Damn to have a smile like the Cheshire Cat.

Sometimes I'm like; "I wish I had a cat."
 
 
And sometimes I'm like: "I wish I WAS a cat!"
 
 
 

Roliga familjen

Konversation mellan mamma och Bo-Ewe:

Mamma - "Hur är det biffen, vill du att mamma ska köra?
Bo-Ewe - "..."
Jag - "HAHA!"


Om man nu ska vara filosofisk...

... då borde det vara på en aningens sned luftmadrass med en telefon med lågt batteri och huvudet fullt av tankar om dokumentären man såg tidigare under kvällen om månen och dess position till jorden.

Turligt nog sysslar jag inte med filosofi.

Idag har jag febrilt försökt sola mig till samma nyans som mamma och Bo-Ewe stoltserar med. De ser båda ut som om de bott i Thailand ett tag. Jag ser ut som om jag bott i Kalmar ett tag och tyvärr inte sett mer än insidan på Athena och min korridor.

Imorgon ska jag jobba ett sista pass innan jag åker till Skåne på onsdag och sen till Immeln för diabetesläger. Det ska bli otroligt kul som vanligt och jag har längtat hela sommaren! :)

Jag ska nu försöka sova. Med högra halvan av kroppen ungefär 7 cm högre än vänstra, ingen bok att läsa och en telefon som sakta avlider batteridöden.

Så, puss o kram antar jag.


Beach for the day

Det är strålande väder så jag beger mig till Öland för att spendera dagen vid havet med mamma och Bo-Ewe!

Förresten, titta vilket fint halsband jag fick av Nina i födelsedagspresent :)


sleep is for suckers

Hehe, man kan ju inte lägga sig om man pratar med en gullig kille på Facebook! :D
 
no sirre!
 
Förresten, idag har jag hängt med Lisa! Hon bjöd på Lisa special; pasta, fläsfilé i gräddig sås med soltorkade tomater och vitlök YUM! Vi gick en sväng till Larmtorget och sa hej till Jenny som var med i Svensktoppen och tävlade. Sen traskade vi hem till mig och såg två avsnitt av Game of Thrones. (it's getting pretty interesting!)
 
 

HP, Athena, Lisa and feet.

Idag har det nästan kännts som om Kalmar kokar. Det har varit lite läskigt varmt och det har hållit i sig till långt in på kvällen.
 
Jag jobbade till halv tio och kunde ändå gå en promenad efter det i bara linne och kjol. Stötte på Sofia Soeson på väg till Oxhagen och pratade lite med henne.
 
Nu har jag suttit på balkongen och haft fotbad, läst Harry Potter 5 och druckit en förbjuden fanta. Den var jäkligt god och väl värt kalorierna som jag ändå brände under jobbet och promenaden.
 
Imorgon ska jag jobba lunch och sen ÄNTLIGEN HEM TILL LISA! Som jag har saknat den kvinnan! Hon har varit på semester hos sin man och sen när hon väl kom hem då var jag på Öland. Så imorgon ska vi äta lite, se på Game of Thrones (YES!) och jag tror också att jag ska få någon sorts födelsedagsgåva :D:D
 
nu ska jag stupa i säng med Daniel Radcliffe. hehe

Sleep

Har splitshift. Slutade 15 och börjar 18 igen. Försöker sova lite nu så jag orkar kvällen :)


birthday-gal is signing out! :D

Jo minsann, det är en glad tjej på 21 år som checkar in ikväll!
 
Jag har spenderat min födelsedag på Öland med mamma, Bo-Ewe, storebror Sebastian, moster Eva, kusinerna Anton och Noah och plastmorbror Ted.
 
Mamma och B har skämt bort mig hela helgen och igår blev jag ännu mer bortskämd. Eftersom jag jobbade lunch igår och kväll idag så vi hade födelsedagsmiddag igårkväll istället. Fick god mat och jättefina presenter av alla närvarande och även mormor och morfar som skickat med paket, och också present från plastfarmor och farfar Märta och Sivar!
 
Idag har vi badat vid havet och hängt i stugan. Jag har jobbat mellan 18-21, sitter nu hemma och känner mig trött. Dricker lite mineralvatten och har slängt på mig pyjamasbyxor.
 
21 känns bra! Har fått så många fina grattismeddelande under dagen att jag känner mig otroligt populär och lyckligt lottad att ha så många underbara vänner, släktingar och familjemedlemmar som tänker på mig :)
 
Jag skickar en stor kram till alla som hört av sig idag, ni är gobitar allehopa! :D
 
 

"Jag har det bra, här bak i bussen och vill ej va med om en krock!"

Kul att åka buss! Det gör jag aldrig nuförtiden :) nu ska jag in till Kalmar och jobba till 15, sen tillbaka till Öland och mitt egna födelsedagsfirande.

Puss o kram från en nästan 21-årig skumbanan


Jag får börja se mig om efter en prins som kan väcka mig när jag väl faller i min hundraåriga sömn.

Kära bloggen,

Jag är tröttare än självaste Törnrosa. Har flängt rundor med mamma och Bo-Ewe och köpt massa udda grejor. Vi tog två rundor till Clas Ohlson, en till ÖB, en runda på Ikea för lunch som vi sen struntade i när vi såg kön, en runda till Färjestaden för lunch och även Ica där vi skulle handla lite men "råkade" storhandla.

Men vi höll humöret uppe och nu är vi tryggt tillbaka i stugan. Imorgon kommer moster Eva och kusingänget för att fira mig. Ska bli trevligt med 21, hoppas det för bra saker med sig, typ VG i alla universitetskurser.

Sanningen är att jag längtar till september då skolan börjar. Mitt sommarjobb har ju inte alls blivit som jag tänkt mig och min ekonomi lider verkligen konsekvenserna. Därför ska det bli skönt med CSN till hösten och inte behöva oroa sig.

Nu ska jag ligga på gräsmattan och fortsätta läsa HP.


lips hair and loppis

Jag ska ut på äventyr med en eller fler av systrarna Soeson! Vi ska nog kika lite på loppisar och möjligtvis ta ett dopp nånstans :)
 
Ikväll kommer Jenny och Linnea hem till mig för lite pasta carbonara och diverse alkoholhaltiga drycker. Vi ska ut och dansa lite! Ytterligare en bra sak är att mamma och Bo-Ewe är på väg upp till Öland nu, där dom ska vara hela nästa vecka. Så jag ska nog ut där imorgon och bosätta mig där lite. Naaajs!
 
Jag tänkte även passa på att göra lite reklam för mitt nya hårspray- Got 2 be got 2 be. sjukt bra, som ni ju definitivt ser. ni kanske tror att jag putar med munnen förresten, men den är så naturligt. 
 
 

Bang Bang my head it hurts so bad

Jag fick megahuvudvärk. Så nu försöker jag mentalt kurera mig själv genom att ligga extremt stilla på min säng.

Jag ska på bio ikväll så det får minsann gå över!


Köttfärsen som tog över mitt kök

Köttfärssås är en av de maträtter jag är riktigt bra på. Dock känns det lite överväldigande att jag gjort så mycket att jag antagligen skulle kunna utfodra svenska armén...

Puss från tjejen som kommer äta köttfärssås en lång tid framöver.



Antagligen det roligaste inlägget jag någonsin skrivit.

J-J-J-J-J-AAAAA-G-G-G-G HAR 
 
(liten hejaklack kommer in här)
 
ge mig ett Ö (ÖÖÖÖ)
ge mig ett V (V!)
ge mitt ett E (EEE!)
ge mitt ett R (R!)
ge mig ett S (SSSSS)
ge mig ett K (K!)
ge mig ett O (OOO)
ge mig ett T (T)
ge mig ett T till (T!!)
ge mig ett S (SSS)
ge mig ett E (EEE)
ge mig ett N (N)
ge mig ett E (EEE)
ge mig ett R (R)
ge mig ett G (GG)
ge mig ett I (IIIIII)
 
VAD BLIR DET?
 
JO, ÖVERSKOTTSENERGI!
 






 
Dansen allmänt känd som "jag drack kaffe på mitt kvällspass på jobbet och fick sluta tidigare och har nu massa energi och inget att göra så jag dansar lite"
 

I don't mind a little rain on my parade

Hej bloggen!
 
Jag är oförskämt glad att det regnar idag. Det vetyder nämligen att jag kan sticka till gymmet med gott samvete istället för att "uttnyttja det fina vädret" och promenera utomhus.
 
Jag har läst ut Harry Potter och den flammande bägaren, tror jag ska kasta mig in i femman lite senare. Men först ska jag packa min ryggsäck och bege mig till Malkars. Kan ju hoppas att regnet har skrämt lite folk dit så jag kan få se andra mänskliga varelser som inte är mina jobbarkompisar. #fingerscrossed
 
 
den här bilden har ingen förklaring mer än att det är typ så här jag ser ut, alltid.
 

Antagligen det tråkigaste blogg-inlägget jag någonsin skrivit.

Jag önskar ni kunde se mig nu.
 
Klockan är halv elva och jag ligger i min säng. Har tvättat bort sminket, borstat tänderna, slängt på mig en pyjmas och nu ser jag fram emot ett avsnitt Teen Wolf, True Blood och sen ska Harry Potter och jag göra tredje uppgiften i Turnerningen i Magisk Trekamp.
 
Det var tokigt stressigt på Athena idag. Det var nog något band som spelade på torget, inte för att jag vet något om det. Jag spenderar alla mina kvällar på restaurangen och har ingen aning om vad som händer utanför dess gränser. Nästa sommar ska jag förska få ett dag-jobb istället tror jag. Jag blir helt avskuren från världen med det här kvälls-tjafset.
 
Ja, nu har jag gnällt färdigt. Skönt. 
ciao.

Hur mycket sömn är för mycket?

Jag låg i sängen och tittade på New Girl och somnade. Nu, tre timmar senare, vaknade jag.

Kan inte avgöra om mitt liv är fantastiskt eller sorgligt xD

Men nu ska den här sjusovaren cykla till giraffen och handla bröd.
Puss o hej!


the bike that died.

Idag har det varit jippo hos pappa och Agneta! Väldigt trevligt med tipspromenad i skogen, luftgevärsskytte, jättegod mat och superhärligt sällskap.
 
Jag drack nog 5 glas vin med jordgubbar i, eftersom jag var så törstig efter att ha cyklat från mammas till Glimminge. Det blev 14 km när jag körde om Njura och Kilinge också, den vägen är nämligen så mysig så det gör inget att det blir lite längre.
 
Dock stötte jag på vissa problem bara 4 km in i min tur. Körde på en spik och fick punka på bakdäcket. Bo-Ewe hämtade både mig och cykeln och körde oss till mormor. Där fick jag låna hennes cykel istället och kunde således fortsätta färden.
 

I väntan på räddning, strax efter tidpunkten för olyckan. Missnöjdtjej.se


Dafuq?




En liten loppa vid namn Naya! Supergullig och ville även gosa lite med mig mot slutet av eftermiddagen. Kanske blir det en mamma av mig också en vacker dag.


Agneta var grillmästare och skötte det galant!


Som sagt, det här vita vinet var fantastiskt gott! Faster Lena och jag sörplade i oss och njöt!


Alystra och Agneta hade det bra ihop, insvepta i en filt för 14 kr. Fett najs!

Tuva dreglade. Vet inte vad jag mer ska säga om det...
 

bloody boule

God afton!
 
Tänk vad jag hunnit med massa idag!
  • Jobbat på Kronans Droghandel i Kalmar. Jag serverade utsökt kaffe och morotskaka till ära av Kronans 1-årsjubileum.
  • Glidit genom marknaden i Kalmar med Johanna och Sofia Soeson.
  • Åkt bil till Skåne. (mådde illa hela tiden. skyller på Smålands kringliga jädra vägar.)
  • Gick på loppis någonstans mellan Kalmar och Broby. (Vet inte vart vi var. Lämnar utrymme för personlig geografisk tolkning!)
  • Misslyckades med en Coop-matpåse-måltid tillsammans med mamma. Jag körde som en blixt till byn och köpte kinamat. 
  • Förlorade en omgång boule mot mamma och Bo-Ewe som varade två varv runt huset där B försökte fuska genom att lägga till poäng ("Va, jag har visst 53!") och mamma hjärtlöst krossade mig i varje runda. Jag försökte bejda om nåd för hennes yngsta barn, men hon skrattade rått och kastade sin kula på min så den försvann ner till grannen. Trots detta kom jag tvåa! Eller näst sist, beroende på hur man ser det... Bo-Ewe vann med katastrofala 60 poäng, jag drog in 31 och mamma 29. Jag tror att B är bäst på boule för att det är ett pensionärsspel och han är mest pensionär. Tyvärr innebär ju detta att jag är mer pensionär än mamma som tydligen är den mest yngliga av oss tre.
  • Skrivit en låt! Jag trasslade in mig i ackorden och ringde akut till Viktor som genast identiferade ett Bb! Den mannen är kolossalt duktig på musik och jag funderar starkt på att skapa lite musik med honom i framtiden!
 
Nu sitter jag i min stora säng i mitt gamla rum. Elvis ligger bredvid mig och vi har det bra. Jag ska se om jag kan ladda ner Age of Empires 3 för Mac, jag behöver nämligen kriga lite i mellanåt!
 
 

Man får ta det goda med det onda antar jag.

Det är oehört produktivt att gå upp tidigt!
 
Klockan är bara halv tolv och jag har redan gått 5 km, cyklat 6, städat toaletten, gjort en hårinpackning och duschat! 
 
 
Nu ska jag antingen läsa lite i Harry Potter 4 eller dö långsamt av menstruala smärtor, har inte riktigt bestämt mig.

Kalmar stadsbibliotek och dess totala makt över mig.

 
Det här är det mesta aggressiva meddelande jag någonsin fått från ett bibliotek. 
Jag blev nästan rädd. Speciellt frasen: "Vid nästa påminnelse blir du avstängd från att låna.
Den skrämde mig så pass att jag nästan sprang till biblioteket med boken jag i princip hållt gisslan. Sen försökte de anlägga en god ton vid avslutningsfrasen. "Vänliga hälsningar", hmpf, det tror jag inte. Det var defintivt ett sammanbitet "vänliga hälsningar" med gnisslande tänder.
 
Jag läser ungefär 3 böcker i veckan och bara möjligheten att jag skulle kunna bli avstängd från att låna får mig att hyperventilera och krampaktigt hålla fast i skrivbordet. 

Godmorgon världen

Det är regnigt och ruggigt i Kalmar.

Jag äter frukost bestående av flingor med jordgubbar, engelskt te och rostat bröd med Kalles äggkaviar. Harry Potter 4 håller mig sällskap.

Anledningen till att jag faktiskt stigit upp innan 12 är att jag ska promenera med Nina på Stensö vid 9.30!


"En bild säger mer än-" fast vänta nu, då blir ju bloggandet plötsligt onödigt. Hm...

Det har blivit en vana att fota i princip allt jag gör. Dock är jag inte alltid lika duktig på att blogga om allt och använda dessa coola bilder. Därför tänkte jag lägga upp ett helt sjok nu och hoppas på det bästa.
 


Jag blev en smula förvånad av att inse att kossorna och människorna delade stranden på Öland. Men efter förvåningen försvann var det bara trevligt.
 

Den här trevliga herren (tror jag, ville inte kika alltför noga och göra honom generad) tillät mig att både fota och klappa. Sen passade han på att slicka mig på benet. Inte lika mysigt...
 


Lisa har världens bästa och snyggaste spegel!
 


Spontant foto på O'Leary's vattenklosett.



Lisas bikini. Tur att den där lappen var där för jag var sjukt nära på att starta ett majbål i juni och kasta bikinin på den som ett offer.
 


Evighetslång promenad på Stensö.
 


Där jag äntligen träffade på några djur i beteshagen! Jag har spanat ända sen april!
 


Vansinnigt rolig sms-konversation med mamma! xD 
 


Eftermiddagspromenad med Lisa, min korridor i bakgrunden. Fast nej, vänta lite, det var visst Kalmar slott. Jag såg fel.
 


Titta, så fint det är! utsikten under Ängörundan jag gick igårkväll :)
 


Det här är de läskigaste skyltdockorna jag någonsin sett. De tar priset för allt! De ser ut som om dem hör hemma i skräckfilmen House of Wax.
 
Grillning hemma hos Lisa, på hennes innergård. Jag orkade inte gå runt och upp för trapporna hela tiden så Lisa firade ner ingredienser i en hink, känns som något barn gör i Astrid Lindgrens böcker!

the biggest yawn in the history of time

Jag är aptrött nu. Japp, aptrött. 
 
Jag gick typ 4 km (mini-turen jämfört med vad jag vanligen går) och kom hem och kände mig som en seg baconbit. Ska masa mig ner till tvättstugan och plocka åt mig min tvätt.
 
Den här låten är väldigt mysig och kommer från This is 40, the sort-of sequel to Knocked Up. Älskar den titeln, "the sort-of sequel".
 
Jag gillade förresten filmen! Den var Judd Apatow-charmig. Nu när jag vet att Freaks and Geeks gjordes av Judd Apatow och märker det i alla andra filmer med samma skådisar (Jason Segel, Seth Rogen, Leslie Mann etc) känns det nästan som om alla filmer är uppföljare till F&G, liksom hur deras liv blev sen xD
 

Late night with Stina!

Med ett arbetande kvällsschema får man anpassa sitt liv!

Därför sov jag till 11, tittade på film, åt lite, stack till jobbet 18, kom hem för en stund sen och la in två omgångar tvätt och nu är jag ute och går :)

Ska åka hem till helgen och hälsa på lilla mormor som är krasslig. Ska även ta en tur till pappa och Agneta på lördag för käk med alla möjliga människor!


Vem tusan är du?

Dagens undring går till Facebook och hur jag har vänner där som jag inte har någon aning vem fanken de är.
 
Ni vet hur det är; man scrollar lojt genom nyhetsflödet, folk fyller år, blir fulla och gör statusuppdatering de ångrar i nyktert tillstånd (haven't we all done that?) folk har fått barn (kanske inte nödvändigtvis som en följdhändelse till fyllan before mentioned).
 
Och sen kommer det en fet bild på en total främling med en lagom blasé statusuppdatering om att deras lunch var oätlig och att "aldrig minsann ska de gå tillbaka till den där restaurangen!" 
 
Man har inga gemensamma vänner, känner inte igen namnet, profilbilden, deras check-ins, skola, jobb, hemtrakt. Inget. Vem tusan är du och vad gör du på min Facebook? Det är liksom inga problem och inget man irriterar sig på. Det är bara en sån sak som får mig att lätt rynka på pannan, lägga huvudet på sne och förbryllat fråga mig själv "vem fanken är du?"
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0