Jobba, pausa, jobba

Har en liten paus med en god nektarin!

Det är väldigt trevligt att jobba på Apotek, lugn stämning och fin organisering. Den här orange-klädda kvinnan är nöjd!

Jag slutar 14, sen är jag ledig resten av dagen. Ska se om Lisa vill hitta på nåt :)


SEGERDANS OCH GLÄDJERUS!

Snacka om att det är en glad tjej som ligger och tar det lugnt i min säng! Jag har nämligen precis kommit hem från Apoteket där jag jobbat i kassan i ett par timmar. Lisa (allmänt känd som den bästa människan ever) har fixat in mig på ett hörn där så om dem behöver hjälp kan jag hoppa in! :D det var skitkul och kändes så bra att faktiskt göra något!

Nu tar jag det som sagt chill innan mitt kvällspass på Athena börjar vid 17. Det är lite Skottland vibbar över det här med att jobba på förmiddagen och sen pausa några timmar, bara för att jobba på kvällen igen :) härligt dock! Behövs lite klirr i kassan och lite aktiviteter i min kalender.


Smelly cat, don't we all have those?

Kära läsare,
 
jag kan meddela att jag lugnat ner mig nu. Det tog bara 4 timmars The Sims 3 för att jag skulle återgå till mitt normala jag. Tänk, vad terapeutiskt det kan vara att bygga hus och inreda. 
 
Jag är mitt uppe i min natt-rutin (har nog nämnt det förut; skrubba, torka, smörja, smörja igen, borsta, borsta, smörja etc) och jag började fundera på dofter. Det är lite fascinerande att man associerar dofter med olika ting. 
 
Jag minns en gång när jag gick på gatan (haha som det låter! I hemlighet är det jag som skapat "En call-girls dagbok") i Inverness i Skottland. Jag skulle väl shoppa antagligen. Det var i allafall en kvinna som gick förbi mig och hon hade precis samma parfym som min moster Eva har/haft. Det var så konstigt för i en sekund trodde jag nästan att Eva var i Skottland och jag var tvungen att kika lite extra på kvinnan. 
 
Sen är det min ansikts-rengöring som jag fick av Lisa (en gåva av apoteket, eftersom det skulle utgå ur sortimentet.) Den har en doft som får mig att tänka på min faster Lena. Jag kommer ihåg att hon brukade ha typ pottpurri och sånt dofte-grejs i badrummet i hennes och Kennys förra hus. Och min ansikts-rengöring doftar precis som det badrummet och allt lukte-gott i det. Så varje kväll när jag ska tvätta ansiktet kan jag inte annat än låta bli att slänga iväg en tanke på faster Lena xD
 
För att inte tala om LdB-kräm. Jag misstänker att mamma köper in så enorma mängder av denna vara att hon ansvarar för hela LdB-sortimentet på Konsum. Dock vet jag inte varför jag kopplar LdB till mamma och utlands-semester. Det är väl bara så, jag kan nämligen inte minnas en familjesemester där mamma inte smorde in sig i LdB och liksom spred den doften i hela hotellrummet! xD så LdB är mamma!
 
En av mina barndomskompisar hade en parfym som jag verkligen ogillade. Det är inte ofta en doft kan klassas som billig men den här var det. Och dra på trissor, om inte någon på min gymnasieskola gled förbi mig i ett moln av den parfymen. Jag fick liksom kolla över axeln och se vem det var.
 
Till sist måste jag säga att jag både har och har haft massvis med kompisar som röker. Trots detta ser jag mig alltid omkring efter farmor när jag känner cigarettrök. Alltid! Det är så kopplat till att hon löser korsord i Skummeslöv och röker en cigarett. 

Oh you will feel the wrath of Stina rain down upon you, like a FIST OF FURY!

Det ska minsann sägas att jag är normalt en glad och mestadels positiv person. Men idag, idag är jag inte något av dessa alternativ.
 
En timme innan jag skulle börja jobba (ska noteras att det är mitt sommarjobb på Athena som är i fokus. Jag får dålig lön, inget schema och det verkar som om min chef hellre sätter in de andra servitriserna eftersom jag lyckades pressa upp min lön till 5 kr över de andras. Jippi.) ringer min chef och berättar att hon dubbelbokat och inte behöver mig ikväll. 
 
Eftersom jag har gjort absolut noll sen söndags var det ungefär som att höra att bearnaise-sås har blivit förbjudet i Sverige: FRUKTANSVÄRT!

Efter det här har det bara gått nerför. Istället för att tjäna pengar fick jag göra av med 800 kalorier, först på löpbandet på gymmet och sen genom en promenad runt stan. Jag känner stor sympati för de människor som fångade min blick på gymmet. De förvandlades antagligen till sten av min mordiska uppsyn. 
 
Det började långsamt med irritation och besvikelse, men desto mer jag gick desto argare blev jag. Nu har jag definitivt gått vidare till raseri och bitterhet. Jävla Athena. Jag är en skitbra servtitris. Jag är verkligen det, det är inte bara som jag säger. Jag får höra jätteofta. AAAAAAAHHHHRRGRGRGRG!!! VARFÖR FÅR JAG INTE JOBBA?!)
(Sedär, nu har vi gått in i nästa fas: hysteriskt vansinne. Jag behöver terapi.)
 
 
 
 

I am literally so bored, I could eat my arm only to watch something happen.

Jaaaaa...
 
Spontant måste jag säga att det inte händer så mycket i mitt liv just nu. Om jag säger så här: idag hade jag inget att göra så jag gick en promenad på 13 km. Det tog 2,5 timme och när jag kom hem hade jag fortfarande inget att göra.

 
Det här är väl mitt ungerfärliga ansiktsuttryck just nu. 

Fast vänta! Nu ska jag trots allt hämta min tvätt från källaren, det är ju alltid något...
 

Lugnt och skönt

Hejhej!
 
Jag måste bara säga att den här helgen har varit så go att jag inte vill att den ska ta slut. Lisa och jag har solat vid havet nonstop och även doppat oss i det kalla vattnet. Vi var ute igår och dansade på O'Leary's (en smula trött på det stället) och hade väldigt kul.
 
Nu har jag fått fin färg både i ansiktet och på kroppen, speciellt ryggen. Ska ta det lugnt resten av dagen. Städa lite, laga mat, tvätta och se nån film sen. Livet är lugnt i korridoren, det gillar jag. 

"Lycka är väl relativt?""Åh, vad jag är lycklig idag!""Nej, men jag lovar. This is my happy-face!"
 
Things that crack me up: man vill lägga upp en glad bild men ororar sig för hur snygg man är och lägger an en lagom halvseriös bild och hoppas att man ser bra ut. sen får man förklara att man ler på insidan. hehe xD


Ja, det har gått så långt att jag skrattar åt mina egna skämt. Kan man inte bara se hur mitt ansiktsuttryck avslöjar att jag tänker: "Damn, I AM hilarious!" well, I am so. hehehehe

yo, midsommar 2013

Det blev en sagolik midsommar för Lisa och mig! Vi solade och badade på Öland, åt sallad, käkade midsommarmat i Kalmar på Lisas balkong, promenerade till pressbyrån och köpte lite gottis, såg två avsnitt av Game of Thrones (så bra!)
 
här kommer ett pottpurri med bilder från min första midsommar i Kalmar!
 


Vi fick besök av en supergosig katt som var på vandring vid badplatsen. Den var extremt kelig och la sig prompt på Lisas handduk och fläkte ut sig xD


 
Stina the Great and Lisa the Lovely hoppas att ni hade en härlig midsommar, för det hade vi! :D
 
 

3 mil nästa gång? *hoppfull men realistisk*

Min dag har bestått av jordgubbar, bad och cykling.
 
Efter att Agneta och jag plockat jordgubbar utanför Hässleholm och sen badat i Sjöhagen kändes det inte som om dagen var över. Så jag begav mig ut på en cykeltur.Det är bra roligt i början minsann...
 


Är avundsjuk på denna cykelkorgen. Min cykel i Kalmar är mycket mindre. Här skulle man kunna transportera en koala helt utan problem.En oväntad backe överraskade mig. Jag fick flåsa mig upp för den till fots.Som Joey säger i Vänner: "Du är mitt Mount Everest!"Tog en drickes-paus i Glimminge hos Agneta och Zorro."WHY? WHY AM I DOING THIS TO MYSELF?"

 
Damn kids, jag cyklade 2 mil. I'm awesome. 
Destinationer: Broby, Kilinge, Njura, Glimminge och Broby vol.2

 Self high-five!
 

Teneriffa, tårar och tusen mil (drama drama drama)

Idag pratade jag med Susanna. Hon bor ju på Teneriffa numera. Jag är inte alls avundsjuk, inte ett dugg. Nej. Hrm, nåväl.
 
Hon verkade vara lycklig, vilket är bra! (vem är inte lycklig på Teneriffa, that's what I like to know) Hon visade mig den stora fina lägenheten hon bor i och berättade att alla på plats är goa, mucho bra. Jag ser fram emot att hälsa på i höst och se det med egna ögon. Speciellt alla shower som ska vara suveräna! (klart, om Susanna är med kan de inte vara annat än makalösa)
 
Jag berättade för Sussi att jag gått in på hennes rum (Sebbes föredetta grotta) och letade efter en film häromdagen. Då fick jag ett sådant anfall av saknad för min syster att jag var tvungen att fälla några tårar. Det är bara för att jag vet att hon är så långt borta. När jag inte såg henne på typ ett halvår när hon bodde i Göteborg var det inte alls lika illa med saknandet. Men det är väl så det är xD
 
 
 

I fear I'm both freaky AND geeky!

Välkommna, till magin som är Freaks & Geeks!
 
'
 
Serien handlar om en grupp tonåringar på 80-talet och deras liv i high school. Den är galet rolig, söt, charmig och har framför allt en skådespelar-lista som heter duga! 
 
Vad som är intressant är att det är så många skådisar som är väldigt stora idag och ändå hade jag inte hört något alls om denna serie förrän Lisa pratade om den i höstas. Poängen är väl att jag blev förvånad över att se många giganter tillsammans (många stora namn i en serie betyder massa pengar att punga ut. och då kan man ju fråga sig varför det bara finns en säsong?) i en enda serie. Roligt för mig, jag är ju en film och serie-fantast. Om du inte är en film och serie-fantast råder jag dig att scrolla ner till ett vanligt blogginlägg där jag antagligen pratar om mig själv, något jag har en tendens att göra. Det kanske är roligare för dig att läsa än det här :)
 
 
Lindsey Wear - Linda Cardellini
Wilma från de otecknade Scooby Doo filmerna!
 
 
Daniel Desario - James Franco
Behöver jag ens nämna exempel?
 
 
Kim Kelly - Busy Phillips
White Chicks, Dawson's Creek, Made of Honour + 1 HIMYM-avsnitt
 
 
Nick Andopolis - Jason Segel
I feel like I want to yell it: MARSHALL!
 
 
Bill Haverchuck - Martin Starr
Den extremt håriga mannen i Knocked Up + 1 HIMYM-avsnitt
 
 
Neal Schweiber - Samm Levine
Not another teen movie + 1 HIMYM & 1 That 70s show - avsnitt
 
 
Ken Miller - Seth Rogen
I really want to pinch those chubby cheeks. 
 
 
Millie Kentner- Sarah Hagan
Amanda från sista säsongen av Buffy the Vampire Slayer, en mini-slayer in waiting!
 
 
Marueen Sampson - Kayla Ewell
Det enda jag tänker är: "Matt's störiga syster Vicki i The Vampire Diaries" 
har hon gjort annat? Ingen aning. Men det är från TVD jag känner igen henne.
 
 
Sara - Lizzy Caplan
Mean Girls och True Blood
 
 
Laurie - Samaire Armstrong
The OC, It's a boy girl thing, Just my luck
 
 
 
 
 
 

En tonårings filosofi (eftersom jag jämt glömmer att jag inte är 18 längre utan nu åldras. suck)

In the true spirit of "why the fuck do things on time when you can postpone and do them at the last minute, practically dying from the stress but hey, I got all that free time when I watched Glee and dreamed about being a space-woman" = sociolinguistics-essay is now DONE! <-- och med nästan 40 minuter till deadline.
 
 
Det här är väl min spontana reaktion till att terminen och första året på universitetet och min lärarutbildning är färdig. Kurserna är väl godkända (såg ni vad jag gjorde där? ordlek. menade jag ett tveksamt "väl" eller var det en indikation att alla mina kurser har fått betyget VG? NOBODY KNOWS! :D MOHAHA) och jag är nöjd med att sommarlovet börjar. 
 
 
Nu ska jag fortsätta titta på en fantastisk serie; Freaks & Geek. Just eftersom det är en så cool serie ska jag dedikera ett inlägg till den också, möjligen nu. Kanske imorgon. Återigen, NOBODY KNOWS! (but me. man är väl inte allsmäktig för inget.)
 

under the microscope

ARE YA'LL READY? close up.
 
 

Silent Hill? Nej, silent Nygatan

Snacka om att livet är lugnt på Nygatan 29 A. Man kan höra en knappnål falla, så tyst är det här. Med alla studenter borta känns det lite tomt minsann.

Jag varvar med att läsa och skriva på min sociolinguistics uppsats. Den artar sig riktigt fint efter att jag fick en skriv-spurt och skrev nästan en hel sida.

Jag behöver typ 2 till, sen kan jag nog skicka in den och glädjas över att terminen är klar. VG på B-uppsatsen, VG på didaktiken och G på den sjukt svåra litteraturtentan. This mamabear is pleased.


Trött Stina = goda muffins

Jag känner mig trött ända in i märgen. 
 
Jag är ju en ganska positiv person, trots tappra försök till ironi och dramatik i mitt liv. Jag går nästan jämt på 120 %, vilket brukar funka rätt bra! Men ibland blir jag bara trött. Inte direkt ledsen eller deprimerad, utan bara lite trött. Då sjunger jag inte, ler inte och jag rör mig i en hastighet som skulle göra en sengångare grön av avund.
 
Så jag lyssnar lite på lugn musik (gärna julmusik, för att julen får mig att känna mig fridfull. Trots att det är juni xD), går med släpiga steg och stirrar länge på grejor (typ väggar, stolar etc).
 
Av någon anledning är det det här humöret som lockar fram min riktigt husliga sida. Jag diskar, städar och bakar, allt i extremt lugn takt. Det blev lite så idag. Jag tror att passet på Athena sög musten ur mig (bra att dom har 3 servitriser när det är student och folk bokstavligen talat väller in) och jag är så trött att jag inte orkar röra musklerna i ansiktet eftersom jag lett som en tok hela dagen. 
 
Dock uttnyttjade jag detta zombie-tillstånd och cyklade till Konsum (i motvind, självklart. Emellanåt kändes det som om jag åkte bakåt istället för fram.) Man kan säga att jag investerade, i bakingredienser. Det var mamma som påpekade att det inte är så dyrt och att det räcker ju väldigt länge.
Så jag köpte mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao och lönnsirap.
 
Det blev lite muffins, så hela korridoren luktar mums nu. Jag försökte förgäves halvera satsen men det blev ändå 10 muffins. Det blir lite mycket om man bara är en person xD Jag ska frysa de flesta tror jag, kan vara trevligt att ha.
 


Det ligger nog någon bak-gen i mig från antingen mamma eller mormor, jag är rätt bra på det nämligen. Muffins, cheesecake, pannacotta, I rock them! Det kan ju vara att jag gillar att äta onyttigheter också, liksom, you wanna eat you gotta bake. men det låter ju lite tragiskt, så jag ignorerar det. 
 

...

Jag är medvetslös. Sitter på balkongen och har stress-spasmer från världens stirrigaste lunch på Athena.


Ninor överallt! :D

Hejhej bloggen!
 
Igår hade jag en jättetrevlig eftermiddag och kväll med min nya vän Nina! Vi satt i stadsparken och käkade chips och drack bubblig cider och vitt vin. Nina matade måsarna med chips och vi blev attackerade, inte riktigt lika kul men ändå ett äventyr xD
 
Vi tog en pubrunda i stan, bland annat Pipes of Scotland, KM, O'Leary's och O'Reilly's. Det var riktigt roligt och vi bara pratade och pratade, vilket vi alla vet att jag älskar så jag trivdes som fisken i vatten!
 
Nu har jag precis pratat med den andra Ninan på skype, gjorde en liten intervju för sociolingvistiken som jag ska försöka få färdigt idag. Så härligt produktivt att prata med henne! Vi kompletterar varandra väldigt bra när det gäller studier eftersom vi är bra på olika saker. Så det ger väldigt mycket när vi nördar ner oss i diverse ämnen :) Jag har skrivit ihop wikin nu, ska göra en voicethread och sen är det bara att börja skriva på uppsatsen.
 
Skönt att det är tråkväder så jag kan sitta inne med gott samvete. Jag har faktiskt bestämt mig för att jag inte ens ska gå utanför dörren idag. Ska bara plugga, äta, se på film (när jag är färdig) och ha det bra i min trevligt tomma korriodor.
 
Nu får ni ursäkta mig medan jag äter lite nudlar och leverpastej-mackor.
 
 
 

Let the rule of Stina begin!

Jag är nu ensam härskare i korridoren på Nygatan 29 A!
 
Erik åkte idag, Sandra stack igår och Samuel i onsdags. Jag har redan markerat mitt nya revir genom att dramatiskt lämna min disk i köket, uttnyttja hela handfatet i badrummet och även hängt en jacka i hallen, rebellen you know!
 
Imorgon ska jag gå till biblioteket, möblera om i mitt rum och äta majskolv. Blir det fint väder ska jag sitta på balkongen i min nya brassestol och lyssna på tystheten som vilar över Kalmar nu när de flesta studenter har flytt för sommaren.
 
så, godnatt på er kära vänner. tänk på mig i min stora och nu tomma korridor och känn min lycka över att jag inte behöver lyssna på Eriks vrålhöga musik i hela 2,5 månad! :D
 
xxx

Deja va?

Känns som om jag färdats ett halvår tillbaka i tiden eftersom jag sitter på tåget till Nybro och sprang även på min gamla rumskompis Towa.


Tenta, check! 👍

Tentan är inlämnad och det känns riktigt bra! Jag trixade en hel del men det känns faktiskt som det gick vägen. Nu ligger det i Guds händer. Eller snarare Niclas händer, eftersom han är den som rättar xD

Känns bra allafall!

Ikväll ska jag jobba på Hyttsillen i Pukeberg, ka-CHING! Roligt också, trots att mina kollegor hävdar att min Göinge-dialekt är oförståelig. Pyttsan, jag som nästa lagt av alla spår av någon dialekt över huvud taget. Det är en konspiration helt enkelt, för att utesluta mig ur gruppen!!! (Fast nej, dom är ju så schyssta xD)

👋 hejdå!


rik på livet

Nu har jag sagt hejdå till mamma och B. Dom hämtade mig i Alsterbridge imorse och vi spenderade dagen på Öland med Märta och Sivar och massa god mat! (Jag fick även matlådor, äpple, bröd, hushållspapper och en brassestol. Lönsamt minsann! :D)
 
Nu sitter jag här i mitt lilla rum. Det är väldigt tyst i området ikväll, undrar om det börjar dra sig mot den tiden då alla studenter åker hem. Hur som helst, jag uttnyttjade tomheten i köket och plockade undan lite. Slängde tomma flaskor, sopor och flyttade runt i mitt skafferi. 
 
Nu ska jag plugga lite inför min tenta imorgon. Gud vet hur det kommer gå, vi ska tydligen ha med oss böckerna vi läst men jag har inte dom. Så vi får se om jag kan lirka mig fram ändå, hoppas det. 
 
här är en liten bildström på livet just nu.
 


Mitt i dansandet och lyckan i onsdagskväll så fick jag en liten koala av en tjej från Australien. Hon var mitt uppe i sin möhippa och var supergo!Jenny och Alicia, badass posers!Jenny vart grillmästare!Dvs, när hon inte var ett ilsket troll.Den vita katten Misse, charmig, sagolik och myyyysig! (trots att han rev mig lite)Fina Öland!
 


Äntligen kan man andas ut och känna sommaren omkring sig!

Schejk

Kära bloggen, jag har något att bekänna.

Vår lärare Chris ville träffas för ett drink innan terminen är officiellt slut, vid 18.00.

Således har jag varit lite berusad sen 17.30. That's my secret xD


Bilder är alltid kul! Bilder på mig är alltid kul och något förfärande.

Nu är jag färdig med didaktiks-uppsatsen. Det var tråkigt, därför jobbigt. 
 
Här är processen i bilder.
 


Börjar långsamt och stenåldersaktigt med papper och penna."Jag är en flitig student. Jag är en flitig student.!!!""Herregud, det här är ju inte ens logiskt. Vem fan bryr sig om Task based learning och Procedural Knowledge? Just det, jag: lärarstudent, just det.""Jag ger upp."Stina has left the building."TempleRun är ett utmärkt spel! Vad är det egentligen som jagar en, en gorilla en jättefågel? Ingen vet!"
 
 
"WOHOOOOO, JAG ÄR KLAR! SELF HIGH-FIVE! MER TEMPLERUN!!!"
 
 

THY GLORIOUS VARMA KOPPEN

Här är vad jag känner för att dela med mig av idag:
  • Inom loppet av 30 minuter duschade jag, gick från Malkars till min borg, hoppade på cykeln, susade in till centrum och handlade nudlar, varma koppen, ketchup, mjölk, rostad lök och en wrap. Det gick fort kan jag säga.
  • Jag gick/sprang 8 km på gymmet. Den muskulösa smiley-killen var tillbaka, ingen egoboost idag dock; håller tummarna för nästa gång!
  • Varma koppen heter lämmin kuppi på finska.
  • Jag har skrivit hälften av min didaktiks-uppsats. Resten ska jag slutföra imorgon på stadsbiblioteket. Det var för övrigt en fröjd att sitta där och studera. 
  • En ny kille har flyttat in i korridoren. Än så länge har jag ingen uppfattning om honom, förutom att hans personliga hygien är något sämre. Vi hälsade innan, jag förklarade våra små regler och stirrade honom stenhårt i ögonen och sa att det var dödsstraff på att lämna disken. hehehe... fear the wrath of the Stina! Skulle det urarta tänker jag bara stirra på honom med Hank-minen från Mina jag och Irene filmen och säga. - "Vet du vad jag gjorde med förra killen som bodde i ditt rum?" That dude is long gone now. MOHAHAHA
 

När uppsatsen hemsöker mig

Så här funkar jag:
 
Jag kan vara extremt effektiv och organiserad. Jag är även väldigt duktig på förnekelse och låtsas som det regnar när jag egentligen har en deadline på ett viktigt skolarbete som måste, måste göras.
 
Jag läser en bra bok istället, tränar, diskar eller plockar ögonbrynen. Jag vet vad jag borde göra men ignonerar den enorma elefanten i rummet. 
 
Anledningen till att jag kan vara så försummande är för att jag är så effektiv. Jag vet att när jag väl sätter mig ner och börjar skriva min didaktiks-uppsats så kommer den bli klar inom några timmar. Det gäller bara att nå det stadiet där jag verkligen tar tag i det jag borde göra.
 
Jag är även väldigt bra på att inte göra något jag inte vill och ändå komma undan med det. Förra litteratur-kursen läste jag inte en enda bok. Trots detta var jag nästan löjligt aktiv på seminarierna och fick VG på tentan på första försöket. Jag ville inte läsa böckerna eftersom det inte var den sortens litteratur jag tycker om, men jag ville få högsta betyg på kursen, så då fixade jag det. 
 
There is no highway, only my way. 
 
Det har inget med intelligens eller hjärna att göra, skola har helt enkelt alltid varit rätt enkelt för mig. Däremot skulle jag ju kunna göra en lista på saker som jag aldrig haft som nästan alla andra 20-something tjejer har. Man får ju jobba med det man har liksom. Så om jag kan prestera bra i skolan tar jag tacksamt emot det och försöker att inte vara ledsen för det jag inte har.

It's raining rain! AMEN!

Trots denna regniga lördag är livet exceptionellt bra!

Jag steg upp halv tio för att trampa bort till Lisas lya. Fixade hennes hår inför hennes mammas bröllop, hon blev så himla fin!

Tog en tur till H&M och investerade i ett riktigt paraply från herravdelningen. Det är stort och jag försvinner nästan under denna massa!

Ska ta en shake, sticka till gymmet och sen skriva uppsatser ikväll :)
Effektiv, alla gånger!


RSS 2.0