Jo, men puss på den här dagen!

Hej min kära blogg!

Det lutar åt att bli en riktigt bra dag! Jag sitter på tåget till Skåne nu och lyssnar på You got the love med The Source och Candi Staton, den låten som spelas i sista avsnittet av Sex and the City! Den gör mig jätteglad! :D

För övrigt har jag blivit informerad om att det är julbak och dylikt som gäller i helgen och det ser jag fram emot! Pepparkakor, lussekatter och köttbullar ska det knådas och rullas. Kanske finns det lite glögg att surpla på också :)


förresten, här ska ni få se något läskigt:



och så undrar jag varför jag är singel... xD

PS. Killen på MAX i Kalmar flörtade något otroligt med mig idag! Ett snäpp mer hade vi hånglat över min burgare! xD) DS.

Awesomeness

Fy fasen alltså!

Sån bra kväll jag haft! Sitter hos Lisa nu och lyssnar på asbra musik och äter mackor med skinkost!

Jävla nice!!!


A smile on my face

Idag är jag flitig!

Towa också. Vi sitter i köket och pluggar språkhistoria och politiska system. Hon berättade precis för mig att om man ska vara riktigt effektiv ska man pausa efter 40 min och göra inget i 10 min typ och på det igen. Det är tydligen så lång tid som hjärnan egentligen klarar av råplugg.

Så nu pausar vi x)


Stormtrivs!

Towa och jag har det så mysigt! Vi sitter vid vårt nypyntade julbord och dricker glögg, lyssnar på julmusik och pratar om hur våra jular kommer bli.

Tänk, jag älskar hur det börjar bli nu. Julen ger mig en sån mysig känsla i magen. Jag tänker på hur mamma kommer göra Mozart-kulor, Bo-Ewe kommer göra senap, vi ska pynta granen, se på julfilmer ihop och glida runt i pyjamas i mellandagarna och bara ta det lugnt! Dricka glögg, lyssna på gamla julskivor med exakt samma musik som vi lyssnar på varje år och det är perfekt!

Oj, jag tror jag går händelserna i förväg! x) känns som det är julafton redan! Men nej, jag har ju två tentor och jag har ungefär en veckas jobb på julbordet att göra också. Plus köpa julklappar och även flytta till Kalmar. Hm... kunde varit jul redan tycker jag...


Damn

Jag tror jag har migrän.


Det behövdes mer.

Jag kom på en sak till som jag är pepp och glad för: Miranda kommer till Kalmar nästa helg och då ska vi se Breaking Dawn vol.2. Eftersom första delen var så himla bra (speciellt om man jämför med dom andra tre, som mest består av Kristen Stewart och hennes ensidiga, "jag ser ut som jag svalt en tesked på tvären"-ansiktsuttryck) ser jag verkligen fram emot nummer 2!


Ska bli så mysigt att träffa Mirrepirre igen också, känns som tusen år! Jag har planerat middag (inte tillagad av mig, jag föredrar min bästa vän vid liv...), bio så klart (där vi självfallet kommer hitta något att skratta åt som ingen annan gör, det gjorde vi med alla dom andra! "Jacob springer med Bella i famnen!!!!!" xD) och sen en hel massa skitsnack långt in på natten! :D

Så, puss på er alla. mest för att jag är på ett sånt där olidligt gott humör som säkerligen kommer störta i morgon. Så jag tycker jag att både jag och ni ska passa på och njuta av att det för en gång skull inte är en massa Stina-drama. Hur trevligt det än är ;)


Sjukt nöjd med allt!

Jag kan inte bestämma mig för om jag har en väldig tur eller är sjukt skicklig helt enkelt.

Allt ordnar ju sig för mig. Jo, visst; tråkiga saker händer men det löser sig alltid och jag kan nog se tillbaka och säga "Fy fasen det var inte kul, men jag är ju rätt så mycket muskligare nu och kan ju knuffa omkull en elefent så stark blev jag!" typ.. xD

Det löser ju sig så fint med penga-problemet nu eftersom fina Jenny fixade jobb till mig. Och julen är ju nästan här och bara det gör mig pirrig i magen. Plus att jag såg en räv ikväll när jag cyklade hem från Glasbruket. Coolt eller vadå?

Förresten ska jag berätta att jag är inne i ett Harry Potter-stim! :D I fredags satt mamma, Bo-Ewe och jag hemma i soffan och började prata om J.K. Rowling av någon anledning. Efter det kände jag mig lite sugen på Harry så jag satt på Internet Movie Database (för övrigt världens bästa sida när det gäller filmer, skådisar och fakta om dem) och kolla på fakta om filmerna. När jag sen skulle sova tog jag första boken och skulle mest kolla i genom den lite. Det slutade ju självklart med att jag tog med den upp till Nybro och läste ut den i söndags när jag egentligen skulle gjort mig språkhistoria-uppsats... x)

Jag hade glömt hur bra den var! Så nu har jag bestämt mig för att läsa alla i jul och även se filmerna!

artig på svenska och inte engelska? svårt!

God middag bloggen! 

Det är verkligen en lugn söndag idag. Jag ska skriva mina språkhistoria-uppsats i lugn takt och uppskatta hur skönt det faktiskt är att vara ensam i lägenheten (vilket jag kommer tycka 1 dag, sen kommer jag börja undra var Towa är och varför det är så jäkla ensamt xD).


Jag har sovit länge efter min arbetskväll igår och jag ska snart göra äggmackor till lunch/väääldigt sen frukost. Det gick jättebra igår! Jag fattade knappt vart jag skulle jobba när Jenny ringde men det visade sig vara Nybro Glasbruk och deras julbord med show som var destinationen. Jättekul och snacka om att jag hade ont i fötterna när jag kom hem xD

Det tog bara någon timme innan jag var inne i servitris-flowet igen så jag har inte glömt något sen Skottland :) Faktiskt riktigt roligt att göra det igen! Det låter kanske inte så kul med att plocka undan tallrikar, fylla på buffén etc. men jag gillar det! Det bästa är väl att man får prata med människor och vara trevlig och så :)

återkommer senare (antagligen med hysteriska skri för att uppsatsen är för svår).

En kram och 4000 hade suttit fint.

Jag har betalat räkningar och pengarna bara försvinner. Mamma är underbar och sa att vi kunde byta jojjo-kort för hennes hade 300 och mitt hade bara 60 kr på det. Så jag kommer nu kunna åka hem till Nybro på lördag utan att behöva åka uppepå tåget som dom gör i Polarexpressen.

För övrigt har jag en blixtrande huvudvärk. Har duschat, läst ut min underbara Nora Roberts-bok (grät en skvätt och skrattade även högt för mig själv ibland!) och nu tror jag att jag ska se på Sound of Music innan mitt allvar börjar och jag ska skriva mina uppsats i språkhistoria på 2000 ord. 

Anar ni en viss mottvilja angående skolarbetet? Ja, så kan det nog vara. Jag är ju trots allt inte mer än människa, vad man än kan tro ibland.

 
 

praise...... me ;)



Stina Christ Superstar, som Lisa sa!

Det är kul att leka med MacBooken och alla dess finurliga egenskaper.

Jag sitter nu på biblioteket (igen) med Amelie och Lisa. Vi är inte särskilt produktiva utan snackar mest. Det är awesome! xD

SMILEYFACE

Nämen, allt löste sig!!!

Det var bara mitt internet! :D Fick låna Towas, snälla tös! Vilket bara bevisar once and for all att min mobila bredband är en liten hög med bajs. Ja, jag sa det!

Så nu är jag rätt lycklig igen. :D

Så lycklig att jag tänker lägga upp bilder från idag när Linnea och jag fotade oss i bibblan. :)






skiiiiiit

Man skulle kunna säga att jag är heligt förbannad.

faktum är att jag är så arg att jag knappt kan andas. jag har gjort mina skriftliga uppgifter i Language History och skulle ikväll spela in mina muntliga uppgifter.

Hade jag allt memorerat på 3 olika uppgifter? Ja.
Spelade jag in hela första? Ja.
Laddades den upp? Nej.

Helt. fucking. otroligt! Jag blir tooookig! Här har jag suttit och spelat in allt jag vet. ALLT och så laddas det inte upp. Jävla skit. Mitt internet muppar sig också nåt så fruktansvärt! Jag blir officiellt galen.

Nu får jag åka hem imorgon istället så jag får bra internet och kan fixa det här skitet.

Plugga plugga!

 
Vi bor på biblioteket. Det känns bra.

Höga krav, varje dag!

Ni vet hur man kan ha status "det är komplicerat" på förhållande på Facebook?

Kunde man komponera sin egna status skulle jag skriva: "Det är inte så komplicerat; jag söker helt enkelt obegränsad kärlek, vänskap och tillit i en muskulös man med humor. Är det så mycket begärt?"


djupt andetag

Sometimes the sun shines on other people's houses and not mine, if there's a light in everybody; send down your ray of sunshine. / Jason Mraz


Jag har packat min väska och är redo för Helsinborg, med hjärtat i halsgropen iofs. Det ska nog gå bra, note to self; skäm inte ut dig. för guds skull skäm - inte - ut - dig!

It'll be fine. just fine.
I hope.

Memories, all alone in the moonlight. Eller, ja nästan xD

Jag fick precis paket från Skottland!

Min skinnjacka som jag glömde där i juni har nu hittat hem till mig igen tack vare fantastiska April Chaplin! MIn Aussie vän som jag saknar tok-mycket. Faktum är att jag saknar hela Skottland, mitt liv där var rätt okej egentligen. Dock är jag glad att jag åkte hem när jag gjorde det annars hade jag ju missar jättemycket. typ diabeteslägret, bli kär, förlora min bästa vän, öööh. jag kanske skulle stannat.... xD

Nej, det är väl värt det. Men ibland kan jag känna att jag vill vakna efter min middagslur och gå tillbaka till Innet för kvällsskiftet i min uniform, sömnig och hungrig. Se gå igenom hela servicen med ilfart, bära tallrikar, flörta med gäster för dricks (ja, faktum är att min manager sa att dom andra skulle se hur jag gjorde för tydligen var jag den enda som drog in dricks! :D), skoja med killarna i köket och reta Funky för att han hade en "sexig" dröm om mig en gång och sen berättade det för mig xD, gå till baren för drinkar och lyssna på Ross när han muttrade på glaswegian och bossade rundor oss servitriser; helt enkelt frid och fröjd på The Torridon Inn.

Det var en egen liten värld liksom och ibland kan jag sakna den så himla mycket. Man är ju rolig på det viset och minns bara det fina och inte dom anledningar jag hade för att lämna det och vilken lättnad det var att inte behöva vara där längre.

Men jag saknar människorna. April, Tommy, Ross, Donald, Howay, Funky, Bob, Cameron, Natalia, Lisa, Ryan, Ray, Craig, Niall, Debbie, Bruno, Emma, Marietjie. Det tråkigaste är att jag nog aldrig kommer se dom igen, såvida inte något mirakel sker och vi alla återvänder till Torridon. (Vilket känns väldigt osannolikt.)
 

Jo, det tror jag

Observera gärna att jag blir lagom filosofisk så här på nattkanten. Nu ska jag se färdigt Elizabethtown och sen ska jag försöka sova en stund eller två, innan jag långsamt väntar ihjäl mig på att helgen ska ta vid och Agneta och jag ska till Helsinborg och tydligen ska jag där baka pizza. Had no idea, but I'm sure it will be A to the wesome!

Come pick me up

Jag har tider och tillfällen för det mesta.

Jag spelar bara The Sims på julen; eftersom jag inte står ut med snö i datorn och inte utanför mitt fönster.

Jag kan lyssna på julmusik när som helst och bara blunda för att se julen framför mig: Bo-Ewe gör senap, Sussi och jag gör pepparkakor i maskinhastighet, mamma gör knäck och mozartkulor, vi dricker glögg och det är kallt ute men det gör inget för ingen ska gå ut. 

Jag brukar gå på vår trädgård på sommaren, barfota och helst med min blommiga långklänning och ibland kan jag nästan känna hur jorden snurrar och sommaren liksom lägger som en tunn filt omkring mig.

Jag tittar bara på Elizabethtown om det är natt. Den filmen gör mig fridfull; liksom lugn i själen. Trots att den inte fick bra kritik har jag för mig, men jag älskar den. Och jag älskar Kirsten Dunst. 

Jag blev ledsen i somras och gick jag ut och promenerade. Jag gick mig själv tillbaka till den jag egentligen är, eller kanske till och med någon bättre. Jag lyssnade på Carry on och Some Nights med FUN. och soundtracket till filmen Spirit. Marscherade i takt med musiken och jag lovar att det ibland kändes som den musiken skrivits för mig. Så som perfekt musik ska vara antar jag. Man ska kunna connecta. En miljon tjejer och jag har stampat beslutsamt till Beyoncés; Best thing I never had. Och vi tror alla att det bara är vi som känner som vi gör och att låten träffas oss mest av alla.

Är det inte märkligt? Och härligt :)

The apple of my eye

Idag har jag mest ont i mitt högra öra, verkar som halsflussen har letat sig upp dit.


Nu sitter jag här och är rätt pigg eftersom jag sov bort halva dagen och drömde om studentbostäder på bondgårdar och i byggnader med flere källarvåningar. Vad jag funderar på nu är något så självklart att det knappt behöver yttras; anledningar till att jag älskar min MacBook.

Jag kan nog säga att något förändrades. Kanske för ett år sen eller så, det var nämligen då jag skaffade iPhone. Så många är emot Apple och deras produkter och jag hade inte tänkt så mycket på det. Kände inget behov av en iPhone förrän jag fick chansen att köpa en iPhone 3G begagnad för en liten summa. Det var då jag insåg hur fenomenalt Apple är. 

Det här ledde ju i sin tur till att jag uppgraderade till en ny och bra ipåne som jag nu lever lycklig med. När det nu blev dags för en egen laptop för första gången, då velade jag om jag skulle spendera så mycket pengar på en dator. Och som min systers ex-boyfriend sa: "Fattar du vilken mastodont- PC du kan få för samma summa?"

Dock insåg jag att jag inte ville ha någon mastodont-PC. Nu har jag en MacBook och jag överdriver inte när jag säger att mitt liv är lättare! Jag skulle kunna göra reklam för Apple, så mycket bättre funkar allt.

  • Det tar 2 sekunder för datorn att starta efter att man stängt locket och öppnar den.
  • Jag känner igen apparna från min telefon och klarar därför av innehållet. Jag kan lösa tekniska problem själv för en gång skull, istället för att fråga min bror.
  • Den väger 2 kg. Min förra laptop vägde 5 kg. Ungefär skillnaden på att bära omkring Smulan hela dagarna istället för Elvis. (Våra katter)
  • Man kan ändra ljus-styrkan på skärmen och tangentbordet, genom händiga små knappar.
  • Man kan trycka helt på pek-plattan och måste inte nudda den med precision för att markera något.
  • Allt är fullkomligt synkroniserat med min telefon, vilket betyder att när jag tar en bild, antecknar något, gör en påminnelse hamnar allt på både dator och telefon. = MAGI
 
Så där, nu har jag fått ut det här. Är nu fullständig Apple-tönt och jag gillar't.
Apple Shmapple 4 Lajf!

Peace out

Krångligt.

Jag förstår mig inte på Capio City i Broby. 

Konversation mellan mig och sekreteraren:

Jag: Hej, jag har haft ont i halsen i 6 dagar och feber i 4, skulle jag kunna få en tid hos en läkare?
Hon: Våra akuttider börjar 08.00 så jag kan inte ge dig någon tid idag.
Jag: Det är lugnt, det förstår jag. Kanske imorgon?
Hon: Ja, men du får ringa imorgon kl 08.00
Jag: Ska jag ringa imorgon 08.00 fast jag ringer nu och du skriver ner mina detaljer och ber dom ge mig en tid när jag ringer igen imorgon och kommer säga exakt samma sak som nu?
Hon: Ja. Fast det är ju många som ringer och speciellt vid 08.00
Jag: Så jag bör inte ringa vid 08.00?
Hon: Jo, annars får du nog ingen tid.
Jag: ....
Hon: Tack för att du ringde. 
Jag: *lägger på*

Konstigt system.


my boyfriend's got a girlfriend

Jag är på bättringsvägen!

Eftersom jag valde den mest middags-upptagna helgen i historien att bli sjuk under har jag frestats med delikata rester från middag hos Bo-Ewes föräldrar (Potatis & fläskfilegryta; samt päronkaka med vaniljsås och även prinsesstårta), kalkonmiddag på Torpet med allt vad det innebär (+äppelkaka och vanlijsås) och till sist Fars-dag middag hos mormor och morfar idag med smörgåstårta, hemmagjord sockerkaka och bullar.

Jag har prövat fågelportionen av allt men inte kunnat äta allt utan har hållt mig till blåbärssoppa av hänsyn till golfbollen i halsen. Det är nu en pingisboll så vi jobbar i rätt riktning.

Se här, youtubade lite och hittade en fenomenal låt!


suck

Det är ... inte bättre. 

  • Golfboll i halsen. (Bildligt talat förstås!)
  • Slem, slem och mera slem.
  • trött.
  • en feber som kommer och går.
I've had better days. Ikväll hade jag sällskap av Jamie Oliver och hans svampar. Det såg så mumsigt ut att jag nästan glömde bort att jag inte tycker om svamp, så ni kan ju förstå min förvirring. 
 
Tredje dagen och jag är redan trött på att vara sjuk. Jag har så mycket att göra att det finns inte tid för febrig, utmattad sjukdom just nu. 3 uppsatser att skriva inom Language History, 3 voicethread att spela in även det för Language History, 1 bok att läsa till nästa veckas kurs Literature, 1 slutuppsats i Language History, en miljon texter i Vocabulary att gå igenom, 2 uppsatser att skriva till Essay-kursen...


Jag skulle kunna fortsätta men tyvärr har jag nu slagits av en enorm deppression, både vid tanken på allt jag ska göra och på att jag inte riktigt vet hur man stavar deppression...
 

Stina.INC undersöker

Vetenskapligt faktum; ju närmre man kommer sin mamma, desto sjukare blir man i ren förväntan att hon ska ta hand om en.

Så när jag satte mig på tåget i Nybro kände jag mig lagom miserabel. Nu är jag i Hästveda av alla ställen och jag är övertygad om att jag kommer dö.


Pricken över i.

Feber.... i Nybro. Det blir nog inte mycket värre än så här.

Sa hon och halkade på en isfläck i Kalmar centrum. Nej just det! De har ju redan hänt.


sablar

Att vara hemma i Broby och hälsa på är avgjort oproduktivt för mitt skolarbete. Jag får inget gjort utan youtubar istället. Jag har typ gett upp nu och ska sitta på biblioteket hela dagen imorgon istället.



Jäj!

Nu är det nästan bestämt att jag får en lila matta till jag ska flytta in till mitt korridorsrum i december. Mamma och Bo-Ewe kommer inte ha användning för den så jag tar över den.

Dock betyder det att jag måste köpa nya filtar och kuddar och gardiner för jag har ingeting som är lila just nu. Men nåväl, det är väl vad presentkort är till för. (Speciellt med tanke på att jag lever så sparsamt nu att jag ibland äter luft till kvällsmat.)


i do

Jag tror att jag är gjord för great love. Så många romantiska filmer jag ser och fantiserar om kärlek så enorm att man förändras för alltid, så många böcker jag läser med karaktärer som älskar varandra så våldsamt mycket att det inte finns någon återvändo, så många låtar jag lyssnar på och tycker mig kunna känna hur deras hjärtan slår i takt med mitt. Det värsta är väl att man nog inte kommer få det. För ärligt talat, hur många i ens närhet kan man peka på och säga "Där har vi ett par som älskar varandra mer än självaste livet, som ser varandra djupt i ögonen och ser en själsfrände se tillbaka, som kan andas utan varandra men vill inte. Ett par som får Bella och Edward, Chandler och Monica, Aragorn och Arwen att blekna i jämförelse." Inte så jättemånga nej.

Jag tycker mig uppleva så mycket gigantiskt true love i alla böcker och filmer jag har att jag börjar bli rädd att inget någonsin kommer leva upp till det och att jag därför kommer förstöra för mig själv. Inget kommer vara tillräckligt bra bara för att jag så gärna vill ha fjärilar i magen, darriga knän och bli andlös av någon som ser på mig och säger; "Jag kan överleva utan dig, men jag vill inte!"

Suck. Jag hör av mig när jag hittat honom, okej?
 
 
 

så mycket bättre

Beyoncé-tjejen vet vad hon pysslar med!
 

Klalklon-middag

Idga vaknade jag och hade drömt om medeltida poliser, bilar och krig. Man vill ju inte vara alldaglig när det kommer till John Blund-land. 

Eftersom mamsy och Breve är i Örebro och kollar på Susanna när hon showar är jag på semester hos papsy och agsy (smeknamnen funkar hur bra som helst ju!) i Glimminge. Dagen till ära ska vi äta kalkon så det håller Agneta på att förbereda nu. Hon kilar runt här med äpplen, fikon och muttrar om stoppnålar att sy ihop kalkonen med, allt medan Tuva stirrar längtansfullt på den nakna fågeln med hunger i blicken. Hunden Tuva då alltså.




 

Blogg.se, tar du bort det här. Då skaffar jag egen domän.

Eftersom jag är på bra humör och har tid över tänker jag berätta om Halloween trots att blogg.se valde att radera mitt förra och fenomenal inlägg. 

Vi förfestade hos Jenny och jag anlände lite tidigare för vindrickande, sminkning och tuperande av hår. Det var i princip bara folk från vår klass, vilket var skitkul! Nu har jag pratat med så många fler än innan! xD Vilka härliga människor :)

Vi drog vidare till Studentpubben och drack cider för 30 kr (helt otroligt) och stack sen till Harry's! Tydligen är det så att i Kalmar kan man faktiskt klubb-dansa på en onsdag, på Harry's! :D Sååå sjuk stämning, och världens roligaste kväll! DJ:n bytte låte var 30:e sekund och sjöng oss hesa och dansade så svetten yrde och skoskaven klämde! Ljuvligt!

Vid 2 tiden vinglade vi från Larmtorget med varsin fransk hotdog som nattmatt och sen fick jag sova hos fina Lisa! Efter att jag först tappat bort henne och sen hittat henne igen somnade jag fridfullt i en varm säng med en ipren och två vätskeersättande tabletter i magen. Vaknade vid 10 och åt frukost med Lisa och satt sen och diskuterade massa busiga grejor med henne i flera timmar :)

It was well awesome!!! Riktigt kul Halloween! Och föga kunde man ana att under min höga frilla låg det en lite grön plastpåse från systembolaget för att ge lite substans till min Valkyria-frilla!

Förresten var det avgjort en bra utstyrsel jag hade för herrarna var ovanligt uppmärksamma under kvällen ;) hehe, success!!!!!!!!! xD

Läskigt värre!

Halloween var AWESOME!


Igår skrev jag ett väldigt fint inlägg som lämpligt nog valde att radera sig själv... så nu tänker jag bara lägga upp bilder istället :)












PowerPoint <3 Stina

Okej, jag måste bara få skryta lite nu. Jag sitter och väntar på dagens seminarium och när min lärare kommer säger han till mig att gjorde en fantastisk redovisning i onsdags och jag är "en gåva till yrket"! Så himla kul! :D 

Jag tänkte lägga upp bilderna från min powerpoint för jag är såååå nöjd med den! Första gången jag gjort något i PowerPoint någonsin! :D




RSS 2.0