Skräcklek

Det har varit stora filmkvällar för familjen nu i två dagar. Igår såg vi Safe Haven (Ja, jag såg ju den för ungefär tredje gången.) och alla älskade den. Trots att det var en repeat för mig grät jag, likaså gjorde Bo-Ewe och Susanna. Sussi var värst eftersom mamma började hetsa henne om allt som hänt i filmen vilket gjorde att Sussi grät hysteriskt. Vilket var hysteriskt roligt xD
 
Det var inte lika skoj ikväll. Vi kikade på Sinister, även Knut ville se den. (Han undvek Safe Haven, min misstanke är att han haft en dålig upplevelse med rom-coms, typ att han tittat på Love Actually och blivit biten av en orm. Sånt kan man ju få ärr för livet. Bokstavligen talat.) 
 
Sinister var fruktansvärd. Så hemsk. Jag satt klistrad vid mamma hela tiden och bad henne hålla en hand för mina ögon när det blev som läskigast. Inom loppet av 110 minuter förlorade jag 10 år av min ålder och ville bara att mamma skulle ta väck det läskiga. Filmen tog slut och nu måste jag titta på något annat för att lugna ner mig.
 
Lyckat.

Peter Jackson, my god. God!

"If this is to end in fire, we shall all burn together."
 
Jag kan inte en försöka beskriva the pure awesomeness of Hobbit 2; The Desolation of Smaug. Så bra var den. Helt galet. Jag önskar att jag kunde hoppa in i MiddleEarth genom bioduken och bosätta mig där. Jag skulle vilja tänka att jag hade varit en modig alv men det ligger nog närmare sanningen att säga att jag varit en hungrig, knubbig hobbit-tjej. Sa hon och åt en godisbit.
 
 
 
 
 

God Hjul

 
Bulan och jag ligger i min säng och surfar. Har precis avslutat den årliga julduschen. Nu får jag vänta till nästa jul med att bli ren. hehe.
 
Önskar er God Jul och Gott Nytt År. Det ska nämligen jag ha :)

a holy hole.

Innan försökte jag söka på mitt egna namn i Spotify på Knuts dator. Där här dök upp:

"Showing results for Stina Holm. Did you mean "stine holy hole"?
 
Ja, faktum är att det är precis vad jag menade. Stinas heliga hål. Underbart.

Viva la Guldfynd!

D-dagen är här! Jag sitter på tåget som ska föra mig hem för julfirande 2013. Det ska bli så himla kul och jag har längtat som en tok! 
 
Annars har min långa arbetsvecka på Guldfynd varit enormt bra. Jag känner nu hur bra jag passar in i både gänget och butiken, vilket är en lättnad. Det är så roligt och min kollegor är så grymt trevliga och roliga på alla sätt och vis. Underbara Ulrika som anställt mig, tack o lov för detta! :D

Länge leve Guldfynd minsann!
 
 
 
 
 
 

To be or not to be, mainstream.

Gott folk, får man vara mainstream?

 
Måste man vara "kult"? Och om man inte är det, tycker då andra (nämligen de som är "kult") att man är mainstream. Ergo= inte riktigt so cool som man kunde varit.

Anledningen till att jag undrar är att jag tittade på en lista av Pitchfork där det radades upp "The top 50 albums of 2013" och om sanningen ska fram kände jag igen 3 album.
 
3.
av 50.

 

Min musiksmak är så mainstream det bara går att bli. Jag kan inte heller läsa en svår bok om ens för att rädda mitt liv. Ärligt talat, jag läser en mening i något av Strindberg och rinner av stolen som ett dallrigt spaghettistrå enbart för att undvika litteraturen. Samma sak när folk börjar prata om svår musik, alternativ liksom. Jag får något glasartat i blicken, saliv rinner från min mungipa och den lilla del av min hjärna som inte faller i koma undrar när vi kan prata om Katy Perrys nya singel som jag älskar. 

Ibland önskar jag att jag kunde uppskatta den sortens musik, litteratur och även film. Men det är bara så att jag tycker om det som är glatt och poppigt. Hej hopp High School Musical, ABBA, Rihanna och One Direction. 
 
I'm so mainstream I could literally retice all the lyrics from Jason Derulo's latest album. Without hesitation. 

Mums!

Man skulle kunna säga att min dag är sponsrad av min bonusfarmor Märta.

Jag har på mig jackan som jag fått av henne och äter fläskpannkaka som hon gjort :D supergott!

Jag ska stänga idag så det blir ett tag till jag är ledig. Ska försöka köpa nån julklapp på lunchen nu. Kan inte bara sitta och glo i personalrummet, då blir jag tokig.

Life ain't short but it sure is small.

Hejsan hoppsan!

Det har varit en lång dag i Guldfynds land. Jag jobbade med damerna Karin och Elisabeth, vi kommer bra överrens och sarkasmen låg som ett tungt moln över butiken. Väldigt härligt!

Vet ni vad jag tänkte på igår? Hur underbart det var att få komma hem, till korridoren alltså. Och hur underbart det var att få komma hem till Broby. När jag var hemma hos mamma och Bo-Ewe ville jag inte åka tillbaka till Kalmar. Men så fort jag lagt av mig väskorna och kommit till ro igår kunde jag inte låta bli att tänka: "skönt att vara hemma."
 
Jag tror att jag faktiskt uppnått en sån grad av självständighet att jag gjort ett eget hem. Det känns väldigt fint, eftersom jag själv är ansvarig för att betala mina räkningar (ja, förutomen den från Telia som mamma betalar varje månad. HAHA! tack mamma, love U.), handla och laga min mat, städa och tvätta om jag inte vill bo i en svinstia med smutsiga kläder och långsamt svälta ihjäl.

Nej, jag tror jag kommit ganska långt. *klappar mig själv på axeln*
 
 
Det blir jobb även i morgon. Ska jag nog försöka klämma in lite träning, om inte förkylningen tagit över mig. 
På onsdag ska jag dinera med Lisa och kanske med hennes nya man-friend. Det ska bli spännande att träffa mannen i min kvinnas liv. Hehe. 
 

Åker norrut. Jo men faktiskt!

Mitt besök i Skåneland blev kort och intensivt, ungefär som dvärgen från Game of Thrones.

Nu rullar tåget tillbaka till Kalmar och en veckas jobb. Det känns rätt bra, trots att en helt ny kurs startar imorgon och jag hade inte koll på det när jag tackade ja till att jobba 42 timmar denna veckan. 

Men det löser sig. Antingen improviserar jag på tentan (brukar läsa sig för mig) eller gör jag kursen nästa år :) man ska ju inte oroa sig för sånt man inte kan kontrollera och det är precis vad jag ska göra.

Har jag förresten berättat att jag ska byta mitt andra ämne? Faktum är att jag blivit så inspirerad av min handledare på praktiken att jag vill undervisa i franska!
Det innebär dock att jag måste läsa upp gymnasiebetygen (något jag ALDRIG trodde jag skulle behöva göra, hallå plugghäst.), men det ska jag väl kunna ordna. Kanske sommarkurs? :) 

Nu ska jag se om jag kan slå en signal till Lisa!

Tåget rullar, jag dreglar

Fred har mäklats mellan Sverige och Frankrike i korridoren. Det var ömsesidig vapenstillestånd och läget är nu stabilt. 

Utöver krigsnyheter kan jag meddela att jag är på väg hem till Skåne. Det blir en snabb tur, ska jobba på måndag så en halv helg ungefär. Men det räcker, jag vill bara hem och hänga med familjen och katterna och insupa julkänslan :)

Tåget rullar på och jag ska antingen läsa i min bok eller spana på snyggingen bredvid mig. Han har otroligt snygga kläder och fantastiska vita finskor. Ja, vi får väl se om det blir något läsande...

Krigsuppdatering

Ett pressmeddelande från regeringen:

Det har utbrutit fullskaligt krig mellan Sverige och Frankrike i korridoren. Franrike började med att öppna eld tidigt imorse runt 3.30, i form av en efterfest som hette duga.

Sverige retalierade hastigt med att stövla ut i köket i pyjamas för att skälla ut dem efter noter. De franska trupperna blev mäkta rädda och hellre än att försöka stå emot Sveriges heliga vrede valde de att abdikera den franska tronen  och fly fältet.

Korridoren, som än gång stått under både fransk och svensk flagg är nu ett enstyrt rike. Länge leve Sverige och drottning Stina.

Partyyyyyyy

Hej hopp i skogen med svanar!

Johanna och jag är på galej denna kväll. Vi gick in på zeta, där var det tyvärr dött. Så vi fick en stämpel och sen stövlade vi ut i kylan. O'Learys hade väldigt lång kö men jag tog Johannes hand och gick förbi hela kön och frågade vakten om vi fick gå in. Det fick vi, ibland är det bra att vara ung och söt xD
Piglets in pumpkin, you made my day.

 
Cuteness overload! IIIIH! :D
 

Dagens oro

Spontan tanke under bussfärden från Lindsdal: 

"Om inte bussen var så väldigt försenad hade busschauffören inte behövt köra som en blådåre."
#deathbybus

Nattlig update!

Kära bloggen!

Jag behövde lite dans denna lördag så jag bestämde mig för att dra ut. Underbara Johanna var självklart på ett fantastiskt galej och bjöd in mig. Nu är vi på palace och har skakat på våra rumpor ett tag. 

Jag är nykter och ska traska hemåt nu, det är ju trots allt jobb imorgon. Halv ett, det är därför det är okej att jag är ute. :)

Min rumskompis Jacob sitter en bit ifrån mig. I en annan killes knä, hihi xD good 4 him :D

RSS 2.0