ljudligt!

Fick en smärre hjärtattack när ljudet slutade fungera när jag tittade på How I met your mother. Trodde att datorn hade gått sönder och fick genast flera olika hemska scenarios i huvudet. Samtalet till pappa där jag berättat att jag har haft ihjäl hans dator, de tusentals kronorna jag skulle spendera på en ny dator etc.

Dock kom Erika hem från jobbet och räddade situation. Hon startade om datorn, konstaterade att det inte var högtalarna när circle of life gick igång på Spotify, avinstallerade VLC mediaplayer och installerade det på nytt, et VOILA! varde ljud!



Nessie, alldeles för svårflörtad!

Efter en otroligt busy helg på Innet tog Erika och jag semester och åkte till Loch Ness och hotellet the Lovat, ett systerhotell till the Torridon (bokstavligen talat, Rohaise som äger the Torridon, hennes syster Caroline äger the Lovat. Dom är lite som familjen Hilton fast mycket trevligare och mindre plastiga.)

Vi åt en underbar trerätters middag och somnade fridfullt i våra bekäma sängar. Åt riktigt frukost för första gången på nästan 2 månader, FANTASTISKT! Apelsinjuice, frosties-flingor, perisko-yoghurt, pepparmint-te, toast, äggröra och bacon. Behöver jag säga att jag var i himlen?

Tog lite bilder på Loch Ness, Fort Augustus. Fort Williams och resan tillbaka till Inverness.
















Titta, vi hade även sån tur att vi såg Loch Ness monstret! Nej hoppsan, det var ju Erika! xD

Thus it was, the Torridon village!

Idag är det sådär fint väder som det var igår också! Sol och blå himmel, vilket gör mig gräsligt glad!

Igår cyklade jag, Cameron och Natalia till Torriodon och fikade lite. Otroligt fin utsikt över lochen där i från, plus att det var skönt att röra på sig lite :)


Vi delade på 3 olika sorters pajer/kakor. AWESOME!

Walkey

Cam och jag gick på en promenix uppför ett av bergen. Väldigt roligt eftersom jag hade kängor och han tygskor och Skottland är alltid blött. He he he....


talför som fasen

mysiga ord:
  • bekymrad (gillar schyy-ljudet. ser framför mig ett ansikte med ögonbrynen i ett upp och nervänt v. väldigt sad)
  • ljuvlig (gillar ordets betydelse och j-ljudet. någon dag vill jag beskrivas som ljuvlig)
  • knepig (när man säger knepig måste man liksom skruva ihop ansiktet lite och se fundersam ut, vilket är härligt. plus att det låter som ordet knaprigt, vilket ofta betyder något gott, som knäck :)
  • tragisk (min dramatiska tilltalas av detta dramatiska ord)
  • kravla (ni vet, som i att krypa på marken. hur kul låter det inte? :D)
så många tankar... tre på natten. no worries though, jag är ledig imorgon. ska sova till 11.50, gå ner till hotellet och äta lunch med Cam och sen se en musikal. på min dator. pause for antiklimax.
ciao

a little rough

Efter en magnifik söndagsfest hemma hos Ryan somnade vi stillsamt vid halv 5 och vaknade kvart i nio. Fick skjuts hem och tog en nap i två timmar. Åkte till Gairloch med Ryan och åt lunch. Erika och jag shoppade mat. 

Somnade igen och har precis vaknat upp. Blir kanske lite party hos Ryan igen, men i så fall ska jag dricka fanta.




I do..... not.

Jag hoppas innerligt att ni inte håller andan i väntan på mitt nästa inlägg, för då lär det bli syrebrist för nationen.


Sitter i min 90 cms säng i pyjamas och full krigsmålning. Ska snart smeta bort den (krigsmålningen, inte pyjamasen.) och se ett avsnitt How I met your Mother och sen förhoppningsvis somna sött. Har frukosten imorgon igen men är glad för att det bara är ett sällskap på 4 personer som ska äta. En av damerna visade sig vara dansk vilket genast blev jättekul eftersom världen är så liten xD

Det är så roligt att man känner ett sådant band med människor man möter utomlands som har något med ens hem att göra. Helt plötsligt försvinner all  typisk svensk reservation gentemot alla andra. har ju dock aldrig varit något för mig, det där med att inte prata med folk. det är ju på tok för trevlig för att låta bli xD

Förresten är glad att kunna meddela att jag har fått höra två fina saker idag. 

1. I Love You. - Vilket jag fortfarande undrar om det var allvarligt menat. Det kan det inte ha varit, men det kändes så.

2. Do you want to marry me? Det kändes inte som allvar, men det kan ha varit det... tack, du främmande man i baren som tillsammans med din skepparkompis blev otroligt fascinerade av mig och mitt namn och tyckte att ett giftermål på skepparens båt var passande imorgon eftermiddag. Jag sa artigt, tack, men nejtack.


What can I say? Jag har fullt upp.

Here we go again!

Sååååå, Erika och jag åkte till Inverness. Igen...

Och tydligen finns det fler affärer än Primemark. Som topshop...

Så det här är dagens pickings. Slänger in lite trevliga bilder på mig och Erika när vi nästan avled av trötthet.


Dagens

Dagens pinsamma OCD-beteende: Jag putsade mässingshandtagen på insidan av köksdörrarna även fast gästerna inte ser dom och då behöver man tekniskt sett inte putsa dom. Men det störde mig.


Dagens konstigaste: Jag sov mig i genom alla Erikas alarm imorse. Eftersom hon har 4 olika med snooze på alla brukar jag vanligtvis vakna med jämna mellanrum och sen när jag insett att det inte är mitt alarm bara vända mig om och somna om, men idag sov jag de medvetslösas sömn och rörde inte en fena.


Dagens löjligaste: Att Egoina bloggade ett inlägg om vad man inte bör ha i sin blogg. Den kvinnan är fantastisk tycker jag. Hennes blogg är så rolig, hon är supersupersöt och fin, jättekul och bra, men det var ett konstigt och litegranna löjligt inlägg. What not to do and to do - with you blog?! Känner väl mig aningens träffad eftersom jag gärna lägger upp musikvideos på min blogg och tycker inte att det är något fel med det. Nåväl. Det är ju inte jag som har tusentals läsare om dagen så det kan ju vara något att tänka på. Trots det tvivlar jag på att mitt läsarantal skulle skjuta i höjden bara för att jag tog bort Glee videon jag la upp förra veckan xD


Dagens argaste: Att jag inte fick någon riktig lunch! Det gjorde mig så arg. Halv tolv hade vi staff-meeting nere på hotellet så jag, Stephen och Andrew gick ner och Donald stannade på Innet och höll koll, bad oss att ta med lunch upp (för så gör vi, någon går ner och hämtar staff-maten som lagas i köket på hotellet). Efter mötet såg jag att det fanns lasagne till lunch och blev kolossalt lycklig eftersom jag älskar det. Precis när jag ska ta lasagne till oss fyra säger head-chef Bruno till mig att - "Skulle inte ni äta uppe på Innet den här veckan och fixa er mat själva? Det sa Stephen igår. Gäller inte det längre?" Vilket slutade med att jag tomhänt gick tillbaka till Innet.

Väl där frågade jag vad jag kunde äta till lunch. Vad får jag för svar? Sandwich. EN JÄVLA MACKA! nejtack. då blev jag kolossalt arg den här gången eftersom jag inte bara missade lasagnen utan det jag skulle få äta var en macka (jag betalar faktiskt 35 £ i veckan för att äta riktig mat två gånger om dagen!)
I ren ilska rostade jag två rostmackor med sylt och tuggade argt i mig dom och återgick sen till mina sysslor med mutter och morr.



copyright Stina the Great

Bilder från min promenad förra veckan. (Ja, jag har försökt ladda upp bilderna med min iPhone i en hel vecka nu men den vill inte. så jag kör på datorn istället.)


















Den här bilden är tagen i Shieldaig, grannbyn dit vi åkte i förrgår när vi var lediga. Jag, Cam, Niall och Andrew åkte dit och hälsade på Elle (Supertrevlig tjej från Australien som dejtar Ryan här på Torridon) på puben. Vi spelade biljard och darts och käkade scones. Mitt i mellan regnet, snön och haglet klarnade det helt plötsligt upp och jag passade på att fota utsikten från puben!




Sverigemys i min säng och alla är bjudna!

För att försöka dämpa min hemlängtan sitter jag nu i min säng och äter digestivekex med philadelphiaost och lyssnar på svensk sommarmusik. Om jag blundar kan jag nästan föreställa mig att jag är i Bo-Ewes föräldrars sommarstuga på Öland och har precis varit och badat och ska nu äta grillad kyckling, potatisgratäng och sallad med mamma och bojje.

antingen det eller så är jag hos pappa och har badat i sjöhagen och sitter ute och äter salta jordnötter. massa hundar runt omkring mig och agneta fixar med blommorna eller solar och läser medans pappa gör något med en skottkärra. (jag vet aldrig vad "män" gör när dom går runt och jobbar hemma. mycket för att jag själv inte är nån man och för att jag är väldigt självcentrerad.)

ja men va bra stina, nu vill du ju alls inte hem längre XD och ja, jag är medveten om att mina fantasier utspelar sig på sommaren och att det inte är sommar hemma även om jag åkt hem imorgon. men sånt bryr sig inte min hjärna om. xD



Förresten gjorde jag en dum grej idag. Jag lämnade in min uniform igår för att tvättas på hotellet och hade tänkt hämta den på kvällen. Självklart glömde jag det och kom på det imorse 20 minuter innan jag började. Fick ta på mig mina byxor (dom hade jag) och sen jackan över min bh och gå ner till hotellet, hämta mina kläder och sen ta med dom till innet och byta om inne på toan xD

nästa gång glömmer jag nog inte ;)

Mama Bear, du är bra!

Idag hände det en liten sorglig grej. Jag fick en smula hemlängtan.

Gissa varför? Jag tittade på Eva och Adam och insåg att Evas mamma är lite lik min mamma till sättet. Då fick jag en liten klump i magen och blev lite avundsjuk på Eva när hon fick en kram från sin mamma. 

Så mamma, jag saknar dig! Men det är okej, för om jag inte hade saknat dig hade jag ju varit tokig och mentalt förstörd. Jag saknar dig, men överlever. Oroa dig inte, sak printa ut en gigantisk bild med ditt fejs på och sätta upp på väggen i mitt och Erikas rum. 



Cdon.com, släng dig i väggen!

Nu har det hänt.

Jag har för första gången (men säkerligen inte sista) beställt filmer från amazon.uk.co! 

  • House MD säsong 7
  • Beverly Hills 90201 säsong 1
  • How I met your mother säsong 2
  • How I met your mother säsong 3
I'm happy. och vet ni vad det kostade? 480 kr.
helt. fucking. otroligt.
(förlåt mormor, helt nedrans otroligt menar jag.)

P to the A to the R to the T to the Why? Cause we want it!

Erika och jag dinerar på puben. Torridon beef Birger med ost och side salad (är du stolt mamma? ;)

Idag fick jag världens sötaste röstmeddelande från lilla farmor!
- Hej lilla Stina. Det är farmor som undrar hur du har det. Hejdåååå.

Önskar jag kunde ringa tillbaka. Får hålla till godo med att pappa och Agneta läser bloggen och får därmed hälsa till farmor att jag fått meddelandet och att jag har det jättebra! :)


I am incredibly happy!

Seriöst. Idag är jag onaturligt lycklig.

Det är en kombination och fantastiskt väder och att jag har kvällen ledig trots att puben har öppet vilket betyder att jag kan sitta här hela kvällen och ha det trevligt med mina kompisar istället för att va på andra sidan baren med ömma fötter, för korta kostymbyxor och timme efter timme servera drinkar som jag fortfarande inte riktigt vet hur man blandar xD

Dummaste idag: jag satte fingret mot den grejen man steamar mjölken med till kaffe och fick en blåsa som gör svinont. För några dagar sen skar jag mig när jag skulle skära smör så nu har jag två handikappade fingrar. Turligt nog på vänster hand, så jag kan fortfarande byta låt på iphånen ;)


tack å hej lakan i svej!

Jag ställer mig frågan:

Varför går man (mer specifikt, jag) inte och lägger mig i tid när jag ska upp och jobba dagen efter? Kan ju tyckas att 10 inte är tidigt och et var väl så min skalle resonerade när jag tittade op Eva och Adam till 01.15...

Annars har mina lediga dagar varit fina. Tvättade för andra gången i mitt liv. Kläderna gick bra, men våra lakan och handdukar (vita från början) är nu en fin nyans av vit-lila pga våra nya lila lakan som vi slängde in i mixen eftersom det är så nedrans dyrt att tvätta här. Det är precis som om dom uppmuntrar till att inte tvätta. 

Självklart är torktumlaren värdelös och vi var därför tvunga att hänga upp diverse artiklar runt om i rummet trots att det faktiskt inte går för den högsta möbel vi har är en byrå som når mig till höften. Så Erika och jag har levt bland ljuslila handdukar, halvtorra tröjor och en svag doft av tvättmedel i 2 dagar nu.


Skönt, nu när jag fått klaga lite ska jag snart gå till jobbet och vara alldeles chipper och typiskt trevlig svensk tös!

PS. idag vaknade jag av att jag låg på en röd lösnagel. fråga mig inte hur det hände! DS.

RSS 2.0