Je ne comprend pas

Alla bara föder barn hela tiden. Ärligt talar förstår jag inte det. Barn är det mysigaste som finns men jag vill ändå inte bli gravid precis nu.

Så jag kan inte direkt säga att jag förstår. Men det är väl deras prerogative antar jag.


Swooooon

Jag kan inte sluta förundras över hur otroligt sexig (yes, I said it!) dreadlocks-Samuel är! Braaaaa video!



Herregud...!

Har jag förresten berättat vad som hände i förrgår natt? 

Försök se det framför er: Jag sover fridfullt i min säng, klockan är ungefär fyra på morgonen. Helt plötsligt väcks jag av ett isande skri! Yrvaket sätter jag mig upp i sängen och inser först att det är Erika som skriker som om hon försöker väcka de döda och sen att det är bäckmörkt och att jag inte ser ett skvatt. 

Fortfarande i ett förvirrat, halvsovande tillstånd får jag för mig att jag har spillt kokhett vatten på Erika och att det är därför hon nu yler som en gast. Efter uttryckliga ursäker från min sida och hysterisk hyperventilation från Erikas sida kravlar hon sig upp från golvet (dit hon kastade sig nån gång mellan dödskriet och gast-andningen) och sätter sig i sängen. Jag tänder lampan (det slog mig inte innan att jag faktiskt kunde tända vår nattdukslampa) och då förklarar min roomie att hon drömde att jag låg död i min säng, mördad av en orm som nu var på väg mot henne. 

Härligt med lite action så där på morgonkvisten! Man vill ju inte att det ska bli för långtråkigt och det händer ju lätt när man bara ligger och sover...

(!)

sorry sorry sorry sorry (minns du Sussi? Bulgarien! xD)

Jag vill framföra en offentlig ursäkt.

Alla ni som jag skulle ringt, skypat, smsat, voxat, tusen ursäkter! Jag har inte hunnit andas riktigt sen jag kom hit och än mindre tänka på något annat är the Torridon Inn och allt jag gör där. Ska försöka hinna ifatt allt nu när jag har helg. 

Så bered er på en tsunami av kommunikation!

Lunch!

Äter en rostad macka till lunch idag och känner mig nöjd med att jag hade hand om frukosten imorse alldeles själv och att allt gick hur bra som helst! :D


Uppgradering!

Förra veckan fotbadade jag i en stulen låda från personalrummet med balsam i vattnet och ingen fil, den här veckan har jag uppgraderat till en egen fotbadsbalja, badsalt och en fancy fil!

Ska läsa min training-manual medans jag plaskar och sen hjälpa Cameron att organisera böckerna i personalrummet. En tanke som får bibliotekarien inom mig att jubla!


Drottningen, hur känns det att se fejjan varje gång du öppnar plånboken?

1989 - 2009. Undra om Drottningen känner åldersnoja varje gång hon ska köpa nåt.

Dagligen bevis på hur hon såg ut för 20 år sen.. taskigt läge.


Guuuud, varför?

I hate that I love you.

Jag är så trött på kärlek och jag har inte ens börjat än. Helt otroligt, det är ju fruktansvärt att man liksom inte kan vara 100 % säker på hur någon annan känner.

Det här med att gå i kloster kanske inte är en så dum idé...


Shopholic in Inverness

Jag råkade åka in till Inverness idag också och spendera ungefär 100 pund... oops!

Köpte massa fina grejor, nästan alla kläderna var marinblåa. Köpte ett fantastiskt pärlhalsband i en secondhand affär som hade jättemycket fina saker. Blev lite fler halsband, ett läppstiftcase, en sjchal, två filmer, två böcker, en liten liten låda, två BH:ar, ett par trosor, ett par chinos, en tröja, en jacka, en spetsklänning och mentos. xD

Yes, I have a problem!

HAHAHA

Skulle kommentera på Viktors blogg och såg att det på ett helt seriöst sätt står att man ska bevisa att man inte är nån robot! XD

Hur kul är inte det?! XD ser framför mig hur R2D2 från Star Wars goes crazy och kommenterar willy-nilly på tusentals bloggar i världen! Haha!


Herregud i höjden mina fötter hör hemma i slöjden

Stackars Erika har fått urinvägsinfektion! Hon var hos doktorn i Torridon igår (Ja, den lilla byn Torridon har en liten vårdcentral, who knew? not me!) och fick medicin. 

När jag kom tillbaka från puben för en 40 minter sen ungefär låg hon och sov, hade blivit hemskickad från köket för att hon mådde dåligt. Jag ville inte väcka henne så jag var tyst som graven och smög omkring som en detektiv. Jag samlade ihop vår tvätt, gick ner till tvättstugan och insåg att jag inte vet hur man tvättar. Men det löste sig och jag använde mitt sunda förnuft (Tack, mamma och mormor för den genen!). 

Smög upp igen och lyckades hitta en balja i köket som jag rengjorde, fyllde med varmt vatten och balsam (man tager vad man haver) och satte den i personalrummet. Tog min dator, skrev en post-it till Erika ifall hon skulle vakna och undra var jag är och nu sitter jag här med fossingarna i en balja och min dator i knät.



För övrigt har det varit en galen dag än så länge. En miljon människor som kom in för lunch och jag fick känna på en riktigt lunch-rush! Är så glad att jag kom hit förra veckan och att jag har hunnit lära mig så pass mycket att jag inte är något hinder utan faktiskt hjälper till. Det var snorkul och jobbigt!

PS. Vet inte om jag har sagt det men för ett tag sen bestämde jag mig för att inte bli vuxen (inte på Peter Pan sättet dock) genom att jag faktiskt inte vill tvinga mig själv att lära mig dricka, röd vin, öl och kaffe. Tänkte att jag skulle hålla mig till vitt vin, cider och te. Nu tror jag dock att jag måste ta tillbaka detta uttalande. Fick smaka en mocchachino förra veckan och idag kom jag på mig själv med att gå och sukta efter en till. Och vem är jag att hindra mig själv och mina lidelser? Så nu dricker jag mocchachinos och har även fått testa lite real ale och kan tyvärr inte annat än erkänna att det var inte fruktansvärt! DS.

PPS. Världens längsta inlägg. Sätter en hundring på att det bara är mamma som kommer läsa hela. Du är min mest trogna läsare mamma! Love you for that! DS.

Thank God I don't have hobbit feet!

Fooootbaaad!


shake, shake, shake, shake your booty!

Vill ni veta vad jag gjort idag och vad jag gör nu och vad jag ska göra ikväll? Självklart.

Jag började jobba 07.15 eftersom våra enda gäster ville äta frukost tidigt för att komma iväg så snabbt som möjligt. Så jag, Donald (Managern) och Stephen (Kocken) fick stiga upp orkristligt tidigt för att sen vänta i 2 ½ timme på detta par som sussade sött i sin säng...
Till slut gick Donald och väckte dom och undrade om dom ville ha frukost och lunchen som vi packat till dom också. Det ville dom.

Fick ett split-shift vid kvart över 2 och dansade tillbaka till personalbyggnaden med Glee i öronen. Har städat mitt och Erikas rum nu, diskat lite i personalrummet, sopat och sitter nu och funderar på om jag ska förösöka mig på att tvätta våra handdukar. Allt detta har jag gjort med min iPhone i öronen och jag har shakat min booty och sjungt högt som fasen i allmänt glad stil. Nu i efterhand tänker jag att det kanske inte var så superbra eftersom det sitter i kamera i personalrummet som dom på kontoret har skärmar på xD nåväl, det får väl vara dagens underhållning och jag är ju inte den som är den!


ikväll ska jag jobba ännu mer och make me some MONEY MONEY MONEY. must be funny, in a rich man's world.

Där hade jag fel!

Tänk, här har jag flytt landet för att slippa betala min försäkringspremie och så hittar dom mig i nordligaste Skottland.

Försäkringskassan är inte att leka med det säger jag bara!


Split-shift

Vet ni vad jag har insett att jag avskyr? Analysera.

Varför är han inloggad men skriver inte? Vill han inte skriva? Eller tycker han att jag borde skriva eftersom han skrev först förra gången? Varför tittar han inte på mig? Vill han inte? Vågar han inte? Ska man säga hej? Tänk om han tycker jag är för på? Tänk om jag inte är tillräckligt på? 

Allvarligt talat, jag visste inte att det var så här störigt. Att behöva analysera minsta lilla detalj för att det ska ge nån information är sjukt tidskrävande och resulterar i att jag i slutändan ligger i min säng, stirrar upp i taket och känner mig som en elvisp utan el.

Suck...

OH MY GOD!

Har precis sett Valentine's avsnittet av Glee och det enda jag har att säga är: Vem är den fantastiskt snygga killen med det otroligt sexiga håret och dom underbara ögonen?!!




Tydligen Samuel Larsen, en av vinnarna från The Glee Project. Ärligt talat bryr jag mig inte vem han är, vad han gör på Glee bara han fortsätter vara där så jag kan drunka i hans gräsligt snygga face och kropp!

We'll be coming down the mountain when we come

Jag, Erika och vår granne Cameron (En väldigt trevlig kille från Australien som är 20 och har varit i Spanien, Malta, Gambia och massa ställen i UK. Globetrotter!) klättrade upp för Ben Damph berget igår. Tog oss ungefär 2 timmar och det var riktigt jobbigt xD Det var väldigt dimmigt så det blev inte så många bilder, eller fina för den delen. Men jag tog några när vi gick upp.





Här har vi en lätt misty bild när vi kommit upp på högre höjd.



En härlig bild på Erika som är omåttligt stolt över att hon nått toppen xD



Hörs senare!

xoxo

Bildbevis, jag är verkligen i Skottland, jag lovar!

Jag tänkte visa lite hur vårt rum ser ut. 

Det här är vår dörr och hall, till vänster på badrummet och till höger en gul vägg.



Om ni nu tänker er att ni står ungefär vid vår papperskorg, lite så där snyggt överfull i högra hörnet. Så tittar ni  på det här:



Vänd er nu cirka 110 grader åt höger och ta en titt på vår byrå och garderob



Mormor, ignorera alkholen på byrån. Jag orkade inte redigera bort den som jag gjorde med våra superläskiga planscher som vi hittade i Matthews gamla rum mest för att våra väggar såg så nakna ut. Så istället för nakna väggar har vi nu planscher med nästan nakna kvinnor istället.

Om ni bara visste hur chockad man blir när man vaknar på morgonen och öppnar ögonen och det första man ser är en lättklädd, twister-ätande tjej... (Kommer aldrig kunna äta twister igen.)


Sist men inte minst får ni en bild på vårt badrum som vi städade som tokiga första kvällen och har lovat varandra dyrt och heligt att det inte ska få bli smutsigt! (Se vad duktiga vi är mamma!)


Det allt lite suddigt måste jag säga, trodde iPhone hade typ en snorbra kamera. Hm...


Not walking in sunshin, but rain!

Idag är jag ledig.

Ja, ja, jag vet vad ni tänker. "Reste hon över hav och land till ett främmande land för att vara ledig?" Wow, det där lät som Mio Min Mio eller nåt.
Jag skulle gärna jobbat lite idag men tyvärr har Innet stängt måndag, tisdag, onsdag tills vi kommer upp i högsäsong.

Så basically, idag har jag sovit till 12, ätit lunch/frukost, sett en film och gått en promenad i 1 timme typ. Mycket produktivt XD

Det är jätteskönt att gå ut och gå här, för alla stigarna är så omringade av skog att man kan mima, smådansa och performa hur mycket man vill utan att riskera att en skotte får syn på en och börjar asgarva. Så jag hade min egna lilla skogsmusikal tillsammans med kidsen i Glee i min iPhone. it was awesome!

Ska spela lite Sims ikväll och vänta på att Erika slutar jobba.

it was a bumpy ride!

Jag hoppas ni förstår hur konstnärligt det är att blogga mitt i natten. För om vi ska säga sanningen, vilken är att jag inte riktigt kan sova och att jag är lite bored, så lär det här inte bli riktigt så kul som jag hade planerat.

Idag åkte jag, Erika, Cameron, Niall och Craig in till Inverness. Det var en fantastisk blifärd på knökiga vägar, speciellt när man tänker på att vi festade hos Ryan till 6 på morgonen...

Första stoppet var nya favoritaffären Poundland. Allt. Kostar. 1. Pund. Seriöst!!!! Suveränt alltså, köpte massa nudlar, choklad, chips, tamponger etc. (för tydligen var det här med att mensen skulle upphöra när man åkte utomlands en legend. suck...) 

Förresten får jag väl lov att säga Glad Alla Hjärtans dag. Världens mest onödiga högtid. Bajsdag.
Jag? Bitter? För att jag inte har någon som dyrkar marken jag går på, överöser mig med chocolate chip cookies, matar mig med vindruvor och kliar mig på ryggen när jag vill?

Nejdå, inte jag inte.

en liten hälsning from torridon

OKeydokey, vi är lediga imorgon så nu ska vi festa. 


see ya!

Lugn mamma, jag lever!

Okeydokey, jag sitter nu i mitt och Erikas rum och har jobbat mellan 10 och 14.30 och 18 och 20.30.

Det är helt otroligt mycket grejor man gör på ett inn varje dag. Donald, som står i baren och är högsta hönset på Innet visade mig listan på allt man ska göra och kolla varje dag. Här kommer ett litet smakprov:

  • Dammsuga och moppa alla golv och på toaletten.
  • Rengöra toaletterna.
  • Kolla salt&peppar.
  • Kolla bestick och servetter.
  • Vika servetter.
  • Skära lime och citron.
  • Fylla på i baren.
  • Kolla om det finns vinäger i vinägerhållarna och om dom är rena och fina.
  • Rengöra kaffemaskinen.
  • Putsa allt som är mässing, dvs dörrhandtagen, skyltar på dörrar och öl-sakerna.
  • Fyll på chips, choklad och nötter påsarna som kan köpas.
Sen fortsätter den här listan i kanske 15 punkter till xD

Men det fina med kråksången är att än så länge är det faktiskt bara kul! Jag är helt på det klara med att det antagligen kommer bli lite tråkigt efter att jag har varit här i 6-7 månader men det är fantastiskt roligt att göra något som jag aldrig gjort förut och jag lär mig så sjukt mycket att det inte är sant.
Skulle jag behöva jobb i framtiden kan jag definitivt jobba i en bar eller något liknande som The Torridon :D


Och som jag njuter av att snacka engelska hela dagarna! Det är så nedrans najs! Roligt nog är jag inte så pratig här som i Sverige, det är svårt att få igång mitt vanliga flyt när jag inte behärskar språket till fullo. Men ge mig några månader så ska jag nog snacka örat av de flesta xD

Och nu får det verkligen vara nog för det här inlägget! Jag ska fota vårt rum och lägga upp också men det gör jag om en stund :)

Det var en gång en flicka som åkte till Skottland... och frös.

Kära läsare!

The Scotland Express has landed!

Sitter för stunden i mitt och Erikas gemensamma rum i personalhuset med varsin laptop i knät. Vi spelar The Sims 2 och har byggt ett hus som jag inreder och Erika landscapar.

Resan hit gick inte riktigt så smooth som vi tänkt oss. Det började dålig redan i Köpenhamn. Flyget var försenat 2½ timme och vi hann med att se första Sällskapsresan filmen och även spela cirka 209 omgångar skitgubbe. När vi väl kom till London var vi lite rädda att vi skulle missa flyget till Inverness så vi spurtade till Easyjets incheckning. Efter att ha stått i kö i en halvtimme ungefär blev vi informerade om att vårt plan gick från norra terminalen och inte södra.

Då tyckte London Gatwick att det var lämpligt att stänga av vägen mellan terminalerna och istället fick man åka buss i mellan. När vi stått i den kön i 20 minuter började vi bli oroliga eftersom vår gate stängde om 25 minuter. Vi frågade en flygplats-människa som raskt slängde in oss i en taxi som svishade iväg till norra terminalen.

Sen stod vi i kö till säkerhetskontrollen och var helt säkra på att vi skulle missa vårt flyg. När vi till sist kom in till terminalen såg vi att planet var försenat en timme och att vi nu hade en massa tid att ta dö på...


Väl framme i Inverness kraschade vi på vårt hotellrum med varsin McDonaldspåse och somnade sen sött till ljudet av Sällskapsresan 2.

Fortsättning följer när jag orkar skriva och inte har stelfrusna fingrar, för nej, det finns ingen värme här även om det känns som vår eftersom det inte är någon snö här och det är plusgrader XD vi såg till och med vitsippor idag!

under stjärnorna i natt

Jag lyssnar på Helen Sjöholm och Billy Joel. Inte tillsammans, men Helen Sjöholm har gjort en skiva där hon sjunger hans låter och dom är så fantastiskt fina! Speciellt Kvinnan för dig och Euforia.

I ära av min näst sista kväll i Sverige har vi ätit pizza (väldigt svenskt eller hur? xD) från Broby pizzeria eftersom den med största sannolikhet kommer vara stängd när jag kommer tillbaka. Jag gjorde en cheesecake igår och den ska vi äta senare ikväll. (Undrar varför det alltid handlar om mat när det kommer till mig?)


Idag flyttade Viktor till Mjölby och åh vad jag kommer sakna honom! Men jag är så glad för hans skull att han valdes ut bland så många sökande och det ska bli jättekul att hälsa på dig i din fashion lägenhet V!

Men nu, ska jag börja min adjö-turné. Farmor, Mormor&Morfar, Moster&CO och Pappa och Agneta, i respektive ordning faktiskt :) mot ma petité grandmére!


I've been struck by smooth mama bear!

Sverige i all ära, men nu flyr jag landet. 

2 dagar till jag flyttar till Scottishlandish. Kan man säga att man flyttar även om det inte är permanent? Det tycker jag nog.


En bra grej hände precis. Jag har funderat på om jag ska ha med mig en plattång eller en fön. Har båda men dom är ju så förbenat stora. Så jag tänkte att jag kanske kunde köpa en resefön och ta med mig. På grund av dålig ekonomi var jag dock tvungen att rösta ner det förslaget.
Lyckligt nog kom mamma precis hem och ropade att hon hade en present till mig.

Min första instinkt var misstänksamhet. Förra gången hon hade med sig en present till mig utan anledning då fick jag ett kuvert med gem från hennes jobb eftersom jag sagt till henne att jag behövde ett gem kvällen innan...
Men det blev inget kuvert med gem den här gången utan en väldigt söt och sjukt bra fön! Tack mamma, vad du är snäll, sa jag. Det här får vi spela in, sa Bo-Ewe. XD

Nu ska jag se Michael Jackson avsnittet av Glee!



RSS 2.0