällen.

och idag, jobbar jag! :D

smell ya, shouldn't have to tell ya!

RSS 2.0