undra sa flundra är gädda en fisk

Ööhh, tycker ni om min nya header? eller ni kanske inte kan se den? kan ni se den? om ni kan se den, gillar ni vad ni ser? om ni inte kan se den förväntar jag mig inget svar på den frågan för om ni inte kan se den kan ni ju inte gilla vad ni ser, för då ser ni ju inget. inget nytt allafall. 

blev det för komplicerat? har jag gått för långt? jag försöker så desperat att vara nårmal. (avsiktligt felstavning, oroa  dig inte mormor jag kan stava på räktigt.)




oh x-mas where art thou?

Åh vad jag längtar till december! då ska jag ta tåget upp till min syster och underbara Göteborg! Susanna har lovat mig att vi ska gå på Jul på Liseberg igen och förhoppningsvis har det kommit riktig snö den här gången och kanske kan vi undvika de spanska våfflorna som verkligen inte var goda.


Det är något oförklarligt mysigt med att åka tåg, speciellt på kvällen. Den bästa biten på tågresan till Gbg är när man precis lämnar "landet" och kommer in i stan, så man ser ljusen från alla lägenheter, hus och byggnader. och så saktar dom ju ner farten lite och då hinner man faktiskt se, kombinera det med en mysig låt i mp3:n och du får en fabulous tågfärd.

okej, nu dreglar jag. varför är det så länge till december?

I wish people would stop telling me to break a leg

Undrar ni hur pass jobbigt det egentligen är att hålla i ett manus, agera en roll och samtidigt hålla kryckorna rätt? Då kan ni sluta undra nu, för jag vet!


Helt otroligt nog lyckades jag, inte mindre än tio minuter in i repetitionerna, i lördags trampa snett och stuka min vänstra fot helt fenomenalt mycket. Hoppade runt på teatern resten av dagen med gasbinda och ett plågat ansiktsuttryck. Använde högerfoten till både kopplingen, bromsen och gasen på vägen hem (inte så lätt som man kanske tror) och la mig i soffan, somnade och sov i 15 timmar.

Söndag morgon grydde och hela jag gjorde mig iordning för rep, ja, förutom foten dvs. foten ville inte vakna upp och åka in till teatern och dansa hela dagen. nej, nej, foten ville till akuten. och jag är ju inte den som är den, så till akuten åkte vi; jag, min fot och mamma.

det gick relativt snabbt på akuten, fick två suveräna piller som gjorde mig helt dåsig och allmänt loony, röntgades och fick två kryckor och ett besked om 3 till 4 veckors vilande. Det gick inte riktigt i linje med min plan om att blända Kristianstad med mina musikalgåvor på premiären av Grease den 23 september...


Turligt nog sa den gode doktorn att det är ju helt individuellt hur snabbt man blir bättre. så jag har gett mig i kast med att bli den snabbaste personen i hela världen att gå normalt efter en stukning. det går bra, idag har jag bara stirrat föraktfullt på mina kryckor och istället linkat runt i huset alldeles av egen maskin.

- Tror du att benet är brutet?
- Nej, det tror jag inte, för det värker oavbrutet.

Åke Hernström

110826

Hello my name is Stina and I'm a loveoholic!
(This is the part where you say: Hello Stina!)


Har precis läst en bok av Susan Elizabeth Phillips och jag slutar aldrig bli förvånad över hur fnittrig och lycklig själen jag blir av lyckliga slut. Nu ska jag duscha av mig, ska ju jobba imorgon (PÅ EN HELG. det är för fan okristligt. sa tjejen som mest bär silverkors för att hålla vampyrerna på avstånd...) och jag måste vara fräsch innan jag blir svettig på scenen. 
Sen ska jag faktiskt kolla på Peter Pan (den otecknade med otroligt söta Jeremy Sumpter) för jag har inte fått nog av romantik ikväll :)


PS. igår var jag och Viktor väldigt modiga och såg Scream. Första gången för oss båda och vi greppade desperat varandra samtidigt vi mumsade på ostbågar och kinderägg-choklad. Älskling, jag ser fram emot 2:an och 3:an! ;D DS.

110825

Jag sitter på min pinnastol vid datorn, nickar med huvudet i takt till Kurt Nilsen och Kringkastingsorkestret. Ikväll ska jag mysa med Viktor (hoppas jag!) och imorgon tänker jag vara ansvarig och öva på låtar, repliker och danssteg till Grease.



Norska är rätt säxigt. ska hitta mig en trevlig, norsk oljemiljonär.

Ibland måste man göra en Nalle Puh och tänka så det knakar

Är det bara jag som blir misstänksam när snygga killar addar en på facebook? Min paranoida sida säger mig att det är en komplott för att förnedra mig på alla möjliga sätt. Sen får jag en bild i huvudet av att hundratals snyggingar som marscherar in i mitt rum så fort jag loggar in på facebook och kastar äppelmos på mig samtidigt som dom sjunger Fuck you (Cee Lo Green versionen)


Kan vara så att jag tänker för mycket på sånt här...

vad i ända in i glödlampa?

Jag har lamp och glödlampsproblem.


För några dagar sen tog glödlampan slut i min sänglampa och således begav jag mig till vårt elskåp i jakt på en ny. Hittade ingen ny 40W, men tog istället en 15W eftersom det var den enda jag kunde hitta som hade smal fattning. Efter två dagar av kisande i mörkret gav jag upp och slutade läsa på kvällen och tittade på tv istället. Igår kulminerade händseleförloppet med att jag dammsög kl 11 på kvällen (i all hast eftersom jag inte ville riskera att väcka mamma, som inte direkt uppskattar min städmani som bara visar sig efter 21.00 på söndagar.) Mitt i min superspeedade dammsugning välter jag sänglampan och den lyckas på något vis få sig en smäll så den inte funkar alls, varken med 40W eller 15W...


Nu börjar jag ju tycka att det är lite väl mycket el-action i mitt liv, i vanliga fall sträcker det sig bara så pass långt att jag byter glödlampor en gång var sjätte månad och svär åt mp3n när den inte ville fungera.

Istället fick jag nu ramla runt i huset (återigen är klockan efter 11, på en vardag! DÅ VANLIGT FOLK LIGGER OCH SOVER! som mormor skulle säga) och leta efter en substitutlampa att använda tills Bo-Ewe kan laga min. Tror ni då inte att när jag väl hittat en, då är det 5W i den? 
Så nu har jag experimenterat med runda och avlånga glödlampor, stor fattning och liten fattning, 5W, 7W, 15W och en väldigt tveksam halogen-glödlampa.


SÅ MYCKET SPÄNNING I MITT LIV! elektrisk dvs.

stina-notsovery-licious

Nu vet jag varför jag aldrig har gjort någon header till min blogg. FÖR ATT DET ÄR FULLSTÄNDIGT UTMATTANDE!


Och inte ens nu är det fashion *beep beep*, som jag skulle sagt. Jag ska konsultera de små grå och efter det kanske jag konsulterar Miranda och hennes webdesignande b-friend!

for 'tis my destiny to be tall(er)

Fan i helvete, nu har jag växtvärk igen. Den som inte tror mig kan komma hit och se hur mitt vänstra ben är 2mm längre än mitt högra.


Annars har jag haft en underbar dag med underbara Erika! Vi gled genom Kristianstad och tömde H&M på dess innehåll. Har köpt två par jeans, ett par svarta och och ett par blåa, tre linnen, svart, brun och vit, en blus, en skjorta, ett genomskinligt sjukt snygg svart linne, ett halsband i form av en nyckel och tre par nagellack. kan ni läsa det här har ni verkligen hängt med länge för knappt jag själv förstår det.

watch out, cause here we come!

Jag har klädabstinens. Not in the sense att jag har slutat bära kläder och nu ångrar mitt beslut, även om det verkar kul. Måste åka in till stan och kolla lite, tror att jag behöver en klänning i mitt liv. Erika Karlsson hänger på och vi ska göra Kristianstad osäkert ;)

Be a singer, be a lover

Min syster skrev om Nine i sin blogg och då kunde jag inte låta bli att kolla på videon till Be Italian igen. Första gången jag såg denna scenen fattade jag inte att det var Fergie. Nu undrar jag om jag kanske hade en vagel i ögat den dagen xD


would I lie to you?

Min dag har varit hektisk.

I 4 timmar tittade jag på House.
I 1 timme bakade jag två cheesecakes.

jag ljuger inte när jag säger att jag är utmattad.

dead girl talking

Jag kan knappt blogga, mina fyrkantiga ögon ser inte riktigt tangenterna...

Jag har bosatt mig framför tvn, med fjärde säsongen av Angel, första säsongen av Glee, andra säsongen av House och andra säsongen av Förhäxad lever jag nu helt genom Cordelia, Rachel, Chase och Phoebe. (Jag vet, jag blev också förvånad när jag insåg att jag sympatiserar mer med Chase än Cameron i House.)

Imorgon ska jag baka två cheesecakes till onsdag då mormor och morfar och moster Eva med familj kommer hit på middag. Vi ska ha ett lite försenat födelsedagsfirande för mig, eftersom jag inte var hemma på själva dagen. Har äntligen lyckats övertala mamma att vi ska ha soppa, jag är nämligen lite trött på att alltid få sommarmat på min födelsedag. Och det blir oundvikligen så när man fyller år i mitten av juli...

Men med tanke på vädret tror jag att jag äntligen kommer få ett höstliknande firande med tända ljus, soppa och allt serveras INNE! :D oh boy, jag är verkligen en sucker för hösten. jag tror dock att det är värre i år för jag kan inte minnas att det var så här förra året.

mitt rum ser förjävligt ut. och jag orkar inte riktigt göra något åt det.
pusspuss

Bad bad bad teacher = bad bad bad movie

Bad Teacher = bad.


Lite halvdåliga skämt, lite halvdåligt skådespel och lite halvdålig story. Cameron Diaz, shame on you! Du är fortfarande snygg som fasen men det här var inte särskilt bra.

The bucket list

God afton bloggen! Jag är på list-humör :)

Lista över knasiga fakta (gällande mig själv. vem annars?)
  • Om möjligheten finns glider jag alltid på golvet sista biten innan jag ska stanna. Jag tror det är dansaren inom mig som gärna vill göra en liten Fred Astaire-slide innan jag måste stå stilla igen.
  • Jag vickar på tårna när jag ligger i sängen och läser.
  • Jag kan absolut inte sitta still när jag pratar i telefon.
  • Jag avskyr telefoner.
  • Det kvittar vilken årstid det är, jag längtar ALLTID till julen. Jag går runt här och försöker tvinga fram hösten så jag äntligen kan sitta inne med gott samvete och bara känna mig mysig.
  • Jag kan bara spela The Sims 2 när det är snö ute. Jag tror det har något att göra med min kärlek till julen och att det känns konstigt om det snöar på Sims och inte hos mig.


Lista på saker som Viktor och jag ska göra den här hösten (som är vår. vi fick inte vår planerade sommar men jag tror det är bra! Vi är mer höstmänniskor, foxy ;)
  • Träna! Vi ska äntligen hitta tillbaka till gymmet.
  • Åka till stan och shoppa second-hand!
  • Dricka te. Både hemma hos dig, mig och på Teapot.
  • Promenera i höstvädret, med snygga halsdukar och fashionabla kappor.
  • Sitta i vårt kopparrum och spela spel samtidigt som vi lyssnar på en knasig julskiva med Peter Jöback.

It's go

papa bear calling



Ett grattis på födelsedagen-mms från pappa. Hur gulligt som helst ju, och ganska komiskt att min mobil inte vill ta emot sånt här förrän 3 veckor efter att det egentligen skickats xD

Observera Freddy Mercury-mustachen på Papa Bear. I den mustachen föddes min kärlek till Queen. ;D

RTL, 102.5 very normal people!



Den här låten lyssnade vi sjukt mycket på i turkey, mest för att den dök upp på RTL, radiokanalen vi lyssnade på konstant! Låten satte sig och även jingeln för RTL. älskar dem båda nu.

(Jag menade allvar med miss you låten, inte riktigt med RTL jingeln. Men Catalin Josan är nu min framtida man. tjaa, han eller Jusuf...)

A-a-alanya, a-a-alanya!

And I'm baaaaaack! 

tjaa, nästan allafall. Jag hostar upp lungorna men det är väl lugnt. har alltid sagt att lungorna är överskattade!

Få se nu.. vad ska jag berätta om Turkeylicious? Det var fabulous, varenda bit! För ni bättre ska förstå vad 4 tjejer på 19 bast gör i Alanya under en vecka i juli har jag gjort ett litet schema.

Schema för basic turkey-life à la turkeylicious style:
(I bästa fall) 09.00 - Frukost på hotellet, bestående av frukt, läskig juice och pannkakor med nutella.
10.00 - 13.00 - chilla vid poolen. paus var 20 minut för dopp i poolen där vi alla fick träningsvärk från diverse lyft och lekar. plus att vi passade på att spana in grabbar. (det gjorde vi allafall i början av veckan. mot slutet blev det mer att vi gömde oss för specifika killgäng...)
13.00 - 14.00 - lunch, ibland på hotellet och ibland på rummet. Olivia var mamma och gjorde pasta och potatismos till oss när vi inte orkade med dom väldigt service-ivriga servitörerna på hotellet.
14.00 - 18.00 - mer chillande vid poolen, där vi frenetiskt jobbade på våra solbrännor.
18.00 - duscha och däcka på rummet.
20.00 - åka livsfarlig taxi in till centrum och hamnen, käka fenomenal middag på restauranger där servitörerna oftast kunde svenska xD
23.00 - tillbaka på hotellrummet med dricka och så börjar förfesten. Kalla rummet först (Dvs, det enda sovrummet som hade air-condition.. vi fick därför flytta in de andra två sängarna där och sova som 4 små dvärgar på rad i ett rum så kyligt att vi hade filtar i ett land med 37 grader celcius som lägst, I SKUGGAN!) och sen balkongen.
00.30 - taxi till hamnen och klubbarna.
01.00 - 06.00 dansa, dricka, flörta och allmänt leva livet på en pinne!
06.01 - stupa i säng och PÅ MED AIR-CONDITIONEN!









Nog den bästa veckan i mitt liv! Vad säger ni tjejer, Alanya 2012? ;D

fräs stina

Jag har inte -snörvel- d-achooooo-ött.

Om ni undrade.. turkey var underbart på alla sätt och vis men jag får återkomma med smaskiga detaljer när jag inte nyser ner tangentbordet..

RSS 2.0