Suck

Ungefär en gång i månaden önskar jag att jag var en man. Speciellt när jag sitter på tåget till Kastrup och ska åka till Prag med min familj och svimmar på toaletten på ett tåg i rörelse.

Då hade jag nog hellre stått ut med en penis.


You put the purrrrr in purrrrrfekt!

Jag är så glad att för varje år som går kommer jag bara bättre och bättre överrens med alla mina föräldrar. Det som innan till viss del var fienden har nu blivit en överraskande vän och bundsförvant, både rediga och bonusparanteser! Och om det är så pass bra nu, tänk vad bra det kommer va om 10 år, eller 20! 

Det blir en morot!För att förtydliga situationen har vi här en morot. Mest så att ingen blir förvirrad *förnuftig min*
 

I don't pity the fool who marries me. I pity all the fools who won't get to marry me!

En dag kommer jag bli någons fantastiska husfru.Spektaklet kan börja!Här har vi bevis den så kallade "hack-genen", har inget med datorer att göra utan är ett ogenetiskt arv från Bonuspappa Bo-Ewe som kan hacka tills domedagen kommer!Jag äger inget rivjärn (Host, julklapps-tips, host!) så jag hyvlade vit choklad med osthyveln. Jag är la inte dum!Yummy eh? Ananas, kiwi, banan och passionsfrukt och allt i den fina ugnsformen jag fick av min syster i 20-års present :)


Bjöd min lägenhetsvän Towa och vi.. åt. upp. ALLT! hehe

Puss på're alla!
 

fasen

Jag drömmer mardrömmar om kärlek.

tristdag

Lika snabbt som det går upp, går det ner igen med en hiskelig fart.

Jag vill inte behöva censurera min blogg, den är ju min och jag skriver här för min egna skull :( det är en så stor del av mig och hur jag hanterar saker att jag tror inte att jag klarar av att sluta. Om man inte vill läsa, eller inte är bekväm med det man läser då är det upp till den individen att sluta läsa. Och då ber jag om ursäkt för att jag är stötande, men jag vill inte sluta skriva för det.


Jag är inte arg, jag är ledsen och det behöver jag göra mig av med och det gör jag genom att skriva. (och gå, avstånd nuförtiden är inget (1 mil, 10 mil = same shit))

Jag är ledsen och jag vill inte va det. Jag försöker att inte va det men man kan inte alltid vara on top. Ibland känns det ensamt och så himla ledsamt att jag inte riktigt förstår hur det fortfarande kan göra ont. Dom brukar ju säga att tiden läker alla sår, snart bygger jag en tidsmaskin så att jag kan skippa den jobbiga mellanbiten och gå direkt på slutklämmen där allt är brava igen.

For you!

Puss och kram skumbanan :)

Luuurvdag

Jag hade en sagolik lördag, vill jag bara säga! Gick upp före mamma och B (personlig seger!), mötte Viktor vid Broby kyrka och spenderade 2,5 fantastiska timmar med att sjunga och spela piano med gaaaalen akustik! Efter det köpte jag bacon, grädde och vitlök, körde hem till Matilda i Boalt och lagade Tagliatelle Carbonara med henne och satt i flera timmar och skvallrade med henne, så otroligt kul! :D


Idag fick jag nästan direkt sittplast på tåget (något som är i princip HELT omöjligt en söndag då alla studenter åker tillbaka till skolan efter att varit hemma på helgen) och har nu tittat på Mirror Mirror, en väldigt rolig Snövit film med Julia Roberts i rollen som den onda Drottningen.


Nästan bättre än Snow White and the Huntsman som jag tittade på i fredags kväll, den var en smula mörk, men fenomenal ändå. Sen är det ju Kristen Stewart... suck. Den tjejen har det inte lätt. Lycklig = ett ansiktsuttryck, Ledsen = samma ansiktsuttryck, Förbannad = samma ansiktsuttryck. Minspelet, som aldrig förändrades.

Mirror, mirror on the wall, who is the most apathetic of them all?
Snow Whyyyyyte?

hrm, nu blev det kanske lite väl sarkastiskt. Trots allt är hon kanske en ganska bra skådespelerska och jag är nog bara avundsjuk för att jag inte får hångla med Chris Hemsworth.

crazy, for you baby

Tell me I'm not in the blue, that I'm not wasting my feelings on you!


Jag undrar om man kan vända känslor. Det är ju aldrig särskilt kul att tycka om någon som inte besvarar ens känslor. Och då blir det oundvikligen så att man kanske inte är så glad för att faktiskt känna som man gör, vilket är synd. Så jag ska försöka vända det. Inte vara ledsen för att jag har känslor som är obesvarade utan vara glad för att det är kul att va förälskad. Låtar blir roligare, filmer bättre, solen lyser lite starkare, vinden viner lite varmare, det pirrar i magen och om man då får lite sorg med det glada, då får det väl va värt det.

Det är värt det!

count me in!

 
Underbart. Tänk att någon kan hålla en som om man är det dyrbaraste i världen, Björn Gustavsson kan sluta undra: that is love.

En väg vi alla ska gå

Nu åker vi och ska säga ett sista farväl till min mormors syster Gertrud som gick bort för en månad sen.

Jag är säker på att hon redan är i full färd med att arrangera fester och tävlingar uppe i det blå, härliga Gertrud.

Vila i frid.


Klappat och klart

Jag var inte riktigt nöjd med arrangemanget innan så jag möblerade om :) mycket bättre, kan jag redan känna.

Säkert därför jag inte kunde somna igår natt, dålig chakra, tai chi och sånt voodoo. Men nu är energin bra, inga onda andar ;)


Tågar på i livet!

Fattar ni? Tågar på? För jag åker så mycket tåg. (man vet att livet är lite trist när man använder dåliga skämt i bloggen)

Nej, skämt åsido. Allt är bra! Jag har äntligen fått frid efter osaliga andar och det känns tomt och fullkomligt underbart.

Jag gör nåt, hela tiden. Går på föreläsningar (håller med Olivia, som hon skrev i sin blogg: det är för en gång skull intressant!), pluggar med Nina, dricker kaffe, åker tåg, lagar mat, möblerar om, hälsar på hemma, umgås med gamla goda vänner, planerar och hela tiden med en bra låt i lurarna.

Jag inser att det har blivit väldigt mycket feel good på sista tiden, men det är väl så att man inte är riktigt glad förrän man vet hur det är att va riktigt ledsen. Varje gång jag hör en bra låt nu och ler känns det som ett litet kliv för mänskligheten men ett enormt steg för Stina. It's well good!


There must be more than this provincial life!

Jag sitter på tågstationen och väntar på min buss till Kalmar. Lyssnar på min Disney musik lista på Spotify och känner en gemenskap med alla Disneyfigurer.

Speciellt Belle från Sönheten och Odjuret. Vi läser både konstant, sjunger på offentliga platser, andra tycker att vi är en smula knasiga och ärligt talat ser jag både uppblåsta dummisar som Gaston och snälla Odjur som kanske inte ser helt vanliga ut.

Då undrar jag ju bara när mitt Odjur tänker dyka upp. Jag väntar tålmodigt.
Fast vänta, hon går ju till honom! Hm, var finns det ett slott mitt ute i skogen som jag kan jagas av vargar för att nå? En rejäl tankenöt!


Konstigt.

Jag hade en jättekonstig dröm. Jag var tillbaka i Skottland och jobbade på Toriddon Inn, men dom hade bytt kassasystem så jag kunde inte knappa in mina beställningar. Så managern Donald skällde på mig och jag skrek tillbaka. Sen kom mamma och skulle lära mig systemet men inget gick fort nog så gästerna gick!

Safe to say, vaknade i panik.


Hör upp!

Jag slänger ut en liten efterlysning här också så har jag markerat alla mina baser. Har jag lånat ut The OC säsong 4 till någon av er? Jag minns inte alls och vill gärna ha tillbaka dom :) 

Någon som känner sig träffad? =)

pust och stånk!

Jag blidde lite sjuk.
 
Så nu får jag campa en extra natt i Broby och hoppa över mina föreläsningar imorgon. Tråkigt, för en gång skull har jag inte tid att bli sjuk utan önskar med hela mitt hjärta att jag ska bli frisk bums så jag kan åka till Nybro och mina föreläsningar. 
 
Istället ligger jag i min säng med min mac på magen (förresten, kall mac + febervarm mage = jobbigt) och försöker mentalt tvinga min feber att gå ner. Jag har ett avsnitt av Förhäxad säsong 4 kvar och sen är resten av boxen i Nybro så jag har inget att titta på heller. suck. 
 
Ni vet hur jobbigt allt blir så fort man blir minsta sjuk va? Skulle äta innan och funderade på att göra det utan bestick för då skulle jag slippa höja armarna, något så gigantiskt att jag knappt ville tänka på det. Jaja, jag ska sluta gnälla nu och vara tacksam för att jag inte har denguefeber. 
 
å andra sidan, vem vet... 

Det blev som det blev när det inte blev som det skulle

1. Jag vill så gärna bli vuxen.
2. Jag tänker bli vuxen.
3. Jag är vuxen. 

Frågan är bara vilken kategori man faller i. Jag har varit i den första så länge att jag knappt märkte att jag omedvetet gått in i den andra och således blev den tredje. 

Då undrar jag, när man är vuxen, får man gå ifrån en diskussion? Är man automatiskt barnslig för att man inser att  det inte går att kommunicera om det står en vägg i mellan? 
Är man omogen för att man vill ta egna beslut och blir frustrerad när någon annan vill ösa råd och rekommendationer över en, som är uppskattat, men inte i den mängden. Får man som vuxen automatiskt rätt att tycka och säga vad man vill, oberoende på om man egentligen har med det att göra eller ej?

Om man vill ha ett vuxet svar på en fråga ska man ibland inte ställa just den frågan. För egentligen är det nog inte en fråga man ställt, från en vuxen till en annan. Det hade ju varit att inkräkta...

Självförvållat. Nöjd, men ändå sorgsen.

I don't really know where the line between alone and lonely is, but I'm afraid I just crossed it.Äntligen!

Min nya vän Nina är precis lika egenkär som jag så vi spenderar våra breaks mellan föreläsningar med att fota varandra :D

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/410334/images/2012/pic_50506a31ddf2b31fa60000fb.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/410334/images/2012/pic_50506a329606ee06914c479e.jpg" class="image">


För att jag har den! Och det känns fantastiskt!

Vad är underbart?

  • Vakna upp på julaftons morgon och riktigt känna julen omkring sig.
  • Sitta på tåget och läsa en bra bok, småskratta och låta folk undra varför just du är så glad.
  • Dricka en Caramel Latte från Wayne's Coffee.
  • Veta att man klarar sig, vad än livet kastar på en.
  • Äta knäck och sen känna det i tänderna i flera timmar efteråt.
  • Dansa, svettas och sjunga på en klubb till en låt du älskar med hundra människor som rör sig om en enda.
  • Gå till en upp-tempo låt och känna att du går så fort att du nästan svävar en bit ovanför marken.
  • Men framför allt är det underbart att blogga på en MacBook Pro!


Som på räls!

Alive in the age of worry
Smile in the age of worry
Go out in the age of worry, and say worry, why should I care? 
- John Mayer

Jag är tillbaka. I Nybro, och det känns la bra!

Efter en mysig helg hemma, där jag bland annat åkte på kusinträff till Ysby (Nej, det är inte felstavning på Osby, byn heter faktiskt Ysby.), somnade före min 80-åriga farmor (Krutgumma utan dess like!) och fick äran att smaka mammas hemgjorda lingonsylt, tog jag tåget hem (hehe, nu har jag två hem. Tre om man räknar med pappas hus också. Vilket jag gör. Så 3! :D) till lilla Nybro.


Fick låna med mig mammas cykel för att jag ska slippa gå i tusen år för att komma till stationen. Det var en briljant idé tills tåget anlände i Osby (Inte Ysby den här gången) och dörrarna öppnades och 48 resenärer tittade ut på mig. Alla stod upp och tittade rätt aggressivt på mig och min lilla skeppshult. Jag ursäktade mig och tryckte in mig själv, cykeln, rullväskan och plastpåsen med trasmattan som mamma gav mig. Sen kom jag in i nån sorts lunk där jag lagom till varje station fick ompositionera mig så att jag inte var helt ivägen för allt och alla som skulle in och ut.

Jag råkade oavsiktligt köra in fotpedalen i en snygg kille, trampa på en tjej, knuffa till en äldre dam och antagligen gav jag ett väldigt felaktigt intryck till mannen jag stod upptryckt mot i 20 minuter. Allt som allt, en händelserik resa. Som mina tågresor oftast brukar vara.

Det fina i kråksången hände framme i Nybro. Då cyklade jag 2 km med min rullväska balanserad på cykelkorgen! Det gick lite vingligt men jag kom fram med ett triumferande leende på läpparna och livhanken i behåll! Sucess I tell ya!

Ska se en film med Towa nu och äta lite Pannacotta som jag gjorde för några timmar sen. 
Puss :)

?

I'm amazing, just the way I am!
Eller, hur var det nu? XD


My oh my!

Min engelskalärare Chris är fantastisk! Så härligt sätt att prata och undervisa.
Det känns bra att i princip allt är intressant på föreläsningarna och att liksom blir dubbelt så intressant bara för att allt är på engelska!

Chris kan stå och prata om pedagogik, phonetics, informellt och formellt skrivande i uppsatser och jag måste ANSTRÄNGA mig för att förstå! Inser ni storheten i detta? Jag har läst engelska sen jag var 10 och har fått uppgift efter uppgift och aldrig någonsin tänkt "Shit, det här är ju helt tosigt, jag fattar noll, vad ska jag göra?"
Jag brukar väldigt sällan se, läsa eller höra ett ord jag inte redan kan eller vet vad det betyder. Alla böcker jag läser är på engelska, jag har bott i Storbritannien och mitt yrke tvingade mig att prata med folk konstant, jag använder inte svenska subtitles på filmer och jag söker oftare efter ord på svenska än vad jag gör på engelska.

För mig är det otroligt stimulerande att inte förstå när det kommer till engelska! Jag måste anstränga mig, jobba! Magiskt! :D :D


Vojne vojne!

Idag har allt varit lite jobbigt. Det blev jobbigt mot eftermiddagen när jag insåg att månadens röda drake kom på visit.

Så nu ligger jag här i min säng som en tragisk Hamlet-figur och stirrar modfällt upp i taket. Tar tillfället i akt och tycker riktigt synd om mig själv. Drama, drama, drama.


En bild säger mer än tusen ord. Dock inte här, så mycket som jag pratar, så många bilder finns ej!

Jag har telefonen inkopplat till datorn så jag har internet i ett litet tag till. Tänker passa på och lägga upp lite andra bilder också! Annars tror folk kanske att jag bara säger att jag flyttat till Nybro för att verka cool och upptagen, men i själva verket sitter jag i matkällaren hemma i Broby och kollar på Vänner dagarna i ändå. eh, alltså, det är ju inte så här. faktiskt, jag bor i Nybro. lovar. hrrhmp... *host*
Mamma och Bo-Ewe fick sova i vånings(s?)äng på Öland. Det var kul tyckte mamma, B var inte riktigt lika road.
Så här gick det ungefär:
Mamma: Bobo, sover du?
B: hrm... *låtsas-sover*
Mamma: Jag kan sträcka upp handen här och peta på dig!!
B: suck... *låtsas-sover mer än någonsin förrut*
Mamma: hihihihihi!
Stina: hehe, det är din fru Bojje!
B: hrm... *sover*Jag shoppade lite second hand idag, 3 väldigt läckra retro lådor och en gudomlig hallonröd blus!Solnedgång på Öland vid bron.När jag hör låten Stockholm i mitt hjärta, som dom sjunger på Allsång på Skansen tänker jag alltid på Öland. Och det är inte ALLS logiskt!Bilden jag skickade till Viktor för att fråga om han tycket att jag skulle spendera 20 kr på min gudomliga blus. Han tyckte det och då höll jag med. Även mannen i affärer tyckte den var "fräsig". Han frågade även mig vilken låt det var som spelades över radion. "Vem sjunger den här?" sa han. Tyvärr tyckte jag att han sa "Nu sjunger vi den här!" Vilket är en helt annan grej... speciellt om man heter Stina och verkligen inte behöver särskilt mycket uppmaning för att brista i sång...

Får väl se om jag kan gå tillbaka till Kupan om några år när jag slutat rodna.B- to the -eautiful!

Okej, i rätt så rask takt ska vi nu gå igenom lägenheten bildigt, och även lite annat smått och gott. (ett av mina nya favorit-uttryck, det och himmel och pannkaka ligger på delad första plats.)Vår välfyllda hall!Min välfyllda garderob. Det är väldigt överraskande att fylla den med klädesplagg efter klädesplagg och ändå ha massvis med plats! Antagligen är det ingången till Narnia och det är därför den är så stor.Det aningens suddiga köket. Turligt nog är det bara suddigt på bilden och inte i verkligheten.Som sagt, det är lite... spartanskt nu. Det tredje rummet, vardagsrum, som vi inte använder mer än att Towa har ett skrivbord med sin dator på.Hall(elujah) + lampa. väldigt viktigt.Towas rum! Och Towa, nästan det viktigaste faktiskt xD
Badrummet, som jag äääälskar! Både badkar och dusch, mycket bra upplägg och jag trivs. Hm, nu blev det lite som om jag spenderar en väldig massa tid här. Antingen får det ju vara för att göra mig snygg eller betyder det att jag sitter på toa mycket. Inget av alternativen får mig att framstå på ett särskilt bra sätt så vi går vidare nu och slutar spekulera i min kärlek till badrum...Här har vi hjärtat! The apple of my eye, a diamond in the rough, min ögonsten. Ja mamma, jag har köpt en hylla på IKEA för en vääääldigt billig peng (verkligen, jag lovar. nästan så att om jag inte köpt den hade IKEA tagit 200 kr från mig och jag hade ändå inte fått nån hylla. Vilket helt enkelt inte är ekonomiskt!) och snickrat ihop den själv! Okej, Towa hjälpte. Okej, Towa gjorde det mesta. Jag hejade på dock!You are a natural, why is it so hard to see?

Jag har landat!

Jag sitter i mitt rum i vår lägenhet och är helnöjd med allt i livet!

Mamma och Bo-Ewe körde mig upp igår med hela bilen pullpackad. Visste knappt att jag ägde så mycket saker. Och då var det ändå bara mina kläder, skor, jackor, filmer och en fåtölj (!) Vi mötte Towa och Filip i lägenheten och lassade in allting och åkte sen till IKEA och ÖB. Köpte en säng till mig och lite annat smått och gott. Tydligen behöver man ju såna triviala saker som kastruller och diskmedel, lustigt, jag trodde att man bara tog ut en tallrik ur skåpet och önskade sig en rätt och så dök den upp framför en, tänk vad man lär sig...

Vi spenderade kvällen och natten på Öland hos plastfarmor och farfar Märta och Sivar. Fick en fantisktisk måltid (Det var den verkligen Märta!) Jag gick en runda efter maten och lyckades tajma det så att jag kom ner till havet vid solnedgången och jag lyckades ta några trevliga bilder med min ipåne. Kom och, hör och häpna, sen gick jag och la mig. 21.00! Jag tänker lägga upp bilder separat för det tar allt för lång tid med datorn :)

Idag åt vi frukostbuffé på Hotel M&S, jag tog en omedveten powernap mellan halv 10 och halv 11. Vi åkte in till Kalmar, mötte upp Towa, kollade runt vid universitetet och de hus vi skulle på upprop i imorgon. Mamma och B åkte till IKEA snabbt igen för lite lamp-detaljer och vi tog en delikat kaffe på Waynes. 

Handlade mat för 700 typ. OMG! mat är dyrt. jag funderar på att sluta upp att äta, det lär ju bli mycket billigare i längden. ska allafall kolla upp det här med att äta gräs, det finns i massor utanför hyreshuset... 


Det här känns faktiskt helt otroligt! Det hände så snabbt men jag är så galet nöjd att jag knappt vet hur jag ska beskriva det. Jag är så långt borta från allt gammalt, men det känns underbart på ett nytt sätt. Inte för att mitt liv är dåligt på nåt sätt (kanske något, inget är ju perfekt) men jag är glad att jag kan börja om på nytt. 

Det tänker jag nog göra. New place, new school, some new friends maybe, new roomate (fabulous lady!) but still same ole' me. cause I like me.

Jag ska släppa allt dåligt som hänt och bara vara, klyscha here I come! Helst ska jag försöka vara lycklig, men det brukar ordna sig för mig. Plånböcker, nycklar, lägenheter, jobb, jag snubbar över det mesta men plockar alltid upp det och har nytta och glädje av det!

Se där, världens längsta inlägg. Har ni orkat med hela vägen, då är det väl bara att följa med mig resten av tiden också. Imorgon börjar vi på Linnéuniversitetets Lärarprogram, så ta på er nåt snyggt, släng på ett leende och hoppas på goda tider framöver! 

Ciao!

Just det!

Imorgon flyttar jag. Alystra sprang iväg igen ikväll (blir inte ens arg längre) och Cole var taskig mot Phoebe på Förhäxad.

Annars händer det inte så mycket.


Wow

Appen funkar igen!


RSS 2.0