In a land far far away...

Hej svej! 

Nu minsann, nu ligger jag vid poolen på hotellet med en pina colada och solar bort min bleka hy!




Livet är riktigt bra, förutom ett mörkt moln på min metaforiska himmel: pappa ligger på sjukhus med blodförgiftning. Det är jobbigt när sånna här saker händer när man inte är hemma, jag blir väldigt orolig för lilla papi...
Ska försöka ringa honom senare. Men tur att han har Agneta hos honom!

xxx

Början på en riktigt bra helg och vecka.

Förresten vill jag meddela att jag skrev klart mitt arbete innan idag. Skickade det vid 14 tiden och det kändes som om jag haft en 100 kilos boaorm på min axlar ( :skräckinjagande och tungt) som elegant gled av mig. Så jädra skönt!

Nu har jag tvättat, handlat på apoteket (fick hjälp av Lisa att köpa en bra ansiktskräm), köpt två koftor på aima (älskar den affären, hittar inget på H&M eller Gina Tricot längre, men Aima däremot. Där kryllar det av kläder som jag vill ha och som min plånbok tycker vi kan klara oss utan) och ikväll ska Lisa och jag ut och äta!
 
Det får dock inte bli för sent eftersom jag ska åka till Teneriffa imorgon. 

-paus för chockade miner-
 
:D

 
Jag ska hälsa på Susanna i en vecka och det föll sig så bra med tider, jobb, skola och priser att jag köpte biljetter i helgen. Det roliga är att mamma, Bo-Ewe, mormor&morfar och Bo-Ewe's föräldrar Märta och Sivar är där nere nu. De ska vara där till tisdag så jag har kommit överrens med mamma och B att jag ska överraska pensionärerna och bara dyka upp på söndagmorgon :D hoppas dom inte läser min blogg bara... :O xD

Kan någon skriva en bok och dedikera till mig?

Jag kikar lite på diverse grejor på internet och kom in på en lista med fantastiska förord till böcker. Jag älskar Narnia-serien och när jag såg det här tänkte jag bara: "Tänk att vara den personen som C.S Lewis skrev denna undebara boken till." - "Önskar att jag var Lucy..."

C.S. Lewis, ‘The Lion, The Witch, and The Wardrobe’

TO LUCY BARFIELD

My dear Lucy,

I wrote this story for you, but when I began it I had not realized that girls grow quicker than books. As a result you are already too old for fairy tales, and by the time it is printed and bound you will be older still. But some day you will be old enough to start reading fairy tales again. You can then take it down from some upper shelf, dust it, and tell me what you think of it. I shall probably be too deaf to hear, and too old to understand a word you say, but I shall still be

your affectionate Godfather,

C. S. LEWIS

 

Orkar..inte...mer.

Ja, men det gick ju bra. 
(vad läskiga proportioner det blev här. Min hand är lika stor som mitt huvud...:O)
Nu har jag i princip skrivit om hela mitt arbete. Det var jobbigt och konstigt. Har lite på introduktionen kvar, ska fixa det imorgon, nu är jag aptrött.
 

Mitt liv som misslyckad Word-användare.

Jag kan knappt fatta vad som hänt. Det är liksom som en dimma ligger över mina ögon och jag kan inte se klart och förstå vad jag stirrar på. Dramatiskt, eller hur.

Minns ni mitt exstatiska inlägg igår om att jag kände mig som en kickboxare som kickat skiten ur min 4-week lesson plan? Jo, jag tror jag råkade förolämpa gudarna lite. Hela mitt arbete raderas nämligen av sig själv och är nu spårlöst försvunnet på min kära MacBook. 14 sidor, referenser till 4 böcker, kursplan, läroplan, 3 internetsidor och 8 planerade lektioner. Puts väck...


Jag gick verkligen igenom de 5 stadierna av förlust. Tog det i en något varierad ordning dock...

1. Förnekelse: "Vänta, vart är mitt arbete? Varför är det inte med på sparade dokument? Jo, det måste vara här, jag får scrolla ner bara. Det måste ju vara här, jag sparade ju. Det måste!"
2. Sorg: "UUUUHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! NEEEEEEJ, JAG ORKAR INTE GÖRA OM ALLT. NEEEEEEEJ JAG DÖR. UHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ" <--- mycket tårar.
3. Förhandling: "Okej, Gud! Gudar! Lucifer och Jesus, den heliga potatisen och alla skådespelarna i Glee! Jag ber till er, om mitt arbete kommer tillbaks, då LOVAR jag att vara den bästa studenten i hela världen! Jag lovar att aldrig konsultera sparknotes igen utan alltid läsa alla böcker. Jag LOVAR!!! Snälla?"
4. Ilska: "Fy fan. Jag hatar denna uppgiften. Jag hatar Word. Jag hatar min dator. Jag hatar mitt rum. Jag hatar allt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
5. Acceptering: "Okej då, jag får väl skriva om allt." 
 
Tur att jag inte har några planer för kvällen. Först och främst ska jag återta mitt rum och tycka om det igen. Ska städa, diska och byta lakan. Allt ska bli fint, fräsct och rent. Sen kan jag slå mig ner och skriva om allt. (HERREGUD)

POWER TO THE STINA!

Spontant måste jag bara säga YES!!!!

Jag visste att jag kunde detta! Jag ska göra klart ett gigantiskt arbete på 48 timmar, nu är det 14 timmar kvar och det kommer gå galant! För jag kan detta! :D:D:D WEHOOO!

Universitetet, I'M KICKING YOUR BUTT! I RULE.
 
 
 
 
(Det ska noteras att jag tokigt hög på kaffe just nu och tangenterna smattrar så att jag tror jag ska ha sönder min dator xD) 
(Jag har även lyckats klämma in ett jobbpass på 3,5 timme, vet knappt hur det gick till. Men bra gick det. Jag sålde en massa grejor och min är chef är nöjd. Hon är supergo!)

Säg det till alla, jag är på väg!

Nu sitter jag på tåget mot Helsinborg!

Känner mig väldigt glad, det blev en så himla bra fredag och lördag hemma hos mamma och B med The Lisa! Vi tog en liten runda i skogen innan jag kastade mig in i duschen för att snygga till mig i för min kväll med Mirrepirre!

Shit alltså, jag har inte sett skymten av Miranda sen förra november. Vart tog tiden vägen? Man har ju så mycket att göra hela tiden. Skola, jobb, resor och fram o tillbaka o upp o ner i landet. Men nu minsann, mot Hbg! :)

The women in my life!

Kära fredag, det är skönt att du är här!

Och var är 'här'? Jo, nämligen Broby! Jag tog med mig Lisa till min lilla by för en lugn fredag med god pizza och trevligt sällskap med mamma och Bo-Ewe. Med inte mindre än 3 lärare vid matbordet blev konversation lite djup och existensiell för en trött fredag. xD

Lisa och jag såg en film, drack ett par glas vin och nu ska det somnas in fridfullt. Imorgon ska vi äta bamse-frukost och ta en frisk promenad!

Jag ska till Miranda på eftermiddagen (YES! Äntligen, jag har längtat så sjukt mycket efter att få träffa min goa vän!! :D) och då får jag säga adjö till Lisa för ett par dagar.

Men än så länge är det mysiga tider på Torpet :)





I am woman, hear me roar!

Ibland älskar jag att vara kvinna!

Imorse vaknade jag prick 08.35 och visste genast att det var den där tiden på månaden. Jag är faktiskt förundrad över den inre biologiska klockan som sa till mig att vakna, gå upp och ta en naproxen precis i rätt tid för att förhindra värk hela dagen. YEAH! SELF-HIGH-FIVE!!!!!
 


Första dagen kan annars vara så jävlig att jag bara vill ligga i min säng med en 1-liters Ben & Jerry's, gosig filt och en riktigt lång serie med mycket våld i så jag får utlopp för min ilska mot den biologiska bördan av att vara en vandrande fortplantningsmaskin.

Men inte idag! :D

IN YO FACE PERIOD!!!

U MA DAAWG! (precis här föll jag in i Schmidt-stilen från New Girl.)
 

Ibland får man slänga in lite allvarligare funderingar.

Jag är inte direkt den flitigaste när det kommer till att läsa bloggar. Jag skriver gärna i min egna och vill ju hemskt gärna att folk ska läsa och roas av det jag skriver (*wink wink* :D) men jag kan själv vara dålig på att läsa bloggar. 

De enda kändisbloggarna jag läser är Egoina och Blondinbella. Jag gillar Egoina skarpt! Hon är rolig och det är lättare att relatera till henne eftersom hon är lite mer av en vanlig, cool tjej som bloggar. Trots det har hon gjort sin blogg till ett leverne och det är häftigt. Blondinbellas blogg är superfin och jag började titta in där då och då när hon blev gravid. Hon verkar jobba extremt mycket och har fingrar i många pajer, något jag beundrar. Både tjejerna är liksom egenföretagare och har koll på sin jobbsituation så himla bra

Jag vill gärna göra mycket i mitt liv. Att bli lärare kändes som en bra väg för att både få göra något jag älskar och nå till andra ställen. Egentligen vill jag nog inte stanna vid gymnasielärare. Kanske gör jag som min moster och bli rektor, det känns som en utmaning. Jag skulle gärna vilja resa, träffa och jobba med olika människor. Man kanske kunde bli något sorts resande lärare med eget företag eller något. Jag är inte rädd för att jobba, men jag vill göra något jag verkligen trivs med. Alla har ju inte den turen men jag ska försöka kämpa för att få det så :)

 

My crowded life.

Lisus har varit här på en försenad (otroligt försenad, my bad!) födelsedagsmiddag!

Jag bjöd på korv stroganoff (en gemensam favorit för oss båda :D) och gav henne en present. Vi tittade på Stephenie Meyer's The Host; mycket snack ganska lite verkstad. Men den var ändå bra, tycker jag nog.

Det blev himla trångt i köket när det plötsligt invaderades av folk från korridoren. Jacob hade en kompis över; de skulle göra pasta, Samer hade en kompis över; de satt bara i köket och hackade lök (mkt konstigt) och sen Lisa och jag. Vi drog oss tillbaka till mitt rum för själva måltiden, lite lugnare så.

Det vore underbart med en egen lägenhet. Det står högst på min önskelista i livet. Min önskan om att bo själv i en vettig lägenhet har till och med gått om min önskan om att vara i ett förhållande med något annat än min TV. That's how much I would like to have my own place.


Föreställ er att det här är vårt kök. Man får väl ta bort vattnet. Fast egentligen inte eftersom ingen här förstår vad disktrasan uppfunnits för.
 
 

Nu tror jag faktiskt det är höst, eller?

Jag vet att det inte är någon annan än jag som vill höra detta men: 

Jag längtar till julen! Så mycket!

Jag lyssnar på julmusik nu och passar samtidigt på att spela candycrush och farm heroes. Jag har fastnat totalt på båda banorna jag är på och det gör mig smått tokig. Jag har även läst 16 sidor av Heart of Darkness, boken jag ska ha läst till fredagens litteraturseminarie med Anna Greek. Den är svår, konstig och inte särskilt bra än så länge. Kanske blir det bättre på sida 17, men det tvivlar jag på...

Hur som helst är det faktiskt höst nu, tror jag allafall. Både igår och idag har det varit mulet, blåsigt och lite regnigt i Kalmar. Det blir mörkt tidigare också, det tycker jag är rätt skönt. Sommaren är alltid välkommen när den kommer men jag blir alltid lika glad när löven faller, temperaturen går ner och man kan ta fram höstjackan, vantar och snygga stövlar.



Jag ser fram emot en höst full med jobb och lite skola. Första dagen på Guldfynd gick riktigt bra, tror min arbetschef var nöjd med mig. Jag sålde faktiskt en guldkejda till en trevlig dam, nästan så att jag fick ge mig själv en liten internal high-five! :D 

I slutet på november början julborden i Pukeberg, så då blir det mycket jobb varje kväll. Jag har inte riktigt fått klart besked om jag bara ska servera eller även stå på scen och sjunga med min vän Jenny, men jag hoppas ju klart på det senare. Vore så kul att uppträda med Jenny och även få lufta min sångröst lite. Den är ju lite passiv nu med lärarkarriären i fokus, men vem vet, kanske det blir lite musik för mig igen ;)

Nu ska jag umgås lite med Dr. House och hans gäng. 
Puss på er!

First day!

Bonjour my darlings!

Måndag (precis som om jag egentligen behövde specifiera det. Kan ni inte veckordagarna rekommenderar jag att köpa underkläder med namnen på dagarna på. Om ni fortfarande inte kan veckodagarna efter underklädes-hjälp tror jag inte att kommer kunna läsa min blogg ändå.) och första dagen jag ska jobba på Guldfynd! :)

Om jag uppfattat det rätt ska jag få en introduktion och få information om säkerhetsrutiner etc.
Det blir säkert upplysande eftersom jag mest jobbat med hungriga människor som vill att jag ska servera mat till dem.

Håll några tummar och tår för att det går bra idag!
xxx

My awesome night

Vet ni vad som är bra med studentkorridor?
 
OM man lyckas komma hem innan 3 på en festkväll (onsdag, fredag, lördag: studenterna är tokigt duktiga på att förvandla en vanlig kväll till par-T. Speciellt utbytesstudenterna; de beter sig som om de är är på death row och ska dö när terminen i Sverige tar slut och de måste återvända till sina sorgsna hemland.) då är det relativt lugnt i hela bygget.
 
Så nu är det faktiskt så att Jenny och jag traskade från kårkvällen redan halv ett. Vi tog sikte på Max och åt ett mål mat som var magiskt! Vi gick åt mitt håll eftet det och hade så löjligt roligt att det nästan var .. ja, löjligt.
 
Stina: *tappar läsken och den spiller över hela marken* - "SCHHH! Låtsas som ingenting!!!!!!"
Jenny: "Huh?
 
Stina: 
 
Livet är kul. Speciellt om man är lite på örat med en bra kompis!
 
 
Nu ska jag spela några omgångar candy crush och farm heroes innan jag ska sova. It's gonna be najs.
 

Just call me party and be done with it!

Finsittning med Karolin!




Some nights I stay up and wish I was a monkey, but then I think again.

Jag gör inget halvhjärtat. Ska jag vara hemma en fredag så ska jag verkligen vara det.
 
Nygatan 29A är smockfull av glada, berusade studenter som finner stor glädje i att stampa i en *raketen*-liknande symfoni varje gång någon ska ta en shot. Grannarna ovanför mig kommer nog snart braka igenom och hamna hos mig för jag vet inte hur mycket mitt tak och deras golv egentligen tål.
 
Nåväl, medans ynglingarna festar så jag har jag haft en lyrisk fredag! 
 
Jag tvättade 5 maskiner tvätt, städade hela korridoren (det gick inte så bra, råkade ha sönder dammsugaren...), gjorde hemmagjord pasta carbonara i ett enormt lass och betalade räkningar.
 
Om sanningen ska fram drack jag ett glas vin till min pasta. Det var en sådan chock för mitt system att jag däckade några minuter under kvällens film: Hungerspelen. Lyckades skaka av mig min en-minuts-fylla och fortsatte titta på filmen. 
 
Thrilling, I tell you.

Lucky me!

Det känns faktiskt rätt okej att min läxa i skolan är att läsa en bra bok. Så jag sitter i sängen insvept i en filt och bara njuter.




Rushing to my dearest friend Jenny!

The blog has awaken!
 
Jag måste få framför en ursäkt för mitt något under-standard uppdaterande denna veckan. Jag har pluggat mycket litterärt kritisk teori (ja, det är precis lika kul som det låter!) och den svåra kursboken har ätit upp min tid på ett fantastiskt sätt.
 
För att upplysa er om mitt trivsamma liv ska jag göra en lista. (Ofc, love the lists!)
 
  • Sökte jobb på Guldfynd som säljare förra veckan och fick reda på att jag fick det! :D (Om man ska vara petig nu så har jag faktiskt tre jobb. Athena, Kronans Droghandel (tack Lisa!) och nu Guldfynd. Men de två första är bara vid behov så det känns inte allt för girigt att lägga beslag på säljar-positionen också. Det ska bli skönt att ha schemalagda timmar varje vecka :)
  • Morfar var krasslig förra vecka och låg faktiskt på sjukhus, men nu är han hemma och mår bättre vilket jag är så glad för! Alla mor och farföräldrarna plus mamma och Bojje ska hälsa på Sussi på Teneriffa om ett par veckor så jag hoppas alla håller sig friska och krya så att de får en bra resa!
  • Jag har tränat massvis, måndag, tisdag, onsdag och ska snart ut på powerwalk med Jenny idag. Go fitness, you strange creature that I have almost never liked before and now very much adore!
  • Lunchade med Johanna Levin igår, fantastiskt trevligt! Vi shoppade träningskläder och gick till gymmet tillsammans efteråt. Det är så roligt att hon också bor i Kalmar nu!
  • Har haft en extremt rolig konversation med min systers pojkvän på wordfeud. (Måste ju faktiskt kolla så att han är okej och värdig min fabulösa storasyster.) Kan med glädje konstatera att han engelska är kolossalt bra och han får gärna be the man of my sister life! :D Jag längtar jättemycket till jag ska åka till Teneriffa och får träffa Sussi igen, som jag saknar henne! 
 
So my darlings, it has been absolutely marvellous, a true joy this week. I will update with more frequency in the future and hope that you forgive my naughtyness for neglecting you fine people for so long. Kisses and hugs! ;)
 
 

diamonds are a girls best friend. or so I've heard.

It's a fiiiine saturday!
 
Det är kårkväll och jag har dragit ihop en förfest hos mig. Det är magiskt salig blanding av supertrevliga människor, Levin, granne Emilia och hennes goa vän Isabelle, Lisa ofc and her pal Tina, Rickard och Emilia kommer och kära Sofia! It will be awesome, beacause I say so!
 
Just nu lyssnar jag på lite musik och smsar med Lisa. Hon frågade precis mig vad jag har på mig och jag svarade sanningsenligt och sa diamanthalsband och lace stockings, en klassiker liksom.
 
 
Eller så kör jag på den här varianten. Måste bara skaffa en hund och en tidsmaskin till 2005 då jag var smal men kurvig. Ah, the good days of being 14...
 

buzzkill

Trött. orkar. inte. blogga.
 
ses imorgon. zzzz

Things I didn't want to hear from my roomie before I smacked him with a skillet.

Det är en fin torsdagskväll minsann.
 
Jag sov så extremt dåligt i natt att jag tagit ett vuxet beslut att inte träna, gå på pubrunda med Karolinerna och blir salongsberusad. Istället har jag handlat lite (har nu 6 kr och 80 öre på mitt kort. Tur att CSN kommer i morgon), tittat på The Perks of being a Wallflower (väldigt bra!), varit på biblioteket och kikat på nya böcker, köpt en liten påse sura dödskallar och ska nu bänka mig framför tv:n med Gilmore Girls säsong 5.
 
Jag ska försöka somna i vettig tid och inte se ut som en zombie igen i morgonbitti, som min roomie vänligt påpekade när jag mötte honom i köket imorse efter 4 timmars sömn. Den killen är så extremt divig och dålig med tjejer att jag tror att han kommer spendera resten av livet aloooooone. Scratch that, jag vet.
 
puss på er!

-inte-alls-det-mest-stressande-inlägget-i-bloggens-historia-är-det-där-en-fågel-nej-ett-flygplan-heter-du-Pelle-?

Can you say HYPER?!!!!
 
Jag sov väldigt lite! Gick till mitt första seminarie 10.00! Såg ut såhär:
 
 
Åt lunch hemma med Lisa! Hjälpte min franska granne Kevin med internetproblem! Pratade med bredbandsbolaget i 40 minuter! Såg ut så här:
 
 
 
Fick dagens första kopp kaffe! Blev piggare och gladare! Såg ut så här:
 
 
 
Hyperaktivit inlägg avslutat! Ska nu köpa overall, gå med i Karolin, äta sallad, träna och sen snabbt tyna bort av kaffein-överdos!
 
CIAO!
 
 

My argument with sleep

Saker att göra när man inte kan sova:
  • Spela Farm Heroes Saga och Candy Crush tills de 5 liven är slut. 
  • Stirra på datorskärmen i 20 minuter tills man fått ett nytt liv på Farm Heroes Saga och Candy Crush.
  • Spela 1 omgång Farm Heroes Saga och Candy Crush.
  • Googla ens namn.
  • Skratta åt att denna bilden dyker upp:
 
Oh blessed sleep, why art thou avoiding me? What haveth I ever done to awake thy anger? Pray, will you not cometh to my bedchamber and bestow upon me the pleasentness of sleep?
No?
 
That blessed sleep can be one heck of a bitch...
 
 

Nej, jag kan inte sova. Blogga är ju alltid en bra idé.

Nu vet jag. Jag vet varför jag inte är i ett förhållande.
 
Det är för att jag älskar julmusik så mycket att det inte finns plats för någon i mitt hjärta. Den platsen som vanligtvis reserveras för pojkvän/maskulin flickvän är i mitt fall helt upptagen av julmusik. 
 
Tragiskt nog betyder väl detta att jag antingen får fortsätta min kärleksaffär med Wham, Mariah Carey, Sinead O'Connor, Nat King Cole och Kurt Nilsen & Kringkastingsorkestret eller skaffa en pojkvän/maskulin flickvän (man vill ju inte diskriminera!) som är jude/judinna. 
 
Vilket dilemma.
 
 

Första skoldagen

Den är avklarad med ett litet seminarie med Chris, plugg på UB inför morgondagens seminarie med Anna Greek och en kopp kaffe.

Jag stramade till mig med helknäppt skjorta, svart överdragströja och håret i en bulle. Känns bra att vara tillbaka! :)


Last weekend of freedom.

 
Nedan bifogas summering av min helg.
 
Fredag: Gick 1 mil med Lisa, åt korv stroganoff igen (awesome), hyrde filmer och såg Jack the Giant Slayer och Cloud Atlas tillsammans med Lisa och Alexander. Tittade på Downton Abbey och 4 filmer innan jag somnade vid den blygsamma tiden 05.17.
 
Lördag: Sov som Törnrosa till 14.30. Köpte en klänning och en kofta på Aima till Garden Partyt. Åt middag med Lisa hos mig, blev trött och fick vila i en kvart medan Lisa var en ängel och diskade. Började förfesta och blev bjudna på en fest ute i Oxhagen. Cyklade dit, spelade spel och drack goa drinkar med supertrevliga peoples. 
 
Hela gänget cyklade till Garden Partyt vid 11 där jag sen spenderade kvällen med att luta mig mot Lisa och prompt bestämma att vi hela tiden skulle dansa trots att jag knappt visste vart mina fötter var. 
 
Söndag: Vaknade upp och kände att jag hittat mina fötter igen, nämligen inne i min skalle där de steppade för fulla muggar och gjorde mitt huvud till en värkande scen för entusiastiska steppare.
 
Som den husfru jag är lät jag inte min dagen-efter-känsla stoppa mig från att laga chili con carne och även cykla till affären och köpa brieost. Just call me in-freaking-vincible.
 

Nu har jag en dejt med Gilmore Girls, brieost och saltiner, vindruvor och bubbelvatten. I morgon börjar skolan igen, ska bli trevligt. I hope...
Adieu!

RSS 2.0