Sisterhood of the Traveling Pants

Jag tror jag var 15 när jag läste Systrar i Jeans-böckerna av Ann Brashares. Och jag kan fortfarande minnas hur de fick mig att känna. Jag tror att det är 4 böcker i serien och min favoritkaraktär var alltid Bridget. Hon hade superlångt blont hår och var modig, söt och skitduktig på fotboll. Så här i efterhand tror jag inte att det var fotbollsdelen som tilltalade mig utan snarare allt det andra xD 
 
I alla böckerna står det citat efter varje kapitel. Helt klockrena citat av både okända och kända människor. Dom var så perfekta att jag skrev ner alla i ett block. Tyvärr var jag inte så smart att jag gjorde det samtidigt som jag läste böckerna. Istället gick jag tillbaka till biblioteket och lånade om alla flera månader senare och satt sen i flera timmar och antecknade varje citat för hand i mitt block.

Hur som helst, böckerna var så himla bra och fina, på ett speciellt sätt. Lugna och sorgsna ibland, glada och tokiga ibland. Det kändes som om deras liv var så äventyrliga, även om dom inte hade Indiana Jones äventyr xD
 
Jag ska nog läsa dom igen. Får traska in på Hcg-avdelningen på biblioteket i Kalmar och försöka hitta dom!

Påskmiddag hos bästaste mamman med bästaste påsktårtan

Moster Eva har lagt upp en statusuppdatering på Facebook där hon nämner en påskfest hos sin syster. (min mamma.) Den har fått 7 likes än så länge, vilket mormor tyckte var en viss besvikelse. xD hon kände att något hon blivit taggad i definitivt förtjänade mer än 7 likes xD


dream on, sister.

Nu har jag drömt samma sak två nätter i rad. Min hjärna bryr sig inte att vi (med vi menar jag regeringen i min kropp, bestående av hjärta, själ och hjärna) har bestämt att vi ska gå vidare i livet och inte bli ledsna för något vi inte kan göra något åt. 
 
Det hjälpte inte alls dock, för nu har jag haft samma underbara dröm två nätter i rad. Och att vakna upp efter det och veta att den kyssen, den kramen och det "Jag älskar dig" aldrig kommer bli sanning gör det lite bittersweet.
Själva drömmen är ju så härlig att man aldrig vill vakna. Men man kan ju inte drömma sig i genom hela livet. I kväll ska jag se en skräckfilm precis innan jag lägger mig så kanske mitt drömmönster ändras.

Allt för jobbet.

Nu ligger jag i min säng. Ska trots allt jobba halv elva i morgon. Där somnade jag. Well nice.


Hm

Vad är väl en puff i natten?


Poff!

Jag har det gott i min säng i Kalmar! Seminariet börjar om en timme och efter det blir det träning och After work med Lisa!

Nu har jag dock en fråga. Vad betyder en "puff" på Facebook? Jag har aldrig fattat konceptet och så fort jag blir puffad smalnar mina ögon i misstänksamhet och jag undrar vad som är på gång. Puff-systemet behöver en förklaring, bums! #förvirradtjejsomblirpuffad


N-to the- ice!

wohoo! ska till Matilda och käka våfflor senare :D:D fett najs! speciellt eftersom solen skiner och snön smälter, vilket kanske betyder en liten vårpromenix i Boalt City :D

Falling in love with yourself

Jag är inne och kikar på Thought Catalog, igen, och hittade en text att att älska sig själv. Tyckte den var så bra att jag kopierar en bit av den och lägger in här :)

Falling in love with yourself is as beautiful as any experience of love is. It’s learning to laugh at your awkward tendencies and smile at all your quirky habits. It’s learning to be grateful for the many sides you have – confident, crazy, shy, sexy, nerdy, angry, weird, and all the rest of them. It is realizing that you’re one of a kind and that you deserve to give the world the best person you can be. Falling in love with yourself is being happy in your life and knowing that in this one moment in time, you’re beautiful simply because you are you. 
 

Hur kan jag förvänta mig att någon ska tycka om mig, om jag inte tycker om mig själv?

Up and away!

God morgon!

Jag har med framgång lyckats ta mig upp ur sängen, duscha, packa det sista och äta frukost utan att kvävas på mackorna. Nu sitter jag på bussen till Hässleholm där jag ska möta Agneta och ta tåget till Malmö och sen hoppa på bussen till Österrike.

Det ryktas om ett wifi på vårt guesthouse i Rauris så har ni riktigt tur kan ni se fram emot ännu fler ego-bilder, bara från en annat land. Det blir väl spännande, eller hur!


Vem, var, hur?!

Frustationen när man inte hittar det blogginlägg där man fått en kommentar på engelska av en okänd person! GAAAAAH!

Candy Crush tar över!!!

Nu har det blivit lite mycket candy crush tror jag...


Yummy

Fikar med Viktor!


Victoire

Jag fick ett fint sms från Viktor innan. Han bifogade den här trevliga bilden på härligt sällskap han haft och gjorde mig grön av avund!


lugnet före stormen

God eftermiddag!
 
Jag har ätit 2 mackor och sett 101 Dalmatiner, en otecknade versionen. Sen väntade jag en stund och såg 101 Dalmatiner, den tecknade versionen och åt ytterligare 2 mackor. Man ska inte anklaga mig för överanstränging.
 
Nu ska jag dra mig från soffan och stappla in i duschen. nån måtta på latheten får det faktiskt vara.

Hela internet är en kontaktannons

Trivsam, skötlig blondin söker ömsint livspartner. Gärna i form av man, dock är jag inte kräsen. En trevlig husplanta eller en behaglig öronlappsfåtölj med tillhörande katt är också acceptabelt.

Du som ansöker kan se på listan som följer vad du ger dig in på. (Håll i åtanke att duell med potentiell motståndare i kampen om mig är fullt möjlig. StinaTheGreat Inc. tar inget som helst ansvar vid möjliga skador och erbjuder ingen ersättning, ekonomisk eller moralisk.)

Pluspoäng på girlfriend-skalan
 • Jag gör en fantastiskt god cheesecake.
 • Jag har ofta blivit beskriven som "den vettiga" av kompisar föräldrar. Det här betyder att jag inte äter gul snö, kör på rätt sida av vägen, är snäll mot barn och vet att man inte ska ta emot godis från främlingar. Om du nu tänker att det här vill du inte alls ha, kan du lugna dig med att det är inte för dig. Det är för dina föräldrar som kommer älska mig som den dottern de aldrig haft. 
 • Jag pratar aldrig under filmer.
 • Trots min stabila gestalt är jag patetiskt svag och du får således många chanser att vara den stora, starka mannen och hjälpa mig öppna lingonburkar och flytta möbler.
 • Jag har en sagolik humor som jag stulit helt från Chandler Bing och om du nu är den manliga Monica Geller föreslår jag att vi skippar dejting och går direkt på giftermål och två tvillingar i förorten.
 • Jag har alltid ett lypsyl till hands, för att torra läppar är alla människors största fiende.
 • Jag har så smått OCD och kommer därför hålla allt runt omkring mig kliniskt rent och aldrig förlita mig på att du ska göra det. För allvarligt talat, även om du hade städat hade jag bara städat efter dig i tron om att ingen, ingen gör något lika ordentligt som jag.
 • Jag har alltid långa naglar och är en utmärkt ryggkliare.
Jag hade tänkt göra en minus-skala också, men den hade blivit så kort så det är inte lönt. 
 
Svara till
youblockedmeonfacebookandnowyouregoingtodie@live.se

wifi for the win

Jag älskar att åka hem till Broby och hälsa på. Vet ni varför? Wifi!
 
Jag laddar ner film efter film, som en ekorre som sparar nötter för vintern. I det här scenariot är ju självklart vintern min tid i Kalmar och filmerna mina nötter.

Nu har jag i snabb följd laddat ner dessa filmer:
The Hobbit - An unexpected journey
101 Dalmatiner (tecknad, svensk version)
101 Dalmatians (otecknad, engelsk version)
I.Q - (Grymt bra med film med Meg Ryan och Tom Robbins, ni vet snubben från the Shawshank Redemption)
Glee, Avsnitt 16, Säsong 4
 
Utöver wifi-fördelen är jag omåttligt förtjust i hemlagad mat (icke tillredd av mig, dvs inte bränd) och även det fina sällskapet i form av en Candy Crush spelande mamma och en tv-tittande Bo-Ewe. Man, these people know how to live!

Larry and Gary

 https://soundcloud.com/stina-holm/podcast-larry-gary
 
Vi har gjort en podcast i skolan bara för skojs skull, ni får gärna lyssna om ni vill ;)

Mannen i fönstret

Oh boy att jag har varit trött idag.

Vaknade vid 10 och trodde att jag befann mig på en båt, eftersom hela rummet gungade...
Detta tillstånd har hållt i sig nästan hela dagen och gick inte över helt förrän jag kom hem till Rickard för filmvisning vid 19.00
 
Vi såg på The Hobbit, så fantastisk bra! Rickard har en sån där gigantiskt skärm och projektor, så det var nästan som bio. Mycket trevligt, fin film och sällskap av många från klassen. snorbra torsdag och sista kvällen i Kalmar innan jag åker hem för att bege mig mot Österrike.

Nu har Lisa och jag precis haft ett fönsterdrama i mitt rum. Hon pratar med en kille på facebook som hon träffade igår när vi var ute på Harry's. Det visade sig att han bor i samma byggnad som mig. Och eftersom den är formad som ett L kan man se från mitt fönster in till alla på andra sidan byggnaden. Därför föreslog han att vi skulle stå i fönstret och så skulle han stå i sitt fönster och vinka till oss. Självklart tog det 100 år för oss att fatta vart han var. Stackars killen var tvungen att hänga ut ur fönstret i vinterkylan och veva med den armen som fick plats i samma stil som en väderkvarn.

Drama, I tell ya. Very fun though ;)

Go blonde!

Nu är det så här! Jag är ute och festar med min bästa blonda vän! Tyckte att ni borde veta det :)


snarkar och snorar

God eftermiddag!
 
Jag har sovit oförskämt länge och är väldigt nöjd med det. Eftersom jag har noll seminarier idag har jag en fin to-do-lista framför mig:
 
 • Läsa en av mina 5 biblioteksböcker
 • Äta mackor med leverpastej och gurka på.
 • Gå en promenad med Jenny.
 • Se färdigt Breaking Dawn part 1 och efter det se Breaking Dawn part 2.
 • Stirra hypnotiserat på schmoodle och preppa mig inför morgondagens seminarie. (Vi ska planera en musikfestival. Väldigt relevant för en gymnasielärare, undrar ni? Faktum är att vi ifrågasätter inte Chris, vår lärare. Han vet vad han pysslar med, han är nämligen från Birmingham. And you don't mess with Birmingham...)
 
Annars är allt bra. Det gick riktigt bra igår på Espresso House, platschefen tyckte jag var helt rätt för jobbet och ville kröna mig till Espresso House-drottning. Hehe, nej, men det gick bra som sagt och det var roligt. Jag är ju dock van vid restaurang och mer rörelse, inte bara stå bakom en disk hela tiden. Men som jag sagt förut, omväxling förnöjer. Så vi får väl se hur det går på Athena i morgon och sen ska jag bestämma :)

Back on track, with my mack

Jag är tillbaka! och när jag säger tillbaka menar jag förstås tillbaka på bloggen med min smackbook pro! :D


Fantastiskt att blogga vid en dator igen och inte telefon. Phelicia i all ära, men hon raderar inlägg lite hur som helst i blogg.se appen. Nej, tacka vet jag en hederlig dator. Äntligen kan jag också lägga upp alla bilder på resan!
 
Fast nu har jag bara två timmar på mig innan jag ska till Espresso House (får man betalt för provjobb?) och jag måste hinna äta lite, samt självmedicinera mig. Noskapin mot hostan, alvedon mot huvudet och nässpray för nosen. Vi får väl se om det går bra. Det ända jag egentligen tänker på är att jag kanske kommer få en gratis kaffe xD

så, puss på er. (1 vecka till Österrike, spännande! Jag kanske blir olympisk mästare i slalom. Eller så bryter jag benet och får ligga på österrikiskt sjukhus. "Ja woul, leg broken. JA!")

Tåg, igen.

Jag har ju varit medvetslös, av trötthet och förkylning, i Skåne en hel vecka nu.

Som omväxling tänker jag vara medvetslös av trötthet och förkylning i Kalmar en vecka istället nu.

Ni vet vad dom säger; omväxling förnöjer.

Vem är "dom" förresten? En styrelse som spenderar varje dag i möten och bestämmer vad "man bör göra", "som det skulle va" och favoriten "alla gör ju det!" (Vilka alla?)


Vampyyyyres

Zombien har vaknat till liv, delvis allafall. Jag firar kvällen med början på ett Twilight-maraton.

Fifty Shades of Grey påminner lite om Twilight faktiskt, förutom allt S&M förstås.


Lush

Jag befinner mig ett tillstånd av fullkomlig avslappnad.

Jag ligger i soffan i kopparrummet (döpt efter färgdekoren) med en mysig filt virad om mig. Det brinner i kaminen och hela huset är knäpptyst. Ett par rum bort, i vita kammaren (även den döpt efter färgpaletten) sitter mamma och B, hon spelar candy crush och han vilar på soffan.

Vi har ätit Flygande Jacob och alla är proppmätta, helt tillfreds. Jag har snart läst ut den fjärde boken för den här veckan och ska försöka tackla nivå 30 på candy crush, förhoppningsvis med framgång.

Jag är så lugn, mätt, belåten, trött och avslappnat lycklig att jag nog kommer smälta och lämna ett Stina-format avtryck på soffan. Helt okej.


Sällskap

Jag har en gosig kamrat här. Hon smattrar som en k-pist och ger mig tyvärr ingen ro.

För att sammanfatta mitt inlägg som försvann: Robin vann, BRA! Sova med katt och Nora Robert's bok (ungmö varning här kanske). Söndag; återvända till Kalmar, najs. Provjobba på Espresso House på måndag, bra! Arbetsintervju på restaurang Athena på onsdag, fint!

Föreställ er nu allt detta, skrivet på ett snitsigt sätt med glimten i ögat osv. Utan samarbete från http://blogg.se">blogg.se...
Här har vi en tjej som behöver en egen domän.


Hmmfh

Ja men nu passade det! Jävla blogg.se appen. Må Satan ta dig, som min storasyster Susanna sa en gång.


För fan

Man blir ju deprimerad när man skriver ett helt jäkla inlägg på telefonen och det sen bara försvinner...


Mamma alltså

Mamma har inspirerat mig att skriva ett science fiction manuskript.

Jag har, precis som min mor, fallit för den magiska dragningskraften hos Candy Crush Saga; ett Facebook-spel.
Tyvärr har jag fastnat på level 30 och håller långsamt på att bli tokig på dessa jäkla godisbitar och den störiga låten.

Jag tog en paus från spelet och gick för att snyta mig. Mamma hörde mig och stirrade på mig några sekunder innan hon sa: "inte konstigt du inte klarar level 30, du har ju snytit ut hjärnan!"
Så nu vet vi. Jag har ingen hjärna längre, den ligger invirad i ett snorpapper i papperskorgen. Och att ingen har gjort en science fiction film om någon som snyter ut hjärnan, det förvånar verkligen mig!

(Mamma är jätterolig, speciellt när hon blir väldigt trött. Plus att hon nu demonstrativt sätter igång ljudboken, trots att jag fortfarande sitter på sängkanten och vill vara social. "Glöm inte tvätten!" hinner hon ropa dock. Goa mamma! xD)


Gäsp

Ni skulle se mig nu alltså. Utslagen på soffan, så trött att jag knappt orkar lyfta en bok. Det är tredje dagen sen resan och min förkylning blir bara värre och värre och jag är så enormt trött att jag bara vilar och sover.

Note to self: stop traveling, it destroys your life...


Post-traveling-illness

Nu har jag feber. Kill me now


Hej å hå

Utslagen på soffan i Broby hos mamma och B. Den här veckan i Storbritannien har tagit kål på mig xD
Jag har haft så mycket skoj att jag nu är som en ballong utan luft. Min dator har jag inte här så bilderna får vänta en vecka. Plus att jag är kolossalt förkyld med en gräslig hosta. Nu ska jag läsa och vila. Och jag ska fundera på om jag orkar styckeindela nästa inlägg...


Promenad

I natt vaknade jag upp på andra våningen i hotellet. Tyvärr bor vi på tredje så jag var inte riktigt rätt.

Jag får börja kedja fast mig i sängen. Speciellt på hotell är jag tydligen så orolig att jag bara går rätt ur rummet och stänger dörren efter mig, den låser sig självklart.

Jag hade tur dock, Axel vaknade direkt när jag knackade. Jag hade väl tur också att jag inte ramlade och bröt nacken i trapporna...

Note to self: lock and barricade door in preparation for every night.


Zombie uppdate

Hej, jag är näst intill medvetslös. Slutet på resan är nästan här. Jag kan ju säga att det är tur att man har blivit rik på erfarenheter, för någon värdslig rikedom har jag inte längre.

Vi har haft mycket skoj och det har varit en fröjd att återvända till Skottland speciellt.

Har delat rum med Lisa nästan alla nätter och det har varit störtskoj! Vi har blivit extremt avslappnade runt varandra (vilket i princip betyder att vi har gått spritt språngande nakna både två och även rapat och fisit till höger och vänster i kamratlig anda).

Shoppingen har dominerat. Primark och second hand har varit i fokus och jag har hittat fantastiska fynd.

Jag ska lägga upp en släng bilder när jag kommer hem till min Mac. Det lär dock ta ett tag för jag kan redan nu känna hur min förkylning blomstrar mer och mer för varje dag.
Därför tänker jag bo i Skåne över veckan. Mamma och B får ta hand om mig. Hoppas jag dom gör allafall..

Kram på er!


RSS 2.0